FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.
Ma generalno je uvijek toga bilo, mislim i ja da to nije bas ko sto je nekad, s tim da primjetim u posljednje vrijeme kako ima vise tog naboja medju djecom, reklo bi se da prate situacijumoreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.

I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Slažem se da je prije možda bilo dosta to aktivnije ali ima i sada. Recimo kod mene curica je osnovna škola i luda je za Sarajevom, moram je voditi na sjever protiv zvijezdeChony533 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:26Ma generalno je uvijek toga bilo, mislim i ja da to nije bas ko sto je nekad, s tim da primjetim u posljednje vrijeme kako ima vise tog naboja medju djecom, reklo bi se da prate situacijumoreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.![]()

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Savo je Ziljkica doveo i u Olimpiju
I te partije pod njegovim vodstvom su najbolje bile Ziljkiceve dole.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Mi smo znali podjelimo se na fizičkom Sarajevo Željo. Bilo nas je bare bare. Ma na nož kad jedni daju gol, srcem igrali, na rubu incidenta. Poslije meza na drugim časovima. Jedva se čekao revanš. Poslije derbija haos, klanovi, razredna nas prozivala divlji. Jednom petarde bacali oko škole, vatromet bio, direktor na razglas zove u kancelariju navijače Sarajeva. Mi gore kad došli svi iz drugih razreda.moreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.

Sjećam se jedan derbi srijeda, samo djevojčice i dva peška u razredu, mi svi na temi. Skupljali jedni drugima za kartu, znam da nam je jedan drug sa one strane dao 5KM za kartu. Stigli na zadnja dva, zadnji čas odjeljenska, razredna samo preskočila temu, kaže nemam snage više.

🇵🇸
Ja sam eto odmah poslije rata bio u srednjoj, i jeste bilo je drugacije. Nekako se vise navijalo i pratilo, barem ja imam osjecaj. Uopsteno vise se fudbal pratio, iako nije ni blizu bilo ove tehnologije kao sada, sto je mozda i dovelo nekog zasicenja sada.moreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.
Vjerovatno i zato sto je raja bila zeljna svega odmah poslije rata
Hahahaha dobra pricaTorino je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:53Mi smo znali podjelimo se na fizičkom Sarajevo Željo. Bilo nas je bare bare. Ma na nož kad jedni daju gol, srcem igrali, na rubu incidenta. Poslije meza na drugim časovima. Jedva se čekao revanš. Poslije derbija haos, klanovi, razredna nas prozivala divlji. Jednom petarde bacali oko škole, vatromet bio, direktor na razglas zove u kancelariju navijače Sarajeva. Mi gore kad došli svi iz drugih razreda.moreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.Kaže ne svi nego ovi piromani. Zvao nam starce da obavijesti o dešavanjima prije škole, starom bilo drago
![]()
Sjećam se jedan derbi srijeda, samo djevojčice i dva peška u razredu, mi svi na temi. Skupljali jedni drugima za kartu, znam da nam je jedan drug sa one strane dao 5KM za kartu. Stigli na zadnja dva, zadnji čas odjeljenska, razredna samo preskočila temu, kaže nemam snage više.![]()

NEMA NAZAD
- morsecode
- Kontakt:
Meni je najgore bilo,pogotovo u srednjoj. Puna skola manijaka bila, to je znaci haos. Jos par njih je bilo bas u jezgru grupe, a Zeljo u to vrijeme bas bio jak ko beton. Znaci nije bilo 10 likova sto sam ih znao da su bas navijali za Sarajevo.
"To je jednostavno SARAJEVO"
Ja kad sam išao u školu na tv si imao Top gol, i po jednu utakmicu Max iz svih liga petice. I mislim da se zbog slabe ponude puno više pratila naša liga.
Naša liga se puno više pratila iako je bio poluamaterski fudbal na terenu. Nisam nikad bio neki Ultras, trenirao u FKS i zbog življenja blizu Koševa dohvaćao sam lopte iza gola skoro svaku tekmu i to su mi bili ubjedljivo najljepši momenti. Slušaš razgovore igrača na terenu, kad povedemo malo razvlačiš sa donošenjem lopti (jednom mi je Alen Mešanović svašta opsovao zbog toga
)
Sve u svemu, kako vrijeme u životu odmiče svaka generacija glorificira svoju mladost i smatra je kvalitetnijom od novih generacija i to je to.
Naša liga se puno više pratila iako je bio poluamaterski fudbal na terenu. Nisam nikad bio neki Ultras, trenirao u FKS i zbog življenja blizu Koševa dohvaćao sam lopte iza gola skoro svaku tekmu i to su mi bili ubjedljivo najljepši momenti. Slušaš razgovore igrača na terenu, kad povedemo malo razvlačiš sa donošenjem lopti (jednom mi je Alen Mešanović svašta opsovao zbog toga

Sve u svemu, kako vrijeme u životu odmiče svaka generacija glorificira svoju mladost i smatra je kvalitetnijom od novih generacija i to je to.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Meni je u osnovnoj najgore bilo. Sjecam se nekad 2021. prodasmo 14 bodova prednosti, a tad nas je vodilo zlo bh fudbala, hinja, ubleha i vicina marioneta marinovic karinko. Losih li vremena iza nas 

NEMA NAZAD
Za mene bas bas lijepa vremenamoreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.

Ucitelj je bio vatreni navijac Sarajeva, znao nas je i on skupiti, dva puta smo skupa s njim isli na utakmice. Naravno bilo je i skolskih fotografija u majicama Sarajeva, nista bez toga.

Kad se igra ispred skole svako sebi zapika igraca Sarajeva obavezno, ja sam vazda bio golman pa je isao Alaim zivotom

90!
Ja sam bio prebacen udrugu skolu radi slusanja utakmica na casu na tranzistoru.. **** me celik oni poveli cinimi se 0:1 na kosevu (mi dobili) cinimi se bio neki penal na ivici sesnesterca za nas bilo 2:1. Nastavnik matematike me upozoravo 5puta da ugasim kad smo fasovali go ja se naglas izjasnio j e bovam ja mater..
Stari moro klat janjad nekim ljudima da me ostave u skoli..
Stari mi je zeljovac i nije zelio finansirat ulaznice niti dopustat da idem na utakmice pa sam krijuci iso i od uzine sparo citavu sedmicu.. nekad su pustali i dzaba kad prodje 15 minuta utakmice i kad svi koji imaju karte udju na utakmicu..
Mnogo vise je bilo naboja tuca igranje fudbala u sveske romane ja sam ispiso svaku klupu i stolicu sa FK SARAJEVO HZ SVOJE IME ITD…
Sad djecu riditelji vode u skolu do 6tog razreda itd..
Posto sam ratna generacija kad dodje cisterna za vodu trcis da zgrabis kanistere iso na zuc u drva itd itd..
Kosto neko kaze igramo fudbala dresove SARAJEVA oni zelje pa bude belaj kad nekom fali igrac
Stari moro klat janjad nekim ljudima da me ostave u skoli..
Stari mi je zeljovac i nije zelio finansirat ulaznice niti dopustat da idem na utakmice pa sam krijuci iso i od uzine sparo citavu sedmicu.. nekad su pustali i dzaba kad prodje 15 minuta utakmice i kad svi koji imaju karte udju na utakmicu..
Mnogo vise je bilo naboja tuca igranje fudbala u sveske romane ja sam ispiso svaku klupu i stolicu sa FK SARAJEVO HZ SVOJE IME ITD…
Sad djecu riditelji vode u skolu do 6tog razreda itd..
Posto sam ratna generacija kad dodje cisterna za vodu trcis da zgrabis kanistere iso na zuc u drva itd itd..
Kosto neko kaze igramo fudbala dresove SARAJEVA oni zelje pa bude belaj kad nekom fali igrac
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 27 sep 2023, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
- egocentrik
- Kontakt:
Mi na alipasinu smo svi opredijeljeni bili za jedne ili druge dok smo bili mladji organizovali smo se i isli na tekme novcem od uzine sigurno je bilo vise strasti nego sadCora1946 je napisao/la: ↑27 sep 2023, 01:15Za mene bas bas lijepa vremenamoreno123 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 23:02Jedno pitanje za raju koja je isla u osnovnu/srednju skolu poslije rata, 2000-tih. Je li medju vama djecom bilo vise navijackog i rivalskog naboja odnosno da li su po sarajevskim skolama bas svi djecaci navijali, isli na nase tekme i na Zeljine. Gledao sam razredne slike nekih razreda u nekim skolama tih godina i primijecivao sam da je bilo djecaka koji su dolazili cak i na slikanje u dresovima i salovima. Ovo me zanima jer sam ja isao u skolu kasnije i imam utisak da se u posljednih 10tak godina to vise ne prati ko prije medju momcima, tehnologija je donijela neke druge zanimacije, lokalni fudbal je pao u drugi plan bezobzira sto je evo barem ove sezone posjeta na Kosevu dobra kao i na Grbavici u posljednih nekoliko sezona.Obzirom da sam na Jezeru isao u osnovnu i da nam je Kosevo bilo na 5 minuta od skole redovno se bjezalo ako je utakmica radnim danom / druga smjena da se ide na tekmu i bilo nas je dosta. Rijetko koji izrod je navijao za kmelju, rekao bih mozda 95% da nas je navijalo za Sarajevo od ovih koji su aktivno pratili tako da nikad nije bilo nekih veliki carki, prepucavanja ili belaja. Bio je i neki radio dobro se sjecam kad su bila gostovanje pa se mi nacalimo na odmoru da uhvatimo rezultat
![]()
Ucitelj je bio vatreni navijac Sarajeva, znao nas je i on skupiti, dva puta smo skupa s njim isli na utakmice. Naravno bilo je i skolskih fotografija u majicama Sarajeva, nista bez toga.![]()
Kad se igra ispred skole svako sebi zapika igraca Sarajeva obavezno, ja sam vazda bio golman pa je isao Alaim zivotom![]()
Alen Avdiccccc
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
Ja sam bio dzenan uscuplic dzemo smjecanin Alen skoro
Nikad nisam htio Alena Avdica nijemi paso posebno jos kad su mu ponistili go radi pasivnog opsajda
Tad sam prvi put za pasivno opsajd
Nikad nisam htio Alena Avdica nijemi paso posebno jos kad su mu ponistili go radi pasivnog opsajda
Tad sam prvi put za pasivno opsajd
Ma garant si ti negdje sinoc cugo

Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- napoleon72
- Kontakt:
U Novom Pazaru zive Srbi islamske vjere. Pozz
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
-
- Kontakt:
Meni se prije najvise svidjalo to sto su se utakmice igrale vikendom i otprilike sve u isto vrijeme pa se slusali prenosi na radiu. Spiker javljao promjene na ostalim stadionima.
Vise su se nosili dresovi i majice s obiljezjima. Nekako s ponosom se to nosalo. Cak se sjecam da su se poslije rata nosila obiljezja na utakmice nekih evropskih klubova jer jednostavno nasa nisu bila toliko dostupna. Kad su stigli neki salovi iz Turske u Bezistan ja poranio da se ne razgrabi.
Vise su se nosili dresovi i majice s obiljezjima. Nekako s ponosom se to nosalo. Cak se sjecam da su se poslije rata nosila obiljezja na utakmice nekih evropskih klubova jer jednostavno nasa nisu bila toliko dostupna. Kad su stigli neki salovi iz Turske u Bezistan ja poranio da se ne razgrabi.
- napoleon72
- Kontakt:
Joj jest, na tribinama Koseva dresovi Rome, Milana, Manchestera... ono samo da je crveno, nije bitno sta i kako.Tatamata1946 je napisao/la: ↑27 sep 2023, 08:21Meni se prije najvise svidjalo to sto su se utakmice igrale vikendom i otprilike sve u isto vrijeme pa se slusali prenosi na radiu. Spiker javljao promjene na ostalim stadionima.

Najjace kad su se jednom pojavili oni plavi salovi FK Sarajevo. Tamo 2005-2006. Neko kinesko smece, al bilo furka pravo.

GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 30 gostiju.