Rekonstrukcija stadiona u BiH

Pirke
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Pirke » 05 dec 2011, 18:49

Koji ce im djavo liki stadion?!
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 05 dec 2011, 18:57

Pirke je napisao/la:Koji ce im djavo liki stadion?!
Baš se i ja pitam,osim ako neće dovesti reprezentaciju u Brčko,ali čisto sumnjam.U ovoj ligi gdje trenutno igra Jedinstvo Brčko po utakmici bude 50-100 ljudi na stadionu.Jedino možda žele "oživjeti" Jedinstvo pa ga uvesti u veći rang Prva liga FBiH ili Premijer liga.
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 05 dec 2011, 20:34

seven je napisao/la:
NK Zvijezda nije vlasnik stadiona, ali on nije aludirao na to
Ti znaš na šta sam ja mislio ??? De me prosvjetli i fino reci. Po čemu se ja razlikujem od 70% drugih kojima se ne sviđaju stolice tj. njihova boja,a pogotovo boaj stepenica ?

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 05 dec 2011, 20:46

Future je napisao/la:
Baš se i ja pitam,osim ako neće dovesti reprezentaciju u Brčko,ali čisto sumnjam.U ovoj ligi gdje trenutno igra Jedinstvo Brčko po utakmici bude 50-100 ljudi na stadionu.Jedino možda žele "oživjeti" Jedinstvo pa ga uvesti u veći rang Prva liga FBiH ili Premijer liga,
Sigurno ce ga ove lige ozivjeti...
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 05 dec 2011, 20:50

LudLo 4 je napisao/la:
Future je napisao/la:
Baš se i ja pitam,osim ako neće dovesti reprezentaciju u Brčko,ali čisto sumnjam.U ovoj ligi gdje trenutno igra Jedinstvo Brčko po utakmici bude 50-100 ljudi na stadionu.Jedino možda žele "oživjeti" Jedinstvo pa ga uvesti u veći rang Prva liga FBiH ili Premijer liga,
Sigurno ce ga ove lige ozivjeti...
Nisi skontao šta sam htio reći.Mislio sam da ožive klub,jer se trenutno takmiči u nekoj šaban ligi i niko normalno neće doći da gleda utakmice,dok kada bi ušli u neku od ove 2 lige posjeta bi bila znatno veća ;) .

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 05 dec 2011, 21:38

ove slike iz Brckog, to je stanje stadiona od prije 2 godine...malo sam trazio po netu i nadjoh ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=Lu_6sD-B ... r_embedded
mozete i sami pogledat da je to ucitano krajem 2009. godine...

isto tako mozete pogledat i datum na ovoj slici, te da u pozadini nista nije dogradjeno

slika

meni se cini da je na tom stadionu sve stalo i da se vise ne gradi, mada bi volio da grijesim...samo me cudi da se medijski nije popratilo, ni ovaj u Brckom, a ni u Tuzli...to su stadioni koji su poceli planski da se grade, a nigdje nista, samo pricaju o rekonstrukciji BP...al da se vratim Brckom, ne znam tko gradi taj stadion, klub, grad, distrikt, tko? sumnjam da gradi klub, nemaju oni pare za to, al tko god ga gradi vjerovatno je jedan od vecih ulagaca u taj klub, a stanje u klubu je ovakvo

Najstariji sportski kolektiv- FK Jedinstvo pred gašenjem!

„Račun FK Jedinstvo Brčko je blokiran, dugovi za vodu i struju prešli su cifru od 50.000 maraka,

na posljednjoj prvenstvenoj utakmici odigranoj na domaćem terenu ovaj klub nije platio naknade službenim licima, električna energija na stadionu je isključena pa igrači ne mogu održavati treninge jer za to nemaju osnovne uslove", izjavio je na pres konferenciji održanoj prije dva dana šef Stručnog štaba Adnan Junuzović.

Ovo je dio problema koji muče članove ovog sportskog kolektiva starog 92 godine, a koji su naveli stručni štab na odluku o napuštanju II lige RS Istok, stupanje u profesionalni štrajk koji znači neigranje utakmica i na konferenciju za novinare na kojoj su pozvali upravu kluba da se hitno sastane i pokuša iznaći rješenje ove teške situacije.

Predsjednik Upravnog odbora FK Jedinstvo Niko Milanović juče je demantovao većinu navoda koje je na pres konferenciji iznio Junuzović.

Pred sjednicu UO Milanović je rekao da najstariji i najtrofejniji brčanski sportski kolektiv neće biti ugašen ni po koju cijenu, i poručio igračima da nastave sa treninzima i igranjem utakmica jer će UO učiniti sve da riješi trenutnu tešku finansijsku situaciju kluba.

Situacija u klubu nije nimalo laka. Igrači nemaju uslove za rad i treninge, statusno pitanje kluba nije riješeno, klub nema prostorije, nema svoj stadion, a 21.000 maraka koliko godišnje dobija iz budžeta, nije dovoljno ni za pola sezone. Ipak, to nije razlog za odustajanje, za profesionalni štrajk koji su juče igrači i stručni štab najavili. Upravni odbor učiniće sve da iznađe način i sredstva za nastavak takmičenja u drugoj ligi RS istok i opstanak ovog sportskog kolektiva sa tradicijom dugom 92 godine, poručili su članovi UO FK Jedinstvo Brčko.

i ako ovi nemaju para da plate te racune koji su sitnica u odnosu na cijenu stadiona onda sumnjam da se ima para i za stadion...sve mi se cini da ce to morat cekat neka nova i bolja vremena kao i dvorana u Travniku il Palama, al se nadam da ce bit kao na Palama i da ce docekat nova i bolja vremena...gore sam igrao prije 3-4 sezone i dvorana je izgledala kao neka napustena rusevina, neki dan slucajno nadjoh sliku i kad srcani ne dobih :mrgreen:

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 05 dec 2011, 21:48

Znači ništa od izgradnje ovog stadiona.Tako sam i mislio čim se šuti,da se ništa i ne gradi.Da bi kako ovo malo što je sagrađeno prenijeti u Zenicu :mrgreen: .

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 05 dec 2011, 22:15

Pa taj stadion u Brčkom je najveće pranje para u državi. Prave stadino za 15-20 tisuća mjesta u gradu gdje najbolje rangirani klub igra koju, 3. ili 4. ligu ?!!?
Ovakav stadion bi bio taman za Sarajevo kao najveći grad,a ne za Brčko!
Njima bi bil odovoljno da završe ovu tribinu i natkriju je!

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 05 dec 2011, 22:24

Marin je napisao/la:Pa taj stadion u Brčkom je najveće pranje para u državi. Prave stadino za 15-20 tisuća mjesta u gradu gdje najbolje rangirani klub igra koju, 3. ili 4. ligu ?!!?
Mislim da igraju IV rang takmičenja.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 dec 2011, 22:36

Future je napisao/la:
Marin je napisao/la:Pa taj stadion u Brčkom je najveće pranje para u državi. Prave stadino za 15-20 tisuća mjesta u gradu gdje najbolje rangirani klub igra koju, 3. ili 4. ligu ?!!?
Mislim da igraju IV rang takmičenja.
imaju brate koncerti :lol: :mrgreen:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

nane58
Kontakt:

Post Postao/la nane58 » 06 dec 2011, 08:42

Joj kad im lopta u bazen upadne :mrgreen: :lol:

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 06 dec 2011, 11:43

Future je napisao/la:
Baš se i ja pitam,osim ako neće dovesti reprezentaciju u Brčko,ali čisto sumnjam.U ovoj ligi gdje trenutno igra Jedinstvo Brčko po utakmici bude 50-100 ljudi na stadionu.Jedino možda žele "oživjeti" Jedinstvo pa ga uvesti u veći rang Prva liga FBiH ili Premijer liga.
pa svi znamo da je Brcko posebna drzava u nasoj drzavi i jbg ima se moze se :)

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 06 dec 2011, 11:46

Avalanche je napisao/la:
Future je napisao/la:

e pa izgleda da se ne može, a inače sam mišljenja da Brčkom treba ovakav jedan stadion (kapaciteta 12 milja)

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 06 dec 2011, 11:47

Avalanche je napisao/la:
Future je napisao/la:
Pa dobro i ne bi rekao baš da se ima,evo vidiš i sam da ovakvo stanje stagnira već 2 godine.

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 06 dec 2011, 12:04

evo pogledajte ovaj klip mozda nam bude jasnije sta se tu desava posto ja nemam zvuka na poslu, pa javite i meni :)

[youtube][/youtube]

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 06 dec 2011, 12:13

Govori ovaj kako će slijedeće što će uraditi biti pokrivanje tribine,ali da im za to treba 5 miliona,kojih ove godine ne mogu obezbijediti sebi.

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 06 dec 2011, 12:18

Future je napisao/la:Govori ovaj kako će slijedeće što će uraditi biti pokrivanje tribine,ali da im za to treba 5 miliona,kojih ove godine ne mogu obezbijediti sebi.
eto onda nije tacno da se nije nije radilo nista 2 god koliko sam ja mogao vidjet u januaru ove godine su dosli do ovoga kako i danas izgledaju, zar ne?

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 06 dec 2011, 12:21

Avalanche je napisao/la:
Future je napisao/la:Govori ovaj kako će slijedeće što će uraditi biti pokrivanje tribine,ali da im za to treba 5 miliona,kojih ove godine ne mogu obezbijediti sebi.
eto onda nije tacno da se nije nije radilo nista 2 god koliko sam ja mogao vidjet u januaru ove godine su dosli do ovoga kako i danas izgledaju, zar ne?
Ma gotovo identičan stadion je bio i prije 2 godine,samo su malo po malo uređivali.Nije to ništa značajno urađeno npr. da su postavili stolice ili krov.
Evo vidi kakav je stadion bio 2010.:
slika
A evo kakav je bio 2011.:
slika

Isti,nije se ništa značajno uradilo ;) .

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 dec 2011, 16:54

Jel ovo dizu tribinu na dva sprata ? pa sta ce im toliko? Ma ovo je rinaka od stadiona

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 06 dec 2011, 18:35

Ma glupost zesca.

Trebali su dvije tribine iste velicine ,sa jedne i druge strane..i polako to sredjivati kao u Gradaccu recimo.
Stolice,natkrivanje i sl.

Lako je kasnije dodati,naknadno,jos dvije tribine iza golova..ako im to ikada bude i trebalo obzirom da im je klub u nekoj 4 ligi.
Ova glupiranja sa terasicama i u dva nivoa..a nista nije zavrseno kako treba..glupost teska. Enciklopedijski primjer kako se NE treba raditi .

Klasicne nase price.... :(

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.