Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Italia
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 16 mar 2022, 23:49

Saurman je napisao/la:
16 mar 2022, 23:37
Italia je napisao/la:
16 mar 2022, 22:54
Jos jedan dokaz idiotluka od ovog takmicenja. Godinama unazad napast od takmicenja gdje pobjedjuje onaj koji je sretan, a ne ko je najbolji. Titulu takmicenja brani ekipa koja prosle godine jedva zavrsi top 4 u svojoj ligi, a danas nece ni to izboriti. I kao "najbolja" ekipa.

Ljudi ti ne pridju golu kako treba, slucajno izbore penal preko nikakvog napada i zbog "propozicija" takmicenja ostajes bez svega.
Slučajno penal a to što su ljudi izveli akciju prije toga da dobiju taj "slučajni penal" nema veze i izveli dva "nikakva napada" gdje su oba puta pogodili takođe nema veze.Sve je to sreća i položaj planeta.

Kakve ti nebuloze pišeš.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2022, 23:58

Kad ne znaš šta odgovoriti najbolje staviti 16 smajlija i u redu je.

Igraš 180 min izgubiš i to visokim rezultatom i kažeš krivac sreća. :tokralju: Ili format takmičenja. :crazy:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2022, 00:01

Saurman je napisao/la:
16 mar 2022, 23:58

Igraš 180 min izgubiš i to visokim rezultatom i kažeš krivac sreća. :tokralju: Ili format takmičenja. :crazy:
To za format je napisano vjerovatno u smislu da sreca moze odluciti, a veceras je bila vise nego presudna. Promasili smo tri mrtve prilike, izbacili bi ih iz zone i bilo bi mnogo lakse. Bilo kako bilo,ispala je bolja ekipa, koja je igrala nogomet a to je mnogima na forumu bitnije od rezultata, nek uzmu prvih 45m i naprave utjehu kako je to bitnije od rezultata i igre.
Max Allegri

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 mar 2022, 00:06

Saurman je napisao/la:
16 mar 2022, 23:58

Stvarno rijetko kad posjetim bilo koju drugu temu od Serie A, a opet znam da si ti ona prikaza, kanta foruma. Smijesno mi je sto uopste pokusavas ostvariti konverzaciju sa mnom.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2022, 00:13

Sreća pa ne pišeš na drugim temama pa ljudi ne vide ove tvoje nebuloze koje iznosiš na ovoj temi.Koliko vidim većina realno gleda na stvari jedino ti pišeš i što je najgore vjeruješ u takve stvari poput sreće i sl.Primiti 4 gola nije stvar sreće ili nesreće nego jel' znaš ili ne znaš.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 17 mar 2022, 01:29

Pa bolje sto ste ispali ovdje. Svakako bi primili petardu od citya,lfca ili bayerna

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 17 mar 2022, 01:56

Toliko me san oborio da nisam gledao drugo poluvrijeme.
Nakon pregledanih sažetaka, nemamo se šta žaliti zbog načina na koji smo izgubili, allegri je imao tonu šugavijih pobjeda nego villareall..emery ga pojeo taktički, našeg taktičkog maga koji pojma nema gdje udara.
Kad se realna sagledaju oba meča, prošla je bolja ekipa.

Nek dobro izvagaju u upravi da li zadržati prevaru na klupi, ako želimo ostati u prosječnosti onda nema dileme, nek mu još i povećaju platu.
#ALLEGRIOUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 17 mar 2022, 02:47

Brat Italija ga pere na sve moguce nacine... :mrgreen: :thumbup:

Danas sreca, sutra??

Ni Pirlo se ovako nije sramotio...

Pisao sam, ziheras bez promjene stila, ide u kantu zajedno sa Mourinhom...do njega je...mi ima da se patimo dok je tu... :eh:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 17 mar 2022, 05:38

Italia je napisao/la:
16 mar 2022, 22:59
akisarajevo92 je napisao/la:
16 mar 2022, 22:56
Italia je napisao/la:
Jos jedan dokaz idiotluka od ovog takmicenja. Godinama unazad napast od takmicenja gdje pobjedjuje onaj koji je sretan, a ne ko je najbolji. Titulu takmicenja brani ekipa koja prosle godine jedva zavrsi top 4 u svojoj ligi, a danas nece ni to izboriti. I kao "najbolja" ekipa.

Ljudi ti ne pridju golu kako treba, slucajno izbore penal preko nikakvog napada i zbog "propozicija" takmicenja ostajes bez svega.
A u kojem to sportu i takmicenju sreca nije veliki faktor? I kako smo mi izborili plasman u LP prosle sezone?
Faktor srece u ligi prvaka je daleko veci nego i u kojem drugom sportu. Jedna losa noc, ili jedan los potez (kao veceras) i ispadas. Ili 10 sretnih poteza kao Vilarealu veceras i prolazis.

Chelsea osvaja LP, ekipa koja se citavu sezonu nije mogla sastaviti sa zivotom.
Liverpool osvaja LP, a u prvoj utakmici Barcelona se igrala sa njima 3:0 i mogla ih puniti dokle hoce.
..
Jedini nacin da se to rijesi je uvođenje liga formata, pa nek osvoji prvi i mirna Bosna.. cuj faktor srece nešto loše. :roll:

Zbog faktora srece ovo takmičenje je jedno od rijetkih u svijetu sporta koje je jos uvijek zanimljivo.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 17 mar 2022, 05:51

Prvih 45 minuta top, steta za promasene prilike, Morata i Vlahovic da su jedan zabili bila bi druga prica.

Drugo nisam gled‘o, i bolje je, zasp‘o :mrgreen:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 mar 2022, 06:20

Italia je napisao/la:

Celsi nece izborit top4?

Treba ukinut i SP i EP.
Sve je to na srecu

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 mar 2022, 07:24

Imali smo mi brojna brukanja do sad u LP, pogotovo zadnje 3 godine, ali ovo je bez presedana najvece. 3 gola primiti od prosjecne Spanske ekipe na svom stadionu, a ovdje nahvalili celicnu odbranu, taktickog maga, vodju De Ligta itd. Pri tome smo u 180 minuta zabili samo jedan gol...

U svakom normalnom klubu bi trener odletio momentalno, noga u guzicu i restart. Dovedes covjeka vec sad koji ce za narednu sezonu uvidjeti ko mu treba a ko ne.

Neopravdane kritike Artura za sinocnju utakmicu, po meni, igrao je odlicno. Ali postavka igre je toliko sugava, u veznom redu se ne zna ko pije a ko placa. U ovakvom sistemu nam ne bi pomogao ni jedan igrac na svijetu. Jedino da Pirlo obuje kopacke i uzme sve u svoje ruke, kao sto je to nekad cinio.

I da, oslanjamo se na Cuadrada koji jeste bio vanserijski igrac, ali brate ne moze vise, prazna ne puca, covjek je potrosen i godinama i kilometrazom. On treba ostati u klubu kao pomoc s klupe, a i nasa je legenda, ali da se ovoliko oslanjas na njega u ovom stadiju njegove karijere, to je idiotluk.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 mar 2022, 07:33

BuffonGigi je napisao/la:
17 mar 2022, 07:24

Neopravdane kritike Artura za sinocnju utakmicu, po meni, igrao je odlicno. Ali postavka igre je toliko sugava, u veznom redu se ne zna ko pije a ko placa. U ovakvom sistemu nam ne bi pomogao ni jedan igrac na svijetu. Jedino da Pirlo obuje kopacke i uzme sve u svoje ruke, kao sto je to nekad cinio.
Kako neopravdano kada on mora preuzeti rizik i poslati neku loptu u prostor izbaciti igrača 1 na 1, a on kao Pjanić zadnju sezonu prvom do sebe ili nazad, i jednom pokuša nešto ne uspije, i onda ne smije naredni 20 minuta poslati loptu duće od 5 metara. Nema od njega fajde, ja sam očekivao da će imati muda, ali on je dobar samo u kontroli lopte i predaji prvom do sebe, za nešto više od toga bezveze igrač, najgore što ne koristi ni tu svoju kontrolu lopte da napravi višak, nego što prije je odloži nekom drugom.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 17 mar 2022, 07:36

Allegri smatra da smo igrali dobro, i da se ne bi trebalo mijenjati nista. S druge strane, jedan od glavnih igraca kaze da bi se trebali izviniti navijacima. Ovo je raspad sistema realno, i vise od kriminalne igre i rezultata ove sezone boli ovo ispiranje mozga i laganje u oci.

Pizda ti materina bezobrazna, sad ja trebam biti retard i govoriti kako igramo dobro, a na zadnjih 5 utakmica smo 7 sansi stvorili...i prvi put kad malo vise promasimo dodje do problema, pa ne moze nam realizacija stalno biti 90% da bi pobjedjivali. Meni je pretjerano da se Allegrija naziva pogrdnim imenima kao i da se poziva na linc, on je ipak jedan od najuspjesnijih trenera kluba u historiji. Ali on ovakvim svojim izjavama i ponasanjem dolijeva ulje na vatru.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 17 mar 2022, 08:09

vlaovic je provala :urnebes:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 mar 2022, 08:25

Juve je jednostavno do '55 minute ''ispuhao''.

Probalo se u prvom, na moment, na svježinu, zabiti gol. Steći prednost pa to pretvoriti u igru foke i ajkule.
Tačno se vidio Allegrijev plan u pristupu. Što je više vrijeme prolazilo više je taj plan kopnio i tonuo. Njegova greška je što nije osjetio kada povući izmjene. Ovako je bukvalno dopustio da svježom ''krvlju'' Emery preokrene tas u svoju stranu, a penal je samo posljedica toga.
U ovakvoj utakmici kad vidiš da Cuadrado više ne može ili Morata da je počeo stagnirati, mijenjaš, ubacuješ svježije momke.

Da je ono umjesto prečke ušlo u gol druga bi se pjesma pjevala, ali da je pameti do kadije k'o od kadije...

Kad smo ga primili bilo je kasno.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 17 mar 2022, 08:51

Tri igraca su sinoc potvrdila da su radili upravo ono sto je trener trazio od njih a to je "moving ball around".
Ne pravdam nikoga ni slucajno, a pogotovo artura koji je odigrao 10 utakmicabza klub, ali mozda se bas u tome sto je trener trazio od njih i krije to njegovo nepreuzimanje rizika nego konstantno pruzanje lopte lijevo ili desno (sto capelo opisa kao igranje ragbija).

Meni je recimo artur uvijek bio ok pozicioniran kada nam se zatvore prilazi po bekubpa treba lopta ici nazad i na drugu stranu, nije se krio od lopte.
Zasto nije pokusavao vise "through balls" treba njega pitati i maxa.

Momenat iz 30.minuta kada se izgubila neka lopta i max galami calma,calma puno govori sam za sebe.
Meni je pohvalno da on tu ne kritikuje igraca(e) nego ih ohrabruje, ali mi je zestoka uvreda inteligencije ako je max stvarno mislio da ce dobiti 1-0 i da je to gotova stvar.

Pa zar nismo naucili lekciju samo u najskorijim tekmama (npr sampdoria, torino, villareal prvi mec, empoli...) da primamo golove kao na traci i da nam je misaona imenica pobjede od 1-0.
Helem, ponavljam:

Ako je sarri dobio otkaz
Ako je pirlo dobio otkaz
I allegri mora ali mora dobiti otkaz.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 mar 2022, 08:52

Ja prekrizio Juventus povratkom ublehe na klupu i spasio se bruke deja vu stresa i mucnine.

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 17 mar 2022, 11:50

Odgovor na sva ova pitanja leži u činjenici da samo par igrača iz trenutnog rostera zaslužuje nositi dres Juventusa.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 mar 2022, 12:14

Massimiliano Allegri was rated 5/10 by all three Italian sports papers, with media debating Juventus‘ sterile possession and the coach’s use of substitutions against Villarreal.

‘Juventus had a few chances in the first half, followed by a sterile ball possession that he doesn’t really like. Useless because it didn’t shift the balance,’ was the comment on La Gazzetta dello Sport.

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.