FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 mar 2013, 20:07

aleksandar_veliki je napisao/la:Zeljeznicar mnogo bolji u prvih 30 minuta. Odnosno najbolji Zeljinih pola sata u drugom dijelu sezone. Medjutim, Bekric pravi glupost i tako pomaze Zrinjskom, koji pak nije na pravi nacin iskoristio brojcanu prednost. Zrinjsko mnogo bolje igrao nakon sto je broj igraca izjednacen. Ne mogu kriviti igrace Zelje za losih zadnjih 20 minuta jer su se istrosili. O pojedincima necu, ali kao i prosli put razocaran onim od kojeg se najvise ocekuje, kao i izmjenama. Cini mi se da samo kod Zelje izmjene ne unose nista u igru, odnosno igra automatski pada za 30 posto kada Osim ubaci osvjezenja.

I da, necu dozvoliti da rasprava krene u smjeru, jeste crveni, nije crveni, navlacio za ove ili one.
Slazem se s tobom, Zeljo ih je ubio u prvih pola sata, i da je ostao Bekric mislim da bi pobijedili... Opet taj psiholoski trenutak, nesto slicno kao i Manchester-Real kod iskljucenja Nanija, samo sto je ovaj Zrinjski prelos... Sada do revansa imamo priliku da se dobro popravimo sto se igre tice, ali istu priliku ima i Zrinjski... Izmjene veceras katastrofa, osim Selimovica, covjek je bolji i konkretniji od Brkovica 10 puta... Okrenimo se sada Zvijezdi... FORZA ŽELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 13 mar 2013, 20:07

Neka si ti Amare prodao Zebu, koji će nam ku*** ...

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 13 mar 2013, 20:10

prateci ove tri utakmice drugog dijela jednostavno se i laiku nekom da zakljuciti da nam Zeba fali jako puno,mi smo iz prekida tanki da ne mozemo tanji biti,kao sto sam i rekao nismo goru ekipu imali zadnjih 10-tak godina,jedino nas Osim izvlaci.Sto se tice penala cini mi se da nije bio,ali i ako je bio onda je sudija pustio prednost,cak je i trener zrinjskog cini mi se psovao onom igracu sto je sutao jer da nije vjerovatno bi sudija pokazao na penal i ako mislim da nije bio.Sad me zanima i da osvojimo ovu ligu i kup,a izaci cemo u evropu sigurno cemu da se onda nadamo,golovima u nasoj mrezi svakako,ali ako cemo gledati ove igrace u evropi onda bolje i da ne idemo.Ide Zvijezda,bice i to jako teska utakmica,nama su nezgodni na Grbavici uvijek,jos ova ekipa je premorena od ovih terena koji oduzimaju duplu snagu,ali haj i tako veze nemaju,Svraka odron ali ko da ga zamijeni vidjeli smo Brkovica na djelu i ako mu ne zamjeram jer nije igrao svoju poziciju.Puno gorcine neke ali idemo dalje glavu gore nekako
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 mar 2013, 20:10

Od 11 igraca mi imamo samo golmana.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 mar 2013, 20:11

amko27 je napisao/la:Hoce li ovako i hadz iz meke ubaciti pitam se
Nemoj pocinjat` s tim hljeba ti. Svi smo prenervozni! :x

@Aco prijatelju, jel` i dalje tvrdis da nema neke krize ili ces konacno priznati sto i corav vidi?

Prodje 90 minuta da nismo stvorili zrelu priliku. Rekao bih da je najopasnija situacija bila Colicev aut, tugo moja. :cry: Zrinjski je imao sansi. Muminovic se lose snasao u prvom, Sesar se nije snasao najbolje iz solidne situacije, Arezina (cini mi se) imao 1 na 1 sa Antolovicem koji odlicno brani a i ova stativa u finisu, rekao bih da su bili blizi pobjedi. Svraka opet ispao smijesan, zasto uopste pokusava neke driblinge u "pas" situacijama ako nema pojma o istom? Tuga. Mali Hodzic za kusur minuta uradio vise nego Adilovic haman za cijeli mec. Imao je mali par dobrih dodavanja i dodira s loptom dok se "sidras" samo gradio bez veceg uspjeha. Nije Zrinjski nimalo spektakularan, evo glava da bi im Borac i Sarajevo lagano tricu uvalili, Siroki je to vec i demonstrirao a mi ni sansu da stvorimo.

OK, mozda ni ovo nije tako los rezultat. 0:0 I u Mostaru moramo zabiti gol ali moraju i domaci. Nista nije gotovo i jos imamo realne sanse za prolazak u finale. Samo me itekako brine nasa realizacija koju nemamo ustvari, igra veznog reda takodjer....

Mah, nemam ni ja snage za vise. Samo molim boga da se nesto promijeni do Zvijezde. Nikakav kiks tu ne dolazi u obzir. BMK za igru i nacin na koji ce se doci do bodova ali 3 su apsolutni imperativ!
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 13 mar 2013, 20:13

45 mi je kuka gledam Zelju od 5 godine,ja losijeg Zelju i jos losije igrace nisam gledo.Ovo nije Zeljo ovo je fabrika u koju su dosli radnici uzet platu i onako malo da igraju lopte jer ovo veze nema sa fudbalom.Jesam ja govorio da mi necemo moci gola dat a kako vidimo u pravu sam i ne samo gola nego sansu nemozemo napravit.Dakle vozdra titula i kup a volio bi ni da evrope nevidimo jer sa ovim igracima jedino je za nas turnir u Vitezu.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 mar 2013, 20:15

Alipasino je napisao/la:45 mi je kuka gledam Zelju od 5 godine,ja losijeg Zelju i jos losije igrace nisam gledo..
Lazes k`o pas da ti je toliko. :mrgreen:

Meni je haman duplo manje prijatelju pa sam nas i gore gledao. Ovo je samo uzas u odnosu na ono sto smo prikazivali prosle sezone recimo, ugrubo.
R.I.P

MIRZA RASCIC

videoton1
Kontakt:

Post Postao/la videoton1 » 13 mar 2013, 20:15

Alipasino je napisao/la:45 mi je kuka gledam Zelju od 5 godine,ja losijeg Zelju i jos losije igrace nisam gledo.
Suplja ti je prica, prvi ste na tabeli i u polufinalu kupa a znali ste strepiti za opstanak prije 5-6 godina.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 13 mar 2013, 20:16

videoton1 je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:45 mi je kuka gledam Zelju od 5 godine,ja losijeg Zelju i jos losije igrace nisam gledo.
Suplja ti je prica, prvi ste na tabeli i u polufinalu kupa a znali ste strepiti za opstanak prije 5-6 godina.
garantujem zivotom da su tad igraci bili bolje sigurno za 65%,samo nam je falio Osim na klupi i pravi ljudi oko kluba
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 13 mar 2013, 20:18

Meni izgleda ko da je njima mrsko igrat :lol:
Željeznicar za život cijeli !

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 13 mar 2013, 20:18

isto tako Aco nisi primjetio dva njegova odlicna pasa napadacima sa centra ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2013, 20:22

Jao komentara. "Zeljo nikad gori", "najgori tim u zadnjih 10 godina", itd...

Mnogo ste razmazeni, ili pokvareni, ne znam sta drugo reci. Ne znam kako vam vise ne dosadi nakon par losih rezultata odmah pljujete po svetinji. Odmah bi vi sve mijenjali.

Mnogo vas je Amar razmazio. Treba nama ponovo borba za opstanak!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 mar 2013, 20:23

aleksandar_veliki je napisao/la: Sta imam priznati. S obzirom na razvoj situacije na terenu, rezultat i vise nego dobar. Hodzic? Nemoj me pogresno shvatiti, ali ja ga vidjeh samo kada je ko mahalac u dobroj prilici pokusao kroz noge proturiti defanzivcu Zrinjskom, i kada onako bas ofirno poskoci kod jednog duela. Tako se ne dolazi u prvim zim Zelje. No, noge se cuvaju, sto mozda i razumijem. Da sam ja neko, ali nisam, nikada ali bas nikada ne bih odgajao igraca za drugu ekipu.
S obzirom da je Zrinjski i sa igracem vise igrao defanzivno i nije za medalje sto nismo sansu stvorili. Ne pricam vise o golovima, zadovoljio bih se sa 3-4 dobra dodavanja na 20 metara od gola gostiju pa nek` je Adil, karikiram, nabije na trolejbusku ili u sumu nakon toga. O tome ti pricam. Sto se Hodzica tice bio je onaj odlican pas kroz sredinu za Svraku takodjer. Razumijem ja tebe sto se tice Hodzica i Liverpoola. Ipak tu se ne moze puno toga uraditi, ne "odgajamo" ga za neki prosjecni Balkanski klub niti za Evropskog nizeligasa nego za Liverpool, ovo odgajanje nemoj pogresno samo protumaciti. Ali ga treba koristiti ako od njega moze biti vajde, bar u situacijama kada od nikoga nema. Sta mozes izgubiti? U takvim situacijama, nista.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 13 mar 2013, 20:24

Po meni Antolović, Zoletić i donekle Stanić prolazna ocjena. Ostalo nije vrijedno pominjati. Oba isključenja 100 % opravdana. Nemojte ovo shvatit kao provokaciju, ali mislim da bez Bekrića u revanšu (ako se kartoni ne čiste kroz prvenstvo) imate male šanse za prolaz dole. Zrinjski - ništa spektakularno, ali su imali zrelije šanse i to u momentima kad ste bili brojčano jednaki. Opet vam želim da osvojite Kup, pod uslovom da mi uzmemo titulu.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 13 mar 2013, 20:24

Virtu4l je napisao/la:Jao komentara. "Zeljo nikad gori", "najgori tim u zadnjih 10 godina", itd...

Mnogo ste razmazeni, ili pokvareni, ne znam sta drugo reci. Ne znam kako vam vise ne dosadi nakon par losih rezultata odmah pljujete po svetinji. Odmah bi vi sve mijenjali.

Mnogo vas je Amar razmazio. Treba nama ponovo borba za opstanak!
Ne treba sve, ali treba pristup, odnos, zalaganje, trud, želju, volju ... igrača ...

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 13 mar 2013, 20:27

ne mogu da shvatim kako neki mogu pisati da smo ih "UBILI" u prvih pola sata. ??? jedan šut glavom Svraka u golmana i dodavanje lopte Adilovića Melheru (jedina dva "ŠUTA" u okvir za 90 minuta). s druge strane da je bio ravniji teren muminović bi dao gol 100 %. Crveni Bekrića ko kuća (prije toga Kerla čistu loptu nabio u aut?????), drugi zuti Zrinjskom ko kuća. Antolović izvadio onu 100 % šansu, penal za Zrinjski ko kuća, prednost pustio sudija, ali kako je sudio čitavu utakmicu to mu je i jedna bolja odluka. Mali osvrt na ekipu:
Antolović - Jedini, ali jedini zasluzuje dres.
Čolić - ispao 3,4 puta u drugom poluvremenu samo tako. jedino što moze baciti aut
Stanić - Borben, ali samo to...
Vasilić - nula
Kerla- gori od Vasilića
Zola- puno trke, ali prema naprijed ništa konkretno
Svraka- Najgori igrač Zelje poslije rata (Dino Muharemović je Zidan za njega)
Smajić- Ništa ni s čim
Brković- ni jedan dobar potez. Sve pogrešno
Bekric- Glupan.
Adilovic- Nema mjesta ni u Gradini, ne moze predriblati ni sudiju
Selimovic- Kod zadnje sanse, pustio covjeka da pobjegne, nije nista napravio
Čolić E. - Da nije Svrake bio bi najgori.
Hodzić- bez veze

U 3 utakmice mi nismo napravili ni jednu akciju (al ozbiljno) jedini ozbiljan šut Bogijev slobodnjak.

Raskinuti ugovor sa: Čilić E., Ćutuk, Tomić, Brković,
Otjerati: Smajić, Selimović, Adilović, Kerla, Hasanović.
NAbiti nogom: Svraka, Adilović...
do kraja sezone pustiti juniore da igraju i par ovih naših igrača... imamo dovoljno bodova da ne ispadnemo

I nije mi jasno zašto ljudi idu na utakmicu????

adilbeg
Kontakt:

Post Postao/la adilbeg » 13 mar 2013, 20:27

dokad vise e colic.....................................
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 13 mar 2013, 20:30

Neznam odakle poceti.Najbolje ovako-zali boze para za pripreme koje se trose na ove igrace,bolje da su ih dali u humanitarne svrhe.Odavno nismo bili gori,a sto je najtuznije odavno ni slabiji Zrinjski nije gostovo kod nas ali kakve fajde-mi sanse nismo imali.Napada-nemamo,sredina sta je to :o sto rece neko prije imamo samo golmana i nesto od odbrane,izmjene-smjesne.Cijenim Amara ali imam svoje oci,Hodzic ima potencijal,ali brate onaj Colic nezna ni za koga igra imam takav osjecaj :roll: -i na kraju BEKRIC-crveni karton jeste ako nista zbog toga sto nemozes covjeka udarati laktom pred pomocnim sudijom,ne ne ovako nemoze.Znam ja da ce mnogi reci sta mi pojedini seremo,kao prvi smo-DOKLE :shock: ,u polufinalu smo kupa,ali imam oci i vidim da smo tanki,nikada tanji-NAZALOST :(
Muharemovicu odlazi iz Zelje

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 13 mar 2013, 20:31

Alipasino je napisao/la:45 mi je kuka gledam Zelju od 5 godine,ja losijeg Zelju i jos losije igrace nisam gledo.Ovo nije Zeljo ovo je fabrika u koju su dosli radnici uzet platu i onako malo da igraju lopte jer ovo veze nema sa fudbalom.Jesam ja govorio da mi necemo moci gola dat a kako vidimo u pravu sam i ne samo gola nego sansu nemozemo napravit.Dakle vozdra titula i kup a volio bi ni da evrope nevidimo jer sa ovim igracima jedino je za nas turnir u Vitezu.
100 % istina

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 13 mar 2013, 20:31

Gotovo ista ekipa sa kojom smo prošle godine osvojili duplu i prošle godine svi bili super igrači a sad najgori otkako Željo postoji....de priberite se malo.
Prošle godine sve išlo kako treba, rušili se rekordi, svi bili u nekoj euforiji, ponekad s pravom, ponekad neralni ali i sad idemo iz krajnosti u krajnost. Start na ovoj polusezoni je lošiji nego što smo svi priželjkivali ali to ne znači da sad treba osuti drvlje i kamenje po Amaru i ekipi, naprotiv, treba stajati iza njih onako kako se je i do sada nebrojeno puta stajalo, upravo onako kao što su i momci na jugu na kraju utakmice pokazali.
Znam da se nekima možda u ovom trenutku to čini teško, znam da svi očekujemo više ali su naše želje jedno a realnost kako u timu tako i u samom klubu je nešto drugo. Zato bez ružnih i teških riječi jer smo svi na istoj strani.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, manijakba i 16 gostiju.