Ja jucer skoro cijeli dan proveo dodavajuci stvari clanku na wikipediji, pravio neke tabele i svg sliku, dresove, formacije i svasta nesta o pobjedi u kupu, jutros da dopunim jos ono sto nisam dodao, tek zavrsio sve, kad eto neki sa ruskog odjeljenja ili sta vec, dodje i izbrisa sve za sekundu. Jooooooj mrak mi pade na oci.

Sreca pa wiki ima bazu podataka i moze se vratiti sve. Sad moram se ganjati sa njima tamo da odobre promijene i da mijenjam i sta ja znam.

Bio je i izbrisao dio clanka gdje je lista poznatih prijasnjih igraca, mada je u pravu kad je napisao da nema nema zvanicna kriterija po kojoj se dodavaju i oduzimaju igraci sa liste. Ali coj'ce, pobi nam covjek stranicu.

Nista ne dodaje niti popravlja, samo oduzima. Pa ce zato valjda trajati jos vremena da se azurira wiki clanak potpuno. I svaki put kad sam pokusao dodati sliku logotipa kluba bez one bijele pozadine, kukaju da je "
copyright infringement" k'o da ce ih Olimpic tuziti, a nece da pomognu to rijesiti dok drugim klubovima ne diraju logo. Ne znam dali je to sto su nekako "rijesili" tu copyright stvar ili ih pustaju, ili sta im je vise.