Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bosnas_
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la bosnas_ » 17 jul 2010, 14:49

Evo sta je danas izjavio Milorad Dodik:
-Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da su neprihvatljiva politička uplitanja u rad Fudbalskog saveza BiH, te dodao da bi zbog toga predstavnici iz Srpske trebalo da napuste ovu instituciju.
"Ovaj pokušaj uplitanja politike i zahtjev za političkim rješenjima u fudbalskim savezima apsolutno je degutantan i govori o snažnom pritisku koji se želi učiniti u tom segmentu", rekao je Dodik novinarima, komentarišući ultimativan zahtjev Fife i Uefe da se ukine tročlano Predsjedništvo saveza, što na jučerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza BiH nisu prihvatili delegati iz RS i kantonalnih saveza nekadašnje Herceg Bosne.

On je istakao da u svom angažmanu u košarci nikad nije imao za cilj da postane šampion BiH čak i ukoliko bi bio član NBA lige ili igrao neki evropski kup.

"Smatram da su se naši delegati juče dobro ponašali", rekao je Dodik.

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza BiH juče nisu prihvatili izmjenu statuta koja se odnosi na ukidanje Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH, koju su ultimativno zahtjevale Fifa i Uefa. Protiv ove izmjene bili su delegati iz Fudbalskog saveza RS.

p.s.
Ovo sam jucer govorio,da iza ovoga stoje fasisti iz Dodikove stranke koji su instalirani na svim nivoima vlasti u ovoj drzavi ,pogotovo u sportu,sa jasnim ciljem,a to je rusiti sve sto mirise na drzavu BIH! Nadam se da je ovo UEFA shvatila i da ce kazniti delegate FSRS i izbaciti Borac iz Evrope,kao i sve klubove iz RS iz Premier lige! neka igraju ligu Sumadije,i neka nas vec jednom ostave na miru!Zbog cega bi ispastala reprzentacija BIH zbog fasista iz jednog njenog dijela,trebaju ispastati oni koji su odbili statut,a oni imaju ime i prezime!
Reci NE fasizmu i nacionalizmu koji dolazi iz RS!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 17 jul 2010, 14:56

Predizborna kampanja uveliko radi, koliko li ce Dodik glasova dobiti sto je blokirao BH repku da se takmici, drama...
Haha, nevjerovatno kakvim se sve potezima sluzi, to je za pricu.

Normala
Kontakt:

Post Postao/la Normala » 17 jul 2010, 15:06

A dodik i sugradjani mu svrasavju jer se narodu u BiH ukinuo fudbal. Svim sredstvima se pokusava pokazati da zajednickog zivota nema i time pokusavaju biti korak blize ka odcjepljenju. E pa evo mu cuna, i njemu i njegovim istomisljenicima. Nema sanse da cu im dozvoliti da me isprovociraju ili nasekiraju,oni to i zele, a htjeli su ukinuti fudbal pa u redu, ne gube samo klubovi i gledaoci u federaciji, gube i oni, trenutno mozda i vise nego mi jer je Borac doveo dosta dobra pojacanja, imao sansu da jos ostane u evropi, zaradi para, obraduje svoje navijace, ali jok, stoka nece da se igra e pa ne mora, kao sto oni imaju rezervne klubove imam ih i ja, eno ima lijepa Barcelona, otvorim sebi Sarajevsko i ljepota, ali stoki necu dozvoliti da me nasekiraju.

Nixon
Kontakt:

Post Postao/la Nixon » 17 jul 2010, 15:33

Normala je napisao/la:Kad vidim kakvi nam cobani vode savez i pozelim da nas kazne.
Znam ja da ispasta reprezentacija koja ima odlicnu generaciju i koja moze napraviti sigurno dobre rezultate, ispasta i moje FK Sarajevo koje je napokon dobilo prave ljude, ali ako je sad dosao trenutak da se ovi "ljudi" iz nogometnog saveza uklone onda neka je, neka nas kazne!
Kamo srece da se ovaj trenutak prije desio, vec bi mozda sad u nogometnom savezu sjedili ljudi kao sto su Barbarez,Kodro,Bolic ali ako Bog da sjedit ce, pa za pet godina pet. 8-)
Najveći problem je u tome što i da se ukine ovaj savez opet u savezu neće biti nijednog od ovih što ih ti nabroja, nego će opet stolice dobiti neki novi Suljo ,Iljo, Čeko. Nažalost kakva nam je država tako nam je i u fudbalu.I u državnom predsjedništvu su pobjedile sve "različite" stranke u odnosu na prošle izbore, a opet su sve iste. Bojim se samo da se i u fudbalu ne desi isto, jer ovi iz RS-a kako nisu prihvatili statut, čisto sumnjam da bi prihvatili i jednog Sergeja, Bolu,... u savezu. :(
Potpisi su za levate...

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 17 jul 2010, 15:43

Ma najbolje nek nas najrigoroznije kazne. Neka se ocisti od gamadi, ako je to jedini nacin, a ocigledno jeste. Sta se sve pokusavalo, a oni i dalje kradu i ne napustaju svoje stolice. Neka nas kazne i cao. Onda ce nas na protestima biti 50 K i nece smjeti usanovici, ceke, dominikovici, colakovici i ostali lopovi i smradovi prici zgradi fudbalskog saveza dok su zivi. Treba zapaliti zgradu.........u **** politiku politicare i ostale smradove.....**** i dejton, trebali smo se rokati dok jedni ne ostane i nek ti jedni budu mirni. u pm, pun mi k.... svega.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 17 jul 2010, 15:44

Evo citam pojedine komentare i kontam kako su neki zalutali il kao da nisu ni,kad zivjeli u ovoj drzavi ,doduse nemam ni ja nesto kuka posebno la et smatram se da sam kolko tolko zreo a sta hocu da kazem e djeco to su vam sr bi i pojedini rvati kao i u ratu samo neke planove ,podjele prave jer pobogu gdje ce oni sa muslimanima (zna se koji oni izraz koriste) da nesto zajedno grade i prave a kao sto vec neko rece kako bi samo imali dobru ligu pa i drzavu da neam takvog razmisljanja al hajd ti nenormalnog covjeka razumi njegov nacin razmisljanja i njegov pogled na svijet kad oni i dalje zive u nekim mitovima koji samoi oni mogu razumit,a neko kaze pa hajd bice bolje otice ovi e hoce malo sutra ode jedan ceko ,dominkovic,suljo doce drugi kao sto kazu , vuk dlaku mijenja al cud nikad ,e to najbolje opiusuje neke ljude pa i narode u ovoj drzavi,nazalost ja sam juce tako bio tuzan ne ljut nego tuzan jer ti su ljudi (grobari svega )pobijedili i uradili sta su htjeli a to je da REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE bude suspendovana jer sad sa ovakvim igracima smo tako blizu narednih godina jednom velikom takmicenju al ne za takve ljude ljubomorne pune zavisti jer polahko i neki ljudi su i iz banja luke ,prijedora ,livan ,citluka poceli simpatisati NASU reprezentaciju (jer ona je svacija ne mehina ,suljina ) i to je njima bila lampica za uzbunu rusi sve sto je zajednicko sti imalo ima predznak BiH e to je ljudi oni koji prate politiku preneseno odnosno kopirano i na fudbal :roll:
E sad sta je rijesenje ja licno bi tako zelio evo hoce svoj savez (srbi hrvati -doduse ne svi hrvati s njima se i nekako moze) pa igrajte po palama,sokocu citluku itd. a nama NE bosnjacima vec bosancima i hercegovcima daj ligu da igramo i evropu nam omoguci jer se vidi ko nece a ko hoce da poslusa uefu i fifu i bujrum ,fala bogu sjecam se najacih tekmi i derbija koji su bili do ujedinjenja lige (sa srbima prije svih) jer tad su odma i poceli svi lopovluci i mesetarenja i garantujem vam da je tad do tog ujedinjene famozne lige da nas je to unazadilo i reprezentaciju i klubski fudbal za evo nekih 10 godina i gle cuda sad kad imamo takva imena u repre. ovo se desava sta mislite slucajno il ne :roll: Nazalost ja i svi mi koji se osjecamo bosancima i hercegovcima cemo ispastat zbog tih ljudi jer uefa ne zeli da bude neciji sudija i da konta ko je ovdje pozitivac a ko negativac vec kazni ih sve ustvari nece srbe i hrvate vec nas bosance i hercegovce koji NEAMAJU drugu drzavu ,tj.rezervnu :evil: :evil: :evil: :evil:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jul 2010, 16:06

FSRS izbaciti i ne bociti se vise sa sumadijom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jul 2010, 16:48

A fazon je sto i FIFA i UEFA su uhljupi.haman isti kao i ovi iz saveza i sve sto veze savez.
Go-vna su sutila godinama,pa cak i onda kad je jedan Jelic bio na celu saveza.
I digla se satro sa sankcijama i ostalim sranjima.Tek onda kad BIH ostavi jednu treceplasiranu Tursku na evropskom iza sebe u grupi.
Sanse opet postoje da odemo na Evropsko a to ovima ne pase.
Pogotovo da im rukometasi iz Francuske nedao bog opet moraju preko baraza i muljavine na prvenstvo.
P.S Ovi traktoristi kao Herceg-govanci jedva docekali sansu.
A ''nasi''jasi pa sjasi i zamjeni poziciju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 17 jul 2010, 16:59

jedan dio mene bi volio da dotaknemo dno,al da budemo sigurni da je to dno i da ne mozemo ici dalje ispod.pa ako bi repka krenula iz 6. jakosne skupine neka,ako bi klubovi propali neka,samo da ti ljudi odu.mada iskreno sumnjam da bi oni otisli i u tom slucaju....ovo govorim iz neke sadasnje situacije kada je ta suspenzija gotovo 100 % sigurna i ako je ovo trebalo da ih ocistimo onda neka

Sanjo
Kontakt:

Post Postao/la Sanjo » 17 jul 2010, 17:01

EVO SPISAK GLASAČA ( dvojica su bili odsutni a ostalih 18 je bilo protiv):

Lju­bo­mir Čor­da­še­vić (Bo­san­ski Ša­mac), Ste­vo Ma­ksi­mo­vić (Mo­dri­ča), Ra­de Mi­tre­ka­nić (Bo­san­ski Brod), Sa­vo Po­po­vić (Bo­san­ski Ša­mac), Ra­de Va­si­lje­vić (Do­boj), Du­ško Ko­jo­vić, Mi­len­ko Ša­ra­ba (oba Tre­bi­nje), Sve­to­zar Jo­va­no­vić (Uglje­vik), Bran­ko La­za­re­vić, Ra­di­ka Ma­rić (oba Bi­je­lji­na), Mir­ko Mi­lo­še­vić (Zvor­nik), Slo­bo­dan Te­šić (Brčko Dis­trikt), Mi­le Man­dić (Bo­san­ska Du­bi­ca), Stan­ko Vuj­ko­vić (Pri­je­dor), Pre­drag Da­mja­no­vić, Mi­lo­rad Ja­nje­to­vić (oba Ba­nja Lu­ka), Mi­len­ko Pa­vlo­vić (Bo­san­ska Gra­di­ška), Dra­gi­ša Sa­vić (La­kta­ši), Dra­gan Ku­li­na, Dra­gan Mi­čić (oba Lu­ka­vi­ca).

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 17 jul 2010, 17:13

Sanjo je napisao/la:EVO SPISAK GLASAČA ( dvojica su bili odsutni a ostalih 18 je bilo protiv):

Lju­bo­mir Čor­da­še­vić (Bo­san­ski Ša­mac), Ste­vo Ma­ksi­mo­vić (Mo­dri­ča), Ra­de Mi­tre­ka­nić (Bo­san­ski Brod), Sa­vo Po­po­vić (Bo­san­ski Ša­mac), Ra­de Va­si­lje­vić (Do­boj), Du­ško Ko­jo­vić, Mi­len­ko Ša­ra­ba (oba Tre­bi­nje), Sve­to­zar Jo­va­no­vić (Uglje­vik), Bran­ko La­za­re­vić, Ra­di­ka Ma­rić (oba Bi­je­lji­na), Mir­ko Mi­lo­še­vić (Zvor­nik), Slo­bo­dan Te­šić (Brčko Dis­trikt), Mi­le Man­dić (Bo­san­ska Du­bi­ca), Stan­ko Vuj­ko­vić (Pri­je­dor), Pre­drag Da­mja­no­vić, Mi­lo­rad Ja­nje­to­vić (oba Ba­nja Lu­ka), Mi­len­ko Pa­vlo­vić (Bo­san­ska Gra­di­ška), Dra­gi­ša Sa­vić (La­kta­ši), Dra­gan Ku­li­na, Dra­gan Mi­čić (oba Lu­ka­vi­ca).
Ma sta vam je ljudi ovo sam juce procitao tako to se radi 99,9 % njih ne zna osnovna pravila fudbala a kamoli neke funkcije da obavljaju to su samo ovce koie slusaju poslusnog svog sefa e sad jel mile il neki drugi to ne znam uglavnom dabogda nikad vise s nijima imali posla ,hoce svoj sumadijski savez pa eto vam ga al zato molim gospodu iz uefa da shvati ko su ovdje idioti ko koci bilo kakav napredak ,jos citam izjave onog im glavnog (iz saveza rs)kao sta ce im neko sa strane pa majmuni ne zna te ni svojom glavom mislite pa za to moraju drugi za vas :evil:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 17 jul 2010, 17:56

harishp je napisao/la:A fazon je sto i FIFA i UEFA su uhljupi.haman isti kao i ovi iz saveza i sve sto veze savez.
Go-vna su sutila godinama,pa cak i onda kad je jedan Jelic bio na celu saveza.
I digla se satro sa sankcijama i ostalim sranjima.Tek onda kad BIH ostavi jednu treceplasiranu Tursku na evropskom iza sebe u grupi.
Sanse opet postoje da odemo na Evropsko a to ovima ne pase.
Pogotovo da im rukometasi iz Francuske nedao bog opet moraju preko baraza i muljavine na prvenstvo.
P.S Ovi traktoristi kao Herceg-govanci jedva docekali sansu.
A ''nasi''jasi pa sjasi i zamjeni poziciju.
Jah, mi smo sad ko neki bitan faktor u fudbalu i giganti pa treba da se UEFA i FIFA urote protiv nas jer im ne paše da mi odemo na EP iz nekih njima poznatih razloga....naucno-fantasticne pricice za malu djecu pred spavanje.
A zapravo smo svi odlicno svjesni da smo ustvari ki.ta od muflona jer ne možemo ni 15 godina poslije rata napraviti normalan i funkcionalan NS, vec treba da UEFA za nas to odradi i cisti naša gov.na.
Što kokuz može zamisliti i želiti -to ni lokomotiva ne može povuci.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jul 2010, 19:55

U svakom zlu ima nesto i dobro, pa tako se nadam da ce doci do suspenzije, i da ova gamad bankrotira. Gospodin Benz za ovaj scenarij je izjavio da tada dolazi do formiranja novog saveza, eh eto sanse nasim legendama da vidmo koliko im je stalo do BiH. Jedan Ivica Osim, Faruk Hadzibegic, Dusan Bajevic, Sergej Barbarez, Mehemed Bazdarevic i mnogi durgi, mogli bih tada preuzeti stvari u svoje ruke i izvuci nas iz gov.ana. Pa onda ona gamad i lopovi mogu svoje statute i svoju pricu o Dejtonu okaciti macku o rep. Imao bih ja ovdje svasta napisati, ali necu bojim se dobit cu ban.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 17 jul 2010, 20:21

Da se politika uplela u sav cirkus oko NSBIH jasno govori ovaj text sa naslovnice ovog portala:

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je predstavnike iz manjeg bh. entiteta da napuste Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine!
Nakon što je jučer u Vogošći održana (neuspješna) Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon koje je postalo izvjesno kako će bh. savez, klubove i sve reprezentacije biti suspendovane, premijer Republike Srpske Milorad Dodik podržao je odluku delegata da ne izglasaju statut koji su predložili UEFA i FIFA.

"Najbolje je za sve da delegati i predstavnici iz Republike Srpske napuste državni fudbalski savez. Imamo mi savez Republike Srpske i iako nigdje ne možemo igrati barem znamo na čemu smo. Ne može politika kroz Fudbalski savez BiH da ukida neke institucije", poručio je premijer manjeg bh. entiteta.

Tako se Dodik javno upleo u rad fudbalskih saveza, te je sada jasno zašto su delegati iz Republike Srpske glasali protiv statuta.

Međutim, postavlja se pitanje zašto su protiv statuta glasali i iz Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa Sulejmanom Čolakovićem i Iljom Dominkovićem, koji se sada na sve moguće načine trude da pokažu javnosti kako su oni zapravo bili za prihvatanje statuta.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jul 2010, 20:32

Nismo mi ništa bolje ni zaslužili. Ovakvi ljudi nas i trebaju predstavljati, jer smo i sami takvi. Dođe ti da se zapitaš šta bi se dešavalo da su svi igrači stali iza onog pisma kojeg su potpisali, a ne da pogaze svoju riječ. Naravno, isto tako se trebalo "zaprijetiti"(ne znam koju drugu riječ da upotrijebim)i mlađim igračima, tako da jednostavno ne igramo svojom voljom(voljom igrača, a ne voljom ovih nekompetentnih budala u savezu).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 17 jul 2010, 20:33

Ode savez u pm
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 17 jul 2010, 20:43

EdinTM87 je napisao/la:Ode savez u pm
I treba da ide...nek ide sve u 100 pm, taj NS treba totalno razyebati , rastjerati sve te ublehaše koji su se tu uvalili po stranackim linijama, rodbinskim vezama ili nacionalnim kljucevima...tek kasnije dovesti ljudi koji znaju nešto o fudbalu.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 17 jul 2010, 22:05

Mandrak je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:Ode savez u pm
I treba da ide...nek ide sve u 100 pm, taj NS treba totalno razyebati , rastjerati sve te ublehaše koji su se tu uvalili po stranackim linijama, rodbinskim vezama ili nacionalnim kljucevima...tek kasnije dovesti ljudi koji znaju nešto o fudbalu.

Ako isti hoce da se prihvate posla. Nesto su mi se skroz usutjeli povodom ovoga. Bice da je radi godisnjih :lol:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 17 jul 2010, 22:12

Mislim , da sam stavio na jednu Temu , ovo al eto ! Ajde , molim vas ako nas bude 5000 To je Mnogo , i Svi ce , vidjeti da nam je Stalo , ! Dajte ljudi , pa nedajmo da nam uzmu i ono malo PONOSA !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jul 2010, 22:18

U ponedeljak cemo saznat "sudbinu" naseg fudbala, daj boze da se ovi iz UEFE/FIFE smiluju ili da skontaju nesto novo . :roll:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Beduin, Coolpanda24, Google [Bot], lol89, Micron, xinxee, zikerrz21 i 50 gostiju.