Rekonstrukcija stadiona u BiH

Hantraga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Hantraga » 28 nov 2018, 19:25

Pa jeste prioritet, ali je i ovako bolje nego ništa. :D

I ja ne znam ni kako taj travnjak na Koševu očuvati sa seljacima koji upravljaju stadionom. Pa evo i tartan staza. Doći će neki koncert i tu ne postoje nikakvu uslovi koji se postave pred organizatora, a morali bi biti. I onda, i ta tartan staza vrlo lagano bude uništena. (Doduše, i zbog navijača i baklji recimo, ali hajde).

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 nov 2018, 20:03

Vanja8 je napisao/la: Pa sta znam,po meni je prioritetnije bilo da se za te novce uradio travnjak,odnosno da se zeleni tepih napravi po modernim Evropskim standardima...
Treba i semafor,slažem se kao šminkanje,ali mislim da je ovo neophodnije urediti...
Pisala raja da to ima veze ko je dao novac i odakle. Samim tim im je bitnije "sminkanje" stadiona zbog ovih desavanja EYOF sta vec je planirano, nego uredjivanje terena. Pita se onaj ko je dao novac.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 29 nov 2018, 01:48

alacious je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Konačno i da Kosevo dobije moderan semafor...i vrijeme je bilo...
Kad pogledam neke Olimpijske stadione, kao sto su Varsava, Atina, Berlin, Rim, Kijev, Bec itd onda se s pravom moze reci da vrijedi ulagati i u nas najveci stadion, nakon sto se usminka , a nakon toga sredi teren i druge stvari, bez problema moze igrati i reprezentacija.. Kad moze Italija igrati u Rimu, Njemacka u Berlinu, Austrija u Rimu, Srbija na Marakani, Hrvatska u Zagrebu, Grcka u Atini, Poljska u Varsavi-dakle sve olimpijski stadioni... onda ne znam zasto BIH ne bi igrala na renoviranom Kosevu!?
Odakle Hrvatskoj i Srbiji olimpijski stadioni? :roll:
A odakle Austriji Rim sto je najgore? :urnebes:
Sabrine mi moje!

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 29 nov 2018, 02:01

Znal ko gdje ce ici ovaj Displej na kosevu ? Mozda Istok ?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 nov 2018, 09:43

HeraklitMracni je napisao/la:Znal ko gdje ce ici ovaj Displej na kosevu ? Mozda Istok ?
Jugoistok vjerovatno, kao sad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 nov 2018, 18:32

Jel stigao semafor na Hesetu
Ako ima neko slike nek postavi ovdje

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 nov 2018, 19:46

A za sta se sada ulaze u Kosevo...2 miliona km nije malo...Hoce li sada Kosevo imati kategoriju vise,ili...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 29 nov 2018, 22:59

Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 nov 2018, 23:39

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Opet i opet. Vodimo se parametrima. Nisam unajmljen i nisu mi postavljeni neki uslovi. Ovo je moje viđenje gdje su taj neki strah od klizišta i ograničeni budžet rezultirali ovim ovdje prikazanim.
Skoro je u završnici i objavićemo uskoro skicu tj post sa tribinom koja nije lučna. I tu će se neke stvari dodatno objasniti.
Sa drugog foruma. Zadnja slika me dotukla :bih:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 30 nov 2018, 00:23

Cepi1981 je napisao/la:Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.
Kakvih sve gluposti ovdje se moze procitat :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Stadion Kosevo je olimpijski stadion i samim tim je simbol grada Sarajeva, a o tom tvom prijedlogu kulturocida uopste ne treba raspravljat.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 30 nov 2018, 01:01

irfo je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Gradu Sarajevu bi mnogo korisnije bilo na Kosevu napraviti veliki parking toranj a stadion smjestiti negdje drugo. Ovo govorim sa poslovnog aspekta.
Stadion Kosevo je olimpijski stadion i samim tim je simbol grada Sarajeva, a o tom tvom prijedlogu kulturocida uopste ne treba raspravljat.
Jakog mi simbola i povijesne cinjenice, onaj stadion je odron. Prije svega suludo je i jako ogavno preko onog krsa "prati" milione tj. "krpiti" ga. Gradu Sarajevu je prijeko po jedna mega garaza, tako da seljoberi nisu prinudjeni da parkiraju po trotoarima. FKSA neka igra na Otoci, a Grbavicu dotjerati.
Govoris o nekom kulturocidu viizavid Koseva, a to sto su nam na desetine srednjovijekovnih utvrda bukvalno zapustene nije ni bitno.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 30 nov 2018, 01:11

Cepi1981 je napisao/la:
irfo je napisao/la:
Jakog mi simbola i povijesne cinjenice, onaj stadion je odron. Prije svega suludo je i jako ogavno preko onog krsa "prati" milione tj. "krpiti" ga. Gradu Sarajevu je prijeko po jedna mega garaza, tako da seljoberi nisu prinudjeni da parkiraju po trotoarima. FKSA neka igra na Otoci, a Grbavicu dotjerati.
Govoris o nekom kulturocidu viizavid Koseva, a to sto su nam na desetine srednjovijekovnih utvrda bukvalno zapustene nije ni bitno.
De mi objasni funkciju mega garaze na Kosevu i kako bi to pomoglo da se “seljoberi ne parkiraju po teotoarima”? Sta cemo sa parkingom ispred istoka koji je uvijek prazan? Hoce li ta garaza pomoci onima sto parkiraju po trotoarima u Lugavinoj npr?
Sabrine mi moje!

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 30 nov 2018, 01:22

BosnianKingdom je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:
irfo je napisao/la: Stadion Kosevo je olimpijski stadion i samim tim je simbol grada Sarajeva, a o tom tvom prijedlogu kulturocida uopste ne treba raspravljat.
De mi objasni funkciju mega garaze na Kosevu i kako bi to pomoglo da se “seljoberi ne parkiraju po teotoarima”? Sta cemo sa parkingom ispred istoka koji je uvijek prazan? Hoce li ta garaza pomoci onima sto parkiraju po trotoarima u Lugavinoj npr?
Zabraniti auta u uzoj jezgri grada i dozvoliti samo elektricne autobuse. Uz mnoge regulacije, poreze i kazne Sarajevo uciniti ekolosko osvjescenom draguljem jugoistocne Evrope.
Npr. pocinioce onog zlocina tj. ostavljanja kurbanskih kozica pored puta kazniti dugogodisnjim zatvorom tj. radom na nekoj farmi organske hrane, kanabisa ili pak u jami mrkog uglja.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 30 nov 2018, 02:31

Pored svega smeca,i hemikalija,necistoce,opste nekulture naroda koji kesu smeca spusta pored praznog kontejnera,gdje nam kanalizacija ide u Miljacku,Neretvu,Gdje fabrike nemaju filtere,ljudi sjeku bespravno planine sume,istrebljuju ribu krivolovom,njemu najvise smetaju kurbanske kozice,i bas je njih naveo za primjer....kako smo bolestan narod...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 nov 2018, 04:40

Brcanskamalta je napisao/la:A za sta se sada ulaze u Kosevo...2 miliona km nije malo...Hoce li sada Kosevo imati kategoriju vise,ili...
Pa eto rekli su potrošiti malo manje od 2 miliona maraka na semafor, farbanje, sređivanje vip lože, mijenjanje tartan staze, sređivanje press prostorija, ulaz u stadion, službene prostorije itd.
Ne vjerujem da će se nešto značajnije promijeniti oko kategorije jer se na Koševu mogu igrati utakmice do play-offa i sad.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 nov 2018, 12:50

Ja mislim da je posljedica rekonstrukcije Olimpijskog stadiona koji se nalazi u Sarajevu iskljucivi krivac uprava F.K.Zeljeznicar koji su od stadiona Grbavica napravili Europsku Grbavicu

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 30 nov 2018, 13:49

svrakino1921 je napisao/la:Ja mislim da je posljedica rekonstrukcije Olimpijskog stadiona koji se nalazi u Sarajevu iskljucivi krivac uprava F.K.Zeljeznicar koji su od stadiona Grbavica napravili Europsku Grbavicu
Prije svega, rečenica ti nema logike, pročitaj je još jednom, možda skontaš.
A drugo, kakva rekonstrukcija?

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 30 nov 2018, 14:37

Brcanskamalta je napisao/la:Pored svega smeca,i hemikalija,necistoce,opste nekulture naroda koji kesu smeca spusta pored praznog kontejnera,gdje nam kanalizacija ide u Miljacku,Neretvu,Gdje fabrike nemaju filtere,ljudi sjeku bespravno planine sume,istrebljuju ribu krivolovom,njemu najvise smetaju kurbanske kozice,i bas je njih naveo za primjer....kako smo bolestan narod...
Nije samo da mi to smeta, samo sam ti naveo banalan primjer barbarskog ponasanja od strane pojedinih “vjernika”. Svijestan sam da nam je nazalost ekoloska svijest na jako mizernoj razini, i zbog toga su nam prijeko potrebne radikalne promjene.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 30 nov 2018, 14:40

MortemHz je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:A za sta se sada ulaze u Kosevo...2 miliona km nije malo...Hoce li sada Kosevo imati kategoriju vise,ili...
Pa eto rekli su potrošiti malo manje od 2 miliona maraka na semafor, farbanje, sređivanje vip lože, mijenjanje tartan staze, sređivanje press prostorija, ulaz u stadion, službene prostorije itd.
Ne vjerujem da će se nešto značajnije promijeniti oko kategorije jer se na Koševu mogu igrati utakmice do play-offa i sad.
To je samo pranje novca i stavljanje 3 cm flastera na ranu od 10 cm. Na Bilinom Polju se isto tako oprao koji milion.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.