Pisem hladne glave, dan nakon utakmice;
Meni stvarno nje jasno kako reprezentacija sa sasvim solidnim imenima ne moze da sacuva 2-0 protiv Kipra ciji igraci igraju u jednoj od najgorih Evropskih liga, gdje je Borac prosle godine u dva duela sa Kipranima uzeo 4 boda cini mi se. Nije to stvar samo Bosne, nego i vecina repki.
Brate dragi, ko imalo prati fudbal zna da imamo imena koja trebaju realno biti 2 u ovoj grupi, i ne imati probleme sa Kipranima. Imas igrace u jakim klubovima i ne mozes da pariras nekim prosjecnim ekipama i nemas cak ni 40% posjed, kako to objasnit?
Jedino sto mi se cini jeste da nikad gori vezni red nismo imali, i da nam je hitno potreban kreativac. Imamo Hajradinovica ali povrjedjen je bio i nije bas neka idealna opcija. Jankovic nam je dobro mogao doci. Pa ja bi ubacio Sosica ako treba, ili Basica, bilo koga ko zna samo proturit loptu i napravit pas ko Pjanic.
U danasnjem fudbalu je sve manje takvih igraca, ali svaka top repka ima takvog jednog: Wirtz, Tonali, Bellingham, Olmo, Olise.
Treba probat Alajbegovica tu, kad vec imamo Esmira i Memica sad na krilima, pa i Omerovica koji je napredovao 20 svjetslosnhi milja otkako je na krilu.
Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_