Aljo je odgovorio.
Spreman je poslušati savjet i ući u dijalog.
Naglasio je da on i još 4 čovjeka sve oko kluba rade džaba uz svoje redovne poslove.
Rekao mi je da je mjesečni trošak kluba u ovoj ligi oko 40.000 KM što su mi i drugi prije njega govorili što je stvarno tesko ispratiti.
Vracen je pravi poslijeratni grb kluba kao zvanican jer se u medjuvremenu bio zagubio i naišao na neke glupe i nepravilne varijante.
A spominjali smo i da bi bilo smisleno vratiti ovaj stari moderneziran kad budu neka ljepsa vremena.
Dao sam mu dosta ideja tipa godisnja clanska 10 KM, sezonska za domace utakmice 60 KM, majica navijacka 30 KM, sve to da se moze online, karticom platiti itd…
Da se sa stadiona skinu svi sponzori koji u ovoj godini nisu nista dali. Da oni sto se kače budu samo u crveno-bijeloj boji…
Poslao sam mu neke sponzorske pakete sto sam davno pravio jer mi nema smisla da je sponzor svako ko da 100 KM i dobija jednak tretman kao svi.
Sa svim se vise-manje slaze i on je na tom fonu.
Vjerujem mu da im je tesko uz redovan posao i to sve raditi dzaba i to u takvim okolnostima. Plus navodno je ona ekipa oko visitbihac sto super radi grafiku i drustvene mreze odbila da mu pomogne jer je za dz. sto mene licno vrijedja, ali dobro je Aljo rekao, nemamo svi tu emociju.
Ugl., stavio sam mu se na raspolaganje za pomoc, ideje, bilo sta.
Mislim da je vazno vratiti “cool” u Jedinstvo. Zaboraviti “staru slavu” jer je i ona realno upitna. U jugi nam je najveci uspjeh bio ulazak u drugu ligu (prvi put kad smo usli moj did je bio predsjednik) gdje smo bili par sezona samo. Poslije rata smo ubaceni u prvu ligu “bosnjacku” koju smo jednom osvojili, pa se onda ona spojila sa hr i sr. Bili smo NE PRVI predstavnik u europi, nego prvi koji je prosao prvo pretkolo (a te sezone smo otisli u europu samo zato jer smo jedini imali uslove i pare a ne zbog pozicije na tabeli jer smo bili tek 6ti). Premijer ligu kao takvu smo igrali 4 sezone samo… Istina da smo bili tvrd kamen pogotovo kuci ali treba biti realan i reci da to nisu neki aman uspjesi.
Imamo problem sa godinom 1919 na grbu koja je godina dolaska nogometa u Bihac dok se Jedinstvo kao takvo osnovalo 1937. Tu 1919 bi mogli vuci kao nasljednici BASK-a, ali nije to bas pravno logicno.
Ugl. moramo se okrenuti buducnosti, rebrendingu. Bosna, Krajina, Bihac, Una (jedna jedina) i Jedinstvo. Mladi, buducnost. Mora biti cool ici i na 1 FBiH, moramo vratiti ljubav, povjerenje. Ne trebaju nam ljudi koje ce samo rezultati dovesti. Moramo poceti buditi i prodavati emociju i graditi kulturu bodrenja Jedinstva.