FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Nije ovo prvi put da se titula nudi, ovaj put i suci aktivno pomažu i opet ne ide.
Ja ne bih rekao da su tu jača imena, otišli su vam Thiago, Lewat, Alaba, Boatenk, Javi... a dobili ste ocvalog Manea, psihički labilnog Upamecana, strganog Hernandeza, prosječnog Sommera, dok su Musiala i Tel još prezeleni da preuzmu ulogu koja se od njih očekuje. Druga je stvar što ste ulupali ogromne pare za Hernandeza, Mekanog i Manea pa se sad očekuju i odgovarajući rezultati, ali to je odgovornost uprave i sportskog menadžera koji su se pogubili u kadrovskoj kombinatorici.Bayo je napisao/la: ↑16 apr 2023, 15:11
Po čemu, nikad jača imena, plaće, troškovi, nikad igrači u tako lošoj formi i nikad gora izdanja gdje ih doslovno vile nosaju u ligi, a u ostalim natjecanjima su izletjeli ili će. Boksač koji je nokautiran par puta i ne može više stajati na nogama nego se drži na konopcima i čeka kraj borbe dok ima ikakvu bodovnu prednost.
-
- Kontakt:
Pogubljeni su oni od kad su na pozicijama, samo je vama dugo trebalo da to vidite.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Boa i Javi su gotovi, a ostala trojica su željela otići i bez njih klub ima previše preplaćenih zvijezda, nikad klupa nije bila tako široka i jaka bar po imenima, druga stvar je što neki poput muppeta u sredini igraju stalno pa ti ne trebaju ni Graven ni Sabitzer.ledar je napisao/la: ↑16 apr 2023, 16:55Ja ne bih rekao da su tu jača imena, otišli su vam Thiago, Lewat, Alaba, Boatenk, Javi...a dobili ste ocvalog Manea, psihički labilnog Upamecana, strganog Hernandeza, prosječnog Sommera, dok su Musiala i Tel još prezeleni da preuzmu ulogu koja se od njih očekuje.
Imaš Mazrauia i Cancela kao rezerve na bokovima, o čemu pričamo?
Krivnja uprave je što su se zbog lošeg posla našli pritisnuti da produže ugovore i to za masne iznose raznim prevarama, isto tako loši poslovi sa trenerima koji kratko traju (i zbog prevelikog utjecanja koji igrači imaju na sve) a onda im još ispune neke želje kao Julianu i onda imaš problem ako se pokaže da će trener kratko trajati, kao što je on.
I nema tu krivi su samo igrači, krivi su samo treneri, kriva je samo uprava - svi su krivi isto kao što su i svi super kad momčadi ide dobro.
Čekaj sad, jesul prevare ili su toliko jaki bar po imenima
Prije će biti ovo prvo. Dobro je @ledar rekao. Prije si imao igrače koji donose prevagu (Thiago), koji su postigli nešto (Boa), koji dišu za klub ( Javi) I da ne idemo dalje u prošlost koliko god je nekada klupa/roster bio slab u odnosu na danas.
Slupali milijardu u odbranu i ni jedan nije izrastao u samu kremu.
Vezni red je poseban problem I tu počinju naši problemi.
Kimmich i Goretzka jesu osvojili Ligu Prvaka, uostalom kao i još neki, ali to je bila ta sezona. Šta je Leon još pokazao, kako u klubu tako i u Elfu? Kimih sporadično bljesne, više su to prosječna izdanja. Trebaju alternativu, mali Musiala još nije sazrio, treba neko ko zna podvaliti loptu, ko može napraviti nekoliko šansi po utakmicu. Isto tako sa 3 u sredini i našom postavkom dobro bi nam došao neki osigurač na šestici kao što je Javi bio u pravu sezoni.

Prije će biti ovo prvo. Dobro je @ledar rekao. Prije si imao igrače koji donose prevagu (Thiago), koji su postigli nešto (Boa), koji dišu za klub ( Javi) I da ne idemo dalje u prošlost koliko god je nekada klupa/roster bio slab u odnosu na danas.
Slupali milijardu u odbranu i ni jedan nije izrastao u samu kremu.
Vezni red je poseban problem I tu počinju naši problemi.
Kimmich i Goretzka jesu osvojili Ligu Prvaka, uostalom kao i još neki, ali to je bila ta sezona. Šta je Leon još pokazao, kako u klubu tako i u Elfu? Kimih sporadično bljesne, više su to prosječna izdanja. Trebaju alternativu, mali Musiala još nije sazrio, treba neko ko zna podvaliti loptu, ko može napraviti nekoliko šansi po utakmicu. Isto tako sa 3 u sredini i našom postavkom dobro bi nam došao neki osigurač na šestici kao što je Javi bio u pravu sezoni.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Prevare su svi oni koji su igrali do ugovora, a kasnije luftaju jaja i blamiraju se.
Veza je sustavno uništavana od one sezone Švajnija, Martineza i Kroosa, e sad njih više nema niti vrijedi za njima plakati, slučajno ili ne nema ni očekivanih rezultata.
Veza je sustavno uništavana od one sezone Švajnija, Martineza i Kroosa, e sad njih više nema niti vrijedi za njima plakati, slučajno ili ne nema ni očekivanih rezultata.
- farinelli123
- Kontakt:
Da malo opustimo uzavrelu atmosferu na forumu i prokomentarisemo novu ugaonu garnituru dresova za domaće mečeve 23/24 koja će biti promovisana 20-og Maja protiv RB Lajpciha:
https://pbs.twimg.com/media/FtxjvRlWcAE ... name=large
Video >>>>
Video >>>>
•
Mi od odlaska thiaga imamo problema u vezi,jer nam fali taj igrac sa vizijom,zadnji pas,potez koji ce otvoriti napad,covjek koji moze iznijeti loptu,ima tehniku da zadrzi loptu kad treba.
Jednoatavno mi to nemamo od njegovog odlaska,i ovaj dolazak Laimera meni nije nista posebno koliko god on bio dobar na toj poziciji DM.
Jer mi neigramo sa klasicnom trojicom u sredini.
Vec sa dva holding midfildera,a taj treci koji bi igrao iza recimo Kimicha i Goretzke bi znacio da prelazimo na formaciju 4-3-3 a u tom slucaju jos vise gubimo u ofanzivi s obzirom na broj igraca koji imamo na tim pozicijama Wingera,da ne govorim da i Muller gubi mjesto jer vise ne bi imali tu poziciju AM.
A ako je tu samo da mjenja Kimicha ili Goretzku i dalje ostaje problem organizatora igre igraca tipa Tiaga.
Mi u biti moramo igrati ovih 4-2-3-1 jer jednostavno nemamo druge alternative ako zelimo da igraju Muller ili Musiala.
Osim ako nemisle prebaciti Musialu opet na Wingera,a u tom slucaju Mulleru je opet klupa.
ko god da dodje u napad iz njega bi bili Sane evo recimo Mane ako vrati formu i na desetki Muller ili Musiala.
Iza njih Goretzka Kimich.
Ako igras sa jos jednim veznim u ovom slucaju Laimer ili Gravenbach onda gubis desetku i tu nastaje problem jer Musiala i Muller gube mjesto.
Odbrana u ovom trenutku djeluje jedina rjesena De liht Upa Hernandez,Davies mazraui stanisic i ostaju upitnici oko Cancela i pavarda ako ne produzi ugovor.
Po meni ne ocekujem prevelike promjene jer nemamo prostora za to.
Ako se proda Ganabry uskace tu Mane i to je to.
Ako i on ode moze dodje jedno krilo ali prije ce tu preci Musiala i to je to.
Tako da ocekujem napadaca i mozda par rotacionih promjena u slucaju odlazaka Pavarda,Gravenbacha
Jednoatavno mi to nemamo od njegovog odlaska,i ovaj dolazak Laimera meni nije nista posebno koliko god on bio dobar na toj poziciji DM.
Jer mi neigramo sa klasicnom trojicom u sredini.
Vec sa dva holding midfildera,a taj treci koji bi igrao iza recimo Kimicha i Goretzke bi znacio da prelazimo na formaciju 4-3-3 a u tom slucaju jos vise gubimo u ofanzivi s obzirom na broj igraca koji imamo na tim pozicijama Wingera,da ne govorim da i Muller gubi mjesto jer vise ne bi imali tu poziciju AM.
A ako je tu samo da mjenja Kimicha ili Goretzku i dalje ostaje problem organizatora igre igraca tipa Tiaga.
Mi u biti moramo igrati ovih 4-2-3-1 jer jednostavno nemamo druge alternative ako zelimo da igraju Muller ili Musiala.
Osim ako nemisle prebaciti Musialu opet na Wingera,a u tom slucaju Mulleru je opet klupa.
ko god da dodje u napad iz njega bi bili Sane evo recimo Mane ako vrati formu i na desetki Muller ili Musiala.
Iza njih Goretzka Kimich.
Ako igras sa jos jednim veznim u ovom slucaju Laimer ili Gravenbach onda gubis desetku i tu nastaje problem jer Musiala i Muller gube mjesto.
Odbrana u ovom trenutku djeluje jedina rjesena De liht Upa Hernandez,Davies mazraui stanisic i ostaju upitnici oko Cancela i pavarda ako ne produzi ugovor.
Po meni ne ocekujem prevelike promjene jer nemamo prostora za to.
Ako se proda Ganabry uskace tu Mane i to je to.
Ako i on ode moze dodje jedno krilo ali prije ce tu preci Musiala i to je to.
Tako da ocekujem napadaca i mozda par rotacionih promjena u slucaju odlazaka Pavarda,Gravenbacha
Meni dres vrh.farinelli123 je napisao/la: ↑16 apr 2023, 22:24Da malo opustimo uzavrelu atmosferu na forumu i prokomentarisemo novu ugaonu garnituru dresova za domaće mečeve 23/24 koja će biti promovisana 20-og Maja protiv RB Lajpciha:
Video >>>>
Jedan od ljepsih koje smo imali.
Jest da bjela preovladava,ali dres izgleda odlicno
Imali smo taj dres prije 15ak godina, možda ne isti ali dosta sličan i bio je drugi/rezervni. Pred očima mi Liza i Brazzo u njima.
Jel ovaj za narednu sezonu glavni ili?
Leimer bi mogao biti taj razbijač, koji će više raditi prljav posao.
Može štrakati Leon više odmarati ili se potruditi da bude Ballack
Miler će svakako više odmarati i na njega ne možeš računati kao starterom. Kimmicha dok kakva ozljeda ne udalji od terena ne misli odmarati. Veoma pogrešno.
Valjda Musiala izvuče pouke iz ove sezone pa zajedno sa stručnim stožerom uvidi svoje prednosti i mane.
Ne bih volio da postane novi Sane, vječiti talenat a nikad klasa.
Po svemu sudeći Mane je bivši igrač i njegovo je odbrojano u Bajernu.
Čak mu se i Gnabry možda pridruži. Kolega iznad, nije Ganabry
Klasični centarfor je pod muss i tu možemo biti znatiželjni.
Moja želja je Vlahović.
Jel ovaj za narednu sezonu glavni ili?
Leimer bi mogao biti taj razbijač, koji će više raditi prljav posao.
Može štrakati Leon više odmarati ili se potruditi da bude Ballack

Miler će svakako više odmarati i na njega ne možeš računati kao starterom. Kimmicha dok kakva ozljeda ne udalji od terena ne misli odmarati. Veoma pogrešno.
Valjda Musiala izvuče pouke iz ove sezone pa zajedno sa stručnim stožerom uvidi svoje prednosti i mane.
Ne bih volio da postane novi Sane, vječiti talenat a nikad klasa.
Po svemu sudeći Mane je bivši igrač i njegovo je odbrojano u Bajernu.
Čak mu se i Gnabry možda pridruži. Kolega iznad, nije Ganabry

Klasični centarfor je pod muss i tu možemo biti znatiželjni.
Moja želja je Vlahović.
Naš napad 4 utakmice nije dao gola. Pavard, De Ligt i Upamecano su nam zadnji strijelci.
Gravenberch odlazi na kraju sezone.
Steta, toliko se borili za njega.
Totalno promasena tranfer politika, za koju niko nece odgovarati.
Steta, toliko se borili za njega.
Totalno promasena tranfer politika, za koju niko nece odgovarati.
Iskreno mislim da cemo se kajati zbog njega,ali ako vec nece igrati bolje da ide dok mozemo zaraditi na njemu nego jos jedna sezona na klupi,i pad cjene.
Kako pisu Liverpool ce platiti oko 30 miliona sto je ipak vise nego smo dali za njega.
Jos da ode Ganabry,Mane i eto ga.
Onda mozemo da se nadamo nekom top napadacu,i mozda jos jednom pojacanju.
Ma kakav Gravenberch, nebitan lik u svemu ovome, dvadesetogodišnjak iz Ajaxa koji je trebo da se razvija, ali za ovih 1000 minuta u Bayernu ništa nije pokazao na terenu, a izgleda ni na treningu jer ga evo nijedan trener nije doživio ozbiljno. Ako ga prodamo za pare koje smo ga i doveli neće niko biti oštećen u svemu ovome.
Ne znam samo kako pronaći motivaciju da se isprati ovaj cirkus do kraja sezone, poslije srijede.
Ne znam samo kako pronaći motivaciju da se isprati ovaj cirkus do kraja sezone, poslije srijede.
Eto kod dva trenera Gravenberch nije nista pokazao da bi ga ostavili, znaci fula.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Sigurno jest fulla,kad se tako gleda.
S druge strane covjek nije dobio posteno priliku da pokaze sta moze.
Ali nije ni bitno,doveden je da igra osmicu,on ocigledno nije igrac za te pozicije,i najbolje da ide.
Ono sto bih volio da se rjesi situacija sa mladjim igracima koji ne dobijaju priliku vise nikako.
Waner i Ibrahimovic su top talenti koji propadaju u regionalnoj ligi,neka idu na posudbu,nekada smo.imali obicaj slati igrace na dvogodisnje pozajmice nako cega bi se vracali kaomformirani igraci.
A realno u svemu ovome bice interesantno vidjeti kako ce se rjesiti Manea,i da li ce Ganabry otici.
To su igraci koji imaju plate preko 20 mil,i samim tim bi klub mnogo ustedio,plus odsteta itekako bi mogla pogurati dovodjenje recimo Osmihena.
Nadam se da su odustali od Kejna,prije svega zbog godina.
Vlahovic bi isto mogao da se dovede ako juve ne osvoji EL pa tako ode u LP.
Mada brine ovaj njegov post,i ne postizanje golova.
S druge strane covjek nije dobio posteno priliku da pokaze sta moze.
Ali nije ni bitno,doveden je da igra osmicu,on ocigledno nije igrac za te pozicije,i najbolje da ide.
Ono sto bih volio da se rjesi situacija sa mladjim igracima koji ne dobijaju priliku vise nikako.
Waner i Ibrahimovic su top talenti koji propadaju u regionalnoj ligi,neka idu na posudbu,nekada smo.imali obicaj slati igrace na dvogodisnje pozajmice nako cega bi se vracali kaomformirani igraci.
A realno u svemu ovome bice interesantno vidjeti kako ce se rjesiti Manea,i da li ce Ganabry otici.
To su igraci koji imaju plate preko 20 mil,i samim tim bi klub mnogo ustedio,plus odsteta itekako bi mogla pogurati dovodjenje recimo Osmihena.
Nadam se da su odustali od Kejna,prije svega zbog godina.
Vlahovic bi isto mogao da se dovede ako juve ne osvoji EL pa tako ode u LP.
Mada brine ovaj njegov post,i ne postizanje golova.
Ima li ista da je pogodjeno u zadnjih nekoliko godina? Mislim da je veliki razlog takvog stanja u cinjenici da se treneri u vecini sucajeva ne pitaju koga da se dovede, a oni, postio nisu takve ni trazili ne zele ni da ih uglave u sistem i ekipu. Al ta politika se vuce godinama i nikako da se jednom nadje kompromis. Veliki i dobri trenri imaju svoje sisteme, stil i filozofiju i niko nece odustajati od toga da bi neki tamo igrac, kojeg si doveo za kikiriki, igrao.
Izvuće se pare za Gravena, možda se šta i zaradi. Isto tako planiraju i sa Sabitzerom. Kupljen za 15, traži se nešto iznad 22 miliona plus bonusi.coelho41 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 14:29Ma kakav Gravenberch, nebitan lik u svemu ovome, dvadesetogodišnjak iz Ajaxa koji je trebo da se razvija, ali za ovih 1000 minuta u Bayernu ništa nije pokazao na terenu, a izgleda ni na treningu jer ga evo nijedan trener nije doživio ozbiljno. Ako ga prodamo za pare koje smo ga i doveli neće niko biti oštećen u svemu ovome.
Pošto je odlazak Manea gotovo siguran, vidjećemo koji će se klub sa otoka najviše isprsiti. Njemu nedostaje premier liga.
Kako Pep prebaciva loptu, ističe da je ovo koškanje u svlačionici prednost za Bajern i da će nakon svega biti jači i spremniji da učine sve na svom terenu.
Fino je nadmudrio Tomasa u prošlom meču, hoće li potonji izvući kakve pouke ostaje da se vidi.
Za početak makar da ih maksimalno motiviše, unese vrelu krv i borbu za svaku loptu.
Mazraoui je dobio priliku i iskoristio je te bio starter do povrede. Sad sta je bilo poslije povrede i koliko je on sad spreman, ne znamo. U zadnjih mjesec dana pod Nagelsmannom se igralo vecinom sa 3 nazad i tu je Coman bio nedodirljiv ko wingback, a Davies na drugoj strani. Jbga sad, ti hoces reci i Tuchel i Nagelsmann nemaju pojma jer im ne igra Gravenberch.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.