Rekonstrukcija stadiona u BiH

svrakino1921
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la svrakino1921 » 25 nov 2018, 17:32

Imamo stadion Grbavicu
Napokon Europski stadion
NAJPERSPEKTIVNIJI STADION U REGIONU
AKO LEGNE KROV NA ISTOKU
10 000 NATKRIVENIH MJESTA CE BITI

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 nov 2018, 17:42

Arnelv52 je napisao/la:
japa je napisao/la:A ovaj Arnel kao i na temi Arsenala zivi u zabludama u nekoj alternativnoj realnosti hahahaha svjetske muzicke zvijezde se inace otimaju da dodju u Sarajevo samo ih yebe sto nema modernog stadiona :rol: Neki fakat utripovali ovo metropola a ono ima 300-400 hiljada za euro standarde siromasnih ljudi koji u ogromnoj vecini slusaju doamcu muziku, James Blunt napunio jedva pola Zetre :rol: samo da mi je znati na osnovu cega je lik utripovao da bi neka velika zvijezda dosla ovdje? svjetsku muzicku zvijezdu Sarajevo ne moze privuci da izgradi Emirates i Camp Nou u jednom...to je jednom dosao U2 iz sazaljenja poslije rata i to je to...

Nacionalni stadion je neisplativ i neodrziv a plus u citavoj drzavi imas dva normalna terena, rijesiti prvo terene i reflektore, tribine na postojecim stadionima pa onda praviti moderne nacionalne...
Upravu si, Sarajevo nije metropola al' ne zato što nema mogućnosti da bude. Zna se šta svjetskoj zvijezdi treba da bi došla u grad. Između ostalog to je vjerovatno i dobra scena.

Mene zanima drugo pitanje @paja; na osnovu čega bi neka zvijezda utripovala da ne želi doći ovde?! Ja sam nebitan, njihove muke treba riješit. A činjenica je kako sam kažeš da se U2 nije smilovao najveća zvijezda koja bi do sada radila neki koncert u Sarajevu bi bio i dalje Dino Merlin. To je problem, a ne samo fakt.

Druga tema

Treba napraviti jedno istraživanje, a eto pozivam @sportsport i dajem im ideju: koliku razliku u posjeti pravi natkrivena tribina u BHPL. Možda bi najbolje podatke mogli naći kod Slobode Tuzle kad bi uporedili posjetu na sjevernoj tribini prije izgradnje nove i poslije.
Prvo sto treba zvijezdi da dodje negdje je da ce on i njegova ekipa menadzera dobro da zarade, a to ovdje nece, kakva scena ba, to se moze napraviti i na Kosevu isto ko i na modernom stadionu. Problem je u standardu ljudi, zamisli cijenu karte za jedan takav koncert? Ko bi dosao? Morali bi prilagoditi cijene malo nasem standardu a to znaci da onda nemaju neku zaradu i stoga zasto dolaziti u Sarajevo?

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 25 nov 2018, 17:45

svrakino1921 je napisao/la:Imamo stadion Grbavicu
Napokon Europski stadion
NAJPERSPEKTIVNIJI STADION U REGIONU
AKO LEGNE KROV NA ISTOKU
10 000 NATKRIVENIH MJESTA CE BITI
Ni ono ni E od evropskog stadiona...ono je evropski stadion u poredjenju sa krs stadionima nase lige, u poredjenju sa evropskm stadionima ono je krs i neuslovan stadion. Gledaju nam kroz prste, najbolji stadion u BiH je i dalje Zenica, ja navijam za Zelju ali to su cinjenice. Kod nas se raja nafura jer nam je stadion Emirates za ostatak lige izuzev Celika ali to ne znaci da je to neki stadion. Da ne pricam da je kapacitet od 12-13 hiljada smijesan...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 nov 2018, 19:43

Arnelv52 je napisao/la:
Druga tema

Treba napraviti jedno istraživanje, a eto pozivam @sportsport i dajem im ideju: koliku razliku u posjeti pravi natkrivena tribina u BHPL. Možda bi najbolje podatke mogli naći kod Slobode Tuzle kad bi uporedili posjetu na sjevernoj tribini prije izgradnje nove i poslije.
To sa Slobodom ti nije pravo mjerilo, jer je to ipak nova tribina, mada mislim da i nije neka oscilacija. Mislim da bi ti najbolje mjerilo bio sjever Pecare. Ista tribina sa i bez krova.

Ja bih se odmah uhvatio posla da kod nas postoje brojaci deset godina, ali ova nagadjanja Saveza su nekad previse smijesna. I ne vidim zasto je nekome bitan krov kad je vani +30. Usporedba se treba napraviti u odnosu na kisu i bez kise, tj. pogledati posjete Sirokog od prije krova na utakmicama kada je padala kisa i poslije s krovom kada je padala kisa. Dosta ljudi nece doci na utakmicu kad kisa pada cak i ako ima krov, ali mislim da bi dobar dio ljudi po kisi taj krov ipak privukao. Tko misli da krov ne cini razliku taj zivi u zabludi. Al razliku cini i asfaltiran parking pored stadiona, betoniran prilaz stadionu i slicno. Ja u Zepcu imam krov pa sam prljav ko krme dok s parkinga dodjem do te tribine s krovom. I dodjem ja, al koliko ih cujem 'je*em ti ovo, necu vise doci' i ne dodje vise kad kisa pada. Nikome se ne gazi po blatu i lokvama.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 25 nov 2018, 19:58

Signore je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:
Druga tema

To sa Slobodom ti nije pravo mjerilo, jer je to ipak nova tribina, mada mislim da i nije neka oscilacija. Mislim da bi ti najbolje mjerilo bio sjever Pecare. Ista tribina sa i bez krova.

Ja bih se odmah uhvatio posla da kod nas postoje brojaci deset godina, ali ova nagadjanja Saveza su nekad previse smijesna. I ne vidim zasto je nekome bitan krov kad je vani +30. Usporedba se treba napraviti u odnosu na kisu i bez kise, tj. pogledati posjete Sirokog od prije krova na utakmicama kada je padala kisa i poslije s krovom kada je padala kisa. Dosta ljudi nece doci na utakmicu kad kisa pada cak i ako ima krov, ali mislim da bi dobar dio ljudi po kisi taj krov ipak privukao. Tko misli da krov ne cini razliku taj zivi u zabludi. Al razliku cini i asfaltiran parking pored stadiona, betoniran prilaz stadionu i slicno. Ja u Zepcu imam krov pa sam prljav ko krme dok s parkinga dodjem do te tribine s krovom. I dodjem ja, al koliko ih cujem 'je*em ti ovo, necu vise doci' i ne dodje vise kad kisa pada. Nikome se ne gazi po blatu i lokvama.
Eo odmah cu ti odgovorit iz prve ruke. Ogromna razlika!
It's better when it's live

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 25 nov 2018, 20:59

Azmir Husic predsjednik Tuzla Citya vise puta je predlagao da grad i kanton ustupe zemljiste odnosno lokaciju za novi stadion a da on od savih para napravi stadion u Tuzli cc 22,23 miliona km.Stadion bi bio u njegovom vlasnistvu al bi bio otvoren za potrebe i slobode i svih ostalih klubova u BiH i naravno reprezentacije BiH i kao sto covjek sam kaze da ne moze taj stadion da ponese sa sobom u grob nego da on i dalje ostaje tu posle njega.Al kako sad stvari stoje nema sanse da mu neko da zemljiste dzaba,nekom ne odgovara jer ne moze da se ugradi a jedva su im dozvolili i da igraju na Tusnju a svi znamo sta je taj covjek uradio za Tuzlu i Slobodu al eto to ti je BiH

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 nov 2018, 21:06

Grbavica najperspektivniji stadion u regionu?
Traži da te obrišu s foruma.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 nov 2018, 21:15

JaskoBiH je napisao/la:Azmir Husic predsjednik Tuzla Citya vise puta je predlagao da grad i kanton ustupe zemljiste odnosno lokaciju za novi stadion a da on od savih para napravi stadion u Tuzli cc 22,23 miliona km.Stadion bi bio u njegovom vlasnistvu al bi bio otvoren za potrebe i slobode i svih ostalih klubova u BiH i naravno reprezentacije BiH i kao sto covjek sam kaze da ne moze taj stadion da ponese sa sobom u grob nego da on i dalje ostaje tu posle njega.Al kako sad stvari stoje nema sanse da mu neko da zemljiste dzaba,nekom ne odgovara jer ne moze da se ugradi a jedva su im dozvolili i da igraju na Tusnju a svi znamo sta je taj covjek uradio za Tuzlu i Slobodu al eto to ti je BiH
Sto da mu daju dzaba :?: Nista on nije uradio,u finansijskom smislu...Ako je sve tacno,mi smo njemu duzni tri miliona....Spasio klub gasenja,to je tacno i zbog toga ga postujem,ali sta je uradio poslije,sve je sam popljuvao...Izasao u evropu...jao...Sloboda je prije njega igrala tri put evropu,tri put se plasirala,od rata na ovamo,ali svi znamo cirkus sa oduzimanjem licence...nebitno.Sloboda je igrala 5-6 finala kupa BiH prije njega.....Sta je ba tacno uradio....kupio bus upisao pozajmicu na Slobodu,registrovao bus na sebe,i sada ga dao Slogi :crazy: Materijal za SIPU...
On je od Slobode digao ruke,uzeo Slogu,neka kupi zemlju i pravi im.....ako bude peticija ja prvi potpisujem da Sloboda nikada ne igra na tom stadionu...ne treba nam...

Znam da je kod nas haos,prvi sam za to da se ugasi javna ustanova,da stadion ostane gradski da se sprijece muljaze,ali da se dadne Slobodi na koncesiju 30-50 godina....i onda je lakse naci i investitora....niko nece klub bez stadiona bolan....On da je iskren nasao bi model i ulagao u Tusanj,...kakav ba stadion i milioni....evo tri godine mogao je Wembly napraviti.....ne budite djeca...Bio je toliko postovan da je mogao statut promjeniti kada hoce,uzeti klub,mogao je uzeti i klub iako neda Jasmin Tusanj,kupiti zemlju i napraviti novi,a jasmin neka Tusanj dadne kcerkama ko mu yebe mater...kae ima pare....Ne nasjedajte bezveze,velike su to igrice....a najmanje sporta je tu
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 25 nov 2018, 21:15

Signore je napisao/la: To sa Slobodom ti nije pravo mjerilo, jer je to ipak nova tribina, mada mislim da i nije neka oscilacija. Mislim da bi ti najbolje mjerilo bio sjever Pecare. Ista tribina sa i bez krova.

Namjerno nisam ni pokušavao spomenuti nijedan hercegovački klub upravo jer ne znam koliko kod njih uopće ima padavina. A to što kažeš da se usporedba treba napraviti u odnosu na kišu i bez kiše i u tome se slažem, samo mislim da je nepotrebno i dangubljenje toliko sitničariti jer kao i u matematici ako i na jednu i na drugu stranu jednačine dodaš plus jedan rezultat se neće promijeniti tj. na posjetu u danima bez kiše ne utiče postojanje krova ni prije ni poslije izgradnje.

Ok, čak i ako pretpostavimo da krov čini razliku u godišnjoj posjeti nekog kluba treba ocijeniti koliko zato i predlažem da neko napravi poređenje a predložio sam sportsportu da napokon budu malo i korisni. :mrgreen:

Budući da naši klubovi ne ulažu skoro ništa u promociju same utakmice naša liga je idealna za izvlačenje takvih podataka jer se sa svakim napretkom uvijek samo jedna varijabla mijenja i da se sve izračunati.

Ako bismo kao liga imali podatak koliko naraste posjeta u toku jedne sezone i ako bismo imali podatak koliko karte mogu poskupiti usred poboljšanja uslova onda bismo kao liga mogli izaći pred savez i ozbiljno razgovarat o poboljšanju uslova za gledaoce na našim stadionima.

Ja ne vidim klub ili nekog u ligi da govori o takvim podacima, uglavnom se priča u smislu da bi bilo dobro, da treba i slično. Pokušava se nagovoriti umjesto nagoditi.
___

Kad smo kod kiše to se može uraditi i ovako: uzeti prosjek posjete svih dana na utakmici bez kiše i pomnožiti ga sa prosječnim brojem domaćih utakmica u sezoni i dobili bi prosjek posjete u sezoni sa krovom.

Ostalo se apsolutno slažem, potreban je i prilaz i sve drugo.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 25 nov 2018, 21:17

Ma čovjek s vremena na vrijeme naleti na temu i to napiše :D Davno smo utvrdili da "perspektivan" stadion ne postoji :D Najperspektivnija je livada, barem kod nas, jer niko ništa nije na njoj usr'o.

Krov je izuzetno bitna stavka. Evo večeras na Koševu imaš 2.000 ljudi možda. Da postoji krov, bilo bi 50% više, da ne kažem duplo. Hoće li se ikad ipslatiti finansijski investicija? Neće, ali **** ga.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 nov 2018, 21:22

Naši klubovi trebaju stadion sličan onom u Gornjem Milanovcu,kapacitet 4K ili malo jače... Cijena 3 milione eura... Bolje uložit u par ovakvih stadiona a ne sanjat jednu arenu koja bi bila prazna...

slika
slika
slika
slika
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 25 nov 2018, 21:25

Makedonija je napravila nacionalni stadion i on je u 90% slucajeva prazan. To je koliko ja znam jedini normalan stadion u makedoniji i nalazi se u glavnom gradu Skoplju.Na njemu igra reprezentacija i dva mozda i najbolja kluba Vardar i Rabotnicki. Znaci napravili su stadion,stalno je prazan al eto desava se nesto na njemu ima i ta atletska staza moze se organizovat i neka atletika tu i sl znaci ipak su izvukli maximum iz njega.

S druge strane Vucic je predlagao da se u Bg pravi nacionalni stadion a da na njemu igraju Zvezda i Partizan i reprezentacija sto bi mozda i bilo isplativo kroz nekoliko godina medjutim i Zvezda i Partizan su to odbili i ne zele na isti stadion. Koliko znam i dalje imaju u planu da ga grade samo sto bez ova dva kluba isplativosti 100% nema a za reprezentaciju samo nema smisla da se gradi. Tako da nemam pojma hocel sta biti uopste od toga.

A sto se tice naseg "Nacionalnog stadiona" mislim da je slican primjer kao ovaj iz Bg tj mozda bi to bilo isplativo na nekom dugorocnom periodu kad na tom stadionu igrali Zeljo,Sarajevo i repka.Ali tu sad imamo problem predpostavljem da ni jedan od ova dva kluba ne bi zelio da igra zajedno na tom stadionu jer oba kluba imaju svoje stadione. S druge srane i kad bi htjeli da pristanu na tako nesto postavlja se pitanje sta sa ova dva stadiona pogotovo sa grbavicom u koju je u zadnje vrijeme ulozeno dosta a ona je sama u vlasnistvu zelje i da li bi se oni htjeli odrec svog stadiona koji je sad vec solidan da bi igrali na zajednickom stadionu.

Mozda da se grbavica upste nije dirala i da krenuto na vrijeme u izgradnju te nacionalne arene i da se ova dva kluba presele na taj stadion sa reprezentacijom a ona "stara" grbavica potpuno porusila i na tom mjestu izgradilo nesto a kosevo ostavilo da se koristi kao atletski stadion i za te neke koncerte i okupljanja Moguce da bi u tom slucaju Nacionalni stadion mozda i imao nekog smisla. Ovako kao sto rekoh gradit stadion da bi reprezentacija igrala na njemu je cista GLUPOST.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 25 nov 2018, 21:26

rishovski je napisao/la:Naši klubovi trebaju stadion sličan onom u Gornjem Milanovcu,kapacitet 4K ili malo jače... Cijena 3 milione eura... Bolje uložit u par ovakvih stadiona a ne sanjat jednu arenu koja bi bila prazna...

slika
slika
slika
slika
Meni se ovaj uopće ne sviđa, nekako je zbijen.

Ono što ističem stalno jest ovaj stadion od mađarskog drugoligaša, FC Gyirmot. Po meni odličan projekt i odličan stadion sa velikim potencijalom nadogradnje:

slika

Ovaj stadion ima kapacitet 4,500 što je ok za ove dvije tribine koje su obje natkrivene, a imaš prostora iz golova da napraviš recimo 500-1000 mjesta dodatnih gdje možeš navijače smještat. Drugu stranu ostaviš na neku montažnu tribinu zagostujuće navijače. Kasnije po potrebi gradiš. Ovaj stadion je koštao oko 2,7 mil €.

Pogledajte video:
It's better when it's live

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 nov 2018, 21:28

hlive je napisao/la:
rishovski je napisao/la:Naši klubovi trebaju stadion sličan onom u Gornjem Milanovcu,kapacitet 4K ili malo jače... Cijena 3 milione eura... Bolje uložit u par ovakvih stadiona a ne sanjat jednu arenu koja bi bila prazna...

slika
slika
slika
slika
Meni se ovaj uopće ne sviđa, nekako je zbijen.

Ono što ističem stalno jest ovaj stadion od mađarskog drugoligaša, FC Gyirmot. Po meni odličan projekt i odličan stadion sa velikim potencijalom nadogradnje:

slika

Ovaj stadion ima kapacitet 4,500 što je ok za ove dvije tribine koje su obje natkrivene, a imaš prostora iz golova da napraviš recimo 500-1000 mjesta dodatnih gdje možeš navijače smještat. Drugu stranu ostaviš na neku montažnu tribinu zagostujuće navijače. Kasnije po potrebi gradiš. Ovaj stadion je koštao oko 2,7 mil €.

Pogledajte video:
jos iza golova dvije tribine sa po 100-1500 mjesta i ubio se za Slobode.....odlican stadion..
sta uradise od Tusnja majko mila :plac:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 nov 2018, 21:32

Ovo su u Tuzli trebali napravit
Skrkali 5 miliona u sjever
Umjesto dic istok 5 000 mjesta natkrivenih
Zapad rekonstruisat 5 000 mjesta natkrivenih
Novi vrhunski travnjak kao na stadionu Grbavica
Ko bonbona
Repka Sloboda Tuzla City

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 nov 2018, 21:34

anonymousHD je napisao/la:Grbavica najperspektivniji stadion u regionu?
Traži da te obrišu s foruma.
Nema potrebe da trazim
Kad stadion Grbavica vec sad ima najbolji travnjak u regionu

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 nov 2018, 21:37

svrakino1921 je napisao/la:Nema potrebe da trazim
Ima isti travnjak kao i na Bilinom.
Daj bolan, imate dvije montirane tribine, stadion vam obično ruglo, nijedna tribina nije ista.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 25 nov 2018, 21:40

svrakino1921 je napisao/la:Ovo su u Tuzli trebali napravit
Skrkali 5 miliona u sjever
Umjesto dic istok 5 000 mjesta natkrivenih
Zapad rekonstruisat 5 000 mjesta natkrivenih
Novi vrhunski travnjak kao na stadionu Grbavica
Ko bonbona
Repka Sloboda Tuzla City

Potpuno se slazem i svi ostali koji planiraju nesto da grade treba da grade na ovom principu. Po meni veliki potencijal u bih ima stadion u Banja luci jest da je ruzan ko kesa el sa izgradnjom travnjaka kao na grbavici i uz veoma malo sminke to bi im bilo extra. Pored tog stadion sa velikim potencijalom je onaj iz Bihaca kome je potrebna rekonstrukcija postojece tribine novi teren pomjeren tribini i izgradnja suprotne tribine nesto tipa u Rijeci na rujevici

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 nov 2018, 21:41

anonymousHD je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:Nema potrebe da trazim
Ima isti travnjak kao i na Bilinom.
Daj bolan, imate dvije montirane tribine, stadion vam obično ruglo, nijedna tribina nije ista.
Nemamo isti travnjak ko oni
Nemoj se prosipat
A ako se natkrije istok
Sjever i istok ce davati takvu parabolu da ti je bolje da se sam odjavis sa foruma

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 nov 2018, 22:15

svrakino1921 je napisao/la:Nemamo isti travnjak ko oni
Nemoj se prosipat
A ako se natkrije istok
Sjever i istok ce davati takvu parabolu da ti je bolje da se sam odjavis sa foruma
Džaba kad će ruglo opet biti, radi zapada i juga.
Toliko ste se digli oko te tribine što je napravljena, pa u Zenici tribina na atletskom stadionu je svemirski brod za tu tribinu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^ i 0 gostiju.