KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

KODRO
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la KODRO » 28 nov 2008, 21:45

koi je rezultat

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 28 nov 2008, 21:51

pobjeda sa 21. golom razlike!! JEEE

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2008, 21:53

koi je rezultat
Utakmica se zavrsila pobjedom Bosne 96-75, uz opet odlicnu igru Burella koji je postigao 22 poena treba takodjer izdvojiti dobru igru Ivanovica koji je postigao 19 poena ali mu je zakazala ruka kod slobodnih bacanja.
Sve u svemu jos jedna odlica utakmica pod vodstvom Vlade Vukoicica, i opet ponavljam treba covijeku dati sta zeli jer s njim Bosna moze daleko dogurati.

Sto se je preko televizije jos primjetilo

Lose ponaseanje trenera Splita koji je vrijedjao kamermana i radnika NTV Hayat i mislim da bi ga trebalo kazniti sa jedno 5 utakmica jer ono je za mene postao divljacki klub.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 28 nov 2008, 22:05

Vidimo se do slijedeceg poraza iliti ,,neocekivanih,,poraza.
Komentare znamo ma kakav Vukojicic,on je kriv za sve,trenera napolje itd :roll:
A ovi igraci koje se hvale,bit ce ,,nabijeni na .......... :roll:
Koja smo mi stoka i to ona dokazana :roll: :evil:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 nov 2008, 22:10

ova ekipa plus dva pojacanja na zimu i ova ekipa moze daleko,naravno ako nastave ovako diciplinovano igrat,a da ce gubit tekme pa to je valjda prirodno
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 28 nov 2008, 23:34

Vala ako nastave ovako igrati,da ima i glavu i rep ekipa,halalicemo poraze,nije ni to problem!Svaka im cast,ove sezone ovakvu Bosnu zaista nisam ocekivao!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 nov 2008, 23:46

ma poraze cemo halaliti kad izgubino od jaceg protivnika ili bar od protivnika koji je ima fenomenalnu noc ali kad se igrace vucaraju po terenu i gube lopte na sve strane a trener nema autoritet da to sprijeci normalno da cemo mu psovati....
a sad o utakmici, fenomenalan nastup bosne odlicno ukomponovana ekipa od strane trenera pa se zna koje je zaduzen za sto i zato cu reci da je veceras pobjedio tim a ne igraci kao pojedinci.. treba izdvojiti odlicnog Burrela ( za kojeg sam znao da moze igrati dobro dok su ga vec svi tjerali govorio sam da mu treba dati sansu jer 10 minuta po utakmici je nista) onda u drugom polkuvremenu sjajnog ikonica i pod kosem hajrica i ivanovica koji su odigrali sjajno zima statsiticki nesto slabiji nego u proslim utakmicama ali odradio je onoliko koliko je trebalo i dosta je bolji nego na pocetku sezone.
samo steta sto je posjeta i dalje slaba i sto se igra u skoro pozorisnoj atmosferi.
You are someone else I am still right here

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 29 nov 2008, 10:43

sukisp je napisao/la:Vidimo se do slijedeceg poraza iliti ,,neocekivanih,,poraza.
Komentare znamo ma kakav Vukojicic,on je kriv za sve,trenera napolje itd :roll:
A ovi igraci koje se hvale,bit ce ,,nabijeni na .......... :roll:
Koja smo mi stoka i to ona dokazana :roll: :evil:
???????
Vukoičić care ;)
- " $...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 nov 2008, 11:38

e sada da je jedan castan poraz protiv cibone (za pobjedu imamo 30% sanse ili manje) i pobjeda nad partizanom i krkom i veoma dobar omjer na kraju polusezone (7-6)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 29 nov 2008, 11:43

Nemate pojma koliko mi je žao što nisam bio na meču protiv Splita u Skenderiji. Jer vidim da se Bosna oporavlja i da Vukoičević zna šta radi..Svaka čast momcima i nadam se da če samo se boriti i da neće se predati prije utakmice, ma ko bio protivnik... Protiv Cibone neočekujem pobjedu ali se može pobjediti... Nadam se da če se barem nadigravati...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 29 nov 2008, 12:23

Nista nije nemoguce, sad pitanje je koliko je ralno ocekivati pobjedu u Zagrebu ili protiv Partizana u Skenderiji bez obzira sto tu utakmicu igramo kuci. Bilo bi odlicno kada bi dobili Krku gore, a protiv Cibone i Partizana uci borbeno i bez respekta pa sta bude. Sto se tice utakmice sa Splitom izgledali su odlicno, ipak nije mala stvar dobiti preko 20 razlike bilo koju ekipu u ovoj ligi.

panj
Kontakt:

Post Postao/la panj » 29 nov 2008, 15:26

Ne znam dali je neko vec napisao da sinoc nije bilo karata da se kupi 10 min prije utakmice!?
Ja sam dosao na utakmicu ali nisam mogao uci jer kazu prodali su sve karte a svi koji su gledali na tv-u ili bili na utakmicu znaju da je dvorana bila pofino prazna..

PS. Svaka cast za pobjedu!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 nov 2008, 19:22

panj je napisao/la:Ne znam dali je neko vec napisao da sinoc nije bilo karata da se kupi 10 min prije utakmice!?
Ja sam dosao na utakmicu ali nisam mogao uci jer kazu prodali su sve karte a svi koji su gledali na tv-u ili bili na utakmicu znaju da je dvorana bila pofino prazna..

PS. Svaka cast za pobjedu!
ne znam ali ja sam kupio karte 15 minuta pred utakmicu i ostalo je jos raje koji su kupovali karte i ulazili i par minuta pred pocetak
jedino da tebi nisu htjeli prodati...

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 29 nov 2008, 20:37

Nije da se hvalim, al' prije meča sa Splitom sam rekao da ćemo dobiti između 10-25 poena, te da je svaki rezultat ispod 10poena najveća sreća za Kk Split. Znaju to min 4-5 ljudi sa foruma, jer smo zajedno pratili tekmu. ;)
Ova slijedeća tri meča po meni donose jednu sigurnu pobjedu, protiv Krke će biti kao sa Vojvodinom, sa Cibonom po meni će biti teško i mislim da možemo odigrati kvalitetno i časno izgubiti do 10-tak poena razlike.
Sa Partizanom će biti jaka utakmica u kojoj MOŽEMO dobiti ,iako su moram priznati zajedno sa Cibonom i Olimpijom najkvalitetnija ekipa u regionu, i da odlaskom Pekovića nisu više dominantni pod košem, tako da po meni naša unutrašnja linija se može ravnopravno nositi sa njihovom, ostaje da naša vanjska linija predvođena Ikonićem, Burellom, i pomognuta sa Đorđevićem, Pašalićem(koji je evidentno u napretku iz meča u meč), Vučurovićem i Šehovićem odigraju svoj maximum za tvrd meč u kojem je i pobjeda izvjesna.
Ono što me posebno raduje je što je u prvi sastav ušao Klinac(212cm) koji će biti za godinu-dvije odličan centar i po meni ,kad Zimić ode u inostranstvo ,njegov nasljednik u klubu.
Također, mislim da će i Majstorić i Čamdžić do kraja sezone ući u prvi tim, odnosno među 12, bit će prilike za navedenu trojicu i naravno Suljagića u Ligi 8 našeg prvenstva.

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 29 nov 2008, 20:50

@Ars 01 mogu da potvrdim da si izuzetan prognozer.Mogao bi uplatiti koji listic. :)
-the LORD of the RINGS-

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 nov 2008, 21:17

ars01 je napisao/la:Nije da se hvalim, al' prije meča sa Splitom sam rekao da ćemo dobiti između 10-25 poena, te da je svaki rezultat ispod 10poena najveća sreća za Kk Split. Znaju to min 4-5 ljudi sa foruma, jer smo zajedno pratili tekmu. ;)
Ova slijedeća tri meča po meni donose jednu sigurnu pobjedu, protiv Krke će biti kao sa Vojvodinom, sa Cibonom po meni će biti teško i mislim da možemo odigrati kvalitetno i časno izgubiti do 10-tak poena razlike.
Sa Partizanom će biti jaka utakmica u kojoj MOŽEMO dobiti ,iako su moram priznati zajedno sa Cibonom i Olimpijom najkvalitetnija ekipa u regionu, i da odlaskom Pekovića nisu više dominantni pod košem, tako da po meni naša unutrašnja linija se može ravnopravno nositi sa njihovom, ostaje da naša vanjska linija predvođena Ikonićem, Burellom, i pomognuta sa Đorđevićem, Pašalićem(koji je evidentno u napretku iz meča u meč), Vučurovićem i Šehovićem odigraju svoj maximum za tvrd meč u kojem je i pobjeda izvjesna.
Ono što me posebno raduje je što je u prvi sastav ušao Klinac(212cm) koji će biti za godinu-dvije odličan centar i po meni ,kad Zimić ode u inostranstvo ,njegov nasljednik u klubu.
Također, mislim da će i Majstorić i Čamdžić do kraja sezone ući u prvi tim, odnosno među 12, bit će prilike za navedenu trojicu i naravno Suljagića u Ligi 8 našeg prvenstva.
brate ekipa koja nadskace CSKA nikako ne moze biti slabija od nas u skoku...

pop84
Kontakt:

Post Postao/la pop84 » 29 nov 2008, 22:59

Tesko ce Bosna do pobjede nad Partizanom,osim ako Vujosevic ne bude kalkulisao zbog EL. Zimic nema sut sa poludistance,on je neupotrebljiv protiv Vranesa,cuvace ga kao Savrasenka,Ivanovic ide na 2 fenomenalna defanzivca,Velickovica i Lasme-a,a rupa je u odbrani,Burell na Tepica,jednog od boljih defanzivaca u Evropi. Protiv Partizana nema otvorenih suteva,odnosno bude vrlo malo,nece trojke biti sutirane 50%,a sad je pitanje koliko ce umor da utice na igru Partizana.
Da dodam i to,Partizan igra sa 11 igraca svoje utakmice,kad se Vitkovac oporavi,igrace i sa 12,brzo igraju,u visokom ritmu cijelu utakmicu,mogu li to izdrati igraci Bosne!? U svakom slucaju bice zanimljiva utakmica...

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 29 nov 2008, 23:07

fera ,

trenutno najbolju centarsku liniju , po meni,ima Barcelona,sa SANTIAGO, DANIEL;ANDERSEN, DAVID;VAZQUEZ,FRAN;
ILYASOVA, ERSAN; TRIAS, JORDI, mislim da su Navarra postali prvi favoriti eurolige.

A što se tiče CSKA , ako se ne pojačaju na centarskoj poziciji , nemaju šansu za obranu titule.

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 29 nov 2008, 23:31

ars mora da si bio na parteru istocne tribine na sredini otprilike iznad zapisnickog stola sa jos nekoliko forumasa??? cak si i na 2 slike na slikama sa sportsporta.
kad vec prognoziramo, sa i ja probam...

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 29 nov 2008, 23:58

pop84 je napisao/la:Tesko ce Bosna do pobjede nad Partizanom,osim ako Vujosevic ne bude kalkulisao zbog EL. Zimic nema sut sa poludistance,on je neupotrebljiv protiv Vranesa,cuvace ga kao Savrasenka,Ivanovic ide na 2 fenomenalna defanzivca,Velickovica i Lasme-a,a rupa je u odbrani,Burell na Tepica,jednog od boljih defanzivaca u Evropi. Protiv Partizana nema otvorenih suteva,odnosno bude vrlo malo,nece trojke biti sutirane 50%,a sad je pitanje koliko ce umor da utice na igru Partizana.
Da dodam i to,Partizan igra sa 11 igraca svoje utakmice,kad se Vitkovac oporavi,igrace i sa 12,brzo igraju,u visokom ritmu cijelu utakmicu,mogu li to izdrati igraci Bosne!? U svakom slucaju bice zanimljiva utakmica...
slažem se ali ipak mislim da tepic nece cuvati burell-a i da je tu sansa.(treba imati u vidu da je tepic visok 202 a burell 190 i da je burell puno brzi ali uprkos tome tepic iako bi oped mogao ga cuvati vjerovatno nece.)
Tepic ce cuvati ikonu ali posto vujosu znaci nlb liga skoro kao euroliga cisto sumnjam da ce ikoga odmarati.(Zbog bodova za euroligu)
Nasa sansa je u njohovoj losijoj suterskoj veceri + umor+dosta ispunjena dvorana
centarske pozicije nemamo sanse kao i na krilnom centru.
nisko krilo ikona i vucko bi trebali imati prostora kada udje izmjena partizanove startne petorke.
bekovska pozicija bi na mogla biti sansa jer tu imamo burell-a u transu i sehu koji ponekad moze nesto uraditi.
plej takodje kao bek ali sve je ovo veliko pitanje zavisno kaku ce odbranu igrati partizan.
Ako bude vise zatvoren u reket imacemo prostora za sutere sto bi bilo dobro imajuci u vidu statistiku suta u zadnja 4 susreta(tj.zona ili zatvorena saka),a ako budu igrali jedan na jedan sa punom koncetracijom i zeljom i onim potpomaganjima pusimo ga garant.
ALI JA VIDIM SANSU NA PRESINGU NA NJIHOVOM PLEJU(rasicu),grubljom igrom na tepicu i dosta zbijenim reketom i dobim udvajanjima i potpomaganjima.
JEDNOM RIJECJU UZDAM SE U VLADU ALI NETRAZIM DA CINI CUDA
-HZ-
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: JHam i 5 gostiju.