Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BaDa12
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la BaDa12 » 07 sep 2013, 12:49

nerminh74 je napisao/la: summa summare
mi koji pratimo kosarku opravdano kritikujemo mirzu i jednostavno zelimo da se vrati mirza iz kvalifikacija
mirza lider i kapiten igrac koji cini druge igrace boljim

nadam se da sam sada objasnio i pljuvacima i sljepim obozavateljima je ipak reprezentacija mirze igraca
Tačno tako!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2013, 12:50

Nermine,svi imate neke svoje vizije ,a sam si rekao da ga bas nisi nikad obozavao,pa su kritike sa tvoje strane i ocekivane ;) Prije je se nekima sve oprastalo,kada se neko zavoli sve se oprosti..Mirza :?: ne,on je dezurni krivac,sa njim dobijemo 2 tekme 2011 nakon 15 godina,ali ne njemu se nabija na teret :arrow: da ga je Pero Antic pojeo,da smo ispali zbog njega..Pa gdje su ti lideri bili posle 8 mjesta u njemackoj,ekipa koja tada nije imala lidera,nego su se borili jedan za drugoga..Gdje su vodje od 1997 pa nadalje ,koji uspjeh su napravili,da nisu oni mozda pravili druge boljima oko sebe :?: ja mislim da nisu..da nije bilo konstatnih problema na relaciji Neno-Mrsic a zasto :?: Bih kosarka nikad nije imala lidera,uvjek smo imali pojedince koji su sibali po kosu 15,20 puta.pozz

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 sep 2013, 14:31

Neno je bio lider.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 14:44

Neno je bio pravi lider, Mirza to jednostavno nije.

@Nermin

Kritika mora uvijek biti prisutna, pa makar dobili i 30 razlike. Uvijek ima stvari koji se mogu ispraviti. Razumijem ja šta ti hoćeš reći ali uzmi u obzir da svako u Evropi zna ko je Mirza Teletović. Čovjek je popravio enormno odbranu a uz to je Kikanović nikako ne igra. Osim što se uveliko troši u odbrani uvijek je posebno čuvan u napadu. Nije robot pa da može sam protiv 5 igrača. Procentualno je ispod prosjeka, no tu su uvijek njegovi poeni. Prije je više solirao gdje je postizao po 30 poena u nekim utakmicama, a u nekim jedva 10.

Svi bi mi željeli da postigne 30 poena uz 60% šuta ali kada si posebno čuvan to ide malo teže. Upravo to otvara veliki prostor drugim igračima koji to nisu iskorištavali sve do jučer.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2013, 14:51

lumani je napisao/la:Nermine,svi imate neke svoje vizije ,a sam si rekao da ga bas nisi nikad obozavao,pa su kritike sa tvoje strane i ocekivane ;) Prije je se nekima sve oprastalo,kada se neko zavoli sve se oprosti..Mirza :?: ne,on je dezurni krivac,sa njim dobijemo 2 tekme 2011 nakon 15 godina,ali ne njemu se nabija na teret :arrow: da ga je Pero Antic pojeo,da smo ispali zbog njega..Pa gdje su ti lideri bili posle 8 mjesta u njemackoj,ekipa koja tada nije imala lidera,nego su se borili jedan za drugoga..Gdje su vodje od 1997 pa nadalje ,koji uspjeh su napravili,da nisu oni mozda pravili druge boljima oko sebe :?: ja mislim da nisu..da nije bilo konstatnih problema na relaciji Neno-Mrsic a zasto :?: Bih kosarka nikad nije imala lidera,uvjek smo imali pojedince koji su sibali po kosu 15,20 puta.pozz
ja niko ne obozavam sem dragog boga
ali sam i napisao da me je kupio zadnjom sezonom u caji i na kvalifikacijama i da sam ga zato zavolio
samo ovo nije taj momak
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2013, 15:00

neno#4 je napisao/la:Neno je bio lider.

ti se ne javljaj ;) zivis za njega(Neno,se nije bas dobro slagao sa pojedinim igracima)...bio sam na 3 e.p do sada,vjerujte meni kada vam kazem :arrow: nema lidera,bez pobjeda.to sto vi pustate i dalje kasete kada je dobio Hrvate to je vas problem :) ovo je sada e.p i opet upisana pobjeda,toga nije bilo 15,20 godina..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2013, 15:27

Neutral je napisao/la:Neno je bio pravi lider, Mirza to jednostavno nije.

@Nermin

Kritika mora uvijek biti prisutna, pa makar dobili i 30 razlike. Uvijek ima stvari koji se mogu ispraviti. Razumijem ja šta ti hoćeš reći ali uzmi u obzir da svako u Evropi zna ko je Mirza Teletović. Čovjek je popravio enormno odbranu a uz to je Kikanović nikako ne igra. Osim što se uveliko troši u odbrani uvijek je posebno čuvan u napadu. Nije robot pa da može sam protiv 5 igrača. Procentualno je ispod prosjeka, no tu su uvijek njegovi poeni. Prije je više solirao gdje je postizao po 30 poena u nekim utakmicama, a u nekim jedva 10.

Svi bi mi željeli da postigne 30 poena uz 60% šuta ali kada si posebno čuvan to ide malo teže. Upravo to otvara veliki prostor drugim igračima koji to nisu iskorištavali sve do jučer.
e vidis upravo ovjde pokazati koliko sam ga dugo prati
mirza nije puno (jeste malo) popravio odbranu jer on je uvijek igrao izvrsnu odbranu kada bi ga neko napadao ledzima jer je mirza izuzetno jak jos od vremena kada je tadasnja tau sa tada mladim mirzom igrala protiv olimpyacosa i mirza je zaustavio schortsanitisa, a kasnije na proslom EP je zaustavio pekovica, pa u NBA je zaustavio marca gasola, a sada krstica i protiv cg vucevica
ali ima velikih problema sa pokretljivim igracima i necu ici daleko nego samo u zadnje 3 utakmice pogledaj koliko poena su dali freimanis i dubljevic koje je mirza najcesce cuvao
i sjeti se kome je u zadnjem napadu cg uzet skok ispred nosa

ja ne zelim da mirza ima 60% procenat suta, bio bi prezadovoljan sa 45-50%, ali i sa 3-4 asistencije, da ne cuva cesto loptu u svom posjedu pa da je nekome uvaljuje kao vruc krompir, da ne suta previse ne rezonski i da njegov igrac ne bude medju najboljim strelcima protivnicke ekipe !

PS
da neno je bio lider, a za mirzu sam mislio poslje kvalifikacija da ce i on da to bude, ali sada to on nije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2013, 15:37

nerminh74 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Neno je bio pravi lider, Mirza to jednostavno nije.

@Nermin

e vidis upravo ovjde pokazati koliko sam ga dugo prati
mirza nije puno (jeste malo) popravio odbranu jer on je uvijek igrao izvrsnu odbranu kada bi ga neko napadao ledzima jer je mirza izuzetno jak jos od vremena kada je tadasnja tau sa tada mladim mirzom igrala protiv olimpyacosa i mirza je zaustavio schortsanitisa, a kasnije na proslom EP je zaustavio pekovica, pa u NBA je zaustavio marca gasola, a sada krstica i protiv cg vucevica
ali ima velikih problema sa pokretljivim igracima i necu ici daleko nego samo u zadnje 3 utakmice pogledaj koliko poena su dali freimanis i dubljevic koje je mirza najcesce cuvao
i sjeti se kome je u zadnjem napadu cg uzet skok ispred nosa

ja ne zelim da mirza ima 60% procenat suta, bio bi prezadovoljan sa 45-50%, ali i sa 3-4 asistencije, da ne cuva cesto loptu u svom posjedu pa da je nekome uvaljuje kao vruc krompir, da ne suta previse ne rezonski i da njegov igrac ne bude medju najboljim strelcima protivnicke ekipe !

PS
da neno je bio lider, a za mirzu sam mislio poslje kvalifikacija da ce i on da to bude, ali sada to on nije

11 skokova je imao Mirza ;) a mislim da je Kikanu lopta uzeta...Protiv Latvije te molim da pogledas snimak,bices iznenaden tko je cuvao Freimanisa....
Pozz od mene za sve forumase,i sutra do pobjede ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 15:39

Ja sam i dalje mišljenja da uzme samo 2-3 šuta nerezonski radi tereta kojeg nosi na svojim leđima. Pritisak od medija, navijača je jer upravo svako vidi u njemu lidera.

Opet ponavljam ne može on sam protiv svih. Đedović ga odlično prati, a Zack je potpuno zakazao na ovom prvenstvu. Nema tu energiju koju je pokazivao kroz kvalifikacije. Centri su nam užasni s tim da Kikanović igra dobro u napadu. Mašić neprepoznatljiv.

Uglavnom mnogo toga ne štima i teško da možemo dalje proći.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2013, 15:40

lumani je napisao/la:

11 skokova je imao Mirza ;) a mislim da je Kikanu lopta uzeta...Protiv Latvije te molim da pogledas snimak,bices iznenaden tko je cuvao Freimanisa....
Pozz od mene za sve forumase,i sutra do pobjede ...
znam koliko je skokova imao mirza i sato sam i napisao da je na utakmici bio solidan jer da nije bilo toga aspekta igre sa sutem 6/22 bio bi katastrofalan, dok je kod skoka on bio medju 3 nasa igraca najvisi i njemu je odletjela lopta

a protiv latvije u reketu su bili mirza i kikanovic koji su puno preuzimali

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 sep 2013, 16:22

Sasvim je normalno da je Mirza ovo prvenstvo slabiji nego prosli put ;) tad je bio u takmicarskoj formi kao jedan od najboljih igraca europe , sada je presjedio vecinu utakmica i bio u teretani nastojeci da ima ucinak kao Evans koji skace i blokira. Plus se od njega ocekivalo da ne zagrijan zabije tricu sa 9m. pa i Kukocu kao i svim eurpskim igracima je trbalo minumum 1 god da dodju sebi da nabace masu i da vrate osjecaj za sut, mozda je jedino Drazen izuzetak , ali svaki izuzetak potvrduje pravilo ;)
Zato ralno Mirza i nemoze vise pokazati , za 2 god bi trebao biti u najbiljoj formi ali dobije makar neku minutazu u Brooklynu ;)

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 07 sep 2013, 16:30

Kakav Dražen izuzetak i on je presjedio godinu i po u NBA
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 16:33

4stringsonly je napisao/la:Kakav Dražen izuzetak i on je presjedio godinu i po u NBA

tačno

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 07 sep 2013, 16:37

Mi smo jucer u 4/4 ubili odbranom, a glavni „krivci“ za to su Nihad i Mirza. Ne treba zaboraviti ni ostale igrace, ali je u tom periodu Mirza bio nas najbolji defanzivac i prakticno jedini ozbiljan skakac. Sto se tice Dubljevica i njegove pokretljivosti nije mi bilo mrsko pogledati koliko je poena Mirza od njega primio na pokretljivost Dubljevica, i vjerovali ili ne primio ih je 3 (u tom napadu Mirza i Nihad su lose branili 2 na 2 Crne Gore, i ostavili su previse prostora Dubljevicu sto je ovaj iskoristio i pogodio tricu). Dubljevic je jos dao 4 poena iz igre kad ga je Mirza branio i svi su bili ledjima prema kosu, gdje je Mirza odigrao dobru odbranu, ali je napad Dubljevica bio bolji.
Freimanis je vecinu poena dao preko Kikanovica.
Sto se Mirzinog napada tice, vidljivo je da nije u najboljoj formi, i iskreno treba smanjiti s nerezonskim sutevima, jucer je u jednom dijelu utakmice bas pretjerao. Mislim da je i sam to shvatio pa je u 4/4 skroz malo sutirao.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 sep 2013, 16:39

4stringsonly je napisao/la:Kakav Dražen izuzetak i on je presjedio godinu i po u NBA
Tema nije Drazen , ali nemoj meni o NBA molim te , presjedio je u Portlandu zato sto je trener debil i zato sto je Portland imao C. Drexler-a , ali uvjek kad je ulazio bio je extra , ali nebitno to je drazen.
Samo kazem da je teletovic kao i 99% europljana zrvovao 1. godinu sut i skill z arad mase , a plus je minutazu dobija na kapaljku :roll:

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 16:45

Kobe Bryant je napisao/la:
Tema nije Drazen , ali nemoj meni o NBA molim te , presjedio je u Portlandu zato sto je trener debil i zato sto je Portland imao C. Drexler-a , ali uvjek kad je ulazio bio je extra , ali nebitno to je drazen.
Samo kazem da je teletovic kao i 99% europljana zrvovao 1. godinu sut i skill z arad mase , a plus je minutazu dobija na kapaljku :roll:

pau gasol nije žrtvovao prvu godinu u nba ni zbog čega

iphone
Kontakt:

Post Postao/la iphone » 07 sep 2013, 16:53

filip13 je napisao/la:

kadse pomene drazen i kosarka,, treba stati mirno ,glupo poredjenje :roll:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 17:47

BaDa12 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: summa summare
mi koji pratimo kosarku opravdano kritikujemo mirzu i jednostavno zelimo da se vrati mirza iz kvalifikacija
mirza lider i kapiten igrac koji cini druge igrace boljim

nadam se da sam sada objasnio i pljuvacima i sljepim obozavateljima je ipak reprezentacija mirze igraca
Tačno tako!
znaci mi neki ne pratimo kosarku?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 07 sep 2013, 19:35

Ma pratite LenBias, al' vrlo skromno i površno. Ne znam, ne poznajem te, možda živiš za košarku, al' ako je to slučaj, onda si vrlo ograničen dečko. Nešto kao balkon.
Željezničar za život cijeli!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 19:38

tebi sam sve rekao, ti provjereno nemas pojma sta pricas tako da nema potrebe za obracanjem
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 13 gostiju.