FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zar nije bio i jedan lakat sto je dobio Smajic,slicno onom za koji je Bekric dobio crveni 

- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Jel' po tebi se nesto moze desiti slucajno, ili tvoja objektivnost ne poznaje slucajnost u situaciji gdje nema nikakve opasnosti po gol, gdje covjek ima loptu, i gdje se igra 30 minut, i prva tekma kupa ??????ŠB_Fidelis je napisao/la:Cist crveni karton, sta vam je ljudi, zar ste do tog stupnja neobjektivni ili je problem sto to kazu ne-navijaci Zeljeznicara pa se automatski smatra da je rijec o pristranosti?
Nema tu ''vise nije nego sto jest'', lakat ide direktno u lice protivnika, odnosno docekuje ga laktom dok ovaj nastoji doci do lopte, pa ovo da ja dosudim makar nemam sudacku licencu mogao bi opravdati pred bilo kojom komisijom, ni govora o ostecivanju, ovakvi se potezi jednostavno moraju sankcionirati jer spadaju u grubu i nesportsku igru. Jedino sto se moze desiti je da sad pocnu igraci Zelje konstantno traziti crveni za Zrinjski u duelima.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
nemojte kukati,vas igrac je kriv,lose igrate,ispadatezuka_TM je napisao/la:Zar nije bio i jedan lakat sto je dobio Smajic,slicno onom za koji je Bekric dobio crveni
Celik u srcu
Ja se ne brinem ni malo
Dupla ! Dušmani pusa bokic !

Željeznicar za život cijeli !
Majko moja draga, koja je ovo antipropaganda fudbala. Moj Muamere Svraka, ti osnovni element fudbala, primanje lopte, nisi savladao a trebao si još u pionirima. Pa ovo je sve grozno, ne zna se ko je gori u ovoj utakmici.
- nero.piroman
- Kontakt:
fan sam Želje, ali ovo je bio cist crveni karton i svaka cast sudiji. U svakoj normalnoj ligi je to iskljucenje pa hvala bogu i kod nas. Nadam se da ce Željo osvojiti duplu krunu, ali ovo nije ni blizu dobre igra, samo neko padanje igraca, nabijanje lope...katastrofa
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.
-
- Kontakt:
Hajde, onda objektivno objasni šta je bio lakat koji je Smajić dobio u lice ? Ako su pravila takva kakva jesu zašto aršini nisu isti ????ŠB_Fidelis je napisao/la:Cist crveni karton, sta vam je ljudi, zar ste do tog stupnja neobjektivni ili je problem sto to kazu ne-navijaci Zeljeznicara pa se automatski smatra da je rijec o pristranosti?
Nema tu ''vise nije nego sto jest'', lakat ide direktno u lice protivnika, odnosno docekuje ga laktom dok ovaj nastoji doci do lopte, pa ovo da ja dosudim makar nemam sudacku licencu mogao bi opravdati pred bilo kojom komisijom, ni govora o ostecivanju, ovakvi se potezi jednostavno moraju sankcionirati jer spadaju u grubu i nesportsku igru. Jedino sto se moze desiti je da sad pocnu igraci Zelje konstantno traziti crveni za Zrinjski u duelima.
Crveni karton iz udzbenika. Direktno udaranje (Gligorov) laktom po sred usta se i kaznjava crvenim kartonom. Bekricu, Bekricu... najebao si zbog ovoga kod Amara posteno, strah me samo da se u svlacionici stvari dodatno ne zakomplikuju.
Sto se igre tice, eto - kao i licilo je na nesto mada je ovo jos tanko u odnosu na ono sto ocekujemo od naseg Zelje. Svraka me dramaticno iznervirao kod ovog zadnjeg napada, `eblo ga njegovo driblanje.
Odbrana je imala par propusta kao ona 1 na 1 situacija Muminovica, polu-sansa Sesara i ubacivanje istog igraca. Zrinjski se dosao braniti a mi nikako da stvorimo neku pravu sansu, najbolje je bilo ono ubacivanje Colica iz auta i zbunjeni Gligorov. Moramo dosta bolje u nastavku, bar jedan gol da zabijemo ako nista, ne smijemo dozvoliti da se Zrinja vrati kuci sa pozitivnim rezultatom.
Jel` se ovo Vernes oporavio? Ako jeste onda bi bio odlican ako nista za zadnjih 20 minuta zavisno od rezultata.

Sto se igre tice, eto - kao i licilo je na nesto mada je ovo jos tanko u odnosu na ono sto ocekujemo od naseg Zelje. Svraka me dramaticno iznervirao kod ovog zadnjeg napada, `eblo ga njegovo driblanje.

Jel` se ovo Vernes oporavio? Ako jeste onda bi bio odlican ako nista za zadnjih 20 minuta zavisno od rezultata.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
- Armageddon2012
- Kontakt:
ja uvijek pisem da je zeljeznicar daleko najprivilegovaniji kod sudija (izmedju ostalog,bas ovaj ogi je poklonio jesenas zelji pobjedu nad rudar prijedorom,izmislivsi slobodnjak u 90.minuti) ,ali ja za ovo nikad ne bih dao crveni...ko je ikad igrao fudbal,vidi da ovdje nije bilo namjere,ali dao bih zuti zbog neopreznosti.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
To da smo privilegovani i nismo bas, ali ovo za Bekrica ti je na mjestu.Armageddon2012 je napisao/la:ja uvijek pisem da je zeljeznicar daleko najprivilegovaniji kod sudija (izmedju ostalog,bas ovaj ogi je poklonio jesenas zelji pobjedu nad rudar prijedorom,izmislivsi slobodnjak u 90.minuti) ,ali ja za ovo nikad ne bih dao crveni...ko je ikad igrao fudbal,vidi da ovdje nije bilo namjere,ali dao bih zuti zbog neopreznosti.
Brkovic gori od kapitena
Ja jos ne mogu da vjerujem sta sam procitao, pa ako ono nije crveni i ako smatras da nije prestani pratiti fudbal majstore, predji na k1 tu ces se bolje snaciBaja_Zvjerka je napisao/la:Jbte crveni, covjek ima loptu kod svog gola, nije ni prilika, kod korner zastavice, i kao zasluzen direktan crveni... Pose*em se na sve "realne" navijace ostalih klubova koji se osjecaju ugrozeni od Zelje...

- samoposteno
- Kontakt:
zar ti nisi na utakmiciPlavetnilo je napisao/la:Hajde, onda objektivno objasni šta je bio lakat koji je Smajić dobio u lice ? Ako su pravila takva kakva jesu zašto aršini nisu isti ????ŠB_Fidelis je napisao/la:Cist crveni karton, sta vam je ljudi, zar ste do tog stupnja neobjektivni ili je problem sto to kazu ne-navijaci Zeljeznicara pa se automatski smatra da je rijec o pristranosti?

- vidovitadjemila
Ma Okej zayebavam se malo,jer stvarno je realno neutralno bilo za iskljucenje i vise od toga.Nego postoji tu nesto drugo.Zeljo se u ove 2 i po tekme na proljece s loptom ne moze sastaviti.Nisu ljudi akcije kako treba napravili.Tri pasa povezat ne mogu.Puno su oslabljeni i mislim realno da je titula nemoguca misija sa ovom ekipom.sajo10 je napisao/la:Dobro ba covjece haj sada crveni je bio. Okej?vidovitadjemila je napisao/la:Jest vala pokradose vas na Grbavici a pipno ga čovjek nije svasta...SRRRRAmmmoootttaaaa ....
Nisu vam krive sudije i niko nego vi sami.Nemate ekipu jbg ne znam sta se dasava ali nije dobro...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ono ako je crveni, svaku tekmu bi trebalo biti makar 5 iskljucenja..LFC1892 je napisao/la:Ja jos ne mogu da vjerujem sta sam procitao, pa ako ono nije crveni i ako smatras da nije prestani pratiti fudbal majstore, predji na k1 tu ces se bolje snaciBaja_Zvjerka je napisao/la:Jbte crveni, covjek ima loptu kod svog gola, nije ni prilika, kod korner zastavice, i kao zasluzen direktan crveni... Pose*em se na sve "realne" navijace ostalih klubova koji se osjecaju ugrozeni od Zelje...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Uzet cemo ovo aBd, 2-0.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Po cemu svega ti? Garantiram da ovi navijaci Zelje vide npr. da ovo Pepe Messiju (ili Puyol Ronaldu, il nebitno, razumijete poantu) uradi na utakmici Lige j.ebene Prvaka, kamoli premijerlige ili kupa da bi prvi vristali ''crveni, crveni''.jovanmaksimovic je napisao/la:slusaj ti... tebi ako jest crveni ti si onda corav kao i cijela antizeljovska frakcija... a forsirat ce se crveni za markovica, vidjeces... i to radi neke gluposti... ko da gledam... a pobjedit cemo u inat svima vama... makar bilo i 1-0...ŠB_Fidelis je napisao/la:Cist crveni karton, sta vam je ljudi, zar ste do tog stupnja neobjektivni ili je problem sto to kazu ne-navijaci Zeljeznicara pa se automatski smatra da je rijec o pristranosti?
Znaci, igrac Zeljeznicara kontrolira loptu, spustene su mu ruke (odnosno u prirodnom polozaju, sto nije zanemarivo za reci) i potpuno BEZ POTREBE i bez ikakvog sudackog ili bilo cijeg utjecaja SAM OD SEBE pravi glupost, dize lakat u visinu lica protivnika (odnosno dolazi u neprirodni polozaj i vec samim time u startu pravi minimalno prekrsaj) i docekuje protivnika koji mu nastoji oduzeti loptu na lakat. Pa o cemu vi raspravljate? Samo to govori sve o situaciji. Jedino Bekrica ovdje mozete kriviti za klasicni crveni karton zbog gluposti, neopreznosti, nesportske igre, a mozda eventualno i namjere koju je doduse jedino od ova tri elementa vrlo tesko po snimci procijeniti, tako da to necu reci, medjutim i dalje je glup i neoprezan start koji pogadja protivnika direktno u lice i sta bi tu sudac trebao napraviti?
Kako god okrenes, ovo se lako opravdati moze kao crveni karton bilo kojoj sudackoj komisiji na svijetu, to ti garantiram i isto bi rekao da sam i za Zeljeznicar.
Pobijedite vi brate u inat cijelom svemiru i dobijte 15:0, nista to meni ne znaci, ali ono je glupost Bekrica primarno i zasluzeni crveni karton suca koji nije kriv sto mu ga je dao.
I da se razumijemo : nema tu opasna, neopasna situacija po gol Zeljeznicara, daleko golu, blizu golu, prva utakmica, druga utakmica, ove ili one teorije ili sto god vec da cete sada poslije ovoga izvuci, nije to stvar kriterija, to je stvar situacije i tumacenja nogometnih pravila koja na ovakvo nesto gledaju kao neoprezan i nesportski start kaznjiv minimalno zutim, a u ovom slucaju i opravdano crvenim kartonom, brate pola vas ovdje pravila nogometne igre ne zna pa izvlace ove prve kategorije iz konteksta koji je neprimjenjiv za ovu situaciju. Bez uvrede.
Al posto ocekujem saalvu suprostavljenih misljenja i tinejdzerskih nogometnih strucnjaka sada i izvlacenje teorija kako su ''antizeljovci'' navalili na temu (mada ce valjda realnije prosuditi oni koji sa strane objektivno gledaju, ta cesto se i meni samom desi), povlacim se ovime i cestitam realnim navijacima Zeljeznicara koji su prepoznali gore napisano, kao i situaciju u pitanju, koja je jasna k'o dan.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 13 mar 2013, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
nije valjda da nishta od duple??????
vvvbk
vvvbk
Dzaba se tu raspravljate bio ili nije bio procemo zrinjski pa makar ovdje izgubili 1-0 bolji smo duplo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.