I ja ne znam ni kako taj travnjak na Koševu očuvati sa seljacima koji upravljaju stadionom. Pa evo i tartan staza. Doći će neki koncert i tu ne postoje nikakvu uslovi koji se postave pred organizatora, a morali bi biti. I onda, i ta tartan staza vrlo lagano bude uništena. (Doduše, i zbog navijača i baklji recimo, ali hajde).
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Pa jeste prioritet, ali je i ovako bolje nego ništa.
I ja ne znam ni kako taj travnjak na Koševu očuvati sa seljacima koji upravljaju stadionom. Pa evo i tartan staza. Doći će neki koncert i tu ne postoje nikakvu uslovi koji se postave pred organizatora, a morali bi biti. I onda, i ta tartan staza vrlo lagano bude uništena. (Doduše, i zbog navijača i baklji recimo, ali hajde).
- JavierBosnia
- Kontakt:
Pisala raja da to ima veze ko je dao novac i odakle. Samim tim im je bitnije "sminkanje" stadiona zbog ovih desavanja EYOF sta vec je planirano, nego uredjivanje terena. Pita se onaj ko je dao novac.Vanja8 je napisao/la: Pa sta znam,po meni je prioritetnije bilo da se za te novce uradio travnjak,odnosno da se zeleni tepih napravi po modernim Evropskim standardima...
Treba i semafor,slažem se kao šminkanje,ali mislim da je ovo neophodnije urediti...
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- BosnianKingdom
- Kontakt:
A odakle Austriji Rim sto je najgore?alacious je napisao/la:Odakle Hrvatskoj i Srbiji olimpijski stadioni?bosnas_ je napisao/la:Konačno i da Kosevo dobije moderan semafor...i vrijeme je bilo...
Kad pogledam neke Olimpijske stadione, kao sto su Varsava, Atina, Berlin, Rim, Kijev, Bec itd onda se s pravom moze reci da vrijedi ulagati i u nas najveci stadion, nakon sto se usminka , a nakon toga sredi teren i druge stvari, bez problema moze igrati i reprezentacija.. Kad moze Italija igrati u Rimu, Njemacka u Berlinu, Austrija u Rimu, Srbija na Marakani, Hrvatska u Zagrebu, Grcka u Atini, Poljska u Varsavi-dakle sve olimpijski stadioni... onda ne znam zasto BIH ne bi igrala na renoviranom Kosevu!?
Sabrine mi moje!
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Znal ko gdje ce ici ovaj Displej na kosevu ? Mozda Istok ?
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jugoistok vjerovatno, kao sadHeraklitMracni je napisao/la:Znal ko gdje ce ici ovaj Displej na kosevu ? Mozda Istok ?
- svrakino1921
- Kontakt:
Jel stigao semafor na Hesetu
Ako ima neko slike nek postavi ovdje
Ako ima neko slike nek postavi ovdje
-
konstantinos
- Kontakt:
- Brcanskamalta
- Kontakt:
A za sta se sada ulaze u Kosevo...2 miliona km nije malo...Hoce li sada Kosevo imati kategoriju vise,ili...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
- JavierBosnia
- Kontakt:
Sa drugog foruma. Zadnja slika me dotukla
Opet i opet. Vodimo se parametrima. Nisam unajmljen i nisu mi postavljeni neki uslovi. Ovo je moje viđenje gdje su taj neki strah od klizišta i ograničeni budžet rezultirali ovim ovdje prikazanim.
Skoro je u završnici i objavićemo uskoro skicu tj post sa tribinom koja nije lučna. I tu će se neke stvari dodatno objasniti.
Kakvih sve gluposti ovdje se moze procitatCepi1981 je napisao/la:Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.
Stadion Kosevo je olimpijski stadion i samim tim je simbol grada Sarajeva, a o tom tvom prijedlogu kulturocida uopste ne treba raspravljat.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Jakog mi simbola i povijesne cinjenice, onaj stadion je odron. Prije svega suludo je i jako ogavno preko onog krsa "prati" milione tj. "krpiti" ga. Gradu Sarajevu je prijeko po jedna mega garaza, tako da seljoberi nisu prinudjeni da parkiraju po trotoarima. FKSA neka igra na Otoci, a Grbavicu dotjerati.irfo je napisao/la:Kakvih sve gluposti ovdje se moze procitatCepi1981 je napisao/la:Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.![]()
![]()
![]()
Stadion Kosevo je olimpijski stadion i samim tim je simbol grada Sarajeva, a o tom tvom prijedlogu kulturocida uopste ne treba raspravljat.
Govoris o nekom kulturocidu viizavid Koseva, a to sto su nam na desetine srednjovijekovnih utvrda bukvalno zapustene nije ni bitno.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
- BosnianKingdom
- Kontakt:
De mi objasni funkciju mega garaze na Kosevu i kako bi to pomoglo da se “seljoberi ne parkiraju po teotoarima”? Sta cemo sa parkingom ispred istoka koji je uvijek prazan? Hoce li ta garaza pomoci onima sto parkiraju po trotoarima u Lugavinoj npr?Cepi1981 je napisao/la:Jakog mi simbola i povijesne cinjenice, onaj stadion je odron. Prije svega suludo je i jako ogavno preko onog krsa "prati" milione tj. "krpiti" ga. Gradu Sarajevu je prijeko po jedna mega garaza, tako da seljoberi nisu prinudjeni da parkiraju po trotoarima. FKSA neka igra na Otoci, a Grbavicu dotjerati.irfo je napisao/la:Kakvih sve gluposti ovdje se moze procitatCepi1981 je napisao/la:Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.![]()
![]()
![]()
Govoris o nekom kulturocidu viizavid Koseva, a to sto su nam na desetine srednjovijekovnih utvrda bukvalno zapustene nije ni bitno.
Sabrine mi moje!
Zabraniti auta u uzoj jezgri grada i dozvoliti samo elektricne autobuse. Uz mnoge regulacije, poreze i kazne Sarajevo uciniti ekolosko osvjescenom draguljem jugoistocne Evrope.BosnianKingdom je napisao/la:De mi objasni funkciju mega garaze na Kosevu i kako bi to pomoglo da se “seljoberi ne parkiraju po teotoarima”? Sta cemo sa parkingom ispred istoka koji je uvijek prazan? Hoce li ta garaza pomoci onima sto parkiraju po trotoarima u Lugavinoj npr?Cepi1981 je napisao/la:Jakog mi simbola i povijesne cinjenice, onaj stadion je odron. Prije svega suludo je i jako ogavno preko onog krsa "prati" milione tj. "krpiti" ga. Gradu Sarajevu je prijeko po jedna mega garaza, tako da seljoberi nisu prinudjeni da parkiraju po trotoarima. FKSA neka igra na Otoci, a Grbavicu dotjerati.irfo je napisao/la: Stadion Kosevo je olimpijski stadion i samim tim je simbol grada Sarajeva, a o tom tvom prijedlogu kulturocida uopste ne treba raspravljat.
Npr. pocinioce onog zlocina tj. ostavljanja kurbanskih kozica pored puta kazniti dugogodisnjim zatvorom tj. radom na nekoj farmi organske hrane, kanabisa ili pak u jami mrkog uglja.
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Pored svega smeca,i hemikalija,necistoce,opste nekulture naroda koji kesu smeca spusta pored praznog kontejnera,gdje nam kanalizacija ide u Miljacku,Neretvu,Gdje fabrike nemaju filtere,ljudi sjeku bespravno planine sume,istrebljuju ribu krivolovom,njemu najvise smetaju kurbanske kozice,i bas je njih naveo za primjer....kako smo bolestan narod...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa eto rekli su potrošiti malo manje od 2 miliona maraka na semafor, farbanje, sređivanje vip lože, mijenjanje tartan staze, sređivanje press prostorija, ulaz u stadion, službene prostorije itd.Brcanskamalta je napisao/la:A za sta se sada ulaze u Kosevo...2 miliona km nije malo...Hoce li sada Kosevo imati kategoriju vise,ili...
Ne vjerujem da će se nešto značajnije promijeniti oko kategorije jer se na Koševu mogu igrati utakmice do play-offa i sad.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- svrakino1921
- Kontakt:
Ja mislim da je posljedica rekonstrukcije Olimpijskog stadiona koji se nalazi u Sarajevu iskljucivi krivac uprava F.K.Zeljeznicar koji su od stadiona Grbavica napravili Europsku Grbavicu
Prije svega, rečenica ti nema logike, pročitaj je još jednom, možda skontaš.svrakino1921 je napisao/la:Ja mislim da je posljedica rekonstrukcije Olimpijskog stadiona koji se nalazi u Sarajevu iskljucivi krivac uprava F.K.Zeljeznicar koji su od stadiona Grbavica napravili Europsku Grbavicu
A drugo, kakva rekonstrukcija?
Nije samo da mi to smeta, samo sam ti naveo banalan primjer barbarskog ponasanja od strane pojedinih “vjernika”. Svijestan sam da nam je nazalost ekoloska svijest na jako mizernoj razini, i zbog toga su nam prijeko potrebne radikalne promjene.Brcanskamalta je napisao/la:Pored svega smeca,i hemikalija,necistoce,opste nekulture naroda koji kesu smeca spusta pored praznog kontejnera,gdje nam kanalizacija ide u Miljacku,Neretvu,Gdje fabrike nemaju filtere,ljudi sjeku bespravno planine sume,istrebljuju ribu krivolovom,njemu najvise smetaju kurbanske kozice,i bas je njih naveo za primjer....kako smo bolestan narod...
To je samo pranje novca i stavljanje 3 cm flastera na ranu od 10 cm. Na Bilinom Polju se isto tako oprao koji milion.MortemHz je napisao/la:Pa eto rekli su potrošiti malo manje od 2 miliona maraka na semafor, farbanje, sređivanje vip lože, mijenjanje tartan staze, sređivanje press prostorija, ulaz u stadion, službene prostorije itd.Brcanskamalta je napisao/la:A za sta se sada ulaze u Kosevo...2 miliona km nije malo...Hoce li sada Kosevo imati kategoriju vise,ili...
Ne vjerujem da će se nešto značajnije promijeniti oko kategorije jer se na Koševu mogu igrati utakmice do play-offa i sad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.