Derdiyok je napisao/la:Mogo bi se neko okliznuti na kečap.

“¡Visca el Barça i visca Catalunya!”...

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Derdiyok je napisao/la:Mogo bi se neko okliznuti na kečap.
Ma ne da se Barcelona ne opire modernom potrošačkom fudbalu svojom školom nego predvodi taj trend.salkan je napisao/la:
Da, zaboravio sam Gvardiolu ali i Čavija - iako on pripada istoj generaciji kao Pujol, mada je mislim čak godinu prije njega debitovao (kod Van Gala). Poenta moje priče je ta da se Barselona opire modernom potrošačkom fudbalu svojom školom, a slažem se da su njeni najbolji izdanci sijali 10ak godina sve do zadnje titule.
A balans mogu održati samo Katalonci - da, apsolutno. Izdanci Masije na trenerskoj klupi. Kuman iako dođe, biće samo prelazno rješenje do Čavija.
Ako ako....živ biosalkan je napisao/la:Mi konvertiti smo uvijek gori i žešći od originala. Provjeri kroz istoriju.
Treba pokušati ne biti kratkovid. Ja ne mogu opravdat loše poteze ove uprave, od Neymarovog odlaska, angažovanja Valverdea, bacanja para na igrače upitnog potencijala a pogotovo kupovine igrača koji nemaju "Barsin" profil, ali mogu nekako da shvatim zašto se sve ovo dešava: zašto nemamo više titula odnosno zašto nismo iskoristili Messija i uzeli koju LP više. U pravu si da u nekim segmentima te finansijske trke Barsa prednjači, ali ne treba zaboraviti da je FFP uspostavljen prije nekoliko sezona i da, iako nije presudan, predstavlja jako bitnu stavku u planiranju i izradi doktrine u bliskoj i daljoj budućnosti.xaviesta je napisao/la:Ma ne da se Barcelona ne opire modernom potrošačkom fudbalu svojom školom nego predvodi taj trend.salkan je napisao/la:
Da, zaboravio sam Gvardiolu ali i Čavija - iako on pripada istoj generaciji kao Pujol, mada je mislim čak godinu prije njega debitovao (kod Van Gala). Poenta moje priče je ta da se Barselona opire modernom potrošačkom fudbalu svojom školom, a slažem se da su njeni najbolji izdanci sijali 10ak godina sve do zadnje titule.
A balans mogu održati samo Katalonci - da, apsolutno. Izdanci Masije na trenerskoj klupi. Kuman iako dođe, biće samo prelazno rješenje do Čavija.
I da dobiješ gotove vrhunske fudbalere iz La Masije, valja ih zadržati odnosno plaćati.
Cifra koju bacaju na transfere je zanemariva u odnosu na cifru koju izdvajaju za ljubav Messija, Piquea i Busquetsa, La Masijce i kapitene.
A evo imamo primjer Chelsea koji pored Barce najviše izdvaja na akademiju i redovno su skoro najbolji u tim under turnirima, imaju trenera iz svoje avlije i gdje ih to vodi?
Granada be likeGriezmann, Messi & Suarez ready to debut as Barça's new trident
It would cost Real Madrid €80m if they wanted to sack Zinedine Zidane
Koliko ono Roman isplati AVB-u ?ReX je napisao/la:
Off-topic:
It would cost Real Madrid €80m if they wanted to sack Zinedine Zidane![]()
![]()
Nema komentara s hrpom smajlija, kao što bi bio slučaj da je Alba ovako pogriješio.xaviesta je napisao/la:Izbaci Firpo Albu.
Kad nekopise tek onako da napise nesto, a izvali glupostmessilla je napisao/la:Kad Suarez uzme da izvede slobodnjak.