Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Pale_Companion » 09 feb 2014, 23:51

Greivis je napisao/la:Augsburg osmi. :lol:
Ne znam što je smiješno ?

Jesi li pogledao ijednu njihovu tekmu ove sezone ? Ljudi unazad par godina pametno i kvalitetno rade te je ova sezona rezultat toga... Ljudi igraju dobar fudbal, borba i nabrijanost je na maximumu kod svih igrača od prve do zadnje minute.

Ako misliš da bi jedan West Ham, Crystal Palace, Stoke ili Sunderland lako na kraj izašli sa Augsburgom varaš se druže...

No oni će biti na velikom ispitu ovoga ljeta, kada će se pokazati koliko su u stanju zadržati postojeći kadar i da li će taj isti kadar i dodatno ojačati...Nadam se da hoće..
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 feb 2014, 14:19

Greivais sttutgart I werder su u procesu stvaranja nove ekipe sa mladim igracima a hsv je u gofnima zbog nesposobne uprave a I njima ce biti kraj pocetkom ljeta. Dal ti stvarno mislis da bi jedan fulham ili west ham ili crystal palace ista mogli napravit u bundesligi. Pola ekipa u premiershipu su toliko tehnicki inferiorni da kad bi igrali u bundesu bili bi topovska hrana vecini klubova.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 feb 2014, 14:34

Pa pogledaj samo koliko ulazu te ekipe koje si nabrojao pa ce ti se samo kazati.
Ali sta ocekivati od likova koji navijaju za njemacku reprezentaciju gotovo jednako kao i za svoju. Nigdje objektivnosti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 feb 2014, 14:40

Greivis je napisao/la:Pa pogledaj samo koliko ulazu te ekipe koje si nabrojao pa ce ti se samo kazati.
Ali sta ocekivati od likova koji navijaju za njemacku reprezentaciju gotovo jednako kao i za svoju. Nigdje objektivnosti.
KAkve to ima veze koliko ulazu. PA u ENgleskoj se za obicne panjine daje 15-20 mil eura. Augsburg nije uopste slabiji od 10tak klubova u Premiershipu.Da igra u Premiershipu za Hahna bi davali 15 mil eura, ali u Bundesligi ces dati 5-6 milioncica. U tom je bitna razlika. A realno pojedini klubovi u Engleskoj su toliko losi tehnicki da bi vjerovatno imali istu sudbinu ko Braunschweig.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 feb 2014, 15:17

FRANK RIBERY je napisao/la:A realno pojedini klubovi u Engleskoj su toliko losi tehnicki da bi vjerovatno imali istu sudbinu ko Braunschweig.
Živa istina.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 feb 2014, 17:14

Stvar je prosta, Englezi imaju puno para, t.j. njihovi klubovi. Sveukupno gledajući svi im klubovi imaju hrpu para. A konceptualno i taktički engleski klubovi su na lošijem nivou, tu su bundesligaš ispred.
Ja sam prije navodio primjer Mainza koji je taktkički na visokom nivou, izuzetno visokom. Na strateškom i taktičkom planu je i spomenuti Augsburg na izuzetno visokom nivou.
U BuLi postoje klubovi koji sa jako malo para prave velike stvari. Bayern s puno para pravi velike stvari, a neki klubovi opet s puno para nisu napravili do sada koliko su mogli (primjer Wolfsburg).
A njemačko finale u LP smo prošle sezone gledali upravo i zbog sjajnog koncepta obje ekipe. Stil igre Bayerna i BVB-a i taj koncept te taj sjajni presing je pojam za mnoge engleske klubove.
S tim da Englezi s mnogo para i dalje prave dobre rezultate u Evropi i itekako imaju jake ekipe, samo pare ne znače da ekipe imaju koncept.

Samo ste mi vi kolege s buli pdf-a zanimljivi, kako vi pojedinim likovima odgovarate i ložite se na komentare, pa valjda ste svi mogli skužit ko su zapravo provokatori... :) A pogotovo ovog jednog..... ;) Zar se vrijedi peglat s takvima? :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 feb 2014, 20:10

Grievais covjece samo zato sto ti klubovi bacaju pare na igrace koji nevrijede ni trecinu te cijene necini ligu jacom i boljom niti te igrace boljima. Evo konkretno, da li je andy caroll vrijedio 45 miliona eura koliko ga je liverpool platio? Lik je odigrao jednu polusezonu u premiershipu halooo I da mu toliko ode cijena gore... To bi ti bilo isto kao kad bi dortmund ili bajern istresli 45 miliona za wernera iz sttutgarta. Bundesligasi nemaju potrebe da bacaju 30 40 miliona na igrace iz brazilske lige kad imaju bolje u svojim omladinskim pogonima. Pa hebote liverpool je nedavno ponudio 15 miliona za igraca iz drugog tima benfice(andre gomes) halooo.... Ti to zoves ulaganjem ja to zovem bacanjem para. Platili su I za hendersona 20 miliona a schalke je recimo boatenga platio 13 I ko je od njih 2ce bolji? Realno? Ko je dao veci doprinos svom klubu?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 feb 2014, 21:07

effe_sa je napisao/la:S
kako vi pojedinim likovima odgovarate i ložite se na komentare, pa valjda ste svi mogli skužit ko su zapravo provokatori... :) A pogotovo ovog jednog..... ;) Zar se vrijedi peglat s takvima? :D
Isti je slučaj sa vašim padobrancima na drugim pdf-ovima koji su za to isto što ti sad navodiš čak i bili "nagrađeni" od strane cijelog foruma. Da oni ne dolaze na pdf Prema (i druge takve po cijelom forumu) da provociraju i trollaju (vrijeđaju između ostalog), ne bi ni ovi dolazili ovamo, nećemo se lagati :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 feb 2014, 21:18

@ferdy jel to misliš na sarumana? :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2014, 21:35

Tvrdo i poprilicno negledljivo prvo poluvrijeme u kojem je Dortmund pokazao vise ali je Eintracht imao bolju sansu. Rode je zakasnio ili bolje receno nije pravovremeno postavio nogu a imao je cistu situac8iju pred sobom.
S druge strane Aubameyang je promasio dobru sansu nakon udarca glavom sa ne vise od metar, metar i pol od gola ali je Rode (gle cuda, evo ga opet :mrgreen:) ovaj put na vrijeme reagovao.

Vidljivo je da je BvB bolji i da raspolaze puno vecim kvalitetom prema naprijed, ali ne bi cudilo da domacini docu do pobjede.

Navijanje i sa jedne i sa druge strane savrseno. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2014, 22:42

Pola sata dobrog nogometa od Dortmunda je bilo dovoljno za polufinale dok ce Eintracht morati traziti svoju sansu za nesto vise iduce sezone.

Ni jedni ni drugi nisu blistali ali je zato bilo nekoliko krvolocnih duela a glavni akteri su bili Lewa i Zambrano. Dobro se na kraju zavrsilo po obojicu jer sam ocekivao da ce ranije pod tus.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la gerdmuller » 12 feb 2014, 00:12

" onclick="window.open(this.href);return false;
nije kopirana melodija :mrgreen:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 feb 2014, 11:03

TM izbacio nove vrijednosti BL-igrača:

- Juda 55
- Lewa 50
- Reus i Kroos 40
- Neuer 35
- Thiago 30
- J. Boa 28
- MATS 20
- Leno i Volland 18
- Sokrat, Rodriguez, Firmino i Toprak 15
- Werner 12
- Gross i Ginter 10
- Meyer i Rafinha 8
- Ramos 7.5
- Calhanoglu, Drmić, Lassogga 7...

Najveći pad cijene imaju John (4m), Kuba, van der Vaart i Pap (po 3m)

link - http://www.transfermarkt.de/de/1-bundes ... =news_text" onclick="window.open(this.href);return false;

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 feb 2014, 11:17

inače TM veoma siguran :D

Mullera nema a vrijednost mu je 45 mil inače ... Glume Diega Armanda Maradonu https://www.youtube.com/watch?v=ebJfxXXcz_U

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 feb 2014, 12:48

thulkazal je napisao/la:inače TM veoma siguran :D
TM je samo dobar orijentir, ne mjerilo kvalitete igrača.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 feb 2014, 12:55

thulkazal je napisao/la:Mullera nema a vrijednost mu je 45 mil inače ... Glume Diega Armanda Maradonu " onclick="window.open(this.href);return false;
Djubre narkomansko Maradona :evil:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 feb 2014, 13:26

Blaszczykowski je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:inače TM veoma siguran :D
TM je samo dobar orijentir, ne mjerilo kvalitete igrača.
sve ja to razumijem ali ajd da on vrijedi nekih 5-6 miliona pa izostavili ga ... mada kad bolje pogledam nedostaje više igrača ... ovo je epic fail ...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 feb 2014, 13:37

[
Ako sam dobro razumio ovo su samo igraci cija je cijena promijenjena od njihovog posljednjeg update-a.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 feb 2014, 13:54

adnan24 je napisao/la:[
Ako sam dobro razumio ovo su samo igraci cija je cijena promijenjena od njihovog posljednjeg update-a.
A i ja sam gledao da nije neka lista ko je najvise procenata skocio ili opao ali nije to ...

Sve u svemu glupo je napravljena lista ...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 feb 2014, 15:45

adnan24 je napisao/la:[
Bingo. Vidi se čiji navijači kuže. 8-)
thulkazal je napisao/la:
A i ja sam gledao da nije neka lista ko je najvise procenata skocio ili opao ali nije to ...

Sve u svemu glupo je napravljena lista ...
Kakva lista bogareti? Pa samo sam naveo neke najznačajnije promjene i stavio link za one koji žele znati više. :roll:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.