RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 sep 2011, 15:48

Adnel je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:
Adnel je napisao/la:Bola ti provociras tako sto iznosis sve same lazi pravis se tu ko neko nevinasce a nazivas GAYARMY i naravno lazes da se palila ikakva zastava jer ja to nisam vidio niti se to dogodilo.
Ne mijesam se u raspravu, al ovdje nisi u pravu, odnosno to sto ti nisi vidio, ne znaci da se nije desilo.

Treba zajednickim snagama raditi da se sprijecavaju scene poput one u Mostaru jucer, ili te boldane, ili opcenito drugih situacija, ali, drzava je takva, a narodi unutar nje jos gori, bez izuzetka (jos mi je zesce kad pojedini pocnu to ''rangirati'', po stupnju prijestupa hajmo reci, kao 'mi smo to zato i zato', 'mi smo napravili to i to, a vi to', 'mi to dvaput, vi triput', itd., sve samo da se racionalizira ponasanje drustva u cijelini ili valjda ''izdigne'' malo od svog susjeda, odnosno ''onih drugih''), a kad se desi sranje, svi znaju samo upirati prsta u onog drugog, uopce ni pomisljajuci da se nesto takvo, vrlo lako, moze desiti vec njima sutra ili se vec desavalo. To je najveci problem BH drustva u cijelini, samo namjerno glup ili naivan covjek moze smatrati suprotno i postavljati sebe za vise moraliziranje.
100 posto se to nije desilo jer nisu vrapcici NOU CAMP majstore vidis sve sta se radi ;) .
slika

Ne znam, meni djeluje simptomaticno. :) Nemam namjeru ni zivaca ulaziti u diskusiju, kazem samo. Morate shvatiti da je to simptom drustva u globalu, a ne ''onih tamo''.

A kad si vec kod Nou Campa, pa stari moj, znas ti recimo da su se na tom Nou Campu nedavno dizale nacisticke zastave poput one sto je postavio netko na temi Zrinjskog? Isto tako znas da se recimo i u Rimu ponavljalo vise puta, i to ne po jedna, nego i vise njih? Ne znam jesi li svjestan toga uopce.

O tome ja tebi pricam. To je recimo ta civilizirana Europa kojoj ovaj dio svijeta tezi, a tamo imas ovakvih problema, kamoli unutar BiH. Zamisli. Ono sto ja hocu da kazem je : nema nista od te price ''oni su onakvi, oni su ovakvi''. Ne, MI smo ovakvi, bez izuzetaka. Kad to shvati svaki gradjanin u BiH, i podje od sebe, od svog susjedstva, shvatit ce onda i uspjeti napraviti dijagnozu drustva po prihvacanju simptoma. A ovako je lako prebacivati na nekog drugog svake godine. Uvijek ce se neka nova budala naci. A kad se desi, jedni ce jedva docekati da skoce i kazu ''aha!'', a drugi ce prokazati i ograditi se od pojedinaca. A onda ce se to ovim prvim desiti. I ponovna ista situacija, u obrnutom slucaju.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 29 sep 2011, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 29 sep 2011, 15:49

Adnel je napisao/la:Bola ti provociras tako sto iznosis sve same lazi pravis se tu ko neko nevinasce a nazivas GAYARMY i naravno lazes da se palila ikakva zastava jer ja to nisam vidio niti se to dogodilo.
Ne mijesam se u raspravu, al ovdje nisi u pravu, odnosno to sto ti nisi vidio, ne znaci da se nije desilo.

Treba zajednickim snagama raditi da se sprijecavaju scene poput one u Mostaru jucer, ili te boldane, ili opcenito drugih situacija, ali, drzava je takva, a narodi unutar nje jos gori, bez izuzetka (jos mi je zesce kad pojedini pocnu to ''rangirati'', po stupnju prijestupa hajmo reci, kao 'mi smo to zato i zato', 'mi smo napravili to i to, a vi to', 'mi to dvaput, vi triput', itd., sve samo da se racionalizira ponasanje drustva u cijelini ili valjda ''izdigne'' malo od svog susjeda, odnosno ''onih drugih''), a kad se desi sranje, svi znaju samo upirati prsta u onog drugog, uopce ni pomisljajuci da se nesto takvo, vrlo lako, moze desiti vec njima sutra ili se vec desavalo. To je najveci problem BH drustva u cijelini, samo namjerno glup ili naivan covjek moze smatrati suprotno i postavljati sebe za vise moraliziranje.
Hvala ti puno što si nam se po ko zna koji put javio i objasnio nam šta je ispravno a šta ne. Naleti opet.

P.S. Zastava ko fol Herceg- Bosne i Hrvatska zastava nisu isto. Ako u Splitu skidaju zastavu neke zamišljene stvari, što je neko ne bi palio.
Who dares, wins !

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 29 sep 2011, 15:50

Zapaljena je zastava, nije prosle, nego prije dvije-tri godine. I ne znam jeli hrvatske drzave ili ova hrvatskog naroda u BiH.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 29 sep 2011, 15:53

Bliss je napisao/la:Zapaljena je zastava, nije prosle, nego prije dvije-tri godine. I ne znam jeli hrvatske drzave ili ova hrvatskog naroda u BiH.
Joj lika naso sliku iz muzeja je izvuko .
Samo jedan klub Velež Mostar

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 29 sep 2011, 15:53

[youtube][/youtube]

;)
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

medoje
Kontakt:

Post Postao/la medoje » 29 sep 2011, 15:54

Adnel je napisao/la:
Bliss je napisao/la:Zapaljena je zastava, nije prosle, nego prije dvije-tri godine. I ne znam jeli hrvatske drzave ili ova hrvatskog naroda u BiH.
jel zapaljena? jest, u cemu je problem? ni za kakvo paljenje nisam ni pod bb ni u vrapcicima ni na grbavici...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 15:55

Uopće nije stvar koje je zastava boje, i sto se dogaša u Rimu, ili Barceloni, to je manje važno.

Važno je da se odluči može li se igrati liga il' ne.Liga sa ili bez Zrinjskog, Borca ,Slavije i sl.se može igrati.
Treba biti civiliziran, da je sve kako treba , da navijači znaju biti navijači pa dlanovima, koreografijama i sta ja znam bodriti svoj klub, reprezntaciju i sl.to bi bilo.Ovi današnji navijači iz Bosne, nisu se 30 godina pomakli od aleale...i to je problem.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 sep 2011, 15:56

NeToBoLa je napisao/la:

Hvala ti puno što si nam se po ko zna koji put javio i objasnio nam šta je ispravno a šta ne. Naleti opet.

P.S. Zastava ko fol Herceg- Bosne i Hrvatska zastava nisu isto. Ako u Splitu skidaju zastavu neke zamišljene stvari, što je neko ne bi palio.
Jebga, netko ocito mora. Uopec mi nije nikakav cilj ni provocirati ni omalozavati, kao sto brojni ovdje to rade, a sami se ''lome'' pred nekim ocitim stvarima i uvijek nadju nacin da racionaliziraju vlastito ponasanje, sto je takodjer ideologija sama po sebi, ali, hajde ti to narodu objasni. Ocito ne mozes.

To je zastava hrvatskog naroda u BiH, sluzbeno priznata u svim drzavnim institucijama, usput i sluzbena zastava hercegbosanske i zapadnohercegovacke zupanije, zasticena zakonima i u redovnoj, regularnoj upotrebi bez ikakvih problema, dakle ne vidim gdje je tvoj? Ako meni to nesto znaci, i ako mene takvo sto vrijedja, a jest, i ako naravno svatko tu to zna i upravo iz datog razloga to radi, sta je to nego provokacija na isti nacin? Ova tvoja ''racionalizacija'' je upravo ta ista poanta, zato i ne mozes da shvatis bit, a evo opet ces nakon ovoga krenuti u racionalizaciju, a zanemariti osjecaje i vezanost jednog naroda za takvo sto, npr.

Upravo ti o ovome i govorim, al posto vidim da se poanta nece shvatiti nego ce krenuti ''mi ovako, mi onako'', te tko je gori, tko je bolji, samo da se ispostavi da je netko u nekoj moralno superiornijoj poziciji unutar BiH, stvarno nema smisla. Ja cu bar reci da je to problem cijelog drustva, meni idu na zivce ovi koji ''znaju sigurno'' da se nesto nije desilo. A kad im postavis da se desilo. E onda ce naci tebi sta si ti uradio. Upravo ti o tome ja pricam. Vise nije uopce bitno sta je bilo, iako je bio ubijedjen da nije bilo, nego je bitno sta su ''oni drugi'' uradili i koliko. Potpuno pogresan pristup cijeloj prici, i ovo rade sva tri naroda i cijelo drustvo.

P.S. Ovo sve je napisano kao osvrt na netocan navod citiranog momka gore i postavljeno s ciljem demonstriranja poante BH drustva u cijelini, ali, dzaba, cim nekome ukazes na vlastite slabosti i probleme, odmah ne valja, odmah se baca na agresivu i izvlacenje i nesto tipa ''sta ti imas pricati''. Pa nemam, al sta itko ima onda u BiH pricati molim lijepo?
Pa eto, iduci put kad se netko bude pitao sto se takve stvari desavaju, desavaju se zato sto su narodi u BiH takvi, odnosno one pore drustva koje ti isti narodi ne mogu ili ne zele kontrolirati i sami sebi priznati da postoje.
Ako netko hoce da vjeruje u suprotno, slobodno, al uvijek ces naci levata i budala da takve stvari rade, kao i dezurnih da ih brane ili opravdavaju, iako se naravno zaista radi o pojedincima, no, to ''ovim drugim'' nista ne znaci s obzirom da takvima prave medvjedju uslugu i daju za pravo da kazu ''aha, vidis, eto, jesam ti rekao''.
Ne ocekujem da ce se poanta ni sada shvatiti, ali eto, kao sto rekoh, nista novo i neobicno za BH drustvo.

Eto pa pozdrav vam. ;)
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 29 sep 2011, 16:04, ukupno mijenjano 3 puta.
...Život za Široki...

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 29 sep 2011, 15:56

Dok se ne donese zakon o ponasnaju na sportskim priredbama nece se smiriti situacija.
Jednom zauvjek istrjebiti nacionalizam i huliganstvo!!!
Pod 1Zabrana bilo kakve pirotehnike(baklje,petarde,topovski...) zabrana transparenata sa likovima ratnih zlocinaca,bilo kojih bivsi ili sadasnjih politicara (Karadzic,Gotovina,Dudakovic,Tudjman,Milosevic,Izetbegovic.....),zabrana povikivanja i pozivanja na nacionalnu,vjersku,spolnu mrznju, zabrana upotrebe rijeci kao sto su: cetnici,balije,ustase....Pod 2 Zabrana ulaska u teren i napad na sudije,igrace,imovinu......

Svi klubovi koji se zele takmiciti preuzimaju odgovornost za svoje navijace pa ce se paziti ko ce ulat na stadion.

Za prvi prekrsaj iz stavke 1 kazna od 50 000KM i 5 utakmica pred praznim tribinama. Za drugi prekrsaj 100 000KM i 10 utakmica bez publike . Treci prekrsaj automatska suspenzija u nizi rang i 200 000KM kazne.

Za prvi prekrsaj iz stavke 2 100 000KM kazne i 7 utakmica pred praznim tribinama. Za drugi prekrsaj 300 000 KM i nizi rang takmicenja.

Za cas bi se situacija sredila. Nakon par kazni ili izbacivanja iz lige bili bi mirniji od engleza i pljeskali bi gostujucim igracima :D
RIP SALE VILENJAK

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 29 sep 2011, 15:59

I sam znaš da ćeš prije dočekati Sudnji dan nego takvo uređenje ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 sep 2011, 15:59

RKO je napisao/la:Dok se ne donese zakon o ponasnaju na sportskim priredbama nece se smiriti situacija.
Pod 1Zabrana bilo kakve pirotehnike(baklje,petarde,topovski...) zabrana transparenata sa likovima ratnih zlocinaca,bilo kojih bivsi ili sadasnjih politicara (Karadzic,Gotovina,Dudakovic,Tudjman,Milosevic,Izetbegovic.....),zabrana povikivanja i pozivanja na nacionalnu,vjersku,spolnu mrznju, zabrana upotrebe rijeci kao sto su: cetnici,balije,ustase....Pod 2 Zabrana ulaska u teren i napad na sudije,igrace,imovinu......

Svi klubovi koji se zele takmiciti preuzimaju odgovornost za svoje navijace pa ce se paziti ko ce ulat na stadion.

Za prvi prekrsaj iz stavke 1 kazna od 50 000KM i 5 utakmica pred praznim tribinama. Za drugi prekrsaj 100 000KM i 10 utakmica bez publike . Treci prekrsaj automatska suspenzija u nizi rang i 200 000KM kazne.

Za prvi prekrsaj iz stavke 2 100 000KM kazne i 7 utakmica pred praznim tribinama. Za drugi prekrsaj 300 000 KM i nizi rang takmicenja.

Za cas bi se situacija sredila. Nakon par kazni ili izbacivanja iz lige bili bi mirniji od engleza i pljeskali bi gostujucim igracima :D
ee da je to tako lahko,al to ne odg samom vrhu drzave i ljudima koji upotrebljavaju tu djecu u njihove svrhe..naravno za dopunu ili dvije dvole :mrgreen: :mrgreen:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 29 sep 2011, 16:01

medoje je napisao/la:
Adnel je napisao/la:
jel zapaljena? jest, u cemu je problem? ni za kakvo paljenje nisam ni pod bb ni u vrapcicima ni na grbavici...
medoje medoje opet ti se javljas kani se zastave bola vidis da se tvoja ekipa stidi vas Ultrasa jer ste im mlatnuli samarcinu u obraz da ce im se crveniti naredni 10 godina bola vi kad ste dobili 0 2 u Vrapcicima nikome dlaka nije falila i sada kad je siroki veleza dobio sta su nasi trebali uci i sve udarati po terenu ,al naravno nasi navijaci aplauzom isprate navijace sirokog kad cemo mi to dozivit na Pecari ili pod BBB nikad zato nemoj sada svaljivati i neke slike ubacivati prije 5 godina ovaj iz sirokog stavlja slike a nesjeca se svoje navijace skupine kad su napravili koreografiju Stari se srusio i velez u drugu ligu spotakao pa prava fasisticka koreografija al naravno vama je uvjek neko kriv.
Samo jedan klub Velež Mostar

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 sep 2011, 16:10

Pusti ti zastavu i vjeruj sebi da nisi veći Hrvat od mene.

Ali i da zapale zastavu nek to murija rjesi, a ne svaki kretencic da uljeće u teren, razumijes.Ti ako imas djecu, bilo bi ti drago da ti djete igra negdje pa da ga jure navijači.Najmanji je problem zastav, u ovih par slučajeva ove sezone je bilo pokusaja nanosnja teških ozljeda i svega, a ti napo na zastavu, ljudi treba da ginu a ti o zastavi, uvjek taj koji je držao zastavu može biti identificiran i uhićen i kazneno i kako već gonjen.To nije problem.Problem je što nema smisla da se ugrožavaju životi ljudi,.Razmisli, dok god tte ne prizna Evropa ti si stanovnik BIH, i ponašaj se kao normalan čovjek i u pobjedi i u porazu, to je svrha Evrope.Meni nije jasno to što bi vi negdje htjeli il'ste toliko izmanipulirani, da slabije vidite, sve je u kurcu iz razloga sto ljudi nisu slozni i dostojanstveni, daju priliku kojekakvim majunima da iskorištavaju u političke svrhi i samopromociju i razna profiterstva.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 29 sep 2011, 16:14

seven je napisao/la:
pastore je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Sada kada se situacija malo smirila da i ja prospem šta normalno..

Kao prvo, čestitke za hrabru igru naših igrača. Istina, Zrinjski se mogao razbiti i ranije, ali dobro poklonu se ne gleda u zube (hvala komšije). Ponašanje ULTRASA (svaka navijacka grupa se zove ultras :/) je totalno čudno. Zašto nisu uletili na teren u 1. minuti, 50, ; 67 itd. jer i tada su na terenu bili isti akteri koje su oni htjeli da napadnu. Svi isti su bili tu, tako da mislim da je ovo još nešto rezirano jer STVARNO NE VIDIM RAZLOG zbog kojeg ce uci navijaci domaceg tima cim im gosti zabiju gol? :/ Zasto su njima krivi naši igrači i naša uprava što smo u derbi usle hladne glave te uspjeli odnijeti sva 3 boda..

Gdje je tu sportska etika, gdje je tu navijački duh, jesu li mogli pomisliti bi li Zrinjski nekom kontrom ili novim napadom smanjio rezultat jer su bile ostale 4 minute. Upadom u 93. minuti a ne u naprimjer 13. ; 50. itd su dokazali da su ljubomorni na nas, i na to što smo mi ove godine strašno počeli uz par kikseva dok njihov tim još i nije slozio ekipu kako treba a kamoli uigran.

Što se tice ovog balavca Mile Pehara, šta reci nego zabraniti igranje za reprezentaciju što je Jagodić već uradio i hvala mu što se ponio ispravno, te zabraniti ikako nastupanje u Premijer Ligi BiH. Ima Zrinjski komšijskih ekipa (HAJDUK SPLIT - torcida je njihova podgrupa, necemo tako) i treba ga jednostavno kazniti po dzepu da mu se zavrti u glavi od nula.. Ali ne klub, nego baš njega. Zrinjski treba kazniti novcano zbog (ne)organizacije utakmice.

MOLIM BOGA da ih ne kazne sa par utakmica bez gledaoca jer bi volio da Red Army u nedjelju napravi samo takvu invaziju gore, (a sigurno da nece tu biti incidenta jer ce biti i veliki broj policije i mislim da ce biti strasna podrska specijalaca i slicnih organizacija koje nece dozvoliti) da im dokaže ko su pravi navijači i kako se istinski voli klub i onda u Kupu ih dočekati raširenih ruku bez ijednog malog incidenta ispratit ih na desnu obale naše rijeke Neretve sa par komada u mreži.

Pitanje jedno.. Zašto i navijači Zrinjskog nisu bili u kavezu?. Nema veze što su domaćini, ista opasnost prijeti i od domacih navijača i gostujucih. I jedni i drugi mogu uletiti u teren i gonjati igrače, i zašto isto tako kao i našim navijačima policija nije postavljena na tribinu nego ispred tribine.
ako bude kaznje da igra pred praznim tribinama ,kako mislis da red army bude na tekmi?kakva invazija i kakvo razmisljane,alo decko PRED PRAZNIM TRIBINAMA !

care moj pročitaj još koji put al' malo pažljivije
procitao sam al kazes sa "par" utakmica isto da igrate protiv zrinjskog tek za 4 kola a ne u vec u nedelju,minimalno da ih kazni jednu utakmice vi preskacete to...ma glupost oko cega se raspravljamo ja bi volio da ih kazni 10 utakmica,prekinuli su i protiv olimpica pa se svi posutili...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2011, 16:42

mma_hz je napisao/la:
napravljenje je napisao/la:Hajde veležovci kad ste se već nakotili na ovoj temi kažite kako se zove ovaj igrač vaš koji udara čovjeka na podu svladanog od osiguranja ?

slika
hahha nezna nultras kako Sarajlija udara hahahhaha btw ovaj navijac koji je kao "uhvacen" je nakon sto igrac Veleza odlazi(nakon sto ga je izgazo :mrgreen: :mrgreen: ) je pusten da se vrati na tribinu ...ko pogleda pazljivije snimak i ovaj detalj vidjece kako mu ti likovi sto su ga kao uhvatili pokazuju da se vrati na tribinu i pustaju ga...ajde bar je osjetio krampone ahhahaa da nije dzaba trco hahaha :lol: :lol:
sada sam analizirao na snimci ovaj detalj i slušajte ako želite:

ovaj huligan koji nije navijač Zrinjskog, je uhvatio našeg igrača oko noge i nije mu dao da bježi, a onda se on koprcao i na kraju je uspio pobjeći, sada sam to vidio na 00:39, pa pogledajte još jednom, prije nego što počnete širiti DEZINFORMACIJE....

[youtube][/youtube]

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 sep 2011, 16:49

Pa i da ga je UBIO NAMRTVO... Vas je 100 krenulo na 10 igraca...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2011, 16:52

vm22 je napisao/la:Pa i da ga je UBIO NAMRTVO... Vas je 100 krenulo na 10 igraca...
i ja sam veležovac, otkud ti to, ja govorim ono što sam vidio na snimci..

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 sep 2011, 17:01

AlemC85 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Pa i da ga je UBIO NAMRTVO... Vas je 100 krenulo na 10 igraca...
i ja sam veležovac, otkud ti to, ja govorim ono što sam vidio na snimci..
ma ne govorim tebi uopste :roll:

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 29 sep 2011, 17:04

RKO je napisao/la:Dok se ne donese zakon o ponasnaju na sportskim priredbama nece se smiriti situacija.

ja ti se samo ne slažem s ovim bakljama :)

vidjeli ste svi kako navijači želje koriste baklje na grbavici...ljepota vidjeti ....kad bi stoka ostala naucila da ne baca bilo bi super

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 29 sep 2011, 17:07

Pozdrav iz Tuzle !

Prvo vam želim čestitati na pobjedi,a onda izkazati žaljenje na svemu kroz šta ste prošli.Samo naprijed -ovim su samo pokazali koja su divljina,i gdje žive.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.