Nemanja86 je napisao/la:kobe24 je napisao/la:Samo bih ja volio da duo Dame-CJ ipak ostane na okupu jos jednu godinu, pa da vidimo hoce li sta uspjeti da urade, s tim da Portland dovede bar jednog dobrog back up igraca, koji ce biti u stanju da igra kvalitetnu odbranu na kosarkasima koji pokrivaju PG i/ili SG poziciju.
ja volim njih obojicu, ali oni su već dvije sezone zajedno i neke stvari se ipak već sa sigurnošću mogu reći. Portland je trenutno 4. najlošija odbrana lige, a meni se čini da oni tu najodgovorniji, ta prva linija im prelako puca. CJ ima ogromnu vrijednost kao trejd čip, da stave njega na talon mogli bi tražiti opasno pojačanje na 3 ili 4, čime bi po meni daleko bolje zaokružili geometriju terena, svog napada, a možda i odbrane. Međutim sve to je još na dugačkom štapu, da ne licitiramo.
Svjestan sam toga i bas u ovom zadnjem mecu sa Miamijem su ih bekovi isuvise jednostavno probijali i dolazili na obruc, pa je i sam Nurkic imao problema da brani tu igru. Jer, ili ostaje na Hassanu a ovamo vanjski igrac zabija zicer, ili ide da zaustavi njega a Hassan dobija pas na ziceru.
@epidaurus, Jusuf nece nikad biti odbrambeno na Gobertovoj razini. Francuz je nevjerovatan atleta, ima ogroman raspon ruku i tu se jednostavno fizikalije za sve pitaju. On svoju inferiornost u snazi vrlo jednostavno i efikasno nadomjestava dugim rukama, a to mu pomaze i kod branjenja pnr igre, plus brz rad nogu. S druge strane, nije ni Jokic Harden ili Westbrook i ne zabija 35+ poena, niti sam rijesi 50% utakmica, itd, itd. Njegov utjecaj na napadacku igru je nevjerovatan, ali to nije bas u tolikoj mjeri o kojoj ti pricas.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."