Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 jun 2024, 22:17

ulazi Max u krivinu kao da vozi slepera
Don't believe the hype.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jun 2024, 22:23

ronaldo99 je napisao/la:
30 jun 2024, 22:10
Evo ovdje se sve jasno vidi, lik ide namjerno u njega uopste ne zeli skretati dok nije doslo do kontakta
Gledajući po onoboardu, nije ni primjetio Norrisa jer gleda desno

https://www.reddit.com/r/formula1/s/XGI1LAoDjy
Vjerovatno i veće pomjeranje al' niko nije a rekao tad

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 jun 2024, 22:28

Jabroni je napisao/la:
30 jun 2024, 22:23
ronaldo99 je napisao/la:
Evo ovdje se sve jasno vidi, lik ide namjerno u njega uopste ne zeli skretati dok nije doslo do kontakta

Ma nije ga primjetio gdje ce ga primjetiti, e sta covjek sve nece procitati

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 22:30

Pa Sainz je skrenuo u desno, vidiš da nije promašio Apex tu, jasno se vidi na videu. A Verstappen nastavio pravolinijski i tek skreće dole na vanjskoj liniji kad Norris nije imao gdje. Ili u njega ili van staze.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jun 2024, 22:36

Bundesliga je napisao/la:
30 jun 2024, 22:30
Pa Sainz je skrenuo u desno, vidiš da nije promašio Apex tu, jasno se vidi na videu. A Verstappen nastavio pravolinijski i tek skreće dole na vanjskoj liniji kad Norris nije imao gdje. Ili u njega ili van staze.
Doslovno identičnu kretnju imaju

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 22:41

Gdje imaju istu kretnju, jel imaš oči jbt. Pa gledaj da Sainz ide na ivičnjak desno, a Verstappen nije vidio tog ivičnjaka, nego nastavio pravolinijski. Norris je jedino mogao tu otići van staze, ili u Verstappena. Ne možeš mijenjati linije na kočenju tako, prvo krenuo unutrašnjom stranom, pa prešao na vanjsku i išao direktno na Norrisa. Norris uzeo vanjsku liniju i držao se nje.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jun 2024, 22:47

30 jun 2024, 22:41
Gdje imaju istu kretnju, jel imaš oči jbt. Pa gledaj da Sainz ide na ivičnjak desno, a Verstappen nije vidio tog ivičnjaka, nego nastavio pravolinijski. Norris je jedino mogao tu otići van staze, ili u Verstappena. Ne možeš mijenjati linije na kočenju tako, prvo krenuo unutrašnjom stranom, pa prešao na vanjsku i išao direktno na Norrisa. Norris uzeo vanjsku liniju i držao se nje.
Ivičnjak desno? Jel ti gledaš dobar snimak ili ne znaš pokrenut pa napamet pričaš, kao što onda nisi znao pravilo sebi prevesti pa lupao gluposti? Nema šanse da ne vidiš istu kretnju

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 22:50

Jabroni je napisao/la:
30 jun 2024, 22:47
Ivičnjak desno? Jel ti gledaš dobar snimak ili ne znaš pokrenut pa napamet pričaš, kao što onda nisi znao pravilo sebi prevesti pa lupao gluposti? Nema šanse da ne vidiš istu kretnju
Sainz skreće desno gdje ima taj mali žuti curb na crvenom. Verstappen ne skreće, nego ide da izgura Norrisa sa staze ili da ga natjera da odustane kako se ne bi zabio u njega. Sainz skreće desno, Verstappen ne skreće, nego nastavlja pravolinijski, dok gotovo nije izašao sa staze. Ne znam šta ti nije jasno.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jun 2024, 22:56

30 jun 2024, 22:50
Sainz skreće desno gdje ima taj mali žuti sausage curb na crvenom. Verstappen ne skreće, nego ide da izgura Norrisa sa staze ili da ga natjera da odustane kako se ne bi zabio u njega. Sainz skreće desno, Verstappen ne skreće, nego nastavlja pravolinijski, dok gotovo nije izašao sa staze. Ne znam šta ti nije jasno.
Aha ti hladno ignorišeš da se tu desio kontakt u kojem je Maxu probušena guma, my bad. Da se Max zabio ondje u Sainza, Sainz bi najnormalnije skrenuo desno s puknutom gumom :thumbup:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 22:57

slika

Kad se desio kontakt, Verstappen je već promašio tu skretanje, jer nije imao namjeru da skreće tu uopšte. Pogledaj koliko je Sainz već desno, jer ide da skrene na tom mjestu. A Verstappen je nastavio na Norrisa lijevo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jun 2024, 23:08

Jabroni je napisao/la:
30 jun 2024, 22:23
ronaldo99 je napisao/la:

Zato jer se ne radi o Landu i njegovim dickridersima. Chokerska kanta od vozaca sto je danas ponovo pokazao. Da je Max bio u njegovoj poziciji danas lagano bi ovo rutinirao.

Pravila su veoma pickasta, ne smijes se pomjeriti nimalo ni promijeniti brzinu nimalo ako si ispred vec pusti da te prodje. Toliko mekana pravila i danas kao i npr kad je Alonso kocio Russelu pa se ovaj jadan izgubio. Tom levatu treba pustiti video ovogodisnje f2 trke u Monacu iz tunela.

A ovo danas je toliko suvisna rasprava jer je Lando dovio +5 i prije incidenta.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 23:14

Madal je napisao/la:
30 jun 2024, 23:08
Pravila su veoma pickasta, ne smijes se pomjeriti nimalo ni promijeniti brzinu nimalo ako si ispred vec pusti da te prodje. Toliko mekana pravila i danas kao i npr kad je Alonso kocio Russelu pa se ovaj jadan izgubio. Tom levatu treba pustiti video ovogodisnje f2 trke u Monacu iz tunela.

Smiješ, ali ne smiješ na kočenju. Što je dobro pravilo. Zamisli da se svako pomjera lijevo, desno na kočenju. Pa tu bi bilo sudara i problema na sve strane. Ne smiješ se pomjerati jer je opasno. Ako uzmeš unutarnju liniju, moraš se držati nje. A ne, Verstappen krenuo desno, pa onda lijevo na Norrisa. Imaš znak nekih 100 metara prije, gdje se još uvijek smiju mijenjati linije, ne možeš mijenjati u zadnji trenutak.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jun 2024, 23:25

@bundesliga Ja bih rekao da ti fundamentalno ne razumiješ F1 ako mislis da postoji jedna tacka kocenja.

Nemam F1 pro da provjerim, ali prilicno sam siguran da se vise puta branio na ovaj nacin, i normalno ulazio u krivinu šire (u odnosu na Sainza jer je drugačije pripremao odbranu druge DRS zone)

Ti ovo vidis kao Brazil kad je svjesno isao da fuli krivinu, i mozda najbolje da uporedis tu situaciju kad su on i Hamilton sisli sa staze i koja je tu brzina prenesena u krivinu, za razliku od ovdje gdje se Max jedva krece Da je prenio brzinu koju ti kazes zavrsio bi on u ogradi s probusenom gumom a ne par metara izvan krivine uz dva kontakta s Norrisom

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 23:30

A gdje sam ja napisao da je on brzo ušao ovdje u krivinu? Kažem da mijenja linije u zadnji trenutak, gdje nije dozvoljeno. Norris je bio odmah do njega, a ovaj mu ne ostavlja prostor, već baš ide da ga izgura ili da ga natjera da odustane. Verstappen je ovo radio da bi imao bolji izlaz, ali ne možeš to raditi kad ti je čovjek na metar od tebe.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jun 2024, 23:33

Kakva bi tek ovdje bila reakcija da su zamijenjene role?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jun 2024, 23:33

30 jun 2024, 23:14
Madal je napisao/la:
30 jun 2024, 23:08

Smiješ, ali ne smiješ na kočenju. Što je dobro pravilo. Zamisli da se svako pomjera lijevo, desno na kočenju. Pa tu bi bilo sudara i problema na sve strane. Ne smiješ se pomjerati jer je opasno. Ako uzmeš unutarnju liniju, moraš se držati nje. A ne, Verstappen krenuo desno, pa onda lijevo na Norrisa. Imaš znak nekih 100 metara prije, gdje se još uvijek smiju mijenjati linije, ne možeš mijenjati u zadnji trenutak.
Nevezano sad ko za koga navija meni su ta pravila prestroga i cinjenica je da nisu konstantna. Pa bilo je u zadnjim godimama branjenja pozicija sa krivudanjem na pravcima gdje se tek nakon 3.-4. puta daje kazna tom vozacu sto je apsurdno i 10x gore nego ovo Maxovo danas. Ovo danas je minorno pomjeranje i s obizrom da je ispred moze se uzeti kao uzimanje drugacije linije za zavoj.

Da se vratimo na to danas po pravilima naravno da je Max kriv ali je cinjenica da je Lando kanta i da je prije ovog cirkusa dobio kaznu od 5 sekundi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jun 2024, 23:38

Jabroni je napisao/la:
30 jun 2024, 23:33

Kakva bi tek ovdje bila reakcija da su zamijenjene role?
Pa to je još gore, a stalno se dopušta. Brazil o kojemu si pričao je slična stvar, kao i još neka mjesta. Dopušta se da čovjek nastavi pravolinijski, sve dok ne ode van granica, što je glupost na kvadrat. Ovaj što je na spošljašnjoj liniji, ne može ništa, ili sudar ili da se povuče.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 01 jul 2024, 00:07

Bicu bezobrazan i prepun predrasude ali mislim da je Lando bas zelio neki kontakt ili nesto u vidu ovoga jer je znao da mu ne gine 5s kazne.

Pogledas video i vidis koliko Max ide lijevo i ide na kerb u odnosu na Norrisa koji se ne mice mnogo uprkos tome sto ga Sainz zatvara.

Ne znam cemu tolika diskusija, napisao sam danas ovdje, preuvelicavanje za sve sto Max uradi samo da bi se moglo kenjati po njemu kao vozacu, nista nevidjeno, svi se brane na isti princip, prljavo ali efikasno kad se boris da budes prvi.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 01 jul 2024, 08:00

Tačno sam zaboravio kakvo je smeće Max kad nema sekundi brži bolid po krugu. Pomislio sam da je malo ostario i odrastao, ali ne, samo je bio toliko dominantan da nije bilo potrebe da pravi ovakva sranja. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Invincibles14
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles14 » 01 jul 2024, 08:01

Jos jednom dokazano kakav je pakas Max, milina ga je vidjeti izvan podija.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.