Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

scudetto89
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la scudetto89 » 28 feb 2019, 13:52

@ sehic huawei mate pro 20 :ljepota: , jeste da je poskup malo, ali telefon je top ;)
04.10.2009 !

sehic96
Kontakt:

Post Postao/la sehic96 » 28 feb 2019, 14:16

scudetto89 je napisao/la:@ sehic huawei mate pro 20 :ljepota: , jeste da je poskup malo, ali telefon je top ;)
Golfa kupim za te pare i ostane mi za pristojan telefon love :lol: :lol: :lol:
Za Čelik i Zenicu, za crno i crveno...

Klare

Post Postao/la Klare » 28 feb 2019, 14:32

miki precizno, koji gcam si instalirao.

Imao sam jedan dobar sa xda foruma, ali odjednom portrt nije funkcionalan. Našao sam ih još koji rade, ali opet portret uslika, ali ne procesuira aperture tj zamućenost.
I još kako mi se čini na gcamu nije moguće određivati količinu zamućenosti?

U svijetu se uvodi 5G, 4G je aktuelan već 4 godine, a kod nas još 3G. Max brzina 3G 400-500KB/s. Neću se žaliti, bolje išta nego ništa.

Pratio sam šta se dešava na sajmu.
Samsung klasično dobar mobitel, samo je meni neshvatljivo da još koriste skoro isti senzor kamere kao i S7.

LG V50 5G, je upravo V40 sa stereo zvukom i 5G mrežom te većom baterijom. Način na koji se pretvara u foldable phone je bezveze, tačnije nije foldable phone, ta inovacija im je loša. Da je bar u potpunosti foldable onda bi dobro zaj.ebali Samsunga i Huawei, ovako bezveze.

Ali zato G8, odavno sa G serijom nisu bili ovako blizu.
Upravljanje gestikulacijama je također bezveze inovacija.
Ali zato stereo zvuk, quad dac, DTS, boom box, oled, 3500 baterija, dobre kamere. Ljudi kažu star dizajn, ne vidim ništa loše u dizajnu, skoro perfektno simetričan, i ima skoro najbolju selfie kameru.

I najzanimljiviji mob Nokia 9.
Ukoliko kamere budu softverski funkcionisale onda je to pobjednik. Konačno da neko učini nešto korisno, korisnu inovaciju. Što se kamera tiče iskren da budem daljina nije bitna i tzv. mobilnost. To ima smisla ako su kvalitetni senzori i prateće dvije kamere. Ovako imaš glavnu koja je odlična a ostale dvije su tu da smetaju. Uvijek ću izbjegavati da koristim ostale dvije jer su nivo koji je danas bezvrijedan.
Počni sa wide angle na G6, pa telephoto na s9+ itd. nastavi dokle hoćeš nećeš naći kvalitetnu prateću kameru. Marketinški trik.

Nokia je ovako uparila 5 kamera koje rade kao jedna. A da stvarno to funkcioniše dokaz je i Huawei, kamera P20pro je bolja od Mate 20 pro zato što je imala prateću BW koja je kupila količinu detalja, na mate 20 imaju odvojenu wide angle.

Pritom Nokia 9 ima 1440oled, stereo zvuk, čvrst dizajn, možda i najbolju softversku podršku danas i SD845, koji nije minus i pritom još i najmanju cijenu.

Xperia je ponovo ružna.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 feb 2019, 15:18

mislim da je ova verzija ali nisam 100% siguran

https://drive.google.com/file/d/1xy0UJD ... SIwyD/view

kasnije sam instalirao neku sa onim Pixelovim night sranjem, radi dobro, samo je selfie neupotrebljiv, ispadne zelena slika, ne znam jesu li popravili
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 28 feb 2019, 16:55

sehic96 je napisao/la:
scudetto89 je napisao/la:@ sehic huawei mate pro 20 :ljepota: , jeste da je poskup malo, ali telefon je top ;)
Ima i ta mjesta, ali sam ti dao dobar prijedlog za buducnost, cijena ce mu opasti. :mrgreen:
04.10.2009 !

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 28 feb 2019, 20:48

scudetto89 je napisao/la:
sehic96 je napisao/la:
Ima i ta mjesta, ali sam ti dao dobar prijedlog za buducnost, cijena ce mu opasti. :mrgreen:
Mate 20 lite je dosta jeftiniji a i vrh mobitel, ali opet mu se u budzet ne uklapa
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 mar 2019, 14:07

Ne mogu pustit nijednu pjesmu na mobitelu. Koji god da skinem music player nece. Na YouTubeu normalno sve radi.

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 03 mar 2019, 07:55

Kako me nervira telefon pođahkad, hocu da skinem neku aplikaciju, kaze nema prostora, a maltene nista nije instalirano na telefonu ili aplikacija lupam 5mb, kaze nema prostora trazi mi da oslobodim 50 mb, kakve su ovo gluposti...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 mar 2019, 17:48

Ima li ovde ko da se bavi servisiranjem telefona, da je dugo u ovom poslu? Pozeljno da je iz Sarajeva, da se javi u PP. Mada moze i van Sarajeva.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 mar 2019, 19:55

ima li ko iskustva sa servisom telefona u CT Computers

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 09 mar 2019, 10:54

FoSte95 je napisao/la:ima li ko iskustva sa servisom telefona u CT Computers
CT je poznata firma, stoji iza brenda Tesla i ovlašteni su.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 11 mar 2019, 10:24

Imal ko kakvo riješenje za ove reklame na androidu poslije update na pie cak mi i na viberu iskacu baš me živciraju
(pokušavao i ponetu neka riješenja al ne pali vazda ova reklama za it akademiju iskoci) :wtf:
Arsenal All The Way !

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 11 mar 2019, 11:18

Citam P30 serija ima premijeru u zadnjoj sedmici marta
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 11 mar 2019, 12:24

Da li neko koristi ili je imao iskustva sa Huawei P20 lite?

Interesuje me zbog baterije, kakva su vaša iskustva pošto mi se jedna osoba zalila da joj se brzo prazni. Otprilike za 2 sata baterija se potrosila sa 100% na 68% uz srednje korištenje, nista specijano, messenger, viber, instagram.

Je li to normalno tako, ili je osoba nesvjesno uključila neku opciju koja dosta trosi bateriju?
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 mar 2019, 13:24

Ne vjerujem da tako brzo ide, treba tu pogledati po postavkama i iskljuciti gps i te handrmolje ako su ukljucene.

Mozda ni baterija nije ok, jel nov?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 11 mar 2019, 15:17

Nov telefon, kupljen prije mjesec dana u radnji. Čačkao sam ja malo postavke, nije nista bog zna sta ukljuceno. Lokacija jedino, nije valjda da to dere toliko bateriju. Ostalo sam isključio.

Vidio sam da telefon i broji korake koliko predjes dnevno, ima li i to veze. Izvinjavam se fakat sam novi oko ovoga, ja i dalje koristim xperiju m5 od prije 3 godine haha

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 mar 2019, 15:25

MirsoNi je napisao/la:Nov telefon, kupljen prije mjesec dana u radnji. Čačkao sam ja malo postavke, nije nista bog zna sta ukljuceno. Lokacija jedino, nije valjda da to dere toliko bateriju. Ostalo sam isključio.

Vidio sam da telefon i broji korake koliko predjes dnevno, ima li i to veze. Izvinjavam se fakat sam novi oko ovoga, ja i dalje koristim xperiju m5 od prije 3 godine haha
Iskljuci i lokaciju, ako se aktivno koristi za nesto zna ona itekako povuci, a nema neke potrebe da radi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 11 mar 2019, 16:25

Najviše se koristi messenger i instagram, pa vjerovatno povuce. Reci cu da iskljuci, pa cemo vidjeti ima li poboljšanja. Hvala ti :thumbup:

YNWA96
Kontakt:

Post Postao/la YNWA96 » 13 mar 2019, 13:53

MirsoNi je napisao/la:Da li neko koristi ili je imao iskustva sa Huawei P20 lite?

Interesuje me zbog baterije, kakva su vaša iskustva pošto mi se jedna osoba zalila da joj se brzo prazni. Otprilike za 2 sata baterija se potrosila sa 100% na 68% uz srednje korištenje, nista specijano, messenger, viber, instagram.

Je li to normalno tako, ili je osoba nesvjesno uključila neku opciju koja dosta trosi bateriju?
Uzeo ga prošle godine u 8 mjesecu, za sada prezadovoljan mobitelom.Što se tiče procesora,memorije i svega nimalo nije zakazao u nekom trenutku ili nešto gore tako da ćeš vjerujem po tome biti jako zadovoljan s njime.

Što se tiče baterije ona je ostala ista kao i kod prethodnika s time da sada nešto više ju troši zbog nadogradnje i većeg ekrana,osvjetljenja itd.
Primjetio sam da 10-20% traje kraće kod njegovog pret prethodnika P9 lite ali ništa sad extra zamjetno te mi uredno izdrži dan uz svakodnevno korištenje Facceboka,Wap,Youtube itd.
At the end of a storm
There's a golden sky
And the sweet silver song of a lark

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 13 mar 2019, 21:21

Hvala drug :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 58 gostiju.