AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Stroj1946
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Stroj1946 » 22 feb 2023, 07:52

Two Premier League clubs set to bid for De Ketelaere

Navodi se kao Leicester City i Brighton. Da ima trunke istine, nek se ne neckaju. Cak i neka posudba bi bila dobra.

AC Milan have identified Diaz’s replacement for next season

Za Diaza se pretpostavljalo da nece ostati ili ce ostati pod uslovom da smanje otkupnu klauzulu sa 22 mil. ja mislim na 15 mil. Inace kao cilj navode Houssem Aouar iz Lyon-a (opet). Ja mislim da ljetos on kao trebao da dodje u Milan al kao zamjena Bennaceru.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2023, 10:24

Recite mi bar jedan razlog zašto bi se Milan morao odreći Ketelara poslije jedne sezone. Transfer ili posudba, nebitno, niti jedno od to dvoje nema smisla.

Ja baš očekujem da naredne sezone ostavi sve iza sebe i pročepi, kao što se desilo sa Tonalijem i Leom.

Aurar bi bio dobra solucija, ionako ćemo još jednom imati jadan budžet tako da treba iskoristiti sve dobre prilike koje ti se pružaju u vidu slobodnih igrača ili eventualno onih koji su u zadnjoj godini ugovora. Plus neka posudba tu i tamo, trebaš biti mađioničar pa za 40-50 miliona popuniti sve rupe u rosteru.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 feb 2023, 11:22

Imaju oni svoje razloge. Jbga lik se realno nije uklopio uopšte. A i ne ide ga ako ćemo biti iskreni. Ja mislim da i nije toliko više do igara koliko je možda do adaptacije sredine, tj. kluba, grada, ljudi, jezika, zemlje, mentaliteta, klime itd. Ima to sve utjecaja. Fazon je što ne reaguje kao osoba svako isto jbga.
To je ono, il se uklopiš ili ne. Uspije, ne uspije. Možda su oni kontali da će se uklopiti prije. Ne mogu ga više čekat možda.
Što se talenta tiče, momak je veliki potencijal, al je on plaćen puno, to je problem. Da je on plaćen desetak miliona, ne bi bio problem, ovako imaju velika očekivanja koje on trenutno ne može da ispuni. Puno uložili, a nista se ne vraća. Čisti biznis. Ulog/Profit.
Finansijski ako bi ga prodali sad za ovu cifru ne bi bilo loše pa dovesti nekog drugog na njegovo mjesto ili posudba sa otkupnom klauzulom, kao Real što je uradio sa Brahimom.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 feb 2023, 11:26

Ima vise od jednog razloga :D 35M das a dobijes bukvu za sad :mrgreen: mada ne vjerujem da ce ga prodavati ili davati jos.
Ali nista nije iskljuceno, sjetimo se kako je samo dosao Silva pa na kraju ode, pa Paqueta pa isto ode, tako da ovaj ako se ne dohaveza uskoro i njem ce biti noga.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2023, 11:38

Platilo se dosta novca i za Lea i Tonalija, pa se ipak čekalo na njih poslije vrlo loših prvih sezona. Po vama bi ih je trebalo otjerati.

Uvijek je rizik sa mladim igračima iz drugih liga i/ili slabijih ekipa da se neće adaptirati od prve i treba biti spreman na takve scenarije. Dići ruke od takvih igrača koji evidentno posjeduju potencijal i talenat nakon prve debitirajuće sezone bi bilo idiotski.

FORZA MILAN !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 feb 2023, 12:03

Ako ćeš ganjat rezultate, trofeje i očekivati da će biti jedna od glavnih poluga u ekipi, teško će ga oni čekat a još ga platili 35 mil.

Ne mogu se porediti oni sa CDK. Drugačiji su tipovi. Tonali je domaci igrac, iz Serie A, a Leao je dosao iz ozbiljnijih timova i liga, imo je bolji background, za razliku od CDK koji je doso iz Belgije, Bruggea. Mozes ga sa Saelemaekersom porediti jedino. On nije neki top potencijal, al se trudi i adaptiro se.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2023, 12:21

Kad nekoga platiš 35 miliona i polažeš velike nade u njega, onda naravno da ćeš ga čekati. Naravno nećeš ga čekati pet godina, ali zdravorazumski bi bilo očekivati da mu pružiš drugu šansu nakon procesa adaptacije.

Ako ni nakon druge/treće sezone ne bude napretka, onda se treba zabrinuti. Sad zasad nema mjesta panici, ni prvi ni zadnji koji nije kliknuo na prvu.

FORZA MILAN !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 feb 2023, 12:28

Kakva crna ozbiljna pozadina i Rafa. Lik bio rezerva J.Bambi a u sportingu jedva ista odigrao za prvi tim. A ni tih 1000 minuta ne bi nabio da taj isti Bamba nije odsustvovao na mjesec i po te sezone.
CdK s druge strane glavni kotacic u najvecoj ekipi Belgije. Drzave u kojoj su timovi slavni po razvijanju igraca. Tesko da tu neki krs dodje do prvog tima. Ista ekipa koja trenutno igra ro16 UCLa
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 feb 2023, 13:06

Maldini nije idiot i sasvim sigurno neće se odreći CdK-a tek tako. Već je pogriješio sa Paquetom pa donekle i sa Silvom. Obojica su danas itekako ozbiljni igrači, ali eto Maldini i Milan ih navodno nisu trebali.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 feb 2023, 13:23

Rope, Leao i Sandro su za razliku od ovog nesto i pokazivali, makar na trenutke, ovaj vec vise od 20 utakmica ima za Milan ucinak katastrofa.
Rom, ne pravi od Maldinija sveca, niko nije nepogresiv, tako da ne mozemo uvijek govoriti ako ga je Paolo doveo da mora biti dobar igrac, daj boze da je tako ali nije.
Da se razumijemo, ni ja nisam za njegovu prodaju tek tako, iako ga stalno ovdje kritikujem ( u nadi da ce procepiti ), ali ako brate ne pocne da igra makar sljedece sezone do Januara kako se od njeg ocekuje onda nek ide na transfer listu. Ne pamtim da se nekome davalo ovoliko sanse a da svaku bude jedan od najgori na terenu.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 feb 2023, 13:40

Pa kažem da je greška načinjena sa Silvom i Paquetom. Tako da sam uvjeren da se neće tek tako uraditi još jedna greška. Ali hajde da prvo ispratimo ekipu do kraja sezone i podržimo u nadam se ostvarenju cilja. Pa onda ćemo vidjeti ko treba doći a ko otići.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 feb 2023, 13:49

Leao je doso iz vecih klubova (Sportinga i Lille-a) i liga. Nije isto igrati i imati 1000 minuta u franuskoj ligi i belgiskoj. Na kraju krajeva tih 1000 minuta ga je i prodalo u Milan a ne klupa. To sto se neko povrijedio, jbga. Nekom brat, nekom rat. On je to iskoristio. Momak ima drugaciji mentalitet od CDK. To je isto kad se neko preseli iz npr. Tuzle u Bec, tek ta osoba osjeti razliku. Ako jos ne zna jezik, onda ce imati tezak period. Neko se nosi s tim ko je prekaljeniji, neko ne. Saelemaekers je isto doso iz Belgije, al se brzo uklopio.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2023, 14:35

Tonali je u prvoj sezoni bio užasan do te mjere da sam smatrao da je beznadežan slučaj. Leao je tu i tamo pokazivao naznake talenta, ali na momente pokazuje i Ketelar, samo što je upao u takvu mentalnu rupu da mu ne ide ništa od noge. Samopouzdanje minus hiljadu.

Jednostavno, sačekajmo narednu sezonu prije nego što donesemo ikakve zaključke.

FORZA MILAN !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 feb 2023, 15:42

Ma dobro, Tonali je italijan, njega ce i trpiti. Trpe Gabbia-ju, Calabria-ju i Pobegu. Sve su to italijani, realno nisu neki kvalitet ova zadnja tri, al tu su. Njih ce se gurati sve dok se za njih ne bude mjesta vise, dotad cemo ih gledati.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 feb 2023, 17:34

Kod CDKa ili ti ga dicka, mi ne bi smetalo da ostane jos punu sezonu i nek se dokazuje.
Ali kad onako kao beskmicenjak izadje bez imalo volje na teren, rijesio bih ga se iste sekunde.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 feb 2023, 19:18

slika
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 22 feb 2023, 21:07

Tonali gore igra sad nego kad je tek dosao. To se jasno vidi po nasoj igri. Mi se natovarili na Krunica, a bgmi Sandro se skriva ko kakva nesigurna mlada.
Kad nema Bemasera, on mora biti taj koji diktia i tempira. Pas prema naprijed nije napravio jedno 10 utakmica. U to ne ubrajam ocajno izvodjenje prekida. Njegova igra izmedju linija vise ne postoji. Svaku tekmu jedno 60-70 minuta protivnik nas rastura presingom jer nasa dva veznjaka ne mogu smisljen paa odigrati
Energija i borbenost je uvijek na nivou, i zbog toga nam je drag.
Medjutim, realnost je takva da u zadnje vrijeme nista ne igra.

Moje misljenje vezano za CdK sada ide u pravcu da je on prespor za Calcio i tako jos vise djeuje inferiono na terenu.
Nadam se da je to opet ta psiholoska barijera i da ce je nakon gola/asistencije prevazici ( ujedno bi nam on bio najvece pojacanje za zavrsetak ove i za narednu sezonu).

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 feb 2023, 22:29

Zbog čega se Sheva konstantno mota oko Milana zadnjih mj.? Svako drugu-treću utakmicu ja blizu Maldinija na stadionu, ima već neko vrijeme. Jasno mi je da je čovjek pod navodnicima izbjeglica, ali jadni mi ako Pioli fasuje nogu a oni zaposle jednoga Shevu, Nestu ili sl. To su već probali sa bezbroj bivših fudbalera, i glavni je uzrok decenije lutanja.

CDK će sigurno pružiti šansu do zimskog mercata jan 2024, ne pročepi li do tada leti kao Pjontek, Paqueta i ekipa. Teško da su PL klubovi zainteresirani za njega sada, kad već niko osim Leedsa nije bio, pred dolazak iz Belgije.

@Edo slažem se za Tonalija, ali mlad je momak te gine na terenu. Samo da dodam da nam je najveće pojačanje Majk na golu, sve i da CDK zabije 10 golova do kraja sezone. Onaj najbitniji svakako nije zabio, a to je bilo vs Tottenhama, teški zicer u finišu meča.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 23 feb 2023, 08:46

Kad se sjetim kako je ova ekipa igrala presing, kako su orali teren i bacali se na glavu. Iako tehnicki nije bilo savrseno , meni je igra iz tog perioda bila.najdraza i davala mi utisak da mozemo uvijek pobjediti ili da cemo okrenuti ako gubimo.
Ovo sezone , strepnja i patnja, oci krvare kako lose igraju (pogotovo od povrede Manjana). Gledam tekme u grcu , ponekad imam osjecaj da sam kopao 2 sata.
Pitam se je li to novi takticki plan Piolija i njegovo inzistiranje da igraju ovako,?! Da li je bas toliki nedostatak odlazak Kessija (ocigledno da jeste).
Isto tako pomislim da ono ranije sto su igrali, nije bila Piolijeva zamisao, nego takticka nedisciplina, da su igrali "kako ih lopta povuce", a da se Pioli nije mnogoo bunio jer su momci takvom igrom donosili odlicne rezultate.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 feb 2023, 10:59

Svi se tu slažemo @Edo, ali su pročitani nakon dvije odlične sezone u nizu. Nisu ni protivnici naivni, pogotovo ne protiv šampiona. Teže je odbranit titulu nego osvojiti istu. Otkad su Majk i Kjaer/Tomori pauzirali/van forme, imali smo mimo standardnog problema RW (igrač manje) dodatna dva igrača manje na terenu (golman+CB), dakle tri rupetine u svaka doba na terenu. Ni Bayern, Real, City nebi bile iste ekipe sa toliko rupa.

Dodaj tome da su ukupno propustili preko pola utakmica ovi iskusniji [Origi, Ibra, Rebić (matori Giroud ne može iznjeti toliki teret, biti jedini napadač nakon predugog SP), Kjaer, Florenzi pa i Calabria+Krunić], i eto ti ekipe koja se taman bori za CL, ranga Nazio i sl.

Ne vidim poentu nogirati Piolija, kada su alternative poput Sheve i Neste, odmah piši propalo :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.