Stvar je prosta, Englezi imaju puno para, t.j. njihovi klubovi. Sveukupno gledajući svi im klubovi imaju hrpu para. A konceptualno i taktički engleski klubovi su na lošijem nivou, tu su bundesligaš ispred.
Ja sam prije navodio primjer Mainza koji je taktkički na visokom nivou, izuzetno visokom. Na strateškom i taktičkom planu je i spomenuti Augsburg na izuzetno visokom nivou.
U BuLi postoje klubovi koji sa jako malo para prave velike stvari. Bayern s puno para pravi velike stvari, a neki klubovi opet s puno para nisu napravili do sada koliko su mogli (primjer Wolfsburg).
A njemačko finale u LP smo prošle sezone gledali upravo i zbog sjajnog koncepta obje ekipe. Stil igre Bayerna i BVB-a i taj koncept te taj sjajni presing je pojam za mnoge engleske klubove.
S tim da Englezi s mnogo para i dalje prave dobre rezultate u Evropi i itekako imaju jake ekipe, samo pare ne znače da ekipe imaju koncept.
Samo ste mi vi kolege s buli pdf-a zanimljivi, kako vi pojedinim likovima odgovarate i ložite se na komentare, pa valjda ste svi mogli skužit ko su zapravo provokatori...

A pogotovo ovog jednog.....

Zar se vrijedi peglat s takvima?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland