Evo citam malo u njemackom fudbalskom, transfermarkt forumu, gdje skoro svaka zemlja/liga etc. ima svoj kutak, samo sto se mora pisati na njemackom. Dakle moze se i razumjeti sta Turci misle o utakmici sa nama. Sto je interesantno, thread je o Estoniji ali ipak mi dominiramo u temi. Pa da i vama malo prenesem od toga, isjecke iz razgovora.
Misljenja se razlikuju kao i ovdje, poneki napadaju na njihovog selektora Fatih Terima zbog igraca koje poziva. Rado poziva igrace koji nisu oporavljeni 100% i nada se da ce vec nekako igrati pod injekcijama itd. Mnogo racunaju kako bi moglo da bude ako pobjede sve jednu utakmicu, nadaju se da Bosna mozda kiksa vec protiv Armenije.
"Imam osjecaj da se Bosna sa tim pritiskom koji na njima lezi nece snaci, jer vecina vec sada misli da ce ovaj put uspjeti"
"Da podsjetim: igrali smo nerjeseno protiv Estonije i Belgije! A imamo dvje teske utakmice vani, Bosnu i Belgiju"
Jedni su optimisticni da se njihova repka moze drzati sa nama u Zenici, dok je pojedine strah Misketa i Dzeke pa i Ibisevica, reduciraju nasu ekipu jako na ove igrace (vjerovatno sto su Turci iz Njemacke pa najbolje poznaju Bundesligu) i potcjenjuju bar u tom pogledu nasu reprezentaciju. Ipak za pojedine od njih je Bosna u opasnoj formi, kao nikad do sada.
"Zadnja stanica ovih kvalifikacija za nas je u srijedu protiv Bosne."
"Estonija nebih trebala da bude Problem, ali Bosna... :-/ "
"Estonija nesmje da bude problem za nasih 11, ali od Bosne me je malo "strah". Dzeko, Misimovic, Ibisevic.
"
"Covjece oni imaju 3 dobra igraca a mi se odmah u gace... Pa ako oni imaju 3 mi imamo 11."
" Zasto da ne pobjedimo protiv Bosne? Utakmica protiv Bosne je bitnija, ako pobjedimo sve ce biti ponovo otvoreno. Pa zar su oni bas tooooliko jaki, nepobjedljivi?
"Ljudi pa ne zaboravite nasu utakmicu protiv Ukraine, to je bilo super i to u Kiewu. Dok je Bosna izgubila protiv Irana, KOD KUCE! Nema Panike, uspjecemo."
Strah ih je isto utakmice Spanije kod nas, jer se boje da bih Spanci na kraju popustili, da ce igrati sa B ili C momcadi, posebno sto je njihov rekord pobjeda ionako izgubljen, i da bi ih mi mogli i poraziti.
"Ne vjerujem da ce mo biti 2. Izgubit ce mo protiv Bosne poene. Oni imaju jednu jaku ekipu. Uostalom ne vjerujem da ce izgubiti od Spanije."
"Ako uspijemo pobjediti Bosnu onda se moramo nadati da ce negdje drugdje izgubiti poene, jer ako ne izgube do Spanije, nece ni tu."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.