Virtu4l je napisao/la:Ko nije gledao ne zna šta je propustio. Teniski maraton, spektakl... svaka im čast na ovome večeras. Svaka čast Murrayu koji je pokazao zašto je rame uz rame sa Nadalom, Đokovićem i Federerom.
Sutra se Novakov put završava.
Nemoj se ljutiti, al' ti si jednako los prognozer kao Mac Vilander

. Imaju tvoje prognoze dobro utemeljenje, al' opet uvijek ofulas (makar ono sto stignem upratiti)

.
Marej nimalo ne napreduje, vec godinama igra isto. Novak ga je pojeo u prvom setu, al' se u drugom sasvim opustio, olabavio gas, sto je Mareja vratilo iz mrtvih. Napump'o je adrenalin i samopouzdanje, mahnito trc'o, sitz'o moguce i nemoguce,... Djokovic je 2 i 3 set odigr'o znatno ispod prosjeka ovogodisnje dominacije. Dakle, nije Marej bio nesto posebno dobar, nego je Djokovic igr'o nesto slabije. I pored svega toga, nije ga uspjeo pobjediti. Moja je prognoza da ce se Marej u narednim mecevima gadno opeci u duelima sa Djokovicem. Ne moze se pobjedjivati iskljucivo defanzivnom igrom, ne moze se tako pobjediti
ovaj Djokovic. Protiv Mareja treba odigrati konstantno agresivno i nece biti nikakvih problema da Djokovic dodje do pobjede. Svako opustanje Mareja vraca u zivot, a tada se iznenadjenje moze desiti. Pis'o sam prije i poslije Melburna,.. Ako Marej ne popravi ofanzivu, nece nikada osvojiti GS.
Ovo sto Djokovic pokazuje u Rimu je najbolje od tenisa sto sam do sada gled'o. Ko intenzivno prati ovu temu zna da Nadala smatram najboljim svih vremena. Al' ako Djokovic bude igr'o ovako u kontinuitetu naredne 3-4 godine, ima dobru sansu da postane najbolji od najboljih (makar za mene

). Bice izuzetno to tesko ostvariti, nije lako biti konstantno dobar, ali,... Ipak, ne treba otpisivati Nadala. Taj momak je robot, ne postoji niko ko se bolje prilagodjava i brze uci. Vjerujem da ce on i Uncle Toni dobro prostudirati Djokinu igru i pokusati osmisliti taktiku kojom ce ga pobjediti. Po meni, Pariz mogu osvojiti samo dva tenisera, Djokovic i Nadal. Ostali imaju jako malu sansu.
Ko bre, sta bre, Djokovic bre

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.