Principatus je napisao/la:Elegant je napisao/la:Sve to stoji ali i sam znas da se opet euforia digla pred utakmicu i izgorili smo.
Igraci nemaju sta da se brinu o euforiji.
Imaju 90+ minuta gdje treba da se hladnokrvno i koncentrisano brinu samo za onu loptu sto seta po terenu.
No nisu bili sposobni, niti je selektor bio sposoban, da ih psihicki pripremi. Ubrzo je postalo jasno, da nam naprijed treba Ibisevic, da nasi vezni igraci nemaju nikoga naprijed, da lopta ide od golmana i da mu se u najboljem slucaju vraca, i da se nema sta cekati. Nazalost cekalo se.
Mnogima nije jasno da ti naoči "sitni detalji" odlučuju kvalifikacije!
Safetove greške:
- forsiranje ibiševića kao krilnog igrača na početku kvalifikacija, iako se prije loše dokazao na toj poziciji!
- Igranje protiv francuza sa jednim defanzivcem u sredini (na koševu).
- zadovoljavanjem sa bodom iz albanije uz kukavičke izmjene, iako se vidjelo da smo mnogo jači od njih.
- razne nesuglasice na relaciji igrač-selektor, pravljenje različitih aršina za igrače čime je srozao autoritet.
- igra reprezentacije je varirala od fantastične do katastrofalne, kroz cjele kvalifikacije igramo toplo- hladno.
- nejasan kriterij kod odabira igrača hasagić - begović.
- katastrofalne izjave za medije (npr. hasagić je odabrao pariz...
- nedosljednost vlastitim izjavama i kriterijumima (npr. ko neigra u svojim klubovima i sl.
- svaljivanje krivice na igrače u većini slučajeva
- korištenje igrača na raznim neprirodnim mjestima
- loš i neproduktivan odabir igrača (štilić, zec, bešić, muslimović),a izostanak (jahića, vranješa; koji su bili potrebniji u većini slučajeva).
- Jahića je zovnuo na kraju kvalifikacija koji mu je u najvažnijoj utakmici zamjenio nezamjenjivog stopera
Pandžu, što je jasan dokaz da Sušić nije siguran sa čim raspolaže i ko mu je bolji!
Safet je imao naravno i dobrih poteza, ali ja sam totalno nezadovoljan sa njim kao selektorom!
Izgleda da će imati privilegiju i drugi put voditi reprezentaciju kroz dvije nikad lakše grupe!
Evo, volio bi da neko napiše greške prošlih selektora!
Safet mi je najubedljiviji!
Baka je imao svojih istorijskih trenutaka sa sergejom kao stoperom

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...