Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Werther je odlicna knjiga.

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
						- Nail for Real
- Kontakt:
Koga interesuje Tolkien, obavezno nek uzme On Fairy-stories.

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Lijepa knjiga

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
						- Cautinho
- Kontakt:
Bozanstvena komedija,Kanconijer ili Dekameron?
Lektira je u pitanju,šta početi.

Keep walking.
procitaj sve troje,isplati se.Cautinho je napisao/la:Bozanstvena komedija,Kanconijer ili Dekameron?
Komedija, Dante je ubjedljivo bolji od ostalih, btw bio sam kod njegove statue u Veroni neki dan

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Ne smije se staviti u istu rečenicu sa tim ostalim 

- Evolution87
- Kontakt:
ona mi je sljedecaOtelo je napisao/la:
Lijepa knjiga

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
						i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Nadam se da nisi isao na one stepenica studenata. Kazu dok studiras ne smijes se popeti na njih, ne donosi srecu.Dex je napisao/la:Komedija, Dante je ubjedljivo bolji od ostalih, btw bio sam kod njegove statue u Veroni neki dan

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
						- 
				Amar Dzeko
- Kontakt:
I mi smo to sve prosli, Romeo i Julija i ti fazoni, ja cijelo vrijeme iz busa gledao ne bi li naletio na stadion od Chieva   

Procitaj Bozanstvenu komediju.

Procitaj Bozanstvenu komediju.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
						"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Nisam, nisu nas vodili, al se Julija fatala zatoMurga je napisao/la:Nadam se da nisi isao na one stepenica studenata. Kazu dok studiras ne smijes se popeti na njih, ne donosi srecu.Dex je napisao/la:Komedija, Dante je ubjedljivo bolji od ostalih, btw bio sam kod njegove statue u Veroni neki dan

Ja naletio na 3 igrača Chieva

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Ma "uhvatio" sam je i ja, ali i dalje nemam srece u ljubavi hehe.Dex je napisao/la:Nisam, nisu nas vodili, al se Julija fatala zatoMurga je napisao/la:Nadam se da nisi isao na one stepenica studenata. Kazu dok studiras ne smijes se popeti na njih, ne donosi srecu.Dex je napisao/la:Komedija, Dante je ubjedljivo bolji od ostalih, btw bio sam kod njegove statue u Veroni neki dan
Ja naletio na 3 igrača Chieva
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Jel se isplati citati "Crveno i Crno" od Stendala?

dosta knjiga iz lektira je strasno bezveze i dosadno, valjda uskoro dodje vrijeme da se malo promjeni taj spisak knjiga koje bi omladina trebala i morala procitati za vrijeme skolovanja

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
						- 
				Amar Dzeko
- Kontakt:
Pa prakticno u srednjoj skoli ide se onako hronoloski od antike pa do savremene knjizevnosti. I ta savremena knjizevnost i neke pravo dobre i zanimljive knjige su dosle u 4 razredu.LenBias je napisao/la:dosta knjiga iz lektira je strasno bezveze i dosadno, valjda uskoro dodje vrijeme da se malo promjeni taj spisak knjiga koje bi omladina trebala i morala procitati za vrijeme skolovanja
Znaci prve 3 godine citas yebenog Gilgamesa i ostalu staru knjizevnost koja nema veze sa vezom (u vecini slucajeva).
					Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 29 sep 2013, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

Ronaldo - Isco - Bale
Sve i da se taj ''kalup'' obaveznih lektira u srednjim školama promijeni, opet će omladini biti teško čitati tu literaturu sa spiska jer je to, tobože, obavezna literatura. Znam kako je meni bilo u srednjoj školi, a vjerujem i većini, pa i dan-danas na Fakultetu mrzim čitati tu obaveznu literaturu. Uvijek mi je bilo draže svojom voljom nešto potražiti u biblioteci i pročitati, pa makar to bila ista ona knjiga koju sam nekad pod imperativom morao čitati.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
to stoji, apsolutno ali i omladina vise voli citati npr nesto normalno napisano a ne neke stvari za koje ti treba pola sata da desifujes sta je neko zelio reci, jos stari nacini pisanja oni, bas smori umjesto da bude razonoda kada citasHigh je napisao/la:Sve i da se taj ''kalup'' obaveznih lektira u srednjim školama promijeni, opet će omladini biti teško čitati tu literaturu sa spiska jer je to, tobože, obavezna literatura. Znam kako je meni bilo u srednjoj školi, a vjerujem i većini, pa i dan-danas na Fakultetu mrzim čitati tu obaveznu literaturu. Uvijek mi je bilo draže svojom voljom nešto potražiti u biblioteci i pročitati, pa makar to bila i ista ona knjiga koju sam nekad pod imperativom morao čitati.

Closed mouths don't get fed on this boulevard.