Necu nesto duziti ovaj put,cestitam igracima i strucnom stabu na novoj pobjedi,sada je svaki bod vazan,a mi to radimo i sa te strane mozemo generalno biti sasvim zadovoljni.
Gosk je ekipa koja je stvarno bila lose postavljena i nije kvalitetna.Nisu imali ni odbranu ni napad.Mi smo s te strane odigrali bolje ,malo je i teren bio bolji,a kad ti protivnik dozvoli,onda i ti igras na boljem nivou.Bilo bi mi drago da ovako igramo protiv boljih ekipa,ali bolje ekipe se bolje i postave i zatvore neke varijante,pa onda ni mi nemamo neki kvalitet da to srusimo.
Mi smo do sada odigrali sa dvije dobre ekipe,Borac i Zrinjski.Od jednih smo izgubili,sa ovim drugim timom smo kuci igrali nerijeseno u kupu.Dobro je dobijati ove losije ekipe i skupljati bodove,no protiv ovih ozbiljnijih ekipa cemo morati igrati duplo bolje od ovoga sto sada pokazujemo.
Slazem se sa Amarom,da je ovo bilo bolje,ali da to jos nije ni blizu onoga sto bi trebali igrati.Ali eto,popravlja se to malo,da li zbog protivnika ili smo mi fakat malo bolji u izdanju,vidjecemo vec u srijedu.
Od igraca ne bih nikoga posebno ni kudio ni hvalio.Izdvojio mi se Selimovic konkretnoscu,on uvijek zabije kada je potrebno.Svraka imao asistenciju i gol,sto je vec neki rezultat u odnosu na prosle tekme.Medjutim u igri je bio nikakav.Ljut sam na centarsuteve malog Colica,ono ne lici ninasta.Mali Ara ima potreban mangupluk i volio bih ga gledati sa vecom minutazom.Adilovic nista,E.Colic gore nego prosli put,ali bio je solidno prodoran,mada bez efekta jer nije na svojoj nozi kada prodje pa treba da centrira,tako da nije imao neku zaradu od svega.Zola odlican u defanzivi i pokriva Svraku,u predaji i dalje apsolutno najgori,i to vec pocinje da nervira,nemiran je skroz kada predaje loptu.Hasanovicu je prva utakmica koju je igrao poslije dugo vremena sa vecom minutazom,i bio mi je solidan za tu prvu utakmicu,ocekujem da se vremenom popravlja.Jamak je ulaskom unio dosta problema nasima,losa predaja i trka nikakva,ono je bilo lose.Mogao je i Pehilj dobiti malo vise minuta,jer je rezultat bio siguran a onakav Adilovic od juce bi mogao igrati tri dana i ne bi poentirao,mozda je Pehilj trebao dobiti bar pola sata ,da malo proba,jer je pobjeda bila neupitna.
Nadam se da dobijamo na samopouzdanju i da cemo dostici malo veci nivo igre,bitno je da je ovo najbolje izdanje u ovoj polusezoni,bez obzira koliko je i to izdanje bilo ispod nivoa Zelje u ovih par sezona.Cestitke na bodovima.Idemo dalje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !