Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la LenBias » 06 sep 2013, 08:47

ArthurBishop je napisao/la:Nisam želio ništa komentarisati, jer mi njegova večerašnja igra nit' miriše nit' smrdi. Međutim, kad sam vidio kako jedan Goran Dragić grize, igra, bori se, tuče se, kakav je lider, poželio sam samo da je Mirza gledao večerašnju tekmu slovenaca kontra prvaka. Eh, da je nama Mirza takav lider, al' taj film nećemo gledati, jer Mirza prvo mora spustit' se na zemlju, pa tek onda početi igrati kako je nekad igrao.
I večeras je na momente odličan bio, nakon toga, valjda vidio da nema fajde trudit' se. Ok, igra sa debilima, al' je ipak ikona ove repke.

@LenBias popusti me čovječe živ bio. Nismo na isto intelektualnom nivou, ne gledamo stvari sa iste tačke, shvati ovo kako hoćeš. Živ mi bio, uživaj.
naravno da nismo, ti se ne razumijes u kosarku, inace je tako, svako ko se busa u prsa da je pametan i govori na sva usta u velikoj vecini slucajeva ne goli ..., ma znas sta vec :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 06 sep 2013, 13:34

Ne vidim gdje sam se busao, al' u pravu si. Pojma nemam o ovoj igri, neću više se upuštat' u raspravu s tobom, jer si veliki stručnjak. Do mene je, izvini molim te. :(
Željezničar za život cijeli!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 sep 2013, 16:31

Trenutak koji je prelomio utakmicu je ono Mirzino prekucavanje Vucevica. Za postera! Takodjer i Gordicevo zakucavanje sa 2 ruke. Danas je Mirza uzeo previse suteva, ali je igrao i dobru, cvrstu odbranu. Uz 18 poena to dodao 11 skokova.
Sport je lijek za tijelo i duh.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2013, 16:36

storm_raider je napisao/la:Trenutak koji je prelomio utakmicu je ono Mirzino prekucavanje Vucevica. Za postera! Takodjer i Gordicevo zakucavanje sa 2 ruke. Danas je Mirza uzeo previse suteva, ali je igrao i dobru, cvrstu odbranu. Uz 18 poena to dodao 11 skokova.
Upravo tako.Po meni je jedino zakazao protiv Latvije,ali je u ove zadnje 2 imao strasnog posla u odbrani...Ali koga briga sto cuvas igrace i po 10cm vise od sebe,bitno je da te 'ne ide' u napadu i gdje je sva odbrana fokusirana na tebi... :roll: :roll:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 sep 2013, 16:37

Da je spremniji ha bilo bi jos bolje.
Al raduje barem kad ga ne ide sut iz vana da ga nece siliti do sutra , nego malo pokusava mixati sa igrom ledjima (a bilo je protiv onih grmelja tesko to raditi).

I opet na kraju je dosao na svoje , vec spomenuto zakucavanje , pa ona trojka na -12 gdje je pocela serija etc.

Ocekujem da pokenja Antica za najbolju partiju na turniru.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 sep 2013, 16:42

Raul_64 je napisao/la:Ocekujem da pokenja Antica za najbolju partiju na turniru.
Očekujem da ga pomiješa sa Boozerom, zatim da se nafura da je ovo NBA i da se tek onda pokenja Antiću po faci. :lol:
Ono zakucavanje je anulirao nemogućnošću da Ricea ugura u koš zajedno s loptom. Pa ono se ne smije dešavati da prilikom onakvog missmatcha pokušava fadeaway. :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 sep 2013, 16:45

Vec ga je pokenjao u Euroligi, nakon sto ga je isti unistio na EP. Sutra bi ga trebao Mirza unistiti, ipak je puno kvalitetniji. Svidjela mi se ona drskost na klupi pred kraj, neka pokaze malo krvi i on. Vodja si ove generacije, moras trositi zivce vise od ostalih igraca.

@Monolog, u toj situaciji je dobio 2 bacanja, tako da je rezultat ispao i bolji. Slazem se da je u missmatchu morao ici ledjima, ali ga je cekao Vucevic svakako na udvajanju, a Sehovic pokrivao dijagonalu sa Sutala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 sep 2013, 16:47

Monolog je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Ocekujem da pokenja Antica za najbolju partiju na turniru.
Očekujem da ga pomiješa sa Boozerom, zatim da se nafura da je ovo NBA i da se tek onda pokenja Antiću po faci. :lol:
Ono zakucavanje je anulirao nemogućnošću da Ricea ugura u koš zajedno s loptom. Pa ono se ne smije dešavati da prilikom onakvog missmatcha pokušava fadeaway. :oops:
to je bilo klasicno iznudjivanje faula

mirza je evidentno izgubio na sutu ali ovo mentalitetom vise nije onaj mirza, stari mirza je samo sutao i nije nista skoro radio drugo, ovaj se slomi u odbrani, skace, danas je imao 12-13 skokova, nabacio je misicnu masu za nba i sve to rezultira promasajima, to je cista logika, bas zbog toga ostali u tome trebaju vise uskakati i raditi za ekipu jer je ocito da on radi ovim igrama na dvije strane parketa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 sep 2013, 16:48

storm_raider je napisao/la:Sutra bi ga trebao Mirza unistiti, ipak je puno kvalitetniji.
E neće. :P
Možda u nedjelju, ali sutra neće. :P
Jedino ukoliko se ne dogovore za jedan prijateljski basket. :mrgreen:
LenBias je napisao/la:to je bilo klasicno iznudjivanje faula
Dakako. Daj ba, ono se preskače zakucava i dobiješ nagradu u vidu dodatnog slobodnog bacanja. :? Kakvo iznuđivanje faule. Leđima pod koš protiv nižeg igrača, onda na snagu dobijaš faul + koš. Ovo je bio bijeg i Nowitzkijev šut.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 sep 2013, 16:52

pa nije mirza all star zakucavac u nba da preleti svakog nizeg brate, znam ja sta u teoriji treba o i sta je trebao uraditi, slazem se tu ali kazem na sta je isao ovaj put :D

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 sep 2013, 16:52

Monolog je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Sutra bi ga trebao Mirza unistiti, ipak je puno kvalitetniji.
E neće. :P
Možda u nedjelju, ali sutra neće. :P
Jedino ukoliko se ne dogovore za jedan prijateljski basket. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Ma na to sam i mislio. :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2013, 16:53

Zaista je zanimljivo čitati postove forumaša koji u ovih par dana pljuju po Mirzi Teletoviću kao da je u pitanju neki ratni zločinac, a ne najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine.

Očigledno je da mnogi zaboravljaju Mirzin pristup prema reprezentaciji i njegov učinak u kvalifikacijama. On je mogao odbiti nastup za reprezentaciju radi bolje pripreme u NBA kao što su to mnogi uradili u drugim reprezentacijama (Turska, Italija, Njemačka, Španija, Francuska), no ne, Mirza to nije htio.

Mogao je glumiti neku zvijezdu i dizati se iznad ekipe, no čitajte sve izjave samog Mirze. Kritizirao ga je Aco radi slabe fizičke spreme i mnogi bi se naljutili, ali ne Mirza, Mirza je odmah počeo sa treninzima i uzeo je kritiku kao motivaciju za njegov daljni napredak.

Stidite se svi koji prozivate Mirzu, istinskom patrioti i čovjeku koji nosi toliki teret na leđima ove reprezentacije da obraduje naciju. Sram vas bilo da se uopće možete nazivati navijačima.

Mirza, hvala ti za sve!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 sep 2013, 17:14

da li se pojavio youtube link onog mirzinog zakucavanja? :mrgreen:

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 06 sep 2013, 20:16

LenBias je napisao/la:da li se pojavio youtube link onog mirzinog zakucavanja? :mrgreen:
nije jos ali imaju svi promasaji, ja gledam od 17h i jos nisam sve izgledao, ostalo je jos nekih 10 minuta.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2013, 20:22

mrsic07 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:da li se pojavio youtube link onog mirzinog zakucavanja? :mrgreen:
nije jos ali imaju svi promasaji, ja gledam od 17h i jos nisam sve izgledao, ostalo je jos nekih 10 minuta.
trolaj,trolaj..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 08:55

nemoguce da i dalje nema zakucavanje na youtube :oops:

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 07 sep 2013, 08:58

nesto je aco spomenu nokaut utakmicu ?? s kojeg mjesta se igra ta je li sa 4 ?

cr1ptowow
Kontakt:

Post Postao/la cr1ptowow » 07 sep 2013, 09:28

Jučer sam bio na tekmi i bilo mi je drago prisustvovati onakvoj utakmici.

Eh sad prvo kritika za vas pametnjakoviće, svi pričate ovdje, hajde dođite i bodrite tekmu. Da znate kako publika utiče to nije normalno.

Drugo za Mirzu predobro odigrao koliko god šuteva imao. Njemu se daje lopta često kad ne mogu ništa pa de se ti poseri Mirza na to.

Aco i sam nama poslije tekme kaže, ne zna šta je sa Zekom, Stipanović igra povrijeđen.

Crnogorska 14ka je daleko najjači fizički jučer bio i nije mu niko ništa mogao, odgurao je svakog našeg momka baš lako jbg.

sve u svemu je vrh bilo

Ultra05
Kontakt:

Post Postao/la Ultra05 » 07 sep 2013, 09:33

Neutral je napisao/la:Zaista je zanimljivo čitati postove forumaša koji u ovih par dana pljuju po Mirzi Teletoviću kao da je u pitanju neki ratni zločinac, a ne najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine.

Očigledno je da mnogi zaboravljaju Mirzin pristup prema reprezentaciji i njegov učinak u kvalifikacijama. On je mogao odbiti nastup za reprezentaciju radi bolje pripreme u NBA kao što su to mnogi uradili u drugim reprezentacijama (Turska, Italija, Njemačka, Španija, Francuska), no ne, Mirza to nije htio.

Mogao je glumiti neku zvijezdu i dizati se iznad ekipe, no čitajte sve izjave samog Mirze. Kritizirao ga je Aco radi slabe fizičke spreme i mnogi bi se naljutili, ali ne Mirza, Mirza je odmah počeo sa treninzima i uzeo je kritiku kao motivaciju za njegov daljni napredak.

Stidite se svi koji prozivate Mirzu, istinskom patrioti i čovjeku koji nosi toliki teret na leđima ove reprezentacije da obraduje naciju. Sram vas bilo da se uopće možete nazivati navijačima.

Mirza, hvala ti za sve!
Nek te ne cudi to burazeru,pogan smo mi od naroda.Cim ne ide,odma je Mirza smece,a u fudbalu Dzeko,jednostavno mi sve to valja odma u startu popljujemo.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2013, 12:35

isto kao sto ne volim ljude koji jedva cekaju da napadnu, a njih je vecina naseg stanovnistva jer kod nas se uspijeh najteze oprasta, ali isto tako ne volim sljepe branioca lika i djela nekoga jer samim time toga kada grijesi cine jos gorim

opravdana kritika je uvijek dobro dosla jer tjera nekoga da uci na svojim greskama

a ja pratim teletovica od KK Slobode, preko ostendea, tau/caja laborala i sada netsa, tako da mi je veoma tesko reci nesto novo o njegovom profesionalnom zivotu

a vi koji kritikujete i vi koji branite da li znate sta se najvise zamjera teletovicu

pa cinjenica sto je on pod acom (zvanicno, realno vec pod sabetom) preuzeo ulogu vodje, kapitena i glavnog igraca, a sto je on izvrsno opravdao u kvalifikacijama gdje je pored izvrsni suterskih sposobnosti pokazivao sposobnosti i razigravanja ekipe, motivatora i pravog kapitena
bas zbog gore navedenog svi smo sa nestrpljanjem cekali ovaj eurobasket, pratili mirzu do kasnih sati u NBA radovali se dobrim partijama i ljutili na trenere kada nije igrao
ALI
covijek koji se vratio iz amerike nije bio vise skromni i povuceni mirza, nego se vratila NBA zvijezda (nominalno jer to u NBA nije postao), a to govore ljudi koje ga licno znaju od djetinjstva ili su mu cak rod, sto opet nama kao navijacima ne treba da smeta
ALI
to je on prenio na teren i vise nema mirze kapitena, nego mirza zvjezda koji se ispucava samo za razliku od kvalifikacija kada bi vidio da ga sut vise ne ide pokusavao da razigrava igrace ili da igra odbranu ili da skace (ma da ruku na srce to je djelomicno uradio u drugom poluvremenu sa crnom gorom) nego podcinjuje kolektiv samom sebi i svojoj promociji

opet je i kao takav jedan dobar igrac, ALI nama ne treba jos jedan solidan igrac nego nam treba lider

ja sam uvjek mislio da ce to mirza i biti, ali (po ko zna koji put ali) trenutno se na terenu kao lider promice mladzi, neiskusniji i igracki slabiji nihad djedovic (mada je i on daleko jos od pravog lidera)

summa summare
mi koji pratimo kosarku opravdano kritikujemo mirzu i jednostavno zelimo da se vrati mirza iz kvalifikacija
mirza lider i kapiten igrac koji cini druge igrace boljim

nadam se da sam sada objasnio i pljuvacima i sljepim obozavateljima je ipak reprezentacija mirze igraca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, invincible1921 i 20 gostiju.