RŠD Velež Mostar

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 18 okt 2023, 22:08

Idemo Rodjeni uvezati 9 bodova iz Tuzle Ugljevika i Gabele pa se revansirati u nasem grotlu za ovo danas

Tek smo na trecini prvenstva hladna glava nam je potrebna :bih:

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 18 okt 2023, 22:11

Iskreno nisam ni ocekivao da cemo nesto uspjeti uraditi pod BB, em sto su oni 3 klase iznad lige, em sto nam je tamo uvijek pi.ckast pristup, bez Hrkaca u odbrani.. pod moranje je u iduce 3 utakmice uzeti 3/3

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 18 okt 2023, 22:27

Abduljnasri je napisao/la:
18 okt 2023, 21:38
Mostarac45 je napisao/la:
18 okt 2023, 18:48
Hahaha o cemu vi pricate, nijedan igrac nije iz mostara ljudima je ovo utakmica ko svaka druga, kako ce znati sta ovo nama znaci kad je i nama smisao izgubilo prije se na dan derbija sva ulica tresla, zadnji nekoliko godina na dan derbija isto dan zalosti nigdje muzike forcanja nista, ode nas 200 pod BB ostali pisu po FB i forumu kako nema zara u igracima, ma dajte kako ce biti kad su ih navijaci dok je utakmica na fb i forumu, umjesto pod BB.Prvo moramo pokazat navijacima da nam ova utakmica znaci da bi dobili od njih ocekujemo.Nisam uspio upratit utakmicu da pricam o njoj ali vcrs cu pogledat da vidim kako smo stajali
Svaka cast , dok mi se gulimo po 300 kilometara i grla deremo ovdje 90 % ovih sto komentarise nikad ne ode na gostovanje i samo pametuju...
Mora se dignut malo svjest kod vecine da se malo hajp stvori navijanje, ne kazem da svak mora ici iza gola dedara je prije jaka bila danas je isto pozoriste postalo nula cista, zadnji put kada smo dobili zrinjski islo se na trening igracima dat podrska pokazat da to znaci nesto momci su to vidili i dobili pred praznim stadionom, ne treba nam vljd jedan dudic da stvori atmosferu moramo poceti pokazivat ovim igracima ko je i sta VELEZ da bi mogli inat tu borbenost i duh ali dok vecina za fb sjedi ovake utakmice se samo mogu ponavljati

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 18 okt 2023, 22:49

Neutral je napisao/la:
18 okt 2023, 21:31

55 sekundi, moze li se neko identificirati govedo :kafa:
Kakva seljacina dan te **** :tokralju: :tokralju: Udarat po glavi, a ne dat plakat

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 okt 2023, 22:51

Koliko ima istine u ovoj priči da Šerbečić dolazi na posudbu?

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 18 okt 2023, 23:06

Jel vi mislite da raja koja pise ovdje ne ide na utakmice vec samo ceka prvu priliku da sere?
Sta vam je ljudi dragi, termin takav danas da se nije moglo iskombinovati nikako da se ode. Bezveze je prica ta sere.te po forumu i slicno. Ko to moze reci da vise voli Velez od nekoga, sta vam je. Goni se na svaku na koju se stigne, doleti se nekad i iza gola kad ponese srce na staro mjesto. Ne smije covjek kritikovat nesto da ne bude odmah vi ovo, vi ono dok mi vamo.
19V22

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 18 okt 2023, 23:13

Cernica22 je napisao/la:
18 okt 2023, 23:06
Jel vi mislite da raja koja pise ovdje ne ide na utakmice vec samo ceka prvu priliku da sere?
Sta vam je ljudi dragi, termin takav danas da se nije moglo iskombinovati nikako da se ode. Bezveze je prica ta sere.te po forumu i slicno. Ko to moze reci da vise voli Velez od nekoga, sta vam je. Goni se na svaku na koju se stigne, doleti se nekad i iza gola kad ponese srce na staro mjesto. Ne smije covjek kritikovat nesto da ne bude odmah vi ovo, vi ono dok mi vamo.
.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 19 okt 2023, 07:47

Probati ću izvući par negativnih, ali i par pozitivnih stvari iz ove utakmice...

Gotovo svi se slažemo oko negativnih i jasno ih vidimo. Na prvom mjestu je kurc.obolja i nedostatak želje i volje. Bez obzira na sve, toga u derbiju ne smije biti! Jako teško ćemo u skorije vrijeme doći na nivo da se u derbiju gine, pogotovo jer su igrači čisti plaćenici, kako kod nas tako i kod njih. U ovom trenutku su njihovi malo bolji, tako da nas redovno dobijaju... Za ovo imamo nekoliko rješenja. Prvo je plaćenike nagraditi za pobjedu bonusom. Ako već ne vide koliko ova utakmica znači navijačima, onda bar neka igraju za svoj džep. Ako izgube, naravno treba da ide kazna. Mislim da bi se u tom slučaju malo i pristup promijenio. Drugo rješenje je dovesti još kvalitetnije igrače. Malo teža opcija, jer se ide i u izgradnju stadiona. Arsenal nije mogao deset godina da priđe vrhu dok su radili novi stadion i realnost je da dva velika finansijska tereta teško idu zajedno, u bilo kojem klubu. Treće rješenje je najmanje vrjerovatno, a to je čekati da omladinska škola izbaci kvalitet koji će uz to i osjetiti derbi, pa će igrati sa mu.dima. Ne bih o igračima, jer nemam nikoga nešto posebno pohvaliti, svi su se utopili u neko sivilo.

Što se tiče utakmice, školski su nas dobili. Pritiskali prvih nekoliko minuta dok su dali gol i onda nam dali loptu da se igramo. Izgledalo je da imamo kontrolu, ali u stvari smo radili ono što su oni htjeli. Kada bi god oni uzeli loptu i došli nam u zadnju trećinu, napravili su šansu ili dali gol.

Što se tiče pozitivnih stvari, nema ih puno, ali ih je vrijedno spomenuti. Prva je da je lopta išla jako tečno. Pogotovo je to bilo od 50 do 80 minute, kada je ušao Pršeš a Suljić igrao desetku. To je nešto što je falilo i kod Amara i kod Feje. Druga pozitivna stvar je da smo napravili solidan broj kvalitetnih prilika. Haskićeva šansa i Giulijeva stativa su baš ziceri i vjerujem da bi igra od jučer bila dovoljna da se pobijede sve ekipe u ligi, osim prve tri. Naša realnost i jeste borba za to četvrto mjesto i poraz od jučer nije neočekivan. Samo smo mi navijači očekivali da se može nešto uraditi...

Derbi je prošao i treba se okrenuti naredne tri gostujuće utakmice. Prva je već u ponedjeljak i nadam se da ćemo ući u nju čiste glave. Tuzla nam leži i sve osim pobjede će se smatrati neuspjehom. Što se tiče derbija, prva sljedeća domaća utakmica je derbi, tako da se nadam da će se ta mu.da skupiti i da će pristup biti drugačiji. Podrška naravno neće izostati...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2023, 08:24

Ova gostovanja su kljucni dio sezone. Valja sada uvezati par dobrih utakmica. Potencijal je tu, nema predaje.

DTzmu30
Kontakt:

Post Postao/la DTzmu30 » 19 okt 2023, 12:03

Neutral je napisao/la:

Susjedi, oprostite na upadu na vaš pdf.
Ovom čovjeku je, netko s gornje tribine gdje su bili navijači FK Veleža, kamenom razbio glavu.
Dobro je prošao, sa samo 6 šavova.
Nikoga ne branim, još manje osuđujem. Samo do kraja iznesite sve činjenice.
Športski pozdrav!
...jedan je jedini u snu i na javi...
HŠK Zrinjski Mostar

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 19 okt 2023, 14:48

DTzmu30 je napisao/la:
19 okt 2023, 12:03
Neutral je napisao/la:

Susjedi, oprostite na upadu na vaš pdf.
Ovom čovjeku je, netko s gornje tribine gdje su bili navijači FK Veleža, kamenom razbio glavu.
Dobro je prošao, sa samo 6 šavova.
Nikoga ne branim, još manje osuđujem. Samo do kraja iznesite sve činjenice.
Športski pozdrav!
Ja, i?

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 19 okt 2023, 14:51

U pravu je ovaj dtmzu sigurno je taj sto mu je neko glavu sasuo. Moram priznati da je bio kulturan kako bi se ja ponasao da se meni nedo bog ovo desilo i da naletim na Rendulica i Zrinjski TV

Budimo realni ne samo ja nego svi :mrgreen:

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 19 okt 2023, 15:03

Tuzla City ekipa koja nam je lezala uvijek. Zadnjih 6 utakmica sa njima 5 pobjeda i remi kada nam je Djordje Pantelic dao gol u sudijskoj. I tu smo trebali dobiti isfulali se na 0:1

slika

Nece biti lagano ali napast svim silama tri boda

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 19 okt 2023, 16:51

Morali smo biti vise cvrsti u odbrani. Pogodili smo precku i stativu, da je Sturm opucao po golu u prvom poluvremenu bio bi gol 100%. Imali smo jos nekih sansi. Imali smo posjed, neko mi je pokazao statistiku. Imali smo meni se cini 65% posjeda i 4 suta vise. Igra je bila tecna i solidno smo gradili napade. Mladji Halilovic je igracina, stalno se nudi a i gine na terenu. Prses nam je falio u sredini. Zvonic je svaki duel osvojio, dobar je bio. Ne razumijem zasto odmah napadate Zvonica ovdje na forumu, narocito @neutral. Svaki zracni duel je osvojio. Ja cu prvi reci ako odigra lose, ali ne treba ga napadati bez razloga.

E sad nas najveci problem u zadnje vrijeme. SVAKI prekid za protivnika je pola gola, znaci pojma nemamo. Trebali su zabiti jos 3 gola najmanje, MORAMO raditi na tome. Oliveira zna lopte, on je strasan igrac kada imamo posjed kao jucer. Mahmic je jako los nogama. Sve u svemu, 3:0 nije realan rezultat, imali smo nekoliko dobrih prilika. Vratit ce nam se ovo negdje :D
E sad idemo u Tuzlu, na kraj svijeta i u Gabelu. Kakvi su ovo termini, protiv Tuzle u ponedjeljak i to u 14:30. Valja pratiti na areni :crazy:

Navijanje jucer :ljepota: Kad je zagrmilo JA ZA VELEZ ZIVOT DACU :opaopa:

@aimar :salut:
Cekam analizu @mostarskin @espiritosanto i @mozak :kafa:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 19 okt 2023, 17:36

slika

slika

Poljaci slikali :bow:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 19 okt 2023, 19:15

tutankamon1905 je napisao/la:
18 okt 2023, 22:49
Neutral je napisao/la:

Kakva seljacina dan te **** :tokralju: :tokralju: Udarat po glavi, a ne dat plakat
Ma ovakve likove samo treba staviti na ignore. To im najteze pada jer se ne znaju drugacije izdvojiti iz mase pa na ovakav seljacki pristup skrecu paznju na sebe. :thumbup:

Cestitke na pobjedi, cista ko suza :thumbup:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 19 okt 2023, 20:33

slika

slika

JASTREBOVI NIČEG SE NE BOJE
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 19 okt 2023, 20:57

CampobelloDiMazara je napisao/la:
19 okt 2023, 14:51
U pravu je ovaj dtmzu sigurno je taj sto mu je neko glavu sasuo. Moram priznati da je bio kulturan kako bi se ja ponasao da se meni nedo bog ovo desilo i da naletim na Rendulica i Zrinjski TV

Budimo realni ne samo ja nego svi :mrgreen:
U oravu si. Ko im beje terma!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 19 okt 2023, 20:59

OnlyLeft22 je napisao/la:
19 okt 2023, 17:36
slika

slika

Poljaci slikali :bow:
Zasto bjezite?
Zasto bjezitee?
Zasto bjeziteee?

Pi.ke us.a.ke!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 19 okt 2023, 23:35

Falio je jučer baš Hrkać,on zna i povući loptu,dati dugi pas a i Mahmić puno bolje sa njim izgleda.
Nije mi baš jasno kako Vehabović ima prednost ispred Mlinarića.
Ne pokazuje ni Mlinarić neku spektakularnu igru ali je odličan skakač i u napadu i defanzivni.
Od Vehabovića nema nikakve koristi,bori se on nema priče ali svaki prijem lopte ide okretanje oko svoje ose i tu prođe toliko vremena da se odbrana komotno može posložiti.
Iskreno se nadam u Tuzli da će početi Pršeš a sa njim Mlinarić i Dino Halilović.
Ne znam stvarno šta je problem sa tim crnogorcem i može pisati ko god hoće da je taraba i loš ali u konkurenciji Emira Halilovića, Vehabovića,Šikala i Kadrića da ne može dobiti bar neke minute nema mi logike.
Ona prilika za Haskića u onakvim utakmicama,igrač njegovog kalibra mora zabiti.Protiv onakvih ekipa nećeš imati 15 šansi, zato sve što se ponudi mora se iskoristiti.
Opet primamo dosta golova i to je posljedica ofanzivne igre.
Nadam se na zimu jednom veznjaku,mozgu ekipe ,jednom napadaču i eto spominje se Šerbečić.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.