QUARESMA 18<<< je napisao/la:
1871: Američki general Albert Pike (koji je predstavljen Illuminatima od strane Giuseppea Mazzinija, 33. stupanj masonerije) dovršava svoj vojni nacrt za 3 svjetska rata i druge revolucije diljem svijeta, te kulminaciju ove velike zavjere u svojoj posljednjoj fazi:
Morao sam se ovoga dotaci jer se Albert Pike stalno uzima za primjer. Ako si mocan Engleskog procitaj njegovu knjigu "morals and dogma", ako nadjes nesto lose u njoj javi se ponovo. Morals and dogma se tradicionalno bar u USA daje kao poklon novim clanovima u visokostupnoj masoneriji. Smjesno mi je sto se ljubimci teorija zavjere toliko kace za slobodno zidarstvo, ali su lijeni da procitaju lektiru koja je danas slobodna za svakoga.

Znam da su youtube i druge fantazije interesantnije...
Isto mjesas masoneriju i iluminatizam, koji iako su kratko bili pomjesani kao pokusaj da se rekrutiraju clanovi iz masonorije za Iluminate (pricam o onim pravim iz Ingolstadta, a ne danasnjimn fantazijama), nemaju veze jedno sa drugima. U danasnjem slobodnom zidarstvu se to kratko doba Illuminatizma smatra nekom vrstom crne mrlje, iako Illuminati uopste nisu bili losi u svemu, to jest zagovarali su dosta dobrih stvari, posebno kada je pitanje o skolarstvu, razvijanju covjecanstva itd. No njihov problem je bio to sto su htjeli sistem u kojem bi postojala jaca kontrola izmedju clanova, nesto sto bi bilo nezamislivo za svakog masona, koji visoko cijeni svoju i slobodu drugih.
Isto tako mjesate cesto stupnjeve slobodnog zidarstva sa rangom. No stupanj nema veze sa rangom, kao sto djeca u 7. razredu skole ne zapovjedaju djecom u 3. razredu. Masonerija nije politicka, niti ikakva struktura za rangovima gdje neko nekome moze zapovjedati, nego samo skola za zivot. Isto tako je mozda bitno spomenuti, da "visi stupnjevi" slobodnog zidarstva uopste nisu interesantni za mnogo slobodnih zidara, i da im se pridrzuje samo odredjeni broj ljudi. U Njemackoj naprimjer dosta malo, u USA vise. Iz prostog razloga: Ljudi su danas zauzeti, nemaju vremena ili jednostavno nisu zainteresovani u lekcijama tih "visih" stupnjeva. To "visi" ionako je dosta relativna stvar. Pojedini zidari su cak misljenja da ih treba uklonuti.
Eto samo da relativiram pojedine stvari. Znam da je udjabe ali bar sam pokusao.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.