isto kao sto ne volim ljude koji jedva cekaju da napadnu, a njih je vecina naseg stanovnistva jer kod nas se uspijeh najteze oprasta, ali isto tako ne volim sljepe branioca lika i djela nekoga jer samim time toga kada grijesi cine jos gorim
opravdana kritika je uvijek dobro dosla jer tjera nekoga da uci na svojim greskama
a ja pratim teletovica od KK Slobode, preko ostendea, tau/caja laborala i sada netsa, tako da mi je veoma tesko reci nesto novo o njegovom profesionalnom zivotu
a vi koji kritikujete i vi koji branite da li znate sta se najvise zamjera teletovicu
pa cinjenica sto je on pod acom (zvanicno, realno vec pod sabetom) preuzeo ulogu vodje, kapitena i glavnog igraca, a sto je on izvrsno opravdao u kvalifikacijama gdje je pored izvrsni suterskih sposobnosti pokazivao sposobnosti i razigravanja ekipe, motivatora i pravog kapitena
bas zbog gore navedenog svi smo sa nestrpljanjem cekali ovaj eurobasket, pratili mirzu do kasnih sati u NBA radovali se dobrim partijama i ljutili na trenere kada nije igrao
ALI
covijek koji se vratio iz amerike nije bio vise skromni i povuceni mirza, nego se vratila NBA zvijezda (nominalno jer to u NBA nije postao), a to govore ljudi koje ga licno znaju od djetinjstva ili su mu cak rod, sto opet nama kao navijacima ne treba da smeta
ALI
to je on prenio na teren i vise nema mirze kapitena, nego mirza zvjezda koji se ispucava samo za razliku od kvalifikacija kada bi vidio da ga sut vise ne ide pokusavao da razigrava igrace ili da igra odbranu ili da skace (ma da ruku na srce to je djelomicno uradio u drugom poluvremenu sa crnom gorom) nego podcinjuje kolektiv samom sebi i svojoj promociji
opet je i kao takav jedan dobar igrac, ALI nama ne treba jos jedan solidan igrac nego nam treba lider
ja sam uvjek mislio da ce to mirza i biti, ali (po ko zna koji put ali) trenutno se na terenu kao lider promice mladzi, neiskusniji i igracki slabiji nihad djedovic (mada je i on daleko jos od pravog lidera)
summa summare
mi koji pratimo kosarku opravdano kritikujemo mirzu i jednostavno zelimo da se vrati mirza iz kvalifikacija
mirza lider i kapiten igrac koji cini druge igrace boljim
nadam se da sam sada objasnio i pljuvacima i sljepim obozavateljima je ipak reprezentacija mirze igraca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10