FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 11 maj 2015, 16:18

Ljudi moji bolje se sa malenim ganjati nego sa SB i Zrinj.koje su realno bolje ekipe od komsija.Splet nekih okolnosti se desio pa su te ekipe otpale iz utrke.Takav je fudbal i mi to moramo iskoristi.Svi u klubu znaju sta donosi pobjeda protiv Radnika u svakom smislu od love pa nadalje.Mislim da se nista ne prepusta slucaju , i da cemo u Bijeljini slaviti.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 11 maj 2015, 16:19

hilmo je napisao/la:
Zastone je napisao/la:Mene jedino zanima kad bih mogao autor teksta na ss.ba da pojasni kako su to anamo oni najveći favoriti za titulu ?
Jednostavno.
U zadnjih nekoliko godina su par puta osvajali istu i bez obzira s kakvim igrackim kadrom usli u sezonu uvijek su najveci favorit zato sto imaju najvise trofeja.
Imaju iskusnog i dobrog trenera, dobar niz bez poraza, osim nas sve su im lakse utakmice ostale. Naravno da su glavni favorit.

Ali to ne znaci da cemo se mi tako lako predati i ispustiti prvu poziciju. Imamo jos cetiri teske utakmice do kraja, ako uspijemo, a hajmo vjerovati da hocemo, dobro je a ako ne, novom sampionu cestitati i to je to.
molotovljev je napisao/la:I to je jedan od razloga zašto ova priča o strancima ima smisla.
Definitivno, treba nam jedan ili dva igraca koji nisu s naseg prostora i nemaju ovaj "seljacki" mentalitet i da se ponasaju ko uvrijedjena mlada. Znaci strogi profesionalci, ala Benko, i ako je on "nas".
Pa ako ste pratili textove u zadnjih 2-3 sedmice ovaj je samo nastavak medijske hajke i stvaranja dodatnog pritiska na Sarajevo.. Sa jedne strane imas tendenciozne textove koji namjenski perfidno isticu sve moguce i nemoguce mane i nedostatke u igri Sarajeva, igraca individualno, strucnog staba, uprave itd,itd kako bi jos vise pumpali navijace negativom a sa druge strane se velicaju Strumfovi i kobajabi njihov uspjeh koji oni ni u snu nisu trebali ostvariti ove godine (nemaju para kao neki, igraju in njihova djeca, jedinsvo ekipe i navijaca,, itd... itd... dok ne povratis.)
Samo mislim da su se malo zajebali. Nismo ni mi travu pasli pa da sad ispustimo ovo sto imamo...... Polako sve ide svojim tokom .. Samo opusteno, bez dizanja tenzija, frke i panike. Bit ce sve rijeseno i prije utakmice sa Slobodom..

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 maj 2015, 16:26

Mislim da smo olako otpisali hrvate iz trke za titulu.. Ovde niko ne razmislja sta ce se desiti u slucaju X na Kosevu.. Ljudi se vracaju u borbu.. Pogotovo ce nama biti zayebano...
Mislim da imamo igrace za pobjedu protiv Radnika, koje treba dobro motivirati da poginu..

Nzm ko je zaduzen za motivaciju, al daj brate angazuj nekoga nek iskopa nesta od igraca iz njihove proslosti, neka upakuje to dobro i onda da im servira pred pocetak tekme.. da ih nabrije kao nikad prije..
KUSTA legendo, ponudi im po milju maraka ukoliko uzmu 6bodova u ove dvije tekme..

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 maj 2015, 16:29

Zivot bih dao za 3 boda iz tekme sa Radnikom. Kako stvari stoje nama je ovo utakmica sezone, nadam se da ce momci zapeti ko nikad do sada, samo tako mozemo ocekivati rezultat iz ove tekme. Ganjati 3 boda i titulu na derbiju je nezahvalno jer znamo da derbi uvijek moze otici na obje strane, nebitno od terena na kojem se igra. Dzeno u srijedu ako uzmes 3 boda mene si kupio za sva vremena kakav god da si, iskreno!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 11 maj 2015, 16:30

hilmo je napisao/la:
Zastone je napisao/la:Mene jedino zanima kad bih mogao autor teksta na ss.ba da pojasni kako su to anamo oni najveći favoriti za titulu ?
Jednostavno.
U zadnjih nekoliko godina su par puta osvajali istu i bez obzira s kakvim igrackim kadrom usli u sezonu uvijek su najveci favorit zato sto imaju najvise trofeja.
Imaju iskusnog i dobrog trenera, dobar niz bez poraza, osim nas sve su im lakse utakmice ostale. Naravno da su glavni favorit.

Ali to ne znaci da cemo se mi tako lako predati i ispustiti prvu poziciju. Imamo jos cetiri teske utakmice do kraja, ako uspijemo, a hajmo vjerovati da hocemo, dobro je a ako ne, novom sampionu cestitati i to je to.
Hilmo budi realan samo. Prvi smo na tabeli , igramo sa njima na svom terenu dovoljno da se ne pišu onakvi naslovi :)

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 11 maj 2015, 16:33

Ko nam sudi protiv Radnika ?

I malo smirite tenzije nema nikave hajke protvi nas, imaju samo oni noviari koje smo placali da dizu hajku i euforiju jer je svaki igrac ima svoju presicu, u nebesa smo se digli a sad imamo srece sto smo u borbi za titulu jer smo se prije 2-3 kola mogli lako oprostit od nje ! Priznali to vi ili ne.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 maj 2015, 16:41

Protiv Radnika vidjecemo koliko su igraci zeljni titule.
Sent from my Nokia 909

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 maj 2015, 16:49

Bice sad lakse sigurno.Sjetite se Slavije i borbe njihovi igraca.Ljudima iz Lukavice da ostanu neporazeni nudjena je dobra lova.Tad su tri kluba silno zeljeli nas skalp.Sad protiv Radnika ce igrati i jedni i drugi za bodove,bez nekih sa strane ulijtanja.Sigurno da je nas motiv veci i jaci,a i kvalitet je na nasoj strani, zbog toga vjerujem u pobjedu.Hecergovci matematicki su u igri ali ovo je Premijer lige i zbog toga tesko.I jos jedna nasa velika prednost je bolji skor za Zrins.a sa SB imamo ubjedivo bolju gol razliku.Sa dva nasa kiksa u 4 kola bi ima li sanse,ali to je vrlo tesko.Bice krvi za 3 poziciju koja vodi u Evropu.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 11 maj 2015, 17:37

Sa obzirom na silne varijacije u igru kroz ovaj drugi dio sezone mi smo bez obzira sto imamo najkvalitetniji kadar igrali na istom nivou kao i ostali timovi iz vrha jedina prednost nam je sto smo se mi pred kraj sa Uscuplicem uspjeli oporaviti a Siroki i Zrinjski su se nasli u situaciji u kojoj smo bili mi a nase pobjede protiv njih iskoristile komsije i dosli na drugo mjesto i postali nam glavni konkurenti.

Titula ove godine bi bila slag na tortu nakon uspijeha najprije u stabilizaciji kluba pa svega ostalog. Skinuli bi veliko breme i kasnije ce nam biti sve lakse jer je to ono sto nas sve muci upravo ta titula, zato hladne glave do kraja idemo iz utakmice u utakmicu sve je u nasim rukama i da na kraju slavimo !!
Ti si opet šampion !

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 11 maj 2015, 17:40

Ko god da je , samo nek nastavi tim tempom! Da se dobro dignu do derbija, a onda :beba:
U INAT SVIMA 1946

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 11 maj 2015, 17:41

Ne mogu da vjerujem da smo mi postali ovakvi. Iako smo prvi skoro niko ne priča o sigurnom uzimanju titule, bravo mi. Napredak je očigledan.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2015, 17:45

DrustveniParazit je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da smo mi postali ovakvi. Iako smo prvi skoro niko ne priča o sigurnom uzimanju titule, bravo mi. Napredak je očigledan.
Sljedece sezone hladno polufinale lp :njanjanja: hahah
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 11 maj 2015, 17:48

DrustveniParazit je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da smo mi postali ovakvi. Iako smo prvi skoro niko ne priča o sigurnom uzimanju titule, bravo mi. Napredak je očigledan.
Jeste od 2007. sigurno uzimamo titulu, najbolji i najveci klub u BiH po supljoj, eurofriji i prizemljivanju. :shhh:

Mislim da je ovo prvi put da smo cvrsto na zemlji.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 11 maj 2015, 17:51

Rikardo je napisao/la:
Jeste od 2007. sigurno uzimamo titulu, najbolji i najveci klub u BiH po supljoj, eurofriji i prizemljivanju. :shhh:

Najbolji i najveći jesmo, što, ti ne misliš tako je l ?
F.K.SARAJEVO

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 11 maj 2015, 18:16

molotovljev je napisao/la:
Rikardo je napisao/la:

Po rezultatima i trofejima nismo najbolji u BiH to je Zeljeznicar svidjelo se to tebi ili ne ili bilo kome, niti smo najjaca ekipa po igracima. Dovoljan dokaz da nismo najjaca ekipa po igracima je ova borba za titulu na silu da ne kazem jedva. Kao sto mogli smo se vec prije 2-3 kola oprostiti od iste, nije bilo ni Š od šetanja i bjezanja 10. bodova koje smo najavili.

Prve cetri ekipe u vrhu po snazi su tu negdje, ovi ispod za nijansu slabiji, zato treba ostati cvrsto na nogama do kraja.

Vidjet ces vec sutra kakve cemo imati probleme sa Radnikom pa onda stisni i napisis da smo najbolja ekipa i najveci klub, isto kao sto nas je Borac na nasem terenu osramotio, Celik za sekundu pobjedio, kao i sada Zrinjski gdje nas je sam Bog pogledao, da ne pisemo o sreci protiv Drine, Slavije ...itd.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 11 maj 2015, 18:17

Da bacim i ja jedan brzinski konacno.

Evander, bih i ja na tekmi. :D Kazem burazeru da mi uzme kartu za svaki slucaj. Gledam raju pola sata.prije tekme prolazi sva u bordo, a ja nikakav. Kad sefica govori, idi da te moje oci ne vide. :lol:

Sve to da gledam onu patnju i da poludim. I onda se sjetim sta se desavalo prije mjesec dana, kad smo kasnili 5 bodova i sve one mahalske i pressica i ovdje neko napisa 'Zamisli osvojimo titulu'. Onda shvatim da smo konacno nakorak do nje i imamo sve u svojim nogama. Sto.jedan manijak rece prije mjesec, sva 4 tima koja se bore za titulu ce do kraja najmanje jednom kiksati. Mi smo se pobrinuli da kiksaju siroki i zrinjski, sad je red da kako znamo i umijemo prodjemo radnika, pa da sredimo kiks i konama. Pa kad svima budemo na +4 i vise, nek kiksamo protiv slobode, ko ga **** :) protiv svih imamo bolji medjusobni omjer, tako da i tu imamo prednost. Nazalost klupa je katastrofa i to me najvise brine. Ali vjerovati u.momke, maksimalno ih rasteretiti pritiska, pred ciljem smo i vodimo za pola kruga. Ne nervirati se ako ne vodimo do poluvremena, pokazali su momci da znaju zabiti i u 4toj, i u 94toj. Samo hrabro i u kost.

Biti srcrm vezan, u tome lezi snaga! :bih:
4.10.2009.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 11 maj 2015, 18:18

molotovljev je napisao/la:
Rikardo je napisao/la:

On je štrumf ne zamjeri mu.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 11 maj 2015, 18:21

koalem je napisao/la:Da bacim i ja jedan brzinski konacno.

Evander, bih i ja na tekmi. :D Kazem burazeru da mi uzme kartu za svaki slucaj. Gledam raju pola sata.prije tekme prolazi sva u bordo, a ja nikakav. Kad sefica govori, idi da te moje oci ne vide. :lol:

Sve to da gledam onu patnju i da poludim. I onda se sjetim sta se desavalo prije mjesec dana, kad smo kasnili 5 bodova i sve one mahalske i pressica i ovdje neko napisa 'Zamisli osvojimo titulu'. Onda shvatim da smo konacno nakorak do nje i imamo sve u svojim nogama. Sto.jedan manijak rece prije mjesec, sva 4 tima koja se bore za titulu ce do kraja najmanje jednom kiksati. Mi smo se pobrinuli da kiksaju siroki i zrinjski, sad je red da kako znamo i umijemo prodjemo radnika, pa da sredimo kiks i konama. Pa kad svima budemo na +4 i vise, nek kiksamo protiv slobode, ko ga **** :) protiv svih imamo bolji medjusobni omjer, tako da i tu imamo prednost. Nazalost klupa je katastrofa i to me najvise brine. Ali vjerovati u.momke, maksimalno ih rasteretiti pritiska, pred ciljem smo i vodimo za pola kruga. Ne nervirati se ako ne vodimo do poluvremena, pokazali su momci da znaju zabiti i u 4toj, i u 94toj. Samo hrabro i u kost.

Biti srcrm vezan, u tome lezi snaga! :bih:
u čemu :mrgreen: ?
1946

Zip
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 11 maj 2015, 18:29

Ja opet kazem, nama je utakmica sezone protiv malenih...

Malo pretjerujete kada govorite da je Radnik najbitnija tekma.. NIJE

EVO NPR, pobijedis Radnika i strumfovi pobijede Mladost i opet si na +1... nedo bog izgubis na derbiju, gotovo..
A izgubis u Radniku neka zeljo pobijedi, bit ce na +2.. I onda Dobijes ih u derbiju, opet si ispred njih.. I opet sam odlucujes o sebi..
Dakle, nasa utakmica sezone je protiv Strumfova, i na nju se treba bazirati, fokusirati i svim sredstvima se boriti da dodjemo do pobijede!!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 maj 2015, 18:36

Prizeljkujem da smo u situaciji da moramo dobiti u subotu :D , da napadamo od 1. minute, da znamo sta hocemo da imamo jasan cilj iskljucivo osvajanje 3 boda, a ne nesto sto nam tek tako odgovara pa stisni i povuci, u grcu izic na teren, pojavit se ili ne daj Boze branit se kod kuce i cekat kraj, takva igra nikom nikada ne donosi plaho dobrog.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.