Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Neutral
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2014, 04:43

Alex Kennedy: The Denver Nuggets have considered trading JaVale McGee and/or Wilson Chandler, according to league ****.

:kafa:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2014, 11:56

Neutral je napisao/la:Alex Kennedy: The Denver Nuggets have considered trading JaVale McGee and/or Wilson Chandler, according to league ****.

Kako bi mu samo ovo odgovaralo, iako je pomalo nerealno ocekivati da se ovo desi. Zapravo, mozda oni njega trejduju, ali ce dovesti jos jednog centra. Ne vjerujem da planiraju Mozgova (drvo od igraca) kao prvog centra, a naseg Jusufa kao prvu rezervu. Koliko god mi mislili da je on zvijer, da je nevjerovatan talenat, NBA liga je ipak NBA liga. Mora on jos mnogo raditi. Ima tu jos puno prostora za napredak, i kad je u pitanju ledjna tehnika i igra licem prema kosu (cinjenica da se bavi kosarkom svega par godina dovoljno govori). Mene neka euforija hvata kad pomislim da on vec od naredne sezone ide u Ameriku, pomislim da ce se on bez obzira na sve moze nametnuti tamo, jer ga poznajem privatno i znam kako je blesav. Medjutim, razum mi govori da je bolje ostati u Evropi jos godinu-dvije. Garantujem da bi se on za taj period sredio i u igrackom, i u kondicionom, i u psiholoskom, i u taktickom smislu. Bojim se da bi ga mogla zadesiti Shangelijina sudbina...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 02 jul 2014, 12:02

kobe24 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Alex Kennedy: The Denver Nuggets have considered trading JaVale McGee and/or Wilson Chandler, according to league ****.

Kako bi mu samo ovo odgovaralo, iako je pomalo nerealno ocekivati da se ovo desi. Zapravo, mozda oni njega trejduju, ali ce dovesti jos jednog centra. Ne vjerujem da planiraju Mozgova (drvo od igraca) kao prvog centra, a naseg Jusufa kao prvu rezervu. Koliko god mi mislili da je on zvijer, da je nevjerovatan talenat, NBA liga je ipak NBA liga. Mora on jos mnogo raditi. Ima tu jos puno prostora za napredak, i kad je u pitanju ledjna tehnika i igra licem prema kosu (cinjenica da se bavi kosarkom svega par godina dovoljno govori). Mene neka euforija hvata kad pomislim da on vec od naredne sezone ide u Ameriku, pomislim da ce se on bez obzira na sve moze nametnuti tamo, jer ga poznajem privatno i znam kako je blesav. Medjutim, razum mi govori da je bolje ostati u Evropi jos godinu-dvije. Garantujem da bi se on za taj period sredio i u igrackom, i u kondicionom, i u psiholoskom, i u taktickom smislu. Bojim se da bi ga mogla zadesiti Shangelijina sudbina...
sve to stoji. ali ako ima imalo sanse da se nametne za minutazu u nba, nek die. dzaba mu jos 2 ili 3 godine u Evropi, opet ce mu trebati godina ili 2 adaptacije u nba. tak oda nema razloga da gubi vrijeme.
mozda mu je za nba bas prednost ta njegova blesavost i mladalacka drskost.. mislim nikad se ne zna.. al ako moze nek fura.. nece mu naskodit

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 02 jul 2014, 12:11

Nurkić treba odmah u NBA,nema razloga da čeka,Denver ima možda i najboljeg kondicionog trenera,jedan fini topli sistem i krug ljudi oko kluba,uvijek su radili košarkaški znalci u Denveru,cijene svakog iole dobrog košarkaša,smatram da će Juka u Denveru već u prvoj sezoni pokazati da vrijedi,i da će se izboriti za neku značajniju ulogu,možda neće biti starter do kraja sezone,ali mislim da će dobiti svojih 20 minuta po utakmici sigurno.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jul 2014, 12:11

Tesko da moze proci kao Toko, jer je on u Netsima imao daleko vecu konkurenciju nego je Nurkic sada ima u Denveru. Osim toga, Netsi su pucali odmah na naslov i u takvim uslovima tesko je novim mladim igracima, pogotovo ako su jos iz Evrope, da se nametnu.

Nurkic ima mnogo bolju situaciju od njega, a hoce li se izboriti za neke minute i sta ce uraditi po pitanju sebe, to najvise ovisi o njemu... Priliku ce po svemu sudeci dobiti. Nerealno je ocekivati da igra u prosjeku 20 minuta u prvoj sezoni, ali ako bi imao svojih 10-12 minuta, ja bih bio zadovoljan.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 02 jul 2014, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2014, 12:12

Sapce je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
sve to stoji. ali ako ima imalo sanse da se nametne za minutazu u nba, nek die. dzaba mu jos 2 ili 3 godine u Evropi, opet ce mu trebati godina ili 2 adaptacije u nba. tak oda nema razloga da gubi vrijeme.
mozda mu je za nba bas prednost ta njegova blesavost i mladalacka drskost.. mislim nikad se ne zna.. al ako moze nek fura.. nece mu naskodit
Jeste, ali on jos nije napunio 20 godina, ima vremena na pretek. Veliki je uspjeh kad sa 25 godina prodjes i Evropu i tu adaptaciju na njihovu ligu, a realno on je sposoban da to uradi i sa manje godina. Sjeti se Mirze, ispekao zanat u Evropi, najdominantniji krilni centar, onda otisao tamo i ni naopako. Sta bi tek bilo sa Jukom, koji jos ima mnogo toga da nauci, do sad je obicno na snagu izdominirao svakog centra ABA lige. Bojim se da u NBA ligi nema neke velike tolerancije za mlade igrace, bojim se da mu niko nece izaci u susret i cekati da on sazrije kao igrac... :? Iskren da budem, i ja sam podijeljen, nemam pojma sta bih vise volio. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jul 2014, 12:15

kobe, ljudi koji su ga uzeli iz Denvera su savrseno svjesni situacije, ne ocekuju od Juke da odmah zablista, ali su svjesni njegovog potencijala i sta bi dugorocno gledano mogao da postane. Ljudi su ga uzeli s ciljem da od njega naprave nesto, znaju da nisu dobili "gotovog" centra.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 02 jul 2014, 12:18

_dreamer_ je napisao/la:kobe, ljudi koji su ga uzeli iz Denvera su savrseno svjesni situacije, ne ocekuju od Juke da odmah zablista, ali su svjesni njegovog potencijala i sta bi dugorocno gledano mogao da postane. Ljudi su ga uzeli s ciljem da od njega naprave nesto, znaju da nisu dobili "gotovog" centra.
Prelaziš sa Netsdailija na Denverstiffs :P :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 02 jul 2014, 12:20

A dobit ce malu minutazu , dosta DNP u prvoj sezoni i sve.
Al ga niko nece napucati kao Ameri i stvoriti od njega fizicki spesiment.

Za prvu sezonu je dovoljno to sto ce biti uz trenere,igrace,ligu da udje u sistem,zivot u Americi da u drugoj godini vec postane faktor.

Ja mislim da ce kondicioni treneri ovlazit kad vide kakvo meso od 19 godina su dobili.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 02 jul 2014, 12:21

pa tek mu je 19 godina ljudi,ne moze se previse ni ocekivati ^^

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jul 2014, 12:25

MetanorisBack je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:kobe, ljudi koji su ga uzeli iz Denvera su savrseno svjesni situacije, ne ocekuju od Juke da odmah zablista, ali su svjesni njegovog potencijala i sta bi dugorocno gledano mogao da postane. Ljudi su ga uzeli s ciljem da od njega naprave nesto, znaju da nisu dobili "gotovog" centra.
Haman mi/nam valja jednom guzicom na dvije stolice... Tipicno za nas bosnje.. :D :bih:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2014, 12:25

Svjestan sam toga, samo, eto, poucen situacijom naseg kapitena, imam taj neki strah. Mene samo tjesi cinjenica da Denver na poziciji centra nema nikog ko ce uzeti 35+ minuta. Realno, ni McGee ni Mozgov nisu neki igraci, pa valjda Jusuf tu sebi moze kupiti neke minute (prvenstveno mislim na Rusa). U svakom slucaju, ja mu zelim sve najbolje ma gdje bude igrao narednu sezonu. :)

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la JoseMourinho » 02 jul 2014, 13:14

MetanorisBack je napisao/la:Nurkić treba odmah u NBA,nema razloga da čeka,Denver ima možda i najboljeg kondicionog trenera,jedan fini topli sistem i krug ljudi oko kluba,uvijek su radili košarkaški znalci u Denveru,cijene svakog iole dobrog košarkaša,smatram da će Juka u Denveru već u prvoj sezoni pokazati da vrijedi,i da će se izboriti za neku značajniju ulogu,možda neće biti starter do kraja sezone,ali mislim da će dobiti svojih 20 minuta po utakmici sigurno.
Ako mu prosjek bude 2 minute dobro je kakvih crnih 20 njemu je prva sezona škola = treniranje, fizička sprema, navikavanje na NBA itd...

Polako ljudi na njemu je da trenira i pokaže se pa iduće sezone tek da dobija pravu priliku ako sve bude uredu ;)

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 02 jul 2014, 15:57

JoseMourinho je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:Nurkić treba odmah u NBA,nema razloga da čeka,Denver ima možda i najboljeg kondicionog trenera,jedan fini topli sistem i krug ljudi oko kluba,uvijek su radili košarkaški znalci u Denveru,cijene svakog iole dobrog košarkaša,smatram da će Juka u Denveru već u prvoj sezoni pokazati da vrijedi,i da će se izboriti za neku značajniju ulogu,možda neće biti starter do kraja sezone,ali mislim da će dobiti svojih 20 minuta po utakmici sigurno.
Ako mu prosjek bude 2 minute dobro je kakvih crnih 20 njemu je prva sezona škola = treniranje, fizička sprema, navikavanje na NBA itd...

Polako ljudi na njemu je da trenira i pokaže se pa iduće sezone tek da dobija pravu priliku ako sve bude uredu ;)
ma ja. bitno je da bude zu ekipu i da trenira. sigurno ce biti dosta utakmica sa dnp ali i nekoliko sa minutazom od 10+.
sto prije da se uklopi u sav sistem i onda za 3-4 godina ima da razvaljuje aBd

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 jul 2014, 16:14

kobe24 je napisao/la:
Svjestan sam toga, samo, eto, poucen situacijom naseg kapitena, imam taj neki strah. Mene samo tjesi cinjenica da Denver na poziciji centra nema nikog ko ce uzeti 35+ minuta. Realno, ni McGee ni Mozgov nisu neki igraci, pa valjda Jusuf tu sebi moze kupiti neke minute (prvenstveno mislim na Rusa). U svakom slucaju, ja mu zelim sve najbolje ma gdje bude igrao narednu sezonu. :)
Kad si ti zadnji put gledao "rusa"???

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 02 jul 2014, 16:21

Ako Mozgov bude igrao kao na kraju pošle sezone mislim da će Nurkić teško upisati koju minutu... Ne znam čemu podcjenjivanje Mozgova jer lik koji u jednoj utakmici ima učinak od 23 poena i 29 skokova ne može nikako biti loš. Krajem sezone je većinom imao double-double učinak. Od Jusufa ne očekujem ništa iduće sezone, samo neka on trenira i neka se privikne na NBA.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 02 jul 2014, 16:53

JoseMourinho je napisao/la:

Ja sam samo napisao da vjerujem u Juku,a o NBA-u dosta znam,nisam ja zalutao ovdje ne brini,znam šta pišem i o kome pišem ;)

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 02 jul 2014, 17:05

_dreamer_ je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:
Haman mi/nam valja jednom guzicom na dvije stolice... Tipicno za nas bosnje.. :D :bih:
Da,hajde makar ne moramo praviti novi account SBnation je sve koliko sam ja skont'o :D

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2014, 17:22

JHam je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Svjestan sam toga, samo, eto, poucen situacijom naseg kapitena, imam taj neki strah. Mene samo tjesi cinjenica da Denver na poziciji centra nema nikog ko ce uzeti 35+ minuta. Realno, ni McGee ni Mozgov nisu neki igraci, pa valjda Jusuf tu sebi moze kupiti neke minute (prvenstveno mislim na Rusa). U svakom slucaju, ja mu zelim sve najbolje ma gdje bude igrao narednu sezonu. :)
Moram biti iskren i reci da Nuggetse i nisam gledao puno puta pretekle sezone, iz razloga sto ne simpatisem takvu kosarku, a i igraju previse kasno pa mi se to i ne ceka. Naglasio sam Mozgova, jer je realno ocekivati da Mcgee igra u prvoj petorci ukoliko ostane tu. Samim tim, Jusuf ce prvenstveno od njega pokusavati da "ukrade" koju minutu. Medjutim, ja cvrsto stojim iza ovoga sto sam rekao. Taj Rus, kako se sjecam, nije pruzao ni neke partije u Evropi, a ne pruza ih ni sad. Ti bi izgleda njega da stavis u istu recenicu sa Howardom, Lopezom, Cousinsom, Jeffersonom, Jordanom i ostalim nevjerovatnim centrima, ma daaaj molim te. Za mene je on jedan solidan back-up centar i nista vise.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 jul 2014, 17:30

kobe24 je napisao/la:
JHam je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Svjestan sam toga, samo, eto, poucen situacijom naseg kapitena, imam taj neki strah. Mene samo tjesi cinjenica da Denver na poziciji centra nema nikog ko ce uzeti 35+ minuta. Realno, ni McGee ni Mozgov nisu neki igraci, pa valjda Jusuf tu sebi moze kupiti neke minute (prvenstveno mislim na Rusa). U svakom slucaju, ja mu zelim sve najbolje ma gdje bude igrao narednu sezonu. :)
Moram biti iskren i reci da Nuggetse i nisam gledao puno puta pretekle sezone, iz razloga sto ne simpatisem takvu kosarku, a i igraju previse kasno pa mi se to i ne ceka. Naglasio sam Mozgova, jer je realno ocekivati da Mcgee igra u prvoj petorci ukoliko ostane tu. Samim tim, Jusuf ce prvenstveno od njega pokusavati da "ukrade" koju minutu. Medjutim, ja cvrsto stojim iza ovoga sto sam rekao. Taj Rus, kako se sjecam, nije pruzao ni neke partije u Evropi, a ne pruza ih ni sad. Ti bi izgleda njega da stavis u istu recenicu sa Howardom, Lopezom, Cousinsom, Jeffersonom, Jordanom i ostalim nevjerovatnim centrima, ma daaaj molim te. Za mene je on jedan solidan back-up centar i nista vise.
Kao prvo ne zelim ja njega da stavljam sa Howardom i ovima u ravan, ali isto tako nije ni toliko los kao sto si ga ti opisao u prvom postu, kao drvo...Kao drugo, on ako se pokaze sad na pripremama, tj. nastavi s igrama s kraja sezone, Nurkic ce minute traziti od McGeea, koji svakako zbog zdravstvenih problema na onoj nadmorskoj ne moze izdrzati preko 20-25minuta, nije prvi put da igrac s manjim ugovorom(kod nas) igra startera, primjer ti je Koufos koji je zaradjivao neka 3mil pa igrao ispred McGee-a koji je imao preko 10...Isto tako, "taj rus" se nije nesta naigrao ni prosle godine, ali dolaskom Shaw-a pruza sve bolje i bolje partije...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.