FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ceze
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ceze » 07 apr 2013, 18:44

avlami97 je napisao/la:Pobjedili smo. To je najvažnije. Iz ove utakmice se mogu izvući velike pouke.

1. Vidjeli smo koliko nam fali Svraka.

2. Dok je god Urdinov bio u igri, kao da smo imali igrača manje. Mislio sam da će ga Amar na poluvremenu izvući iz igre, ali ga je vjerovatno ostavio - da ga ne bi psihološki s.je.ebo.

3. Onog trenutka kada su ušli Jamak i E. Čolić - Željo je proigrao. Stana se vratio na l. beka, E. Čolić otišao na lijevo krilo, a Jamak počeo davati tačne lopte. E. Čolić asistencija i dva dobra šuta koja je odbranio Dujković. Istina odbranio mu je i nešto što je morao biti gol, al' dešava se i boljima od E. Čolića. Nad Jamkom nije sviran čist faul na 16 metara.

Ne vjerujem da će više Urdinov igrati u nastavku, bar ne u startnoj postavi. Znam da je teško donositi zaključke na osnovu 100injak minuta, ali je po meni on bio glavni uzrok naše loše igre.

Neki dan sam napisao da će nam ova tri kola biti ključna u igri za titulu, jer Sarajevo ima bolji raspored (GOŠK i Velež u gostima, a Leotar kući). Mi (Slavija, Radnik u gostima i Zrinjski kući). U tom postu sam napisao, da ukoliko zadržimo prednost od 4 boda, bili bi mnogo bliže tituli od pitara.

Svim igračima čestitke na borbenost, a prije svega Zoli, Adilu i malom Ari.
Slazem se sa svim.
Mozda me Stanic malo razocarao, jer sam navikao na njegove bolje partije u zadnje vrijeme :D

To sto kazes za Urdinova je vise-manje tacno. Ali ne treba zaboraviti da je tih stitinjak minuta odigrao po katastrofalnim terenima, par puta je zaj.ebo stvar jer mu je lopta odskocila ili ostala u blatu.
Prve 2 tekme su mu ovo, nije prosao ni pripreme sa nama.
Imam osjecaj da je dobar igrac, mozda bolji naprijed nego nazad.

Tri boda su tu, razlika ostala na 4 i to je najbitnije.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 apr 2013, 18:45

što se kitice ponadaše, sad su im čirevi popucali nakon ove pobjede :lol: :lol: :lol:

Zolotić Nermin !
DRUG NEBI TI PUNCA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 apr 2013, 18:47

Strasno vazna pobjeda,slavija je ekipa koja je najjaca od svih sto im gostujemo do kraja sezone (izuzev sirokog koji je zadnje kolo). I ocekivat je da to rutinski zavrsavamo sve. Dok pitari imaju strasan raspored do kraja ako je iko posumnjo u titulu od nas manijaka nek pogleda njihov raspored. Malo je reci da sam zadovoljan.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 07 apr 2013, 18:48

Čestitke na borbenosti, pobjeda ČISTA kao suza. Da, da, da, moji dragi pitari, ČISTA k'o suzica :mrgreen:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 07 apr 2013, 18:49

pitanje za @dinolj:sjecas li se imena:Ismo Lius
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 07 apr 2013, 18:52

Ma komentator vise nije ni vazan njemu na dusu. ;)

Vise citam nego pisem, tacnije godinama sam pasivno na forumu a vec sada imam neku potrebu da i ja nesto vise napisem nadam se da cete me podrzati :D

Teren je stvarno bio katastrofalan, ne toliko pred golovima koliko na centru pa smo zato bili primorani cijeli mec preskakati igru, ali eto ispade dobro.

Sta reci idemo redom:
Antolovic - Po meni jako dobar golman i jako se sigurno osjecam kada je on "u akciji".
Vasilic - Po meni jako los, probao je par puta izbiti loptu iz sesnaesterca a ona je zavrsila, 5 metara od njega, 2 metra od njega jedna cak i u korneru.
Bogicevic - Bolji u dvojcu Bogi-Vasilic.
Urdinov - Za mene stvarno oke, borio se probijao vise puta pokusao odigrati akciju sa Stanom ali to teren nije dozvolio.
B. Colic - Rastrcan, bilo ga je svugdje i zasluzuje prolaznu ocjenu. Mozda kod gola, greskica.
Zola - Najbolji na terenu za mene, presjekao je bezbroj lopti i borio se kao lav.
Hasanovic - Nesto kao Stanic, ali dobar.
Stanic - Malo slabiji nego u posljednjih par meceva, ali nije napravio nijednu katastrofalnu gresku, tako da dobar.
Svraka - /.
Selimovic - Agilan brz, pokusavao na sve nacine probiti tu desnu stranu, i na kraju asistencija, aplauz.
Adilovic - Covjek mozda ne zna prosevati, asistirati ili sta ja znam vec ne gaji lijep fudbal ali covjek jednostavno zabije golcinu i kriticari u rupice. Danas ga je bilo svugdje pogotovo tu na Selimovicevoj poziciji. Borac veliki borac.

Izmjene:
Hodzic - Mali je majstor, toliko.
Jamak - Samo da je sekundicu pametniji, po meni je on dobar igrac, nazalost bez mozga.
E. Colic - Sta si fulio sine dragi ali boze moj, dao je lijepu asistenciju, Adil mu je spasio glavu tako da, ja halalio.

AO je jos jednom pokazao fudbalsko znanje.

Svaka cast Amare, svaka cast Manijaci, svaka cast Zeljo, hvala vam na sreci beskrajnoj!!!
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 apr 2013, 18:52

Sta nam je sa Svrakom ljudi,nije ono nimalo bezazleno bilo?
Zna li neko nešto više???

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 apr 2013, 18:53

avlami97 je napisao/la:1. Vidjeli smo koliko nam fali Svraka.
Ma ljudi ja protiv njega nemam nista, ali stvarno nam ne fali, kad je on izašo ništa se nije osjetilo, ali kad je jedan sličan njemu još izašao a uš'o Jamak mi smo proigrali, Zola nam je na proljeće najbolji on, Adil i Hodžič kako dobija priliku, znači imamo dva igraća po 19 godina koji su nam sad hajmo reći jedni od glavnih, zar to nije fantastično

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 07 apr 2013, 18:54

Dvije rijeci:

AMAR OSIM i ARMIN HODŽIĆ su danas objasnili neke stvari.
Amar sa izmjenama i Ara sa onim golom.
Zola i Stana standardno odlicni.
Zna li se šta je sa Svrakom i kakva je povreda u pitanju ? :?:

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 07 apr 2013, 18:55

gavran je napisao/la:pitanje za @dinolj:sjecas li se imena:Ismo Lius
Kako se ne sjecam kasnije je iz giganta Kusisija ja mislim otisao u Belgiju,cini mi se u Beveren.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 apr 2013, 18:55

Poslije prvog poluvremena,iskreno,vec sam bio prezalio bodove na ovoj utakmici.Mi smo u prvom poluvremenu od 11 igraca imali najmanje 8 ocajnih na terenu.Taman sam bio pomislio kako smo u Mostaru napravili prekretnicu i da cemo motivaciono biti na super nivou.Nisam bio toliko iznerviran sto gubimo,koliko sam bio sludjen nasim igracima.Urdinov ograisao,niti je bio u odbrani niti je dao za napad neki centarsut,totalno neupotrebljiv lik bio,Vasilicu ne pamtim losiju utakmicu,za Stanica sam mogao kucu dati da ce poslije onako maestralne igre biti prelos u ovoj utamici i nisam pogrijesio,Svraka odmah izasao,Hasanovica na mapi nije bilo,Zolotic nije imao dodanu loptu kako treba,a Adilovicu dok stoji sa skupljenim nogama prolazi lopta kroz noge ,mislio sam da je neki madjionicarski trik.I stvarno sam pomislio kako smo danas beznadezni i kako nemamo nikakvih sansi.

A onda smo u drugom poluvremenu pokazali karakter koji je za divljenje.Amar Osim je jos jednom pokazao zavidnu inteligenciju i na vrijeme je napravio rokade u timu.Urdinov je morao izaci vani,jer nije doprinosio nicemu bukvalno,Stanica je vratio na beka,pa je tu dobio bar u odbrani,jer je stanic ofanzivno bio jako tanak,i to je prvi Amarov dobar potez u rokadama.E.Colica je uveo na krilo,gdje je ovaj bar po svjezini mogao da bude upotrebljiviji.Pa je i asistirao,ali ono sto je fulio me je skratilo za deset godina zivota.Vec sam poceo slaviti,ali sam zaboravio u trenutku da prema golu ide E.Colic.Morao sam biti spreman na takvo nesto i na onu fulu.Kontao sam da cak ni on nije u stanju ono da promasi,ali taj momak svako malo iznenadi.Ipak napravio je tu asistenciju koja nam je vrijedila gola.Amar istovremeno vadi indisponiranog Hasanovica,i uvodi tehnicara Jamaka,te se tu,iako sam bio skeptican zbog loseg terena,ipak uspostavlja neka igra.
Mi smo ovde dozivjeli pravu pbjedu u svakom smislu.Pokazalo je to i nasim navijacima i nasim igracima da utakmica treba da se igra dok sudija ne odsvira kraj,a da za rezultat do tog momenta uvijek ima nade.Amaru Osimu svaka cast sto je bio lucidan i sto je prepoznao gdje treba unijeti promjene u ekipi i u kom trenutku je to potrebno raditi.U drugom poluvremenu igracki gledano jedini problem je ostao u Vasilicu koji je citavu utakmicu odigrao ispod svakog moguceg nivoa.Ostali su igru koliko toliko unaprijedili u nastavku.Jedina stvar koju na sekundu zamjeram Amaru,sto mora prestati da daje priliku Benji Colicu da izvodi prekide.Mali nije za to i on to ne zna.Cudi me kako mali Cola na to pristaje kada vidi da su to ili baloni ili totalno prekratki centarsutevi.

Cestitam igracima.Ovo je krucijalna pobjeda,vaznija je nego sto uopste mozemo zamisliti u ovom trenutku.Pogledala nas je malo i sreca,ali smo je u ovoj utakmici i zasluzili,jer smo se borili do kraja.Do zadnjeg zvizduka.Bravo !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 apr 2013, 19:04

slika

kraj priče ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 apr 2013, 19:05

DonPippo9 je napisao/la:Jel se ovu srijedu igra sljedeće kolo?
da
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 07 apr 2013, 19:06

@gavran
Brate njihov najveci problem je sto samo pamte nase lose igre i rezultate,a svoje brzo zaborave,rekao bi covjek da imaju amneziju,ali mozda je bolje tako jer smo ih mi natjerali da nas poraz od Videotona slave kao najveci istorijski uspjeh svoga kluba.
Ja sam rekao da cemo uzeti titulu i da imamo srece da smo u odnosu na Borac u pauzi imali veliku prednost(objektivno ljudi trenutno imaju najjvalitetniju ekipu),a sto se tice komsija,prije ce Jadrolinija uspostaviti gradski prevoz u Sarajevu nego sto ce oni uzeti titulu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 07 apr 2013, 19:06

Jako tesko izvojevana pobjeda, al jako bitna. Po ovakvom terenu, okrenuti rezultat mogu samo velike ekipe koje imaju karakter. Mi nismo posustajali i dosli smo do cilja. Bravo!

Igru po ovom terenu je bilo nemoguce uspostavit i da smo pokusali "igrat" ne bi se proslavili, jer se mogucnost greske povecava sa brojem pasova. Valjda ce se i tereni popravljat s vremenom pa da pokazemo sve sto znamo.

Poslije ovakve pobjede nije red da se puno kritikuje, al da je bilo losih stvari, bilo je. Urdinov me jos nicim nije uvjerio u kvalitet, Vasilic je imao kikseva bas dosta, E. Colic je mogao i ranije rijesit utakmicu, al je uspio promasit nemoguce. Ostalo sve je bilo jako dobro, Adilovic jos jednom uradio sve sto se od njega ocekuje, dao go kad nam je najvise trebalo, bravo! Ara je takodjer odigrao fino. Ipak, ne mogu se otet utisku da smo ulaskom Jamaka proigrali. Cast svima, al on je taj igrac koji moze napravit razliku na sredini, napravit visak... I on nam je ovdje trebao od pocetka, sve bi vjerovatno lakse islo. Nadam se da ce Svraka bit spreman za Zrinjski i da udarac u glavu nije ostavio vece posljedice. Ostatak ekipe odigrao prosjecno.

Sto je kola manje, titula je blize. Moramo nastavit igrat hrabro i odlucno, ponekad nije igra jedina koja donosi prevagu. Tu je i faktor srece kojeg treba zasluzit pristupom. DUPLA!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 07 apr 2013, 19:11

evo sad sam procitao sve komentare ovdje koji su pisani od pocetka utakmice, vidim neki nasi navijaci vec bili "halalili" ovu utakmicu, nemojte to vise ni pokusavati :D

prosli put sam napisao, bez zebe, beslije, smajica, kvesica, bekrica i jos svrake smo dobili, o igri i manama nekih igraca se moze puno govoriti, ALI IGRAMO KAO PRAVI SAMPIONI, POBJEDNICKI MENTALITET, KARAKTER, MI SMO ZELJO, NEMA NIKAD PREDAJE!

ono slavlje na stadionu nakon gola adilovica ne moze nadoknaditi 1000 golova pogledanih na TV-u.

dva pitanja za ove sto su gledali na tv-u tekmu, zasto je sudija prekinuo tekmu (prekinuo nam kontru :evil: ) i sta je bilo uopce sa svrakom, udarac u glavu?
Sasa Kajkut pitarima tabut!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 apr 2013, 19:12

Hoda ulicom pehar Bajramskog turnira, istom ga zaganjaše navijači Sarajeva.
Trči on, trči istom naleti na pehare Kup-a BiH i PL BiH.
Trofej Bajramskog turnira će njima: Bježi te, bježi te, uhvatit će vas ovi pitari,
A pehar PL BiH mirno odgovara: Samo ti bježi, mi se ne bojimo, ne znaju oni ni kako mi izgledamo.
NO PYRO NO PARTY

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 07 apr 2013, 19:13

E evo i mene ljudi. Odavno se nisam ovako smrznuo na jednoj utakmici. Sta reci nakon svega. Svaka cast nasim momcima na borbenosti, i prvenstveno spretnosti. Utakmica je po meni dobra bila, napeta, uglavnom sve u svemu veoma zanimljiva za gledati. Kao sto neko gore rece, veoma vazna tri boda, a posebno mi je drago radi pitara, jer su iscekivali nas remi ili poraz...

Ono sto sam primijetio bio, tezak pad Svrake, i nadam se zaista da je dobro. Nakon onakvog pada, trebao je odmah napustiti igru, nije se smio dvoumiti hoce li nastavti. Ko je gledao na TV, zanima me, da li je glavom opalio od teren? Vidio sam kada su ga digli, da ga je malo nosalo, pa predpostavljam da jeste...

Od igraca, najvise su me odusevili, prvenstveno borbeni Stanic, Yuri, Zolotic, Antolovic, Armin Hodzic, Bogicevic (unatoc greskama, ipak je spasio cist njihov zicer) i na kraju sage E. Colic koji je mogoa biti apsolutni heroj kao i Adilovic koji je tu ulogu preuzeo na kraju... :D :D

Takokoder, moze li mi neko istaci kako se zove onaj njihov igrac sto nam je dao pogotak. Koliko sam uspio da vidim, frajer je razvaljivao nasu odbranu, cak je imao i zicer kod 1:1, i da je pogodio, tesko bi se vratili opet po onakvom terenu...

Nakon ovoga meca, zaista savez nesto mora poduzeti da igraci imaju adekvatne uslove za igru. Recimo to ovako, ne mozemo mi, koji ulazemo, idemo po tri, cetiri puta na mini pripreme, pored glavnih koji gajimo igru od noge do noge, igrati jedan mec na ovakvim terenima. Ovo za mene ako cete iskreno, nije nogomet, vec ajde nazovimo to neki pokusaji igre. Sta mi na kraju svega toga dobijemo? Spustimo se na protivnicki nivou, pa se igra ko se bolje snade, taj je pobjednik, a toliko smo ulagali da napravimo neku nasu igru. Dakle, u prevodu zelim istaci, da savez mora uvesti pravilo, da klubovi koji nisu u stanju osigurati adekvatne uslove za odigravanje jednog nogometnog susreta, ako nista moraju staviti plasticnu travu. Mislim da opcine iz kojih klubovi dolaze, mogu podnjeti taj teret. Dakle, kada se srede osnovne stvari za igru, onda mozemo pricati o nekim rekonstrukcijama, itd.....

Jedan igrac, tipa Armina Hodzica, koji je super talenat, svoje prava kvalitete nikada nece moci pokazati na ovakvim terenima. Cak, da gore bude, prije da ce se decko povrijediti, nego uspijeti pokazati sve sto zna. Ovom prilikom, mu skidam kapu, unatoc **** terenu, decko je pokazao borbenost u plavom dresu, sto je na kraju krunisao i pogotkom...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 07 apr 2013, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 apr 2013, 19:14

SB90 je napisao/la: dva pitanja za ove sto su gledali na tv-u tekmu, zasto je sudija prekinuo tekmu (prekinuo nam kontru :evil: ) i sta je bilo uopce sa svrakom, udarac u glavu?
Komentator rece da je bilo problema u komunikaciji izmedju sudija.

Sto se tice Svrake, isao je u skok sa jednim igracem Slavije pa pao na glavu, nije se uspio ni docekati rukama.
Dobro je sto ga je Amar zamijenio.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 apr 2013, 19:16

@DzoleZeljo
Igrac koji je postigao pogodak za Slaviju se zove Zoran Kokot.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.