Romario
Po vasem ispada da su samo xavi iniesta i messi tu dobri, a ostali se slepaju uz njih, pa to je smijesno ljudi, ako imamo golmana levata, odbranu koja nije na vrhunskom svjetsko nivou, ako imamo tu jos i zadnjeg veznog i napadaca koji se slepaju, pa kako je moguce onda da tim ovako nevjerovatno dobro igra, i za kojeg strucnjaci tvrde da igra najbolji fudbal ikada. Morate malo biti realni jbg.
Nisam upratio da je neko napis'o da su jedino dobri Cavi, Iniesta i Mesi! Nigdje nisam procit'o da se svi ostali slepaju uz njih!
Njih trojica su bez konkurencije najbolji igraci na svojim pozicijama, koplje ispred svih ostalih. Vilja je napadac ekstra klase, Pike i Pujol su odlicni igraci, imaju predispozicije kakve savrseno odgovaraju Barsinom stilu igre. Koliko su oni zaista dobri, tesko je reci, jer nisu toliko izlozeni napadima protivnika. Za razliku od Pikea, Pujol se ranije dokaz'o kao dosta dobar igrac, te je za mene najbolji Barsin stoper. Sve u svemu, oni su za Barsu savrseni i to je njima jedino vazno. Dani Alves je napadacki igrac prve klase, ali odbrambeno mozda druge ili trece. Tesko je uopste procjeniti koliko je dobar u odbrani, jer nije toliko izlozen napadima protivnika. Sto vasi za njega, vazi i za Pikea. Barsinom stilu igre savrseno odgovara. Abidal je po meni najgori igrac Barselone. Ipak pricamo o Barsi, ne moze kod njih igrati los igrac, ali da ima nekolicina boljih bekova od Abidala, svakako da ima. Evra je po meni za klasu bolji igrac. Valdez je napredov'o i rek'o bih da je klasa ispod VDS, Ceha, Kasiljasa, Cezara,... I pored toga on je dobar golman, bolji nego sto imaju klubovi kao sto je Arsenal, Bajern, Milan ili Liverpul. O Buskecu i Pedru sam pis'o u prethodnom komentaru, tako da nema potrebe da se ponavljam. I igraci na klupi su
dobri igraci, bolji nego sto neki tzv. veliki klubovi imaju u prvoj postavi. Dakle, Barsa ima jasnu filozofiju, prefinjen stil igre i dobar odabir igraca. Mozda ti igraci ne bi bili tako dobri u nekim drugim klubovima, ali u Barsi djeluju savrseno uigrano. Cavi, Iniesta i Mesi su generali, a ostali su dobro obucena i kvalitetna pjesadija koja djeluje sinhronizovano i konkretno, kako u napadu tako i u odbrani. Mogu se umjesto Buskeca, Pedra i Abidala dovesti individualno kvalitetniji igraci (Fabregas, Bejl i Lam), ali bi to opasno moglo narusiti savrsenu ravnotezu u timu. Ekipa sastavljena od 11 genijalaca ne moze savrseno funkcionisati, naprotiv,.. Barsa trenutno ima 3 genijalca i 8 jako dobrih igraca (+ kvalitetna klupa), sto je ocigledno savrsena formula za najbolji tim svih vremena.
Neko je pomenuo Marqueza, nije on nikad bio u rangu najboljih svjetskih stopera to moram priznati, znao je praviti kikseve cesto, a u igri barce, sva ona dodavanja koje se cine tako laka, tu jedna greska u odbrani automatski znaci primljeni pogodak, recimo Pique kad napravi i najmanji kiks to se skupo placa, jer su mu bekovi vec u napadu, ali on nikada koliko mene pamcenje sluzi u nekoj bitnoj utakmici nije napravio niti jednu znacajnu gresku, a Vidic je znao ispadati smijesan protiv Etoa, Toresa itd, ali Pikue u bitnim utakmicama nikada.
Markez cesto pravio kikseve

!?? Je l' to samo kazes da bi podrz'o svoju tezu da je Pike u rangu sa najboljim igracima svijeta

!?? Markeza sam gled'o dosta puta u prvoj postavi Barse i ne pamtim neku njegovu gresku,... Mozda me ti kao pasionirani navijac Barse mozes podsjetiti

. Da li pamtis neku gresku Jaje Tuera dok je igr'o u odbrani? Silvinja? Maksvela? Njihove dobre igre u odbrani nedvosmisleno potkrepljuju tezu da su odbrambeni igraci Barse GOSPODA

.
Da li su Vidic i Ferdinand nekada napravili kiks u predaji lopte? Nesto se ne sjecam da jesu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.