11 pobjeda, 4 remija i 2 poraza nisu razlog za smjenu.. Potrajace ova "ranimacija" kluba u svakom smislu duze nego smo se nadali.. Sta ocekivati sutra? Dzenu su zvali "iskreno" i zamjeralo mu se sto ne rotira i sto su mu igraci popadali i bili preumorni nakon 6-7 kola PL... Ako vec od duela sa Sirokim Brijegom ne budemo imali novog trenera, sta da mislim o onom "Dzeno nema licencu" od jesenas....?
Nastavljamo sa trosenjem trenera i ljudi... Ako je i predsjednik Kusturica neki dan rekao da nije smak svijeta ako ne osvojimo titulu, zasto se nije ostavio trener koji je svoj posao radio profesionalno (njihove rijeci)...?
I ja mislim da je Meho radio dobar posao..
Rotirao je ekipu da bi svakom dao sansu..
Na postavljene bunkere cesto nismo imali adekvatnog rjesenja, ali trener je mijenjao nacine napada..pokusavali smo po bokovima, kroz sredinu, sutevima iz vana... Nauciti beka/krilo da poboljsa procenat dobrih ubacaja nije mogao, kao ni centralne/ofanzivne veznjake da bolje sutiraju na gol..
Treninzi poslije utakmica..
A sta kad pocnemo sve pobjedjivati..? Hocemo li da tucemo igrace ako ne udju u grupu lige prvaka? Ili ako to postane praksa, da im podijelimo par vaspitnih ako za 2-3 godine ne prodju u drugi krug?
I mi kao navijaci moramo na emancipaciju.....
Na zalost, uz borbu sa mahalom oko kluba, mislim da nam je velika mahala i u svlacionici medju igracima, i da neki od njih imaju moc da opstruiraju trenere.. Ne bi me iznenadilo da ovo bude pozitivan sok, da igraci konacno daju sve od sebe, cak i da se uzme titula, al sta onda.....
Hvala ti Meho za ovih 17 zvanicnih utakmica..Sretno!