Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Donnie Darko » 02 apr 2014, 09:57

BABADZO je napisao/la:
To uopste nije nikakva "teorija zavjere",nego cista istina.Samo zaostao covjek moze reci da ono nije izrezirano.U prilog tvom argumentu o cionistima ide i to da nijedan zidov nije dosao na posao taj dan ?! :think:

Nije da sam protiv ove teorije zavjere, štaviše debelo sam na strani iste, ali nije mi jasno kako neko može vjerovat u ovo boldano. Čista glupost, koja se haman masovno prihvatila samo zato što ide u prilog zavjeri.

Zato ne volim Zeitgeist i slične stvari. Dosta istine kaŽu, ali ubaci se i dosta laŽi i gluposti na koju raja vrlo lahko nasjedne i to isključivo zato što to žele.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 02 apr 2014, 09:58

Zeitgeist najgluplji lobi :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 02 apr 2014, 17:06

Donnie Darko je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:
To uopste nije nikakva "teorija zavjere",nego cista istina.Samo zaostao covjek moze reci da ono nije izrezirano.U prilog tvom argumentu o cionistima ide i to da nijedan zidov nije dosao na posao taj dan ?! :think:

Nije da sam protiv ove teorije zavjere, štaviše debelo sam na strani iste, ali nije mi jasno kako neko može vjerovat u ovo boldano. Čista glupost, koja se haman masovno prihvatila samo zato što ide u prilog zavjeri.

Zato ne volim Zeitgeist i slične stvari. Dosta istine kaŽu, ali ubaci se i dosta laŽi i gluposti na koju raja vrlo lahko nasjedne i to isključivo zato što to žele.

Mene nije sram priznati kad sam pogrijesio,da budem iskren i ja sam bio skeptik oko ovoga ali upravu si,,to je informacija koja postade masivno prihvacena jer ide u prilog toj "zavjeri".Međutim to i dalje ne mjenja cinjenicu da je 9/11 djelo amerikanaca.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 03 apr 2014, 03:45

BABADZO je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:

Mene nije sram priznati kad sam pogrijesio,da budem iskren i ja sam bio skeptik oko ovoga ali upravu si,,to je informacija koja postade masivno prihvacena jer ide u prilog toj "zavjeri".Međutim to i dalje ne mjenja cinjenicu da je 9/11 djelo amerikanaca.
Tebe ne treba biti sram priznati tebe treba biti sram sto si to vjerovao. Zamisli situaciju gdje neko srusi simbol neke zemlje I ti ljudi ne primjete da jevreji nisu dosli na posao. Zamisli jutro neke 92. osvanulo granate padaju na Sarajevo nigdje Srbina ni za lijeka a mi nismo sigurni ko na nas puca.

Licno sam gledao sa krova zgrade kad je drugi avion udario jer smo se popeli da vidimo kako prva gori. Gledao sam kad su obje pale. Znam dobar broj ljudi koji su bili dole. Gledao sam brdo tih dokumentaraca. Nije mi interes da se prepirem da li su teorije istinite jer imam mnogo iskustva sa "teoritičarima" ali imam jedno pitanje.

Pa kako ste ondabrali teoriju u koju vjerujete? Jeli prva koju ste vidjeli ili ona koja vam se najvise svidjala?

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 03 apr 2014, 03:50

I jos nesto gledam ovo gore glasanje. Pa jeli moguće da još postoje ljudi koji misle da smo jedini u svemiru.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 apr 2014, 08:57

Dex je napisao/la:Zeitgeist najgluplji lobi :mrgreen:
https://www.facebook.com/ZEITGEIST.Pokret?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

provjeri ako nisi, ja se iz dana u dan kvalitetno ismijem njihovim glupostima :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 03 apr 2014, 09:24

Ma smijesni Su teoreticari, a pogotovo ova nasa raja, pregleda ono smece od dolazaka I slican otpad I misli pokupio svu pamet svijeta, onda ubise pricom.

A 11 9 je tek drama toliko nekakvih raznih teorija, da crknes od sege.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 apr 2014, 09:30

QUARESMA 18<<< je napisao/la: 1871: Američki general Albert Pike (koji je predstavljen Illuminatima od strane Giuseppea Mazzinija, 33. stupanj masonerije) dovršava svoj vojni nacrt za 3 svjetska rata i druge revolucije diljem svijeta, te kulminaciju ove velike zavjere u svojoj posljednjoj fazi:
Morao sam se ovoga dotaci jer se Albert Pike stalno uzima za primjer. Ako si mocan Engleskog procitaj njegovu knjigu "morals and dogma", ako nadjes nesto lose u njoj javi se ponovo. Morals and dogma se tradicionalno bar u USA daje kao poklon novim clanovima u visokostupnoj masoneriji. Smjesno mi je sto se ljubimci teorija zavjere toliko kace za slobodno zidarstvo, ali su lijeni da procitaju lektiru koja je danas slobodna za svakoga. ;) Znam da su youtube i druge fantazije interesantnije...

Isto mjesas masoneriju i iluminatizam, koji iako su kratko bili pomjesani kao pokusaj da se rekrutiraju clanovi iz masonorije za Iluminate (pricam o onim pravim iz Ingolstadta, a ne danasnjimn fantazijama), nemaju veze jedno sa drugima. U danasnjem slobodnom zidarstvu se to kratko doba Illuminatizma smatra nekom vrstom crne mrlje, iako Illuminati uopste nisu bili losi u svemu, to jest zagovarali su dosta dobrih stvari, posebno kada je pitanje o skolarstvu, razvijanju covjecanstva itd. No njihov problem je bio to sto su htjeli sistem u kojem bi postojala jaca kontrola izmedju clanova, nesto sto bi bilo nezamislivo za svakog masona, koji visoko cijeni svoju i slobodu drugih.

Isto tako mjesate cesto stupnjeve slobodnog zidarstva sa rangom. No stupanj nema veze sa rangom, kao sto djeca u 7. razredu skole ne zapovjedaju djecom u 3. razredu. Masonerija nije politicka, niti ikakva struktura za rangovima gdje neko nekome moze zapovjedati, nego samo skola za zivot. Isto tako je mozda bitno spomenuti, da "visi stupnjevi" slobodnog zidarstva uopste nisu interesantni za mnogo slobodnih zidara, i da im se pridrzuje samo odredjeni broj ljudi. U Njemackoj naprimjer dosta malo, u USA vise. Iz prostog razloga: Ljudi su danas zauzeti, nemaju vremena ili jednostavno nisu zainteresovani u lekcijama tih "visih" stupnjeva. To "visi" ionako je dosta relativna stvar. Pojedini zidari su cak misljenja da ih treba uklonuti.

Eto samo da relativiram pojedine stvari. Znam da je udjabe ali bar sam pokusao. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 03 apr 2014, 09:39

Zagor je napisao/la: Što se tiče te kole.. Ja sam malo skeptičan po tom pitanju. Djelimično vjerujem , a i ne.. Jer jedan moj poznanik je baš pitao jel nekog hodžu il nekoga ko se rezumije u arapsko pismo i rekao mu kao da to nikako ne liči na to da piše na koli naopako (da se ne ponavljamo).. e sada, ko će ti ga znati... Ja sam čuo i za PEPSI da znalči "Pay Every Penny Save Israel" ;)

1) http://en.wikipedia.org/wiki/Pepsin" onclick="window.open(this.href);return false;
2) Americka seljacina 1898 godine je bas razmisljala o Izraelu :mrgreen:

9/11 nekoliko židova nije došlo na poso na vrijeme, al zbog jutarnje molitve
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 03 apr 2014, 09:45, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 apr 2014, 09:45

Jevreji skoro 2000 godina razmišljaju o Izraelu i samo onaj koji nepoznaje njihovu religiju može pomisliti kako su oni bezbrižan narod. Oni pamte svoje praznike i prenose ih sa koljeno na koljeno više od 2000 godina, oživjeli su umrli jezik i za svoj Izrael su spremni žrtvovati sve.
Svi ovi ratovi koji se trenutno vode u svijetu i politička previranja imaju za cilj odvraćanje svjetske pažnje i medija od onoga što se dešava i Jerusalemu tj. otkopavanje i kopanje ispod Mesdžidul-Aksa. Mnogi nisu ni svjesni šta je sve zakopano ispod hrama i kakav će haos nastati kada se ljudi toga ponovo dokopaju.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 03 apr 2014, 09:50

Henderson je napisao/la:Jevreji skoro 2000 godina razmišljaju o Izraelu i samo onaj koji nepoznaje njihovu religiju može pomisliti kako su oni bezbrižan narod. Oni pamte svoje praznike i prenose ih sa koljeno na koljeno više od 2000 godina, oživjeli su umrli jezik i za svoj Izrael su spremni žrtvovati sve.
Svi ovi ratovi koji se trenutno vode u svijetu i politička previranja imaju za cilj odvraćanje svjetske pažnje i medija od onoga što se dešava i Jerusalemu tj. otkopavanje i kopanje ispod Mesdžidul-Aksa. Mnogi nisu ni svjesni šta je sve zakopano ispod hrama i kakav će haos nastati kada se ljudi toga ponovo dokopaju.
Ispod Al-Akse nema ništa, oni nj. žele srušiti samo da bi izgradili tron za laznog Mesiju, Dedzala!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 apr 2014, 09:53

Amal1 je napisao/la:
Henderson je napisao/la:Jevreji skoro 2000 godina razmišljaju o Izraelu i samo onaj koji nepoznaje njihovu religiju može pomisliti kako su oni bezbrižan narod. Oni pamte svoje praznike i prenose ih sa koljeno na koljeno više od 2000 godina, oživjeli su umrli jezik i za svoj Izrael su spremni žrtvovati sve.
Ispod Al-Akse nema ništa, oni nj. žele srušiti samo da bi izgradili tron za laznog Mesiju, Dedzala!
Ima jedan jako bitan kovčeg sakriven ispod prijestolja prijatelju.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 apr 2014, 10:06

indiana jones zivota mi
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 apr 2014, 10:23

LenBias je napisao/la:indiana jones zivota mi
Bukvalno prva stvar koja mi je pala na pamet :lol:

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 03 apr 2014, 10:58

Pa u svakom slucaju bi trebalo nesto da se nalazi ispod onoga svega, "temple mount"-a

Sent from my PMP5580C using Tapatalk

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 apr 2014, 11:14

Henderson je napisao/la:
Amal1 je napisao/la:
Ima jedan jako bitan kovčeg sakriven ispod prijestolja prijatelju.
Posmrtni ostaci Sina Bozijeg :clap:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 apr 2014, 21:46

what ??

[youtube][/youtube]

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 03 apr 2014, 21:54

Principatus je napisao/la:
Ako si mocan Engleskog procitaj njegovu knjigu "morals and dogma", ako nadjes nesto lose u njoj javi se ponovo.
a to što je u knjizi napisao da je Lucifer bog masona, tu nema ništa loše :?:
Pustiću sunce da topi ljubav!

tutticapi
Kontakt:

Post Postao/la tutticapi » 03 apr 2014, 22:11

Sigurno jedna od zanimljivijih tema na forumu,pa evo da se i ja ukljucim u raspravu.
Dakle,meni je od svih tih misterija i teorija zavjere,9/11 zasigurno na vrhu. Procitao sam dosta literature,kao i dokumentaraca o tom dogadjaju kao i svim dogadjajima koji su prethodili i onima koji su se dogodili poslije. Nisam takva osoba da povjerujem svemu sto mi se servira pred oci i slazem se s momcima gore koji tvrde da odredjeni dokumentarci da izvines preseru u svom tom teoriziranju.
Zidovi(Zionisti) su glavni protagonisti 9/11,to je sigurno. Ti isti Zionisti su najutjecajniji i najbrutalniji ljudi danasnjice,zaista bih trebao satima i satima pisati o tome koliko su oni toga zataskali i koliki utjecaj imaju u mnogim dogadjajima u povijesti(citaj JFK atentat). Opcepoznato je da su celnici Pentagona pretezno Zionisti,kao i izvrsni direktori najpoznatijih americkih magazina kao sto su The NY Times,The Wall Street Journal itd.Kao cinjenice koje idu u prilog ovoj mojoj tvrdnji navodim iz pouzdanih izvora(jer sam dosta istrazivao) da su na dan 9/11 10 glavnih ljudi Pentagona otkazali svoje letove American Airlinesom,kao i celnici tvrtke Odigo koja je pogadjate u vlasnistvu Zionista. No stvar koja me uvjerila u to je sljedeca: jedna od glavnih americkih spedistickih tvrtki(koja je naravno Zionisticka) tjedan dana prije 9/11 iselila je sa 16og kata zgrade WTC-a,kao razlog navode to da im je preskupa renta(!?). Kako to da jedna od vodecih americkih firmi koja je poduprta od strane vlade i mjesecno kroz nju prodju milioni,moze da brine radi par dolara razlike u najmu??? Sljedeca cinjenica mozda vam se cini nemoguca kao i ove dvije prije nje,ali vas uvjeravam da je istinita. Napadima 9/11 poginule su tisuce ljudi. No 500 ljudi nisu bili americki drzavljani,bili su to drzavljani 80 razlicitih zemalja. George Bush na komemoraciji navodi da je medju tih 500 ljudi bilo 130 Zidova,no Zidova je bilo puno manje od 130,Zidova je BILO 0. Tocnije samo jedan Zidov je poginuo na dan 9/11 i to od posljedica rusenja zgrade,ne u samoj zgradi.
Idemo dalje. Sigurno svi znamo koji su razlozi bacanja krivnje na Al Qaedu,nafta. Od 19 "terorista" koji su navodno oteli avione AA airlinesa koji se zabijaju u WTC,7 ih je pronadjeno zivo i zdravo u svojim rodnim zemljama. Kao predvodnikom napada navodi se Mohamed Atta,cija je putovnica navodno nadjena nedaleko od WTC-a nakon kolapsa obiju zgrada(??????). Kako to da je komad obicnog papira prezivio kolaps tisuca i tisuca tona celika i armiranog betona? I obicnom laiku je jasno da je prosto nemoguce da se dvije zgrade od 100 katova sruse od udarca aviona i to pri vrhu zgrada,uzimajuci u obzir da su zgrade konstruirane da bi pretprjele takvu vrstu udara. Pa dovoljnoj je usporediti kontrolirano rusenje nekih zgrada i usporediti ih sa WTC-om sve ce vam biti jasno.
Imam jos dosta toga za reci,ali volio bi cuti vasa misljenja..

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 apr 2014, 23:50

hoshafka je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Ako si mocan Engleskog procitaj njegovu knjigu "morals and dogma", ako nadjes nesto lose u njoj javi se ponovo.
a to što je u knjizi napisao da je Lucifer bog masona, tu nema ništa loše :?:
Pa u ovome i jeste poenta cijele ove priče. Templari su u Križarskim ratovima našli samo par stranica od onoga što je Sulejman s.a.v.s. zakopao, a on je bio dužan da zakopa i sakrije sve načine kako se upravlja džinima. Ne može čovjek ni zamisliti koliku će moć imati čovjek na Zmelji koji se dokopa moći na džinima i upravljanja njima? Džini su gradili piramide, kopali zlato, vadili bisere iz mora i udaljenost od nekoliko stotina kilometara su prelazili u treptaju oka.
Kada su templari našli ove spise oni su osnovali učenje iluminata,međutim tu su se malo podvojili. Helem nejse, oni se moraju klanjati Šejtanu da bi im on davao određenu moć. ali je ta moć još uvijek sitna. Tako je nastalo saljevanje strave i mnoge druge magične i tajanstvene pojave. Neki su otišli dalje pa su osnovali učenje Kabale, što je neka druga tema. Oni se drže samo vjere u Šejtana i žele privremenu moć, dok Iluminati moraju ispuniti ono što je Bog propisao.
Dernek će nastati kada se Mesdžidul-Aksa u poptunosti sruši i ispod Sulejmanovog hrama se iskopa cijeli kovčeg.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.