Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 23:41

Pretpostavljam da si i sinoć zamalo pogodio keca na Fiorentinu kao na Genou prošle nedjelje. :mrgreen: :lol: :lol:

Ja koliko znam nije isto da gubiš 1:0 i 2:0, da je poništen gol Cannavaru ostalo bi 1:0 i ko zna šta bi se dešavalo u nastavku utakmicu. Hajd da je priznat gol kad je Napoli vodio sa 3 ili 4 razlike, tad je utakmica rezultatski gotova, a kada ekipa ima zaostatak od jednog gola razlike sve je moguće.

A prvom sljedećom prilikom kada sudije oštete Napoli (ako ga uopšte oštete) pretpostavljam da će De Laurentis opet imati jedan u nizu od primitivnih ispada, sjesti na skuter i pobjeći u nepoznatom pravcu. :lol:

Ne želim više da polemišem o suđenju, to je jasno svakoj ptici na grani koja lakrdija je ova liga sezone, danas je sudija imao i katastrofalan dan u meču inter - Atalanta, Tagliavento je opet "briljirao" na susretu Lecce - Palermo.

To što sudije u glavnom sude u korist nekih ekipa je druga stvar.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 mar 2012, 23:51

Napoli je razvalio Cagliarija, sa ili bez greske za 2-0. Sve vreme je dominirao nekompletan i u vecem delu opusten.
Tako da te fore, da ne bi isto bilo da je ostalo 1-0, umesto 2-0, tesko da piju vodu. Ali, posto je to ovde mainstream da se pokazuje kontinuiranost podrske Napoliju kontra drugih ekipa, da priupitam nesto: da je priznat gol iz penala Hamsiku protiv Juventusa (Napoli bi imao 4-1, po toj logici), da li bi Juventus bio jedina neporazena ekipa u ligama petice ili ne?

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 mar 2012, 23:55

MaGiCa je napisao/la:Napoli je razvalio Cagliarija, sa ili bez greske za 2-0. Sve vreme je dominirao nekompletan i u vecem delu opusten.
Tako da te fore, da ne bi isto bilo da je ostalo 1-0, umesto 2-0, tesko da piju vodu. Ali, posto je to ovde mainstream da se pokazuje kontinuiranost podrske Napoliju kontra drugih ekipa, da priupitam nesto: da je priznat gol iz penala Hamsiku protiv Juventusa (Napoli bi imao 4-1, po toj logici), da li bi Juventus bio jedina neporazena ekipa u ligama petice ili ne?
ne mozes izbjec juventus ni tada kada juventus nema nikakve veze sa ovim uopste...

kompleksi su cudne stvari ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 19 mar 2012, 00:00

@Gica

Ne znam odgovor na to pitanje, Hamšik je promašio penal u prvih 20 minuta, dakle do kraja je ostalo preko 70 minuta i to pri rezultatu 0:0. Da je Hamšik postigao gol Juve bi krenuo sa centra, ne bi Buffon dodavao loptu štoperima, tako da bi i same akcije bile drugačije i ko zna šta bi se dešavalo u nastavku.

U ovom slučaju te tvoje fore da bi Napoli imao 4:1, tako da ta tvoja šbb-kbb priča šta bi bilo kad bi bilo uopšte ne pije vode.
Ž '21!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 mar 2012, 00:10

delpiero20 je napisao/la:
ne mozes izbjec juventus ni tada kada juventus nema nikakve veze sa ovim uopste...

kompleksi su cudne stvari ;)
Ako nisi primetio, tema je Serie A, a Juventus igra u istoj. Tako da jeste u okviru teme.
Oko kompleksa, popij malo pilulica, jer je to najbolji put da ne vidis paranoju.
Hvala.

@b-spammo
U ovom slučaju te tvoje fore da bi Napoli imao 4:1, tako da ta tvoja šbb-kbb priča šta bi bilo kad bi bilo uopšte ne pije vode.
Upravo, obratno. Relativnost moje izjave da "bi bilo 4-1 da je gol sa penala priznat", pokazuje svu glupost koja je pokazana u tvojim postovima vezanim za utakmicu sa Cagliarijem. Uzimati nedokazano za dokazano, se vodi kao greska u razmisljanju, elementarne kategorije. Ali, tebi je vazno da pokazes kako Napoli ima "konstantnu gurku". Ne bih te vise zadrzavao.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 19 mar 2012, 00:24

Upravo, zašto onda uzimaš nedokazano za dokazano pa tvrdiš da bi Napoli vodio 4:1. :mrgreen: :lol:

Hajd razumijeli smo se, sam pao sam se udario. :mrgreen:

Ja ukazujem na to da se Napoli gura kad mu je najpotrebnije, ali s obzirom da ti navijaš za taj klub logično je da ti to nećeš nikad priznati. Kad se samo sjetim Rocchija protiv intera, pa onog nekog protiv Bologne i onog penala, ma joj...Sve super sve za 5.
Ž '21!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 19 mar 2012, 00:55

magica save your breath.
Nevjerojatnom slovenskom vrataru (Samir Handanovič-u) je to već sedmi obranjeni jedanaesterac od 14 mogućih u zadnje dvije sezone!je to već sedmi obranjeni jedanaesterac od 14 mogućih u zadnje dvije sezone!
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 mar 2012, 01:44

baresi#6 je napisao/la:magica save your breath.
Nevjerojatnom slovenskom vrataru (Samir Handanovič-u) je to već sedmi obranjeni jedanaesterac od 14 mogućih u zadnje dvije sezone!je to već sedmi obranjeni jedanaesterac od 14 mogućih u zadnje dvije sezone!
jel to već sedmi obranjeni jedanaesterac od 14 mogućih u zadnje dvije sezone? :lol:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 19 mar 2012, 01:53

ma copy paste sa in.dex.hr jasno je sve :lol:
Diego Fabbrini je u 60. minuti dobio drugi žuti karton i tu je Udinese polako počeo kliziti nizbrdo. Edinson Cavani je u 75. minuti promašio penal za Napoli, točnije obranio ga je Samir Handanovič. Nevjerojatnom slovenskom vrataru je to već sedmi obranjeni jedanaesterac od 14 mogućih u zadnje dvije sezone!
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 mar 2012, 01:54

onda je 100% sedmi,ne vjerujem da je osmi :lol:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 mar 2012, 02:14

MaGiCa je napisao/la:Cekaj malo, kad Matri "iscima" Granqvista ili Carvalha (ne znam ko tacno bese), onda je to 100% penal i plebiscitarno se kuka ovde kako niko ne postuje Juventus u FIGCu. A kad Udineseov igrac igra rukom u 16m (mozda i uz veliku pomoc Cannavara, ali je ipak odigrao rukom), to nije penal, nego faul u napadu. Malo vise obratite paznju na konzistentnost argumenata.
Znas i sam da te dvije situacije nisu ni slicne, ovdje se radi o skoku za loptu, gdje je većinom odbrambeni igrač u prednosti i 90% sudija bi sviralo prije faul nego ruku i penal (a Matri je bio povlačen sa leđa, različite situacije), ali to i nije tolika greška kolika je greška drugi žuti karton, nemam ja ništa protiv tebe i Napolija, i kad je bilo greška protiv Juventusa i za Juventus ja sam pisao, ovdje se radi o FIGC-u koji je 2006 čistio savez, a danas vidimo da to nije ništa dobro donijelo, nego se slične stvari dešavaju (slobodno mogu reći i gore :o ).
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 19 mar 2012, 09:41

legenda reala je napisao/la:Oj opet se ovi Juventini žale na suđenje. :lol: :lol: Bianconeri pa dokle bolan :P
SInoć Fiorentina oštećena, crveni smiješan, đeće Juve nekog dobiti 5:0 :mrgreen: :mrgreen:
pa nije to to Real Madrid gdje mozes udarat ljude i stajat im po prstima i proci cak bez zutog.
Cerci se ponasao nesportski, udario je nogom protivnickog igraca, tacnije u guz :D i po normalnim pravilima to je crveni karton.
Sto se tice ovosezonske Serie A, liga je totalno neregularna, pa cak da je i Juventus osvoji, ovolike greske i navlacenja nikad nisam gledao.Napravili su lakrdiju od sudjenja.Srecom Juve nije nigdje poguran a kad jeste ucinjena greska u njegovu korist odmah je kompenzirano tako da necemo gledat novi Calciopoli.Liga je "sunce, med i mlijeko" 8-) :mrgreen:

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 19 mar 2012, 10:57

Buffon je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Oj opet se ovi Juventini žale na suđenje. :lol: :lol: Bianconeri pa dokle bolan :P
SInoć Fiorentina oštećena, crveni smiješan, đeće Juve nekog dobiti 5:0 :mrgreen: :mrgreen:
pa nije to to Real Madrid gdje mozes udarat ljude i stajat im po prstima i proci cak bez zutog.
Cerci se ponasao nesportski, udario je nogom protivnickog igraca, tacnije u guz :D i po normalnim pravilima to je crveni karton.
Sto se tice ovosezonske Serie A, liga je totalno neregularna, pa cak da je i Juventus osvoji, ovolike greske i navlacenja nikad nisam gledao.Napravili su lakrdiju od sudjenja.Srecom Juve nije nigdje poguran a kad jeste ucinjena greska u njegovu korist odmah je kompenzirano tako da necemo gledat novi Calciopoli.Liga je "sunce, med i mlijeko" 8-) :mrgreen:
Neregularna ?? Kome navlačenja?
Većina timova iz vrha imalo je situacija u njihovu korist ali i protiv, zato ne bulazni. I u dr. ligama ima polemika, u Španiji nema kola da se ne raspravlja o nekim situacijama.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 19 mar 2012, 12:52

Ako iko treba biti nezadovoljan u talijanskom fudbalu i time sta se sve desilo od 2005 onda to treba biti juventus..

A najsmjenije mi je sto se sad zale ovi sto su u svemu tome profitirali, postave svoje ljude u savez i onda im opet nije po volji...a kad su pobjedjivali sve im bilo super

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 19 mar 2012, 13:43

delpiero20 je napisao/la:Ako iko treba biti nezadovoljan u talijanskom fudbalu i time sta se sve desilo od 2005 onda to treba biti juventus..

A najsmjenije mi je sto se sad zale ovi sto su u svemu tome profitirali, postave svoje ljude u savez i onda im opet nije po volji...a kad su pobjedjivali sve im bilo super

potpis trazili su ljudi ozdravljenje i sad se zale :lol: :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 19 mar 2012, 17:35

[youtube][/youtube]

4:26 sec
opet kriminalno sudjenje i penali.Ovo samo ima u ovogodisnjoj Serie A.Umjesto faula u napadu kao kod Pazzinia protiv Atalante, ovdje takodje penal se dobija.Neka nova pravila amaterskih sudaca po Italiji.

p.s. " onclick="window.open(this.href);return false;

drugi zuti i crveni :lol: a ovaj se valja kao da ga je nozem ubo.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 20 mar 2012, 13:54

Ko su najplaćeniji fudbaleri i treneri prema France Football ...medu kojima nema niko iz seria a...

1. Lionel Messi, Barcelona – 27.5 miliona funti
2. David Beckham, LA Galaxy – 26.2 m
3. Cristiano Ronaldo, Real Madrid - 24.3 m
4. Samuel Eto'o, Anzhi – 19.4 m
5.Wayne Rooney, Manchester United – 17.2 m
6. Sergio Aguero, Manchester City – 15.7 m
7. Yaya Toure, Manchester City – 14.7 m
8. Fernando Torres, Chelsea – 13.9 m
9. Kaka, Real Madrid – 12.9 m 11
10. Philipp Lahm, Bayern Minhen – 11.9 m

1. Jose Mourinho (Real Madrid) 14.8 m
2. Carlo Ancelotti (PSG) 13.5 m
3. Pep Guardiola (Barcelona) 9.5 m
4. Arsene Wenger (Arsenal) 9 m
5. Guus Hiddink (Anzhi) 8.6 m
6. Fabio Capello (bivši izbornik Engleske) 8.5 m
7. Sir Alex Ferguson (Man Utd) 8 m
8. Dick Advocaat (Rusia) 7 m
9. Jose Camacho (China) 6.1 m
10. Roberto Mancini (Man City) 5.9
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 20 mar 2012, 15:17

ma sta je to Bog sami zna,,ja kolko znam Rooney je placen samo 5-6 miliona,,to je mozda kolko zarade na godinu(sa sponzorima svojim) a ne koliko im klub da,,

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 mar 2012, 15:18

adointer je napisao/la:ma sta je to Bog sami zna,,ja kolko znam Rooney je placen samo 5-6 miliona,,to je mozda kolko zarade na godinu(sa sponzorima svojim) a ne koliko im klub da,,
Aha, ovo je ukupno plata+sponzori.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 20 mar 2012, 16:46

slika

8-)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.