FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

RKO
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la RKO » 10 okt 2011, 23:01

ultrasstyle_tz je napisao/la:Buric je branio za Zmaj haha kad se sjetim tog golmana, na Tusnju cini mi se finale kupa TK( tad se to igralo) i vazda Sloboda-Zmaj u finalu, kad 3-4 put za redom ispuca loptu preko stajanja tamo van stadiona hahaha. pa ona tekma kad je Sica trebao postat najbolji strijelac :mrgreen:

Sjecam se toga al mislim da je bila prvenstvena utakmica:lol: :lol: :lol: ispucavo loptu sa onog gola gdje su svlacionice i 4-5 lopti je otislo u aut i na stajanje tamo :lol: :lol: :lol: a Sica cinimi se zabi 4 il 5 golova na utakmici :lol:
Zadnja izmjena: RKO, dana/u 10 okt 2011, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
RIP SALE VILENJAK

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 10 okt 2011, 23:02

SaltCityAttack je napisao/la:
turbo1 je napisao/la:Samo da popunim jos neka imena sa slike..
Predzadnji (s lijeva na desno) u prvom redu je smrad Jasmin Divanefendic, a golmana ne znam.
Prvi u drugom redu je Lepina, a poslijednji je fizioterapeut (aktuelan i danas)..
A poslijednji u 3.redu..pa jel moguce da je ono Midhat Arnautovic, danas sudac...lici opasno na njega
ma dobro nisam Divanefendica spomeno jer nije igrac, ali nije ovo Arnautovic ...arnautovic je imao kracu kosu ne ovako...ovaj golman je ja mislim Zuko Edis

Jest..svaka ti dala 8-)

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 10 okt 2011, 23:03

Dobar je golman Buric bio duse mi moje...

i naravno nezaboravna utakmica E.M.-Sica vs Zmaj od Bosne 5-5 :lol: bio je to lijep i suncan dan i jos Istok (nikad im necu halaliti sto bez potrebe srusise stajanje, Arkada Lukavac :twisted: )

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 10 okt 2011, 23:05

seven je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Ma dobar je tad bio derbi sa Zmajom od Bosne :)...ebote i oni su imali tad strasnu ekipu....prije ove godine sto vidis sliku ovdje, jer je u to vrijeme Pasalic bio u Zmaju,a ovdje je kako vidis kod nas :)....bio je Pasa zahvalan igrac i ako nije nesto cesto davao golove, ali bio je dosta dobar...znam da je jednom dao 3 gola protiv Buducnosti u pobjedi od 3:0, kad je Buducnost odigrala svoju prvu utkamicu protiv Slobode kad je usla u ligu, samo to je cini mi se bila kup utakmica , a ne ligaska.

Kod Zmaja tad su mi se svidjali njihovo desno krilo Imsirovic, naravno Cickusic jedan od najboljih stopera u ligi tih godina, zatim Nevzet Hasanbasic-Lija i on je inace sad trener nasih mladjih selekcija ja mislim...covjek je bio zvijer u vezi zaista ...znaci tih godina Zmaj je sa nama cinio pravo dobar gradski derbi

Salt znaš li možda kompletnu ekipu Zmaja iz tog vremena
ma ne mogu se bas sa d sjetiti svih, ali znam da je bilo par igraca Zvijezde... bio im je dole na beku mislim Besirovic, a igrac koji je u Zvijezdi poslije bio radilo se takodjer beku ne mogu mu se sad sjetiti imena ...dobro ne treba spominjati da im je bio Halilovic,Muratovic,Sarajlic,Petranovic ...pa i Isic im je bio jedno vrijeme otisoa iz Slobode kod njih
Semso Brzovic...

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 10 okt 2011, 23:06

astra1922 je napisao/la:komsije sta je sa jogetom cujem nesto se buni :)
de ba kad vec cvrljas po ovoj temi il napisi nesto kako treba il nemoj ba nista ni pisat...ako si nesto cuo onda to i napisi a ne ovako ispadas smijesan sa nekim miki maus pitanjima....i,da...buni se...nestalo mu juce tople vode u bojleru a tek se krenuo sapirat a i fulo je na zadnjem tiketu samo jedan rezultat..igro-oba daju go :? :? ...eto,kad vec pitas :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 10 okt 2011, 23:07

scudetto je napisao/la:Dobar je golman Buric bio duse mi moje...

i naravno nezaboravna utakmica E.M.-Sica vs Zmaj od Bosne 5-5 :lol: bio je to lijep i suncan dan i jos Istok (nikad im necu halaliti sto bez potrebe srusise stajanje, Arkada Lukavac :twisted: )
Sa te tekme se otislo direktno u Mejdan..mislim da je Brotnjo, sa Barisom Krasicem i Jozom Prskalom, gostovalo 8-)

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 10 okt 2011, 23:11

Ne bi reko da je ono Zuko jer on je mladji od Rokija (jest da su na slici obojica mladi ali mi facom ne lici na Zuku) i znam da je Zuko imao one kovrdze na glavi i to prirodne :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 okt 2011, 00:57

scudetto je napisao/la:Ne bi reko da je ono Zuko jer on je mladji od Rokija (jest da su na slici obojica mladi ali mi facom ne lici na Zuku) i znam da je Zuko imao one kovrdze na glavi i to prirodne :D

ja mislim da ipak jeste Zuko..i ovaj je ovdje mladji od Romea...Zuko je inace samnom poslije u OFK Tuzli igrao...samo ovdje ne mogu dobro vidjeti dali je ovo on ili ne...uglavnom bas cu ga pitati da li je ovo on na slici

A sto se tice Zmaja da upravo Buric je za njih branio :)...neko spomenu im Brzovica i njega sam zaboravio...kako je prije bilo bolje s merakom otici na utkamice majkemi :(....prije je liga bila interesantnija, bilo je boljih igraca i nisu se toliko jurili novci...sto mi jedne prilike Kresic rece, pa u to vrijeme su igrali za paket pilica, jer to im je bila nagrada kad su se plasirali u finale kupa :).....ebiga bez obzira na sve manje se stimalo...i ako cu evo reci da je ona utkamica Sloboda-Celik 1-4 bila namjestena, samo sto nije trebalo da bude bas tako :)...mislim covjek mi nije bas bukvalno rekao da je to dogovoreno, ve cjednostavno nije ni zelio da prica o toj tekmi kad sam ga pitao zar je ono moguce da zijanimo 1-4, a da nakon 7 dana u finalu kupa na grbavici sa dva manje igrac au polju igrmao ravnopravno i izgubimo iz onog prestrogo dosudjenog penala za Celik.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 okt 2011, 01:51

turbo1 je napisao/la:

Sa te tekme se otislo direktno u Mejdan..mislim da je Brotnjo, sa Barisom Krasicem i Jozom Prskalom, gostovalo 8-)
ma znalo se da ce se ta tekma zavrsiti 3-3, ali ona je zavrsila 5-5 :)...ebiga Nermin Vazda pogodio za Zelju pa je Sica morao jos koji uvalit :)....a jesil vidjeo kako Isic-Isa pravi penal hahahaha...ebiga Isa je bio i ostao Slobodino dijete, ali tad je igrao za Zmaj i on pravi penal ono namjerno rusi, kako bi Sica dao gol iz penala :)....Petranovic branio, odnosno pustao golove :)....znam tad nam je SUljo svima rekao da ne trebamo se lozit na ovoj utkamici da se stedimo za kosarku, kao sto rece otislo se poslije, jer rezultat je poznat :)...pazi mi nismo samo igrali nerijeseno zbog Sice.. mi smo igrlai prvenstveno zbog sebe, jer nama pobjeda nije odgovarala zbog playoffa jer bi na kraju zavrsili 3 na tabeli, jer bi tad zavrsili iza Sarajeva i Bosne Visoko, a to nam nebi odgovaralo jer bi mi svoju playoff utkamicu prvu igrali u Citluku protiv Brotnja sto nam nije odgovaralo jer su oni za nas bili nepoznanica tad.... mi smo kao 5 na tabeli u prvom kolu imali priliku ugostiti Sarajevo koje je u tim momentima bilo u rezultatskoj krizi, jer tad ih je par dana ranije i Bosna Visoko uzela u kupu na Kosevu, a dobro znamo da smo mi tu Bosnu dobili 3:0 u prvoj utkamici kupa, ali smo tamo otisli ne znam iz kojeg razloga rahmetli Huka odveo je rezernu ekipu, pa cak je i njegov sin Jasmin igrao u toj utkamici, jer je izostavio 7-8 prvotimaca i onda nas na kraju Bosna na penale izbaci i to treci gol postigli su u 90 minuti...eh tad su Demoni iz Visokog pucali za nama iz vatrenog oruzija, jer su traizli svoje transparente (koji su pali malo prije toga u TUzli od Marsena i Hibrida koji su maltene sami uzeli grupi od 80-100 navijaca koliko je tad doslo demona u Tuzlu ) :)....mislim tad si stvarno mogao Slobodu gledati uzivao si, pa i kad si gubio utkamice...pa sama izjava tad Guse upravo ove godine, kad smo mi gostovali na Kosevu, Zeljo je gostovao u Zenici kod Celika i Gusina izjava je bila dobro se sijecam kako je Sloboda najbolja ekipa u ligi i da igraju najlijepsi nogomet, a zaista tad jesmo igrali fenomenalno :(...onda protiv Zelje u kupu ljudi nam aplaudiraju na prikazanu igru, a posebno Osmanhodzicu -Buci, bez obzira sto gubimo kup sa 3:1....sad ova Sloboda kad dodje spominju nekakve bunkere, kostolomce i td :(....nadam se da ce se ponovo nekad neko rpobudit i ozivjeti nas klub i vratiti publiku na stadion
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 okt 2011, 09:37

Trenutno gledam Hayat i emisija je bila hronika krajiskih gradova....ljudi u sovjoj emisiji, i ako sloboda nema nikakve veze sa Krajinom, ipak su izdvojili nekih 5 minuta da spomenu nas klub.Uglavnom spominjali su kako se nas klub nalazi u najvecoj klubskoj krizi, i o nasoj historiji i td...vidim takodjer Denis Karic je bio tamo kod njih negdje u Krajini pa je i on nesto rekao.....zaista svaka im cast i hvala im sto su nas spomenuli i ako Sloboda zaista nema nikkve veze sa Krajinom, ali ipak nasli su vremena da nas spomenu i da nam upute rijeci podrske nasem klubu.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 11 okt 2011, 13:39

turbo1 je napisao/la:

ma znalo se da ce se ta tekma zavrsiti 3-3, ali ona je zavrsila 5-5 :)...ebiga Nermin Vazda pogodio za Zelju pa je Sica morao jos koji uvalit :)....a jesil vidjeo kako Isic-Isa pravi penal hahahaha...ebiga Isa je bio i ostao Slobodino dijete, ali tad je igrao za Zmaj i on pravi penal ono namjerno rusi, kako bi Sica dao gol iz penala :)....Petranovic branio, odnosno pustao golove :)....znam tad nam je SUljo svima rekao da ne trebamo se lozit na ovoj utkamici da se stedimo za kosarku, kao sto rece otislo se poslije, jer rezultat je poznat :)...pazi mi nismo samo igrali nerijeseno zbog Sice.. mi smo igrlai prvenstveno zbog sebe, jer nama pobjeda nije odgovarala zbog playoffa jer bi na kraju zavrsili 3 na tabeli, jer bi tad zavrsili iza Sarajeva i Bosne Visoko, a to nam nebi odgovaralo jer bi mi svoju playoff utkamicu prvu igrali u Citluku protiv Brotnja sto nam nije odgovaralo jer su oni za nas bili nepoznanica tad.... mi smo kao 5 na tabeli u prvom kolu imali priliku ugostiti Sarajevo koje je u tim momentima bilo u rezultatskoj krizi, jer tad ih je par dana ranije i Bosna Visoko uzela u kupu na Kosevu, a dobro znamo da smo mi tu Bosnu dobili 3:0 u prvoj utkamici kupa, ali smo tamo otisli ne znam iz kojeg razloga rahmetli Huka odveo je rezernu ekipu, pa cak je i njegov sin Jasmin igrao u toj utkamici, jer je izostavio 7-8 prvotimaca i onda nas na kraju Bosna na penale izbaci i to treci gol postigli su u 90 minuti...eh tad su Demoni iz Visokog pucali za nama iz vatrenog oruzija, jer su traizli svoje transparente (koji su pali malo prije toga u TUzli od Marsena i Hibrida koji su maltene sami uzeli grupi od 80-100 navijaca koliko je tad doslo demona u Tuzlu ) :)....mislim tad si stvarno mogao Slobodu gledati uzivao si, pa i kad si gubio utkamice...pa sama izjava tad Guse upravo ove godine, kad smo mi gostovali na Kosevu, Zeljo je gostovao u Zenici kod Celika i Gusina izjava je bila dobro se sijecam kako je Sloboda najbolja ekipa u ligi i da igraju najlijepsi nogomet, a zaista tad jesmo igrali fenomenalno :(...onda protiv Zelje u kupu ljudi nam aplaudiraju na prikazanu igru, a posebno Osmanhodzicu -Buci, bez obzira sto gubimo kup sa 3:1....sad ova Sloboda kad dodje spominju nekakve bunkere, kostolomce i td :(....nadam se da ce se ponovo nekad neko rpobudit i ozivjeti nas klub i vratiti publiku na stadion
Men se cini da su oni vec do poluvremena nadoknadili tih 3-0...koji je to sok bio tada :(

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 11 okt 2011, 13:57

[youtube][/youtube]

bogami eto cudo se desi :)

[youtube][/youtube]

a vidi Sakiba i ofiraze kod penala :roll:

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 okt 2011, 14:48

"ZA VECERAS SVI SU NABRIJANI KAO I JA AL KOD MENE FALI JEDAN POZIV NA KOJI SAM NAVIKAO GODINAMA BILO SA SLOBODOM ILI REPREZENTACIJA BILO POBJEDILI ILI GUBILI FALI MI DA ME NAZOVE SALE VILENJAK DA KAZE KRKANE GDJE SI TO EV MENE I RAKE SJEDIMO VIDIMO SE VECERAS SKUPI EKIPU IDEMO FURAT BEZ NJEGA MI NEMA SMISLA VECERAS IAKO POBJEDIMO BEZ NJEG NEMA SLAVLJA TO JE ISTO KO KAD NAVIJAS IZ SVEG GLASA A NEMA ZVUKA TISINA IZLAZI ZA MENE BEZ NJEGA NEMA SMISLA GLEDAT UTAKMICU SAMO JE 1 SALE VILENJAK KOLKO FALI POKAZUJE VECERAS DA SMO SVI NA SLATINI PODJELJENI A KAD JE ON BIO SVI BI BILI ZAJEDNOOOO :((((((((( 075"

Morao sam kopirati ovaj status sa fb-a, vecina vas pretpostavlja ili zna od koga je ali je velika istina ovo, :(
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 okt 2011, 15:39

ma namjestena ba tekma bila vidi Soka kako suta penal :)...mislim kuci smo ih poderali bili, a tad smo stvarno igrali nevjerovatno.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 11 okt 2011, 16:10

Ovo je sve lijepo spomenuti bar u par mjeseci ,ali sad bi bilo lijepo da govorimo o trenutnim dešavanjima i stanju u klubu.Svi mi malo stariji znamo i boli nas kad vidimo kako je to nekad bilo,a šta se danas radi i čini mi se da trenutno u našem klubu nema ljudi koji vole Slobodu i misle joj dobro.Tu su samo profiteri i oni koji čekaju penziju ,a ništa ne rade.

nekad^navijac
Kontakt:

Post Postao/la nekad^navijac » 11 okt 2011, 18:22

Amer (AMAR) Rahmanović ušao je u igru u 61. minuti umjesto kapitena Zdenka Bilaća, a upravo nogometaš Slobode u 78. minuti donio je izabranicima Tonija Karačića treću pobjedu na kvalifikacionom turniru. Slavchev je u posljednjim trenucima utakmice zaradio crveni karton.

Bravo za malca ,bit ce nesto od njega :mrgreen:
3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 11 okt 2011, 18:24

deset je napisao/la:Ovo je sve lijepo spomenuti bar u par mjeseci ,ali sad bi bilo lijepo da govorimo o trenutnim dešavanjima i stanju u klubu.Svi mi malo stariji znamo i boli nas kad vidimo kako je to nekad bilo,a šta se danas radi i čini mi se da trenutno u našem klubu nema ljudi koji vole Slobodu i misle joj dobro.Tu su samo profiteri i oni koji čekaju penziju ,a ništa ne rade.

Sam si sve reko i sta da se pise vise, ovako makar se nekad nesto znacajno desavalo i ima se o cemu pisati, ovo danas nije vrijedno pomena :oops:

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 12 okt 2011, 12:21

VolimTz je napisao/la:"ZA VECERAS SVI SU NABRIJANI KAO I JA AL KOD MENE FALI JEDAN POZIV NA KOJI SAM NAVIKAO GODINAMA BILO SA SLOBODOM ILI REPREZENTACIJA BILO POBJEDILI ILI GUBILI FALI MI DA ME NAZOVE SALE VILENJAK DA KAZE KRKANE GDJE SI TO EV MENE I RAKE SJEDIMO VIDIMO SE VECERAS SKUPI EKIPU IDEMO FURAT BEZ NJEGA MI NEMA SMISLA VECERAS IAKO POBJEDIMO BEZ NJEG NEMA SLAVLJA TO JE ISTO KO KAD NAVIJAS IZ SVEG GLASA A NEMA ZVUKA TISINA IZLAZI ZA MENE BEZ NJEGA NEMA SMISLA GLEDAT UTAKMICU SAMO JE 1 SALE VILENJAK KOLKO FALI POKAZUJE VECERAS DA SMO SVI NA SLATINI PODJELJENI A KAD JE ON BIO SVI BI BILI ZAJEDNOOOO :((((((((( 075"

Morao sam kopirati ovaj status sa fb-a, vecina vas pretpostavlja ili zna od koga je ali je velika istina ovo, :(
:cry:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 okt 2011, 23:52

hoce li protiv Zvijezde biti u sastavu Alen Mesanovic i Kasapovic?...sad eto imamo 3 napadaca u ekipi :)..Kasap je odlican igrac bio za nas stil igre na gostovanjima, dok kuci i ne bas, ali Kasap ce nam mnogo pomoci...da li je on gdje igrao svo ovo vrijeme?...eh jos kad bi to ucinili Okanovic,Huseinovic i Bekic mi bi imali tad dosta dobru ekipu, ali bi opet ostali losi u odbrani
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 14 okt 2011, 10:09

SaltCityAttack je napisao/la:hoce li protiv Zvijezde biti u sastavu Alen Mesanovic i Kasapovic?...sad eto imamo 3 napadaca u ekipi :)..Kasap je odlican igrac bio za nas stil igre na gostovanjima, dok kuci i ne bas, ali Kasap ce nam mnogo pomoci...da li je on gdje igrao svo ovo vrijeme?...eh jos kad bi to ucinili Okanovic,Huseinovic i Bekic mi bi imali tad dosta dobru ekipu, ali bi opet ostali losi u odbrani
Kasap nemoze igrat, a Alenu je zavrsena registracija, trebao bi bit u sastavu :)
A za Kaseta, proslu sezonu je igro u Gracanici ja mislim a ovu nije nigdje ;)
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, Skojevska i 23 gosta.