FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
mi smo danas imali dva protivnika, prvi je slavija a drugi grozan teren, i svaka cast ekipi jer nakon zaostatka preokrenuti po onakvom terenu znaci da zaista imamo snage,jos uzimajuci u obzir da smo igrali utakmicu dosta tesku u srijedu po isto ovako losem terenu po kojem se trosi dosta vise snage prezadovoljan sam.. mozda sam bio najveci kriticar adilovica,ali moram pojesti g... covjek u zadnje vrijeme blista,zabija odlicne golove a prije svega bitne,danas najlosiji vasilic i benjamin colic dok drugi colic ne kontam kako je promasio sansu jedan na jedan 

I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Ja sam danas odusevljen rezultatom i pobjedom...posebno znajuci koliko je Slaviji bila potrebna danas pobjeda.Gubiti na poluvremenu i ganjati po ovakvom terenu rezultat i na kraju zasluzeno dobiti tekmu mogu samo velike ekipe i ekipe koje imaju karakter i pobjednicki mentalitet...na kraju krajeva sreca prati hrabre.Bravo Sefe,bravo momci!
Amare hvala ti...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Da slucajno ne znas koliko je star, i kakav ugovor ima sa Slavijom? HvalaASD je napisao/la:@DzoleZeljo
Igrac koji je postigao pogodak za Slaviju se zove Zoran Kokot.
EDIT: Ma ovo sa nasim igracima, je da te BOG sami sacuva.. Kakvi pehovi, u tri pm...
U ovom duelu sa Svrakom, je li se njihov igrac sageo pa je Svraka zbog toga pao, ili ???
Zoran Kokot, napadac, 27 godina, 1.87 visokDzoleZeljo je napisao/la: Takokoder, moze li mi neko istaci kako se zove onaj njihov igrac sto nam je dao pogotak. Koliko sam uspio da vidim, frajer je razvaljivao nasu odbranu, cak je imao i zicer kod 1:1, i da je pogodio, tesko bi se vratili opet po onakvom terenu...

Pise da mu je ugovor bio do 31.12.2012
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 07 apr 2013, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
1985.godiste - na TM-u pise da je imao ugovor do kraja 2012.godine, eh sada ne znam do kad je novi produzio. Predpostavljam da je do kraja ove sezone...DzoleZeljo je napisao/la:Da slucajno ne znas koliko je star, i kakav ugovor ima sa Slavijom? HvalaASD je napisao/la:@DzoleZeljo
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Zracni duel i Svraka prilikom doskoka pao na glavu.DzoleZeljo je napisao/la:Da slucajno ne znas koliko je star, i kakav ugovor ima sa Slavijom? HvalaASD je napisao/la:@DzoleZeljo
EDIT: Ma ovo sa nasim igracima, je da te BOG sami sacuva.. Kakvi pehovi, u tri pm...
U ovom duelu sa Svrakom, je li se njihov igrac sageo pa je Svraka zbog toga pao, ili ???
Nije ga niti udario, niti se on sapleo, samo se nije dobro docekao na ruke.
Ne vjerujem da je nesto ozbiljno, htio je nastaviti dalje ali mu doktori nisu dali.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Kakva je situacija pred Zrinjski, ima li suspenzija zbog zutih?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Hvala svima na odgovorima, po pitanju navedenog igraca iz Slavije..
Sto se tice Svrake, strah me samo da nije blazi potres mozga...
Sto se tice Svrake, strah me samo da nije blazi potres mozga...
Ma ne bitno je to, taman da im igra najjaci moguci sastav mi ih moramo pobjediti.exbabilon je napisao/la:Kakva je situacija pred Zrinjski, ima li suspenzija zbog zutih?
I hocemo sigurno.

-
- Kontakt:
Zaboravio sam cestitat momcima na tribini danas. Ono je bilo fantasticno,svaka cast!
Sto se Adila tice,cini mi se da je frajer bas na vrijeme poceo ulaziti u formu,kad nam je najpotrebnije. Zadnja 2 gola su bila supervazna.
I da, fakat nisam ljut na E. Colica zbog onog promasaja jer jedan fudbaler jednostavno ne suta onako lose. Cini mi se da mu dosta fali samopouzdanja i da to sef vidi. Inace,cini mi se da momak zna lopte. Osim promasaja,sve je i uradio kako treba. Odlicno je primio onu loptu i jos bolje se rijesio cuvara. Al eto,valjda se i on malo ustali pa nam pokaze najbolje od sebe.
Sto se Adila tice,cini mi se da je frajer bas na vrijeme poceo ulaziti u formu,kad nam je najpotrebnije. Zadnja 2 gola su bila supervazna.
I da, fakat nisam ljut na E. Colica zbog onog promasaja jer jedan fudbaler jednostavno ne suta onako lose. Cini mi se da mu dosta fali samopouzdanja i da to sef vidi. Inace,cini mi se da momak zna lopte. Osim promasaja,sve je i uradio kako treba. Odlicno je primio onu loptu i jos bolje se rijesio cuvara. Al eto,valjda se i on malo ustali pa nam pokaze najbolje od sebe.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- ASD
- Kontakt:
Ma on je onaj tip igraca koji non stop odlazi vani pa se opet vrati u nasu ligu.DzoleZeljo je napisao/la:Da slucajno ne znas koliko je star, i kakav ugovor ima sa Slavijom? HvalaASD je napisao/la:@DzoleZeljo
Takvi ne potpisuju ugovore na vise od godinu dana.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 apr 2013, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Koliko znam, od igraca na terenu, Stanic ima najduzi staz u prvom timu Zeljeznicara pa je vjerovatno zbog toga dobio kapitensku traku.Buu je napisao/la:Nego zaste ona pick.a pitarska dobi kapitensku traku ?
kazu na bht:Armin Čolić ubacio Elvir Hodžić pogodio.ne moze pitar od muke ni imena izgovoriti kako treba.jad jadni
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Jako je ovo bitno sto si spomenuo kako igramo i bez kojih igraca u ovoj polusezoni.Ne smijemo ni u jednom trenutku zaboraviti koji smo igracki fond imali samo u prosloj polusezoni u odnosu na ovu.U ekipi smo tada imali Mirsada Besliju,koji ruku na srce nije briljirao niti imao minutazu neku posebnu,ali koji je samom pojavom na terenu izazivao ogromno postovanje.Takvog igraca danas u ekipi nemamo.Imali smo Zajka Zebu,koji isto nije briljirao,ali smo znali sta nam on znaci na terenu i da je uvijek imao odredjena rjesenja.Imali smo na terenu jednog Josipa Kvesica koji je apsolutno briljirao po strani i zasluzio poziv u A reprezentaciju.On je bio rjesenje za kompletnu lijevu stranu i defanzivno i ofanzivno,a evo nemamo ga u ekipi.SB90 je napisao/la:evo sad sam procitao sve komentare ovdje koji su pisani od pocetka utakmice, vidim neki nasi navijaci vec bili "halalili" ovu utakmicu, nemojte to vise ni pokusavati![]()
prosli put sam napisao, bez zebe, beslije, smajica, kvesica, bekrica i jos svrake smo dobili, o igri i manama nekih igraca se moze puno govoriti, ALI IGRAMO KAO PRAVI SAMPIONI, POBJEDNICKI MENTALITET, KARAKTER, MI SMO ZELJO, NEMA NIKAD PREDAJE!
ono slavlje na stadionu nakon gola adilovica ne moze nadoknaditi 1000 golova pogledanih na TV-u.
dva pitanja za ove sto su gledali na tv-u tekmu, zasto je sudija prekinuo tekmu (prekinuo nam kontru) i sta je bilo uopce sa svrakom, udarac u glavu?
Mi nemamo nista ni od Bekrica u ovoj polusezoni,a trebao je biti nas najvazniji igrac.Nije igrao prvu utakmicu zbog kartona,pa je odigrao odlicnu utakmicu protiv Borca i to je otprilike sve.Kasnije crveni karton,pa pauza od dvije utakmice pa povreda.Znaci nikakav ucinak od igraca koji je trebao biti najvazniji.
Zatim kada smo bili na pripremama,Amar Osim je najvise nada polagao u povratak dvojca Smajic - Kerla.Govorio je da se od njih dvojice ocekuje povratak i da bi oni mogli predstavljati pojacanja.Kerla se nije vratio sa formom,a Smajic je nastavio po starom i sa povredama,evo nema ga nikako,odigra dvije utakmice prosjecno,pa ga nema pola godine.Nista od njega,i nista odAmarovih ocekivanja.Zatim izgubimo Brkovica,koji bi trebao dobiti sansu za afirmaciju kad vec nemamo neki poseban fond igraca i on jetrebao da pokaze zasto je dosao.Eto izgubljen je i on.
Pa kada je vec tako,onda je trebalo ocekivati da ce Jamak preuzeti ulogu vodje na terenu.No Jamak vise ulazi sa klupe nego sto igra,usao je u varijantu rezervnog igraca,iako je trebao biti nezamjenjiva "desetka".
Ono sto smo dobili u odnosu na proslu polusezonu je mali Ara Hodzic,koji je neprocjenjivo blago,koje je vec ukrao jedan veliki tim iz Engleske.I dobili smo Hasanovica,koji je danas bio los,ali je generalno popravio utisak veznog reda,jer je Svraka malo dobio slobode koja mu kao igracu vise odgovara,pa je odmah popravio svoje igre.
Znaci,generalno gledajuci,svasta je nesto trebalo biti,ali nije se desilo,i pravo je cudo kako mi to uspijevamo tako uspjesno rezultatski pokazati.Da,dosao je i Urdinov,ali ovo sto je do sada pokazao meni ne obecava realno,mozda je u pitanju onaj momenat prilagodjavanja,pa necu i zapavo rano je suditi o tome da li smo dobili neki kapacitet u ovom igracu.Dobili smo ljevaka,to je sigurno,ali od njega jos nismo dobili nijedan centarsut i klimav je propuh bio po njegovoj strani,koji Bogicevic prilicno uspjesno pokriva za sada.O tom potom,vidjecemo za Urdinova jos.Nadam se da ce se brzo navici na ove terene i na ovu ligu i da ce se brzo prilagoditi svemu,pa da ce uskoro igrati na nekom nivou koji je solidan.Trci on ok,ali to trenutno ne izgleda bas obecavajuce.Mozda mu treba vremena.Zola sazrijeva,ali grijesi u predaji da je to nevidjeno.No sazrijeva defanzivno i cini veliku stabilnost nasoj ekipi trenutno.Po meni smo jako mnogo izgubili u ovoj polusezoni kvalitetom,a ono sto je ostalo od igraca i od onih igraca od kojih se to ocekivalo,mi ne dobijamo nesto posebno u ovoj polusezoni ( Bekric,Kerla,Smajic,Brkovic,Jamak).
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Interesuje me ima li sta od Bucana. Mislim da bi za nas bio ogromno pojacanje na poziciji desnog beka, jer je prodorniji i brzi od Colica - koji je katastrofalan u ovoj polusezoni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- champions1921
Svaka cast Zeljo !!! Svaka cast Manijaci !!!
Danas smo pokazali velicinu..
A za ove sto su opleli sa pljuvanjem kada smo primili gol poruka da su mogli doci u Lukavicu podrzati svoj klub.. Ali lakse je iz toplog i udobnog doma pljuvati
p.s. Moze li neko reci zasto je sudija prekinuo tekmu na par minuta negdje sredinom drugog poluvremena??
Danas smo pokazali velicinu..
A za ove sto su opleli sa pljuvanjem kada smo primili gol poruka da su mogli doci u Lukavicu podrzati svoj klub.. Ali lakse je iz toplog i udobnog doma pljuvati

p.s. Moze li neko reci zasto je sudija prekinuo tekmu na par minuta negdje sredinom drugog poluvremena??
BUDI ŽELJO !!!
Sudeci kako je cela tribina skocila odma' i sto je on pokazivao u pravcu navijaca Slavije mislim da je problem bila zastava koja ni posle nije uklonjena,tako da mi je prekid totalno nejasan i to sto je to bila kontra Zelje.champions1921 je napisao/la:

Inace mnogo los sudija (Pajic ? ) i ovaj linijski do zapadne tribine,4-5 izuzetno krupnih gresaka napravljenih na stetu obe ekipe.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Trenutno korisnika/ca: Levin, Paromlinac i 33 gosta.