FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mija » 13 mar 2013, 15:38

JMs1921 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Volim i ja Zelju drama drama, i jos likova ovdje sa foruma ima takvih, mozemo li i mi na neko znacajno mjesto u klubu :oops: :oops: :oops: Ja bih npr. da budem sef odrzavanja...
Ma ja u pravu si,treba otjerati svu ovu nasu raju,ove nase bivse igrace,Gredu,Bukija,Dzelu,Amara Osima...nista to kurcu ne valja...na kraju krajeva nista i nisu dali Zelji..ha ja,e onda i mi mozemo za njima sa Grbavice,pa nek dodzu neki ZASLUZNI na te pozicije...
Hajdemo svi u Zelju da trazimo posao,tako to po nekima meni izgleda :roll:
Muharemovicu odlazi iz Zelje

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 13 mar 2013, 15:43

Koliko ima istine u priči da na ljeto Smajo Karačić iz kancelarija rukometnog saveza prelazi u Željine.

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 13 mar 2013, 15:43

storm_raider je napisao/la:[youtube][/youtube]

Posto se onaj gore video nesto ne ucitava. Strasna epizoda!
Tacno-strasna epizoda,problem danasnjih igraca u Zelji je sto je vecina prvotimaca iz drugih sredina i nisu ponikli u Zelji i ne moze on imati taj osjecaj i tu srcanost kao Buki,Dzelo i ostali u svoje vrijeme.Koliko smo samo mi navijaci imali srcaniji i bliskiji odnos sa tadasnjim igracima to je nevjerovatno i imam osjecaj da se to danas pomalo izgubilo,volio bih da grijesim ali sumnjam.Kada neki od tih prvotimaca da gol trci ko lud prema juznoj tribini da proslavi a sada to bas ne vidim cesto-nazalost

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 13 mar 2013, 15:45

brzi je napisao/la:Koliko ima istine u priči da na ljeto Smajo Karačić iz kancelarija rukometnog saveza prelazi u Željine.
I ja sam cuo to vec davno,cak je covjek pokusao nesto izganjati i za stadion,bio bi pojacanje veliko
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 mar 2013, 15:50

Ma nema to toliko veze.Imaš primjer Svrake i Jamaka koje je iskreno vrlo malo ljudi voljelo do prošle godine a mnogi ih ni danas ne vole a ponikli su u Želji i htjeli to priznati ili ne među najboljim su igračima Želje.Dok se Bekrić ponaša kao da je ponikao ovdje, bori se, gine, tako da to sve zavisi od karaktera igrača.
DRUG NEBI TI PUNCA

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 13 mar 2013, 15:52

bagrcavi je napisao/la:Ma nema to toliko veze.Imaš primjer Svrake i Jamaka koje je iskreno vrlo malo ljudi voljelo do prošle godine a mnogi ih ni danas ne vole a ponikli su u Želji i htjeli to priznati ili ne među najboljim su igračima Želje.Dok se Bekrić ponaša kao da je ponikao ovdje, bori se, gine, tako da to sve zavisi od karaktera igrača.
Ma znam ja to nisam rekao za sve ali to je moj neki subjektivni osjecaj-nemora znaciti da je tacan

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 13 mar 2013, 15:53

mija je napisao/la:

Tacno-strasna epizoda,problem danasnjih igraca u Zelji je sto je vecina prvotimaca iz drugih sredina i nisu ponikli u Zelji i ne moze on imati taj osjecaj i tu srcanost kao Buki,Dzelo i ostali u svoje vrijeme.Koliko smo samo mi navijaci imali srcaniji i bliskiji odnos sa tadasnjim igracima to je nevjerovatno i imam osjecaj da se to danas pomalo izgubilo,volio bih da grijesim ali sumnjam.Kada neki od tih prvotimaca da gol trci ko lud prema juznoj tribini da proslavi a sada to bas ne vidim cesto-nazalost
Ma bude i toga danas, samo jest malo manje nego ranije, ali bude, sjeti se Svrakinog gola u 1/2 finalu kupa protiv Širokog, pa opet Zeba dole na Pecari.Ne mogu se sjetiti više primjera.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 13 mar 2013, 15:57

Stanić protiv Čelika u kupu :mrgreen:

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 13 mar 2013, 15:58

pinki je napisao/la:Stanić protiv Čelika u kupu :mrgreen:
A pitar frajer :mrgreen:

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 13 mar 2013, 15:59

plavetniloo je napisao/la:
mija je napisao/la:

Ma bude i toga danas, samo jest malo manje nego ranije, ali bude, sjeti se Svrakinog gola u 1/2 finalu kupa protiv Širokog, pa opet Zeba dole na Pecari.Ne mogu se sjetiti više primjera.
Znam ali koliko me pamcenje sluzi obojca su ponikla u Zelji ili sam ja pobrko,otome i pricam

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 13 mar 2013, 16:00

Jesu, jesu.Bekrić protiv Olimpica na Otoci, eto on nije ponikao u Želji :mrgreen:

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 13 mar 2013, 16:01

plavetniloo je napisao/la:
pinki je napisao/la:Stanić protiv Čelika u kupu :mrgreen:
A pitar frajer :mrgreen:
Ma on je lud svakako :lol: :lol: :lol: :lol:

modric

Post Postao/la modric » 13 mar 2013, 16:28

Repriza finala od prosle godine zeljo- siroki ,posto siroki vodi 4-1

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 mar 2013, 16:39

JMs1921 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:
JMs1921 je napisao/la: Ja ne vidim nit ljubavi nit postovanja navijaca prema ovim sto su gore nabrojani,svi su ispljuvani od tih "navijaca",prvi Amar Osim,svi se toga sjecamo,jedino jos nije Greda ispljuvan,al ima vremena...jako smo razmazeni navijaci,al eto...
Kao igraci imaju puno postovanje, a kao funkcioneri imaju onakvo kakvo i zasluzuju, isto onakvo kakvo su stekli i kao dobri igraci... Sve po zaslugama treba da bude, i treba ponuditi legendama mjesto u klubu, ali ako se pokazu losim na tom mjestu, onda se treba okrenuti nekoj drugoj adekvatnoj (strucnoj) legendi, ako je ima, a ako ne, onda ima neko drugi ko je strucan i ko ce obavljati posao kako Bog zapovijeda...
Za sve sto se radi trebaju sredstva,ljudi pricaju o neko marketingu,o ulaganju u taj marketing,a zaboravljaju da smo samo prije par godina bili na samom dnu,pa mi smo tek sada postigli neku stabilnost sto se tice isplate redovnih plata igracima,znaci one najosnovnije stvari,a pricamo o marketingu...to je veliki novac...zato kazem da brzamo i da smo razmazeni,za sve treba vremena...
Znas li kada bi mi postigli tu "stabilnost" da su na njoj radili Dzelo, Buki i sl.? Nikad.. Za stabilnost su odgovorni Amar Osim, njegov novac i novac od odredjenih transfera.. I mi smo daleko od stabilnog kluba, bar kada su finansije u pitanju.. Ja koliko znam za finansije su odgovorni predsjednistvo i uprava kluba i kada love nema oni i trebaju da budu prozivani jer to znaci da ne rade svoj posao kako treba.. Svaka cast svim nasim legendama na svemu sto su dali klubu i na svim lijepim momentima koje su nam priredili, Buki me skoro rasplakao svojom pricom ali na rukovodecim pozicijama u klubu trebaju da budu ljudi koji su strucnjaci u djelatnostima koje obavljaju..
BUDI ŽELJO !!!

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 13 mar 2013, 16:58

Zeljo TV je trenutno najpoznatija i najucinkovitija marketinska aktivnost, s ciljem promocije i popularizacije naseg kluba...u Zeljo TV se ne analiziraju ucinci i doprinosi nekog u Upravi i organizaciji kluba, nego sa navijacke i igracke strane, zato mislim da ova rasprava o Bukiju i ostalim igracima, na racun Zeljo TV, nema smisla

Nama trebaju "proraditi", proigrati Svraka i Jamak ili eventualno bilo koji igrac koji ce igrati na tim pozicijama u sredini terena.
Prije sve se to odnosi na Svraku, kao kapitena koji treba biti primjer drugim, pogotovo mlađim igracima i kao igraca koji jako dobro (pokazao u sezonama prije) moze igrati ofanzivno (asist i golovi). Ako je Zola destruktivac i zaduzen za skok i prekidanje protivnickih napada, ako je Jamak nesto između Zole i Svrake, Svraka je taj kvalitet vise u nasem veznom redu (dokazao, postao reprezentativac). Ta njegova ofanzivna igra, dobra forma su nam potrebni zbog formacije koju igramo sa jednim klasicnim napadacem, a pogotov sad kad je u ekipi Smajic koji jos nije u pravoj formi (trebamo ga istrpiti), pa je jos veci teret igre pao na leđa veznih igraca. Indirektno, njegovim dobrim igrama i pokrivanjem terena, rasterecuje se Bekric, koji vise moze igrati iza dva napadaca (prirodna pozicija, puno opasniji) i na taj nacin i jedini spic u napadu ce imati vise lopte u svojim nogama, vise prilika za gol. Ja licno bih volio malo vise formaciju 4-4-2, za pocetak protiv slabijih ekipa koje uglavnom protiv nas igraju bunker. Na Svraku sam obratio malo vise paznje, kapiten je, reprezentativac i vidjeli smoda moze, potrebna nam je njegova igra, pokrivanje terena i ofanzivni dio. Potreban je i Jamak i bilo koji igrac sredine terena, vjerujem da ce u sto skorijem vremenu podici igru i zalaganje na zeljeni nivo i onda cemo gledati Zelju u izdanju koje moze proci.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 mar 2013, 17:02

Nemoj te o Dzeli, on je svoje ispricao. Danas, nas kapiten dika nasa Muamer svraka ne uklize na utakmici, a nekad se znao i boriti, kazem nekad i da dodam u rijetkim trenucima. Colic Benjamin igra zato sto su ostali gori od njega, a nase dijete, danas od izvorne nase djece jedino Zoli se moze kapa skinut jer ima 19 godina i gine bukvalno. Uzeo sam za primjer Colica i Svraku jer su oni sinonim za nasu djecu.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 mar 2013, 17:11

Je li zolotic sandzaklija ? Mislim da je zeljo na dobrom putu jer ima mlade igrace u svom pogonu koji ce uskocit nakon prodaje sadasnjih prvotimaca a za koje ce se uzet za nase uslove fine pare...o ovim koji ce uskocit mislim hodzica,bajica ,sadikovica...sta se desava sa parama za sehica ?

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 13 mar 2013, 17:17

gruezi je napisao/la:Je li zolotic sandzaklija ? Mislim da je zeljo na dobrom putu jer ima mlade igrace u svom pogonu koji ce uskocit nakon prodaje sadasnjih prvotimaca a za koje ce se uzet za nase uslove fine pare...o ovim koji ce uskocit mislim hodzica,bajica ,sadikovica...sta se desava sa parama za sehica ?
Hoćel Hodžić nazad u Liverpool ?

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 mar 2013, 17:25

Zaista ne bih želio da bilo kome solim pamet, ali je moje mišljenje da Željo kao porodica, funkcionira najbolje kada je ta porodica na okupu.

Željo je svoje najbolje rezultate (što govori historija, a ne ja) ostvarivao upravo onda kada su željina djeca i Željini ljudi bili klubu. Prvu titulu šampiona Jugoslavije smo osvojili sa Ribarom i djecom iz naše škole (Janjuš, D. Kojović, Bećirspahić, Jelušić, Janković, Sprečo).

UEFA generacija (Škrba, Berjan, Čapljić, Baljić, Baždarević-okosnica tima) + igrači koji su kao vrlo mladi došli u Želju

Poslijeratna generacija - Kružik, Adžem, Biščević, Alihodžić, Mulalić, Muharemović....

Zadnja šampionska generacija - Gušo, B. Čolić, Svraka, Jamak, Zeba...

Svi treneri u klubu su Željina djeca od pionira pa nadalje.

Željo je porodica i tako se trebamo ponašati.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 13 mar 2013, 17:50

Valja ovo ponoviti jer je Buki to baš lijepo rekao : "Ono jedino što ih molim, tu djecu, da ne prave gluposti, ne daju povoda drugima da ih kaljaju. "

Sretno plavoj mašini !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, ELDIABLO20, elSaik i 45 gostiju.