BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

brzitesanj
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la brzitesanj » 26 maj 2013, 01:25

čestitke na dostojanstvenom porazu. ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 26 maj 2013, 01:53

ViceBorussia :mrgreen:

Cekaj malo,ipak niste :?
U Kupu ste ispali u cetvrtfinalu :D
#miasanmia

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 maj 2013, 01:59

DukeOfWellington je napisao/la:Nakon što Boateng neće da pusti Lewandowskog neko vrijeme ovaj gubi ravnotežu pokušavajući da izvuče nogu i refleksno se oslanja na drugu nogu, sasvim normalna reakcija, nema ni govora o namjeri. Za ovo je kriv isključivo Boateng..
auuuuu :oops: :oops:

EDIT: Cestitke i od mene na odlicnoj utakmici.
Jbg jedan je tim morao izgubiti..
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 26 maj 2013, 02:01, ukupno mijenjano 1 put.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 maj 2013, 01:59

Cestitke zutaljima.
Mislim da ce Klopp iz ovog poraza izaci jos jaci i bolji jer je to takav trener.
Ja sam uvjeren da bi bilo potpuno drugacije da je igrao Gotze, ali tako je kako je.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 26 maj 2013, 02:19

Dobra je Borusija pravo, imali su svoje šanse u prvom pol. nisu dali i to je kazna u fudbalu.
Ali bice oni i dalje jaka ekipa dok god je Klopp na klupi, igraci su potpuno nebitni jer frajer zna pronaci igraca i od njega napraviti igracinu - jer imaju razrađen sistem....tako da ce biti i neki novi Gece, Levandovski itd.
I narednih godina Borusija ce biti jako zayebana i težak protivnik svima.
Uspjeli su se ponovo vratiti u sami evropski vrh nakon dugo godina (još od one Otmarove generacije) i nece tako lako odstupiti sa tog vrha.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2013, 02:25

Braco moja crno zuta . Nema mjesta ovdje za tugom velikom naravno da zalit trebamo ali u nekoj normalnoj mjeri jer kad se sve sabere oduzme pruzili smo kao jedina ekipa ove sezone dostojan otpor Bayernu koji dominira ruku na srce jbg sto jest jest ... Ova utakmica je jako bitna za nase igrace doci ce i njihove vrijeme kao sto je doslo Lahmovo i Schweinijevo ...

Budimo ponosni na nas BvB ovo je bio nas maksimum veceras vise od ovog nije bilo moguce. Gotze je veceras falio vise no ikad . Da je bio Tandem Gotzeus dosta tog bi drugcije bilo, jer ipak nam je tandem Robbery presudio i kod prvog gola pasa na Robbena i kog drugog minijatura svjetske klase Robberya ... Tako da je tu prevaga pala, i naravno sudija je zasro s crvenim kartonima ... Nema veze glavu gore ponosno smo zavrsili sjajnu sezonu, treba sad samo odradit nove transfere koji ce bit presudni za buducnost kluba jer smatram da ovo ljeto odlucuje o buducnosti BvBa ... Ali isto tako treba rec Klopp ce izvuc opet maksimum iz svega kao i uvijek tako da ce dovest najbolje moguce igrace koje sebi BvB moze priustit ...

Ova utakmica veceras je pokazala da smo na dobrom putu i da ne treba odustajati od filozofije samo je treba malo dotjerati i popravit bolje receno usavrsiti ... Danas sam pisao da ce bit presudno da nam Hummy Ilkay Reus Lewy budu na svom nivou i da se ne trebamo sikirat i desilo se upravo to sto sam pricao ... Hummy odigrao jednu od najlosih utakmica, Ilkay izuzev penala odigro dosta lose jer on je trebao bit srce i mozak ekipe, Lewy nista bog zna moze mnogo bolje . Reus je bio dosta dobar i na svom nivou ma da je i on mogao bolje ... I dakle desilo nam se to da nasa 4 kljucna igraca nisu bila na svom nivou da je jednog Hummya morao Subotic izvlacit popravljat da je Ilkaya morao Benda popravljat dok nazalost jednog Lewya i Reusa nisu bili u stanju popravit izvuc Kuba i KG ... I to je taj kljuc bio sto bi Njemci rekli Tages form je odlucila finale i nas slabi roster .. Da smo imali adekvatnu zamjenu na klupi da osvjezi krilo ili napad ... Ali boze moj idemo dalje sledece sezone ce to dosta bolje bit i Bayernu je trebalo vremena da skontaju neke stvari i greske da budu na nivou na kojem su sad ... Tako cemo i mi sledece sezone imat jaci roster nego ove i to pored sto gubimo lewu i Gotzea imat cemo bolju i jacu ekipu, samo me brine da li ce bit uigrana kao ova i da li ce vladat ova harmonija kao sad, ali na papiru smatram da mozemo imat jaci roster ;) ...

Iz ovog svega veceras cemo izac samo jaci ...

VOLIM TE MOJ DRAGI SVETI BvB i ponosu moj !

BvB Echte Liebe !
BvB Echte Liebe !!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 maj 2013, 08:16

M4kaveli je napisao/la:Cestitke zutaljima.
Mislim da ce Klopp iz ovog poraza izaci jos jaci i bolji jer je to takav trener.
Ja sam uvjeren da bi bilo potpuno drugacije da je igrao Gotze, ali tako je kako je.

Da su im stoperi bili malo prisebniji,sve bi bilo drugacije. Hummels je sinoc bio smijesan na terenu. Samo jedan igrac kad ima losu noc kao on,je dovoljno da se izgubio od Bayerna u finalu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 26 maj 2013, 08:57

kanarinac je napisao/la:slika
ako je mislio da mu se nece naplatiti ono ruganje to ej dokaz da nije normalan.....zadnjih 5 utakmica 3 pobjede bajerna i 2 nerijesena tako da nadam se da ce te prestat pricat o nepobjedivosti dortmunda..ali i ono od prije ja mislim ovaj 90 min i roben vam je sve naplatio plus gotze :twisted:
slika

Eto sta vam je ljudina od igraca.

Naplatilo se njemu ove sezone i previse puta, penal protiv Sitija, zatim Kup...ovaj celavac ce resiti to jedno finale i nikad vise.Sa Holandijom nista nece uraditi, a cisto sumnjam da ce ostati u Bajernu.Tako da mu je ovo vrhunac karijere.

jeronimo
Kontakt:

Post Postao/la jeronimo » 26 maj 2013, 10:17

Huh, nakon jedne neprospavane noći dođoh do računara i odlučih da napišem nešto vezano za sinoćnju utakmicu i nesretni poraz od strane Bayerna. Eh, pa da počnemo:

U biti kada se sagledaju sve situacije može se reći da je u pitanju bilo jedno sjajno finale, onako baš atomski fudbal u prvih 10/20 minuta od strane Dortmunda, ali poslije se i Bayern osilio sa svojim šansama. Kasnije skroz izjednačeni, međutim poslije Bayern počinje da melje kao i sve protivnike, nevjerovatna fizička sprema. Milioneri su malo pali, i to je bilo to. Nažalost, iz jedne neizgrađene akcije Robben dolazi do lopte i postiže pogodak za pobjedu, šteta. :roll:

Jedina zamjerka Kloppu sinoć jeste prekasno mijenjanje. Jako smo pali u zadnjih 20-ak minuta što nije čudno s obzirom na dotadašnji tempo. Čekao produžetke, dočekao lošu reakciju odbrane kod drugog pogotka, falilo svježine jako :x. Şahin bi bio jako dobro rješenje, oko 65/70 minute. Kratka klupa, ybg. Kao što sam već i rekao, Bayern zasluženo, oprezan start, možda malo i taktika, da ne padnu u finišu opet kao protiv Chelsea prošle sezone...

Uglavnom, na greškama se uči. Život ide dalje. Momci su jako mladi i od njih u budućnosti očekujem još mnogo, ne. Dakle, od iduće sezone u rosteru više nećemo gledati Götzea, ali nema veze. Sinoć je nakon pogotka Gündoğana pokazao zapravo koliko voli Borussiu, respekt 8-). Dalje, eventualnim odlaskom još par igrača BvB se mora osigurati na vrijeme a ja lično vjerujem u dolaske; Eriksena, KDB-a, i još jednog braniča (uz Sokratisa). S navedenim imenima možemo i iduće sezone parirati jako dobro u Europi, i možemo se nadati trofejima. A ako se desi suša u ljetnom prijelaznom roku, loše nam se piše. ;)

NUR DER BVB :!:
slika
ECHTE LIEBE!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 26 maj 2013, 10:21

evo da i ja napišem koju

Čestitke bayernu na tituli, ne može se reći da nije zasluženo ali isto tako ne bi se moglo ni da smo mi podigli klempu, bili smo dostojan protivnik, zasluženo u finalu i to nam nitko ne može osporiti. Kupili smo još navijača širom svijeta i ne treba biti razočaran ovo je veliki uspjeh našeg kluba...
I ja sam ponosno nosio dres BVB-a i ponosno ću ga nositi !

Hvala momcima i prije svega hvala našem doktoru Kloppu !

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 maj 2013, 10:32

Desilo se ono sto sam I ocekivao ,u prijelomnim trenutcima tekme bajern je izgledao prisebnije tj faktor iskustva je dosao do izrazaja I presudio u njihovu korist...nisu bili bolji ali su bili prisebniji I zasluzeno pobjedili...prvigol je greska subotica lik nije ni probao da dobije zracni duel I nakon toga je pao I gol...drugi ponovo lose postavljanje odbrane prije svega hummelsa pa I subotica jednostavno morali su bolje reagovat ondje...zakazao je gundogan mora se priznat nije haman nikako diktirao tempo igre u odsutnim momentima je bjezao od preuzimanja odgovornosti na sredini tako da se kako se tekma blizila kraju sve svodilo na duge lopte od pozada prema napadacima...ovom dortmundu treba sirina I nadam se da ce pocetkom sljedece sezone imati 2 priblizno kvalitetne opcije na svakoj poziciji...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 maj 2013, 10:49

U prelomnim trenutcima Bayern imao faktor sudije i to je odlucilo.
Celik!3,2,2.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2013, 12:08

slika

:D :lol:
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2013, 12:52

Momci biće prilike i za vas možda je slijedeća sezona vaša u CL.

Ovu titulu smo morali mi uzeti po svim kosmičkim zakonima jer u 4 godine igrati tri finala nije malo. ;)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 maj 2013, 12:54

Sve čestitke i vama na odličnoj borbi, ali kao što Saurman kaže, ovo je jednostavno bilo njihovo finale i morali su ga uzeti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2013, 13:03

Semir bvb je napisao/la:Ovo me raduje... :D
Jetzt wollen wir erst einmal noch ein paar Dinge auf dem Transfermarkt regeln und dann machen wir Urlaub. - Klopp
I Watzke je izjavio slicno...u fazonu da cemo sljedece sezone imati "roster" bar ove trenutne kvalitete.

Treba nam par pravih pojacanja i par kvalitetnih igraca koji ce ulaziti s klupe...sinoc i da smo dosli do produzetaka vjerovatno bi izgubili jer osim Sahina na klupi nismo imali igraca koji moze igrati lopte na trazenom nivou...a prvotimci su itekako ostali bez snage.

Klopp-u spomenik napraviti...najbolji trener na svijetu :!:
Saurman je napisao/la:Momci biće prilike i za vas možda je slijedeća sezona vaša u CL.
Ovu titulu smo morali mi uzeti po svim kosmičkim zakonima jer u 4 godine igrati tri finala nije malo. ;)
Nemoj samo da i mi moramo jos jedno izgubiti do konacnog trijumfa :D

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 26 maj 2013, 13:07

Zao mi je sto ste izgubili, jbg nije se dalo. ..ali kako ono nije drugi zuti za Dantea meni i sad nije jasno... ja sam u jednom momentu ustao i vristao ko lud pred tv-om da mu da drugi zuti :lol: :oops:

Hummels zesci kikser, kako je nesiguran to su drame. :shock:
pi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 maj 2013, 13:10

Respect za Gündogana, momak je igracina 8-)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 maj 2013, 13:21

Nisam bio par dana tu (odmor), pa da krenem :-)

PONOS !!!

Odigrali smo pre'ebeno prvih pola sata. Jajernovci djelovali izgubljeno, samo nabijanje u prazno. Posle smo uradili opet gresku koja se provlaci kroz cijelu sezonu, pokusali stati na loptu i igrat "fino". Oko poluvremena smo bili izjednaceni dok je Buy€ern absolutno preuzeo zadnjih 20 minuta, gdje se kod nas sve svelo na nabijanje.
Cestitam FC Bayernu na tituli, imali su tu sportsku srecu (sudije, lopta kroz sumu noga itd...) koja je potrebna u finalima. Takodje osjetilo se to da nama fali sirina i iskustvo, jer smo oba gola primili na jako jeftin i nepotreban nacin a na kraju smo pali fizicki. Kao sto je DR. KLOPP prije par dana rekao da su prvenstva dosli prerano za ovu ekipu, tako i osvajanje CL je bilo moguce samo uz neku ludu srecu, a iskreno mi smo svoju srecu izpucali protiv malage. Za osvajanje CL-a falili su nam takodje jos 2,3 top igraca. Da smo imali jos Geca, Kagawu i napr. Barriosa drugacije bi sve to bilo, ovako izvukli smo maksimum i ako nista pobrali simpatije i predstavili klub u najboljem svjetlu.

A sad spektakel :mrgreen:
Vidim da je trojka izvukla dobre pouke i vec se bacila na poso uvezi transfera. Levatu nema u Buy€rn iako ce mu srce puci sto nece moci osjetiti cari Pepsi Cocacole. Bas mi ga nesto zao :D . Druga stvar dovode se kileri i fajteri za defanzivu. Sokratis puni pogodak. Onaj klip sa mesijem me odusevio. Momak grize, okretljiv, brz jos uz to zilav poput levata. Vrijedi tih 9 miliona stim da moze jos igrat i desnog beka i defanzivnu sesticu. Jos jedan takav za lijevu stranu i ko na konju smo. Zamjena za pummelfee su eriksen i debruyne, uz to jos jedan "malac" za krilo tipa bernarda, aubameyenga ili sona. U napadu takodje interesantno. Prvi pik Dzekson ukoliko pristane na platu inace neko od ovih novih klinaca Benteke, Lukaku, Volland, itd. i uz njih izkusni Pizarro dok bi levat dobro dosao za rotaciju pred neke vazne tekme.

@Damir
Ako ti nije sta de i meni sutni taj link od Kloppove knjige. Hvala unaprijed.

@crveni padobranci
Zar ste stvarno toliko opsjednuti nama? Samo dva minuta posle kraja finala LP vi ovdje komentarisete? Zar bas nemate nista da z'guzite ili da popijete sa kojim jaranom koju i da slavite? Opustite se i uzivajte a sto se sledecih sezona tice CERAT CEMO SE JOS ;)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 26 maj 2013, 13:33

Buahahahahahhahahahhahahah dje ste domuzari :lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :evil: hhahahhah.

Idemo redom super cup domuz porazen,BL domuz -25 uhhh :oops: :lol: ,kup domuz ispao gle cuda od koga od BAYE ;) ,klepili im gecea poslali ih privi put na patos,i onda za kraj slag na tortu nock out u finalu LP.

Ha jesmo vas momacki ,ali brate baa momacki potukli do nogu ,previs ste se digli bili ,dobra ste momcad sa dobrim trenerom ,ali prepotentna respect za predhodne dvije sezone ,pa i za ovu u Lp ali ovo je vas max.i pitanje je da li cete moci ovakvo nesto ponoviti u dogledno vreme .Vi ste solidan klub ali se ne mozete nositi sa najvecim,mozete ako uspijete zadrzati mocad bit ce tesko, kako tako na okupu mozete imati jedan kontinuitet cesceg ucesca u Lp ali tesko da opet mozete do same zavrsnice.

Sve u svemu Pruzili ste kako takav otpor narocito prvih 25 minuta a ona smo mi uzeli stvari u svoje ruke ,ipak ste naisli na bolju jacu i mocniju ekipu .

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.