kvalitet je napisao/la:Prednji križni ligamenti - povredu koju su imali Ibišević, Bogičević i Smajić; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci; operacija kao operacija je dosta komplikovana, uzima se dio tetive (iza koljena, gdje postoje 3 takve čini mi se) i buše se 2 kosti (natkoljenica i potkoljenica) i ta tetiva prolazi kroz mjesto gdje je nekad bio ligament, odnosno daje mu stabilnost koja je potrebna koljenu da ne bi "iskakalo"; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci, kako sam već rekao, a potpune obnove koljena 2 godine (dok se sve slegne), ali se može igrati već nakon 6 mjeseci (tu i tamo praćemo bolovima); najgore je od svega "propadanje" kvadricepsa koje je prijeko potrebno za stabilizaciju koljena i najviše se na tome radi u 6 mjeseci; trčakaranje počinje nakon 3-4 mjeseca.
Ovo vam je čisto "doktorski", onako kako doktori kažu. Naravno, zavisno od stanja koljena oporavak može teći nekim drugim putem, ali to su male varijacije.
ako se ne varam od njegove povrede je proslo 3 mjeseca cca. i danas citam da je posjetio igrace na treningu al je bio na stakama jos, tako da po mojoj nekoj gruboj procjeni ova sezona za njega je svakako zavrsena, mada i sljedecu cijelu nece igrati, ili mozda zaigra poslije zimske pauze mada to sto si mi naveo sad ovdje zvuci veoma opasno,ali ipak se nadam da ce se vratiti bolji i jaci nego ikada, ipak je on to zasluzio, za mene najjaci lijevi bek kojeg je sam davno gledao. Bas mi je zao pogotovo jer se povrijedio kad je dobio poziv za repku,bas tragicno.