BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Goldy
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 15:20

Edo_77 je napisao/la:
CrvenIspod je napisao/la:evo gola koji najbolje pokazuje kakvu to "strašnu" odbranu ima Portugal. Dosta više sa kuknjavom i jadikovanjem...ako ih ne možemo proći onda i ne trebamo biti na Euru i tačka!!! Jasno k'o dan. Sve ostalo je suvišna priča.

[youtube][/youtube]

Jeste, kad nisu igrali Pepe i carvalho. Vidjces kad se varte sada za baraz!
carvalho je ispušio od Grka 2004 2 x...tako da je dokazano za njega da se moze pobjediti od strane osrednje reprezentacije, a taj Pepe jel on propustio citave kvalifikacije il samo ovu protiv Islanda?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

CrvenIspod
Kontakt:

Post Postao/la CrvenIspod » 13 okt 2011, 15:20

Edo_77 je napisao/la:
CrvenIspod je napisao/la:evo gola koji najbolje pokazuje kakvu to "strašnu" odbranu ima Portugal. Dosta više sa kuknjavom i jadikovanjem...ako ih ne možemo proći onda i ne trebamo biti na Euru i tačka!!! Jasno k'o dan. Sve ostalo je suvišna priča.

[youtube][/youtube]

Jeste, kad nisu igrali Pepe i carvalho. Vidjces kad se varte sada za baraz!
ja ih pišam obojicu...to se sad treba bojati njih dvojice, onog plačke, itd. Treba već jednom da počnemo sami sebe cijeniti pa će nas onda cijeniti i drugi. Dok mi sami sebe smatramo malim, smatraće nas i drugi. Ovo ide pa makar zaradio ban:

NE BOJIMO SE NIKOGA A MOŽEMO DOBITI SVAKOGA
Mnogi ljudi su još uvijek živi samo zato što je nelegalno ubiti ih.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 13 okt 2011, 15:21

madridist je napisao/la:
ek0 je napisao/la:A i mi volimo previse kukati. Namjesteno nije 100%, a sad sto nas je slozio peh to je druga stvar. Zasto ne jeb*te Platiniju familiju zbog one grupe koja nam je "zapala" za svjetsko u Brazilu, ili je tu slucajno zaboravio da nam namjesti. Jeste da izgleda frustrirajuce sve ovo sto se dogadja, ali utakmice jos nisu odigrane, nije ni BiH vise naivna reprezentacija, igra se 180+ minuta, pa sta bude. Steta zbog kartona i povreda, inace bi se moglo reci da smo ravnopravni na domacem terenu.
sve se slažem,nismo ni mi burkina faso
nismo burkina faso al cemo fasovat :D :D

mozemo se mi nadat ali jedna je cinjenica: Platini nece dozvoliti da za njegova mandata bude sranje prvenstvo, prvenstvo se ne moze odigrati bez Ronalda i Nanija

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 okt 2011, 15:21

Goldy je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Ja znam sta su nam uradili prosli put u obadvije utakmice.
sta su nam uradili? bilo jedva po 1:0 u obje utakmice... a njih vile pronosale u portugalu....da je ronaldo tako opasan igrac kao sto ga na reklamama predstavljaju i da se dobra ekipa pravi po principu zidanja cigli uzeo bi real LP il makar prvenstvo spanije...al ne prave se ekipe od dobrih i skupih igraca..da je tako chelsea , real i man city uzeli bi makar jednu LP u zadnjih par godina vec od uigranih sloznih motivisanih inspirisanih i dobro iskombinovanih....

Jeste zato smo mi Barcelona.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 okt 2011, 15:21

BH Patriot je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Medunjaninov optimizam nam treba, ali u jednom nije u pravu a to da nam Portugal najviše odgovara, pa oni nas mogu razvuci i tako se mi onda više potrošimo fizički. Irci više igraju na visoke lopte, fizika kod njih igra važnu ulogu, a mi bi ih tehnički razbili...S Portugalom se mi u suštini možemo nosit, nisu oni nešto bolji od Francuza, ali problem je novi scenario sa sudijama, njihovo navlačenje i slične stvari...Ako se takav scenario ponovi mi da smo pametni onda naredne kvalifikacije trebamo i bojkotovat, nek se igrači onda koncentrišu na svoje timove, a repka i ne mora igrat ako će Uefa pravit svoje smiješne predstave.
"Oni igraju fudbal, tehnički fudbal i takve ekipe nama najviše odgovaraju. Za nas bi bio mnogo veći problem da smo dobili neku ekipu bez znanja, ali fizički superiornu, koja nas može slomiti trkom i fizičkom igrom. Definitivno, za mene su portugalci najbolje rješenje. Da se razumijemo, ako ne možemo pobijediti Portugal, onda i ne trebamo na Evropsko prvenstvo, jer će tamo biti sve iste ili jače ekipe nego što su oni", kaže Medunjanin.

Sve je rečeno i slažem se sa ovim !
Stvar je u tome sto su oni i fizicki superiorni samo sto jos imaju ogroman kvalitet u napadu. Neka Irci trce koliko god hoce, ali jedno je igrat protiv Duffa i Colemana, a nesto drugo protiv Ronalda i Nania.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

High

Post Postao/la High » 13 okt 2011, 15:21

@ avenija

Drug,svi smo mi nervozni i razočarani zbog onog penala protiv Francuske i onih grešaka glavnog sudije,prekršaja,žutih kartona.Ali,samo govorim da ako mi znamo igrati nebitno hoće li to biti na Koševu ili Bilinom,sasvim svejedno.Valjda nismo tolika stoka da ne sredimo teren do te utakmice.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 13 okt 2011, 15:22

Juve-TZ je napisao/la:
madridist je napisao/la:
ek0 je napisao/la:A i mi volimo previse kukati. Namjesteno nije 100%, a sad sto nas je slozio peh to je druga stvar. Zasto ne jeb*te Platiniju familiju zbog one grupe koja nam je "zapala" za svjetsko u Brazilu, ili je tu slucajno zaboravio da nam namjesti. Jeste da izgleda frustrirajuce sve ovo sto se dogadja, ali utakmice jos nisu odigrane, nije ni BiH vise naivna reprezentacija, igra se 180+ minuta, pa sta bude. Steta zbog kartona i povreda, inace bi se moglo reci da smo ravnopravni na domacem terenu.
sve se slažem,nismo ni mi burkina faso
nismo burkina faso al cemo fasovat :D :D

mozemo se mi nadat ali jedna je cinjenica: Platini nece dozvoliti da za njegova mandata bude sranje prvenstvo, prvenstvo se ne moze odigrati bez Ronalda i Nanija
Tako da pusimo baraz, a kada bi bilo sve fer korektno mozemo ih dobiti.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 15:22

crvenocrni je napisao/la:

hahha kralju " onclick="window.open(this.href);return false;
A jeboga ti oplakah :lol: :lol: :lol:[/quote]

ahahahahah! ajbt i ja oplakah bukvalno! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 okt 2011, 15:23

dubrava je napisao/la:Valencia, da te ne citiram džabe, sve si rekao!! Potpis!!

A neki zaboravljaju da je ta "Uefa mafija" dodijelila mozda i najlakši ždrijeb Bosni ikad, za SP 2014..

Portugal je zapao, al nema straha. Borbeno i momački odigrati, na pobjedu, a onda do kraja na Euro!
Pa sta hocete da nas karaju iz kvalifikacija u kvalifikacije...

zivio Il Fenomeno 8-)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 okt 2011, 15:25

dubrava je napisao/la:Valencia, da te ne citiram džabe, sve si rekao!! Potpis!!

A neki zaboravljaju da je ta "Uefa mafija" dodijelila mozda i najlakši ždrijeb Bosni ikad, za SP 2014..

Portugal je zapao, al nema straha. Borbeno i momački odigrati, na pobjedu, a onda do kraja na Euro!
:mrgreen: :mrgreen:

Kako ne shvatas,.. Vec su ranije odlucili da na ovo Evropsko prvenstvo ni pod koju cijenu ne mozemo otici, pa su nam kompenzacije radi dodjelili najlaksu grupu za SP 2014. Nesto slicno kao sa Ircima, nisu im dali otici na SP, pa im sad poklanjau Estonce da odu na EP. Treba nekako Estoncima poruciti da ne igraju, vec se zna da Irci moraju igrati Evropsko prvenstvo.

Jos da dodam da sam sinoc popio flasu grasevine sa vanzemaljcem,.. I on je potvrdio ovo sto tebi pisem :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 13 okt 2011, 15:25

Selektor Portugala Bento: BiH zaslužuje najveći respekt
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 okt 2011, 15:26

Ma UEFA je ovo namjestila Portugalu. Oni moraju da prodju.
Protiv Estonije Portugalci nebi imali sanse, pa su im zato dali najtezu ekipu iz naseg sesira, kako bi lakse prosli.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 okt 2011, 15:26

*p!p!t@* je napisao/la:Selektor Portugala Bento: BiH zaslužuje najveći respekt
No brigada nao :D

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 13 okt 2011, 15:28

[1] Kenan HASAGIC (GK)
[3] Boris PANDZA
[5] Zlatan BAJRAMOVIC (-83')
[6] Sanel JAHIC
[7] Haris MEDUNJANIN (-46')
[10] Senijad IBRICIC
[11] Edin DZEKO (C)
[13] Safet NADAREVIC
[14] Vedad IBISEVIC
[15] Sejad SALIHOVIC
[18] Miralem PJANIC

Evo sastava iz Zenice. Jaci smo za Begovica, Spahica, Papca, Rahimica, Lulica, Misimovica i boljeg Pjanica i Medunjanina.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 13 okt 2011, 15:29

scudetto je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:Selektor Portugala Bento: BiH zaslužuje najveći respekt
No brigada nao :D
BLENTO :lol:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 okt 2011, 15:29

Brane je napisao/la:[1] Kenan HASAGIC (GK)
[3] Boris PANDZA
[6] Sanel JAHIC
[10] Senijad IBRICIC
[11] Edin DZEKO (C)
[13] Safet NADAREVIC
[14] Vedad IBISEVIC
[15] Sejad SALIHOVIC
[18] Miralem PJANIC

Evo sastava iz Zenice. Jaci smo za Begovica, Spahica, Papca, Rahimica, Lulica, Misimovica i boljeg Pjanica i Medunjanina.
Pa Papac ne igra. A oni su jaci za Ronalda
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 13 okt 2011, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 13 okt 2011, 15:29

Cartman je napisao/la:A Pjanica legende.

"Koga smo izvukli?"
"Portugal"
J.ebiga.

:lol:
hahaha
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 13 okt 2011, 15:30

Razočaran sam žrijebom i mislim realno, možemo mi govoriti i sokoliti se da su nam šanse male. Najveći problem su nam kartoni, prvu ne igraju Pandža i Papac, Mujdža se povrijedio, a još deset ako dobije karton neće igrati. Ne treba zaboraviti ni sudiju, koji će pomoći ako bude potrebno. Kao što je Blatter prije dvije godine rekao kakvo je SP bez Ronalda ?! Sad će Platini izjaviti kakvo je EP bez Ronalda ?! A plus da dodamo atraktivnost Portugala, za sponzore, navijače i TV. Draže im je vidjeti Portugal nego nas. Ubiće nas trkom Nani i Ronaldo, a sad smo zbog problema gore navedenih najtanji na boku. Sušić mora pozvati Nadarevića, Jahića i Vranješa da koliko toliko zakrpimo bekovske pozicije. Po meni šanse su nam 30 % naspram 70 % za Ronalda i društvo.

Kamo sreće da ne budem u pravu, ali nakon kraja u Francuskoj, pesimizam me je uhvatio i osjećao sam da nam je velika šansa otišla u nepovrat i da će u baražu biti jako teško proći.
Zadnja izmjena: armin, dana/u 13 okt 2011, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 okt 2011, 15:30

Brane je napisao/la:[1] Kenan HASAGIC (GK)
[3] Boris PANDZA
[6] Sanel JAHIC
[10] Senijad IBRICIC
[11] Edin DZEKO (C)
[13] Safet NADAREVIC
[14] Vedad IBISEVIC
[15] Sejad SALIHOVIC
[18] Miralem PJANIC

Nazalost slabiji smo za Papca u Pandzu u prvoj utakmici, nego zna li ko kad se vraca Sejo ?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 okt 2011, 15:30

Lulić i Pjanić su po meni najveća pojačanja u odnosu na lanjsku utakmicu. Pjanić se razvio, dobio potrebno iskustvo, a Lulić se ustalio u repki i razbija po boku ko metak..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 0 gostiju.