Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

van gall
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la van gall » 28 maj 2010, 18:46

OTNYS_YNWA je napisao/la:^ Mourinho ne računa na Gutija. Ne bi bilo loše kada bi ga doveli ;)
odlicno bi bilo dovesti njega,da vise ne gleda se onaj smotani Lukas koji nije ni za drugi tim Liverpoola...:)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 28 maj 2010, 19:01

Joj, koji komentari, ne mogu da vjerujem. Koji ce vam qrac onaj dedo Guti. Lik jest da je koristan igrac, ali mislim da ne moze izdrzati tempo ove lige (ne moze odigrat citavu tekmu). Najvjerovatnije ce izvan europe, ili u City, da se nakupi para, pa da se oprosti.

A sto se tice lucasa, cuj nije ni za drugi tim Liverpoola, pa sta mu fali, ajde iskreno, kada je to on bio igrac korisniji za protivnika, nego za svoj tim?

Polako s tim provalama, ba!
Pazza Inter amala!!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 28 maj 2010, 19:08

fizolof je napisao/la:Joj, koji komentari, ne mogu da vjerujem. Koji ce vam qrac onaj dedo Guti. Lik jest da je koristan igrac, ali mislim da ne moze izdrzati tempo ove lige (ne moze odigrat citavu tekmu). Najvjerovatnije ce izvan europe, ili u City, da se nakupi para, pa da se oprosti.

A sto se tice lucasa, cuj nije ni za drugi tim Liverpoola, pa sta mu fali, ajde iskreno, kada je to on bio igrac korisniji za protivnika, nego za svoj tim?

Polako s tim provalama, ba!
Sto se Gutija tice, s tim se ne bi slozio..Guti bi jako dobro dosao LFC-u, jer nam je klupa pretanka i on bi tu super dosao ;)

A pusti ove sto pljuju po Lucasu, ti jednostavno ne razumiju neke stvare...vidis da traze krivca za losu sezonu i svi njega okrivljuju kao dao malo golova ovo ono, a to sto kapiten nije ni 1 tekmu odigr'o na nivou, Torres proveo sezonu u bolnici, Riera nije igraca pres'o to nije ni bitno..bitno je da se po MLADOM igracu koji je ove sezone napredovao i previse pljuje :roll:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 maj 2010, 19:20

fizolof je napisao/la:kada je to on bio igrac korisniji za protivnika, nego za svoj tim?
[youtube][/youtube] :lol: :lol: :lol:

Ma kakav Drogba kako je Lucas zabio golčinu !

Ali nema veze vi mislite da je Lucas dobar igrač , OK.
Ja ne mislim tako i nema smisla se više raspravljati.
FK Pjetlovi

Lepy
Kontakt:

Post Postao/la Lepy » 28 maj 2010, 20:13

lucas je kvaliteta za ekipe tipa stoke ili wigan..

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 maj 2010, 22:13

Pepe Reina

27 godina, golman

Potpuno je normalno da jedan tim ima dvojicu ili više prvoklasnih napadača, fudbalera sredine terena, štopera, bekova...

Ali dvojicu prvoklasnih golmana? Ne baš. Na terenu ima mesta samo za jednog, a da bi čuvar mreže dobro radio svoj posao, potreban mu je kontinuitet. Onaj drugi u tom slučaju je osuđen na "grejanje klupe" i frustraciju zbog neigranja.

Tako je u klubovima, a neretko i u reprezentacijama. Iako se nacionalni timovi obično okupljaju desetak puta godišnje, status rezerve mnogima može da dosadi. Ali španski "broj dva" Hoze Manuel Pepe Reina nije od takvih.

I kod Luisa Aragonesa i sada kod Visentea del Boskea, prednost dobija Iker Kasiljas. Mada po kvalitetu nimalo ne zaostaje za godinu dana starijim kolegom iz Real Madrida, član Liverpula ima više nego petostruko manje nastupa za "crvenu furiju".

Umesto da gunđa i ljuti se što češće ne dobija šansu, Reina je svoju ulogu prihvatio na pozitivan način i u javnosti je poznat kao jedan od nosilaca dobre atmosfere u taboru nacionalnog tima. A, bez toga se ne stiže na vrh.

Najpoznatiji ćelavi golman sveta, posle povlačenja Fabiena Barteza, golmanski zanat ima u genima.

Njegov otac Migel Reina Santos je od 1966. do 1980. stajao među stativama Barselone i Atletiko Madrida, a sa "jorgandžijama" je 1974. bio na samo minut od osvajanja Kupa evropskih šampiona. Međutim, Bajern je izjednačio na 1:1, ubedljivo pobedio u ponovljenoj utakmici i stigao do prve od tri uzastopne kontinentalne krune.

Reina junior je u Atini 2007. godine postao tek treći fudbaler, čiji je otac takođe nastupio u finalu Kupa (Lige) šampiona.

Druga dva para čine Ćezare i Paolo Maldini iz Milana, odnosno Manuel Sančiz Martinez i Manuel Sančiz Ontijuelo iz Real Madrida. Njih četvorica podigli su pehar bar po jednom, dok su otac i sin Reina u svojim jedinim finalima bili u redovima poraženih...

Iako je rođen u Madridu i navija za Atletiko, Pepe Reina je omladinsku školu prošao na Nou Kampu i debitovao za prvi tim Barselone već sa 18 godina.

Pošto se nije ustalio na golu, leta 2002. prešao je u Viljareal. Malo ko se ne seća promašenog Rikelmeovog penala, koji je "žutu podmornicu" koštao pobede nad Arsenalom i finala Lige šampiona 2006. godine. Ali malo ko zna da Viljareal te sezone ne bi ni učestvovao u elitnom takmičenju, da ga Reina prethodno nije odveo na treće mesto Primere. U sezoni 2004/05 odbranio je čak sedam od devet jedanaesteraca dosuđenih protiv ekipe Manuela Pelegrinija!

Međutim, Reina se nikako ne može proglasiti pukim specijalistom za odbrane penala, jer je reč o kompletnom golmanu, kojeg pored "mačjih" refleksa karakterišu dobro postavljanje, pravovremena istrčavanja i precizno ispucavanje lopte obema nogama.

Na golu Liverpula standardan je već pet sezona, a novi, šestogodišnji ugovor, koji je potpisao u aprilu, učiniće ga jednim od najdugovečnijih čuvara mreže u istoriji slavnog engleskog kluba.

Ovo sam našao na internetu i vrijedi pročitati o Pepu Reini jednom od najboljih golmana svijeta.
FK Pjetlovi

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 maj 2010, 22:17

Stvarno je jedan od najboljih golmana današnjice, ali eto ima tu "nesreću" da je Španac, jer ruku na srce Iker je najbolji golman današnjice koji ima takvu konstantu dobrih nastupa, da mu u tome može samo parirati Buffon.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 maj 2010, 22:20

Pa zato sam ja govorio trebao bi on uzeti englesko državljanstvo.
FK Pjetlovi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 maj 2010, 23:37

i da ga uzme kakve mu koristi sad...

sto se gutija tice neka hvala dosta nam jedna tetkica u timu....
You are someone else I am still right here

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 28 maj 2010, 23:48

reds je napisao/la:
fizolof je napisao/la:kada je to on bio igrac korisniji za protivnika, nego za svoj tim?
[youtube][/youtube] :lol: :lol: :lol:

Ma kakav Drogba kako je Lucas zabio golčinu !

Ali nema veze vi mislite da je Lucas dobar igrač , OK.
Ja ne mislim tako i nema smisla se više raspravljati.
vi samo znate po benayounu i lucasu srat,,kad vec stavljas taj go sto malo ne bi spomeno kako ga po drugim forumima hvale,vidio si one ocjene za sezonu koje su realnije da ne mogu bit,ako neko nadje primjedbu na one ocjene s lfc newsa nije sav svoj,,po 25 put ponavljam momak je extra odigro obe tekme protiv scuma,arsenala i tottenhama,ville na villa parku,chavskia na stamfordu,citya na anfieldu,pa obe protiv lyona al to su naravno sve sranje od klubova,,znaci ako predobro odigras protiv najjacih klubova smotan si igrac,glup si,debil si,svasta si,,wow,odlicno razmisljanje...sto ne pljujete po babelu,20 puta je losiji od lucasa,il po drugim igracima koji su ispod svojih ocekivanja odigrala :roll:

uz torresa i reinu je najbolji bio ove sezone pa vi crknite,,nemam vise zivaca objasnjavat i pisat na ovoj temi,ovdje se unaprjed zna da su za sve lucas,benayoun i rafa krivi,a niko ne smije pisnut protiv babelcica :roll:

opet krecem u bojkot ove teme,samo sam to htio za brazilsku senzaciju objasnit,procito sam da je neko napiso da je bio najbolji igrac u-21 svjetskog prvenstva pa samo jos da dodam da su ga barsa i inter tad htjeli dovest i da je jos kapiten mlade repke i kapiten gremia bio s kojim je igro finale juznoamericke lige prvaka,,i vjerovatno neki ne znaju da je najmladji igrac u historiji brazilske lige koji je dobio nagradu za najboljeg igraca lige,,znaci nadmasio je kaku,ronalda,robinha itd. da ne nabrajam vise :D
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 29 maj 2010, 00:48

^ Ma Lucas je kriv što smo loši :mrgreen:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 29 maj 2010, 08:49

Vi mislite da je Lucas dobar igrač , OK.
Ja ne mislim tako ! I nema smisla se više raspravljati.
FK Pjetlovi

SG8
Kontakt:

Post Postao/la SG8 » 29 maj 2010, 11:04

Benitez ima 5 miliona za ovo ljeto!
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... kitty.html
LIVERPOOL is the religion!
ANFIELD is our church!
THE KOP is our choir!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 maj 2010, 11:10

Dovoljno za Bekrića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 29 maj 2010, 11:13

Cuj 5 mil. i onda se od Rafe ocekuje da izbori mjesto medju prva cetiri, i on je kriv za neuspjehe kluba. Pa ovoliku sumu novca dobivaju menadzeri nekih klubova iz druge lige. SRAMOTA
Pazza Inter amala!!

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 29 maj 2010, 11:37

Virtu4l je napisao/la:Dovoljno za Bekrića.
HAHAHAHA jasta brato taman njega mogu dovest :mrgreen:
Samo jedan klub Velež Mostar

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 29 maj 2010, 11:41

^ 5 miliona :| Sljedeće sezone ćemo biti 15.

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 29 maj 2010, 11:56

OTNYS_YNWA je napisao/la:^ 5 miliona :| Sljedeće sezone ćemo biti 15.
I sad kad neko kaze da je Rafa kriv za sve.. Pa mislim.. ljudi. 5 miliona?? Sta se s tim moze uraditi? Nista, al' bas nista. Stvarno mi nije jasno.. Umjesto da se ulozi malo vise novca da bi se klub vratio nakon ove katastrofalne sezone.. ono tamo nista :? :roll:

E sad cu rec da je vrijeme da Rafa ode.. jer je on veliki trener i ne zasluzuje ovakve vlasnike kluba koji trenira :roll:
5 miliona?? ne mogu doc sebi .. :oops:
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 29 maj 2010, 12:03

^ I kako mi da budemo ispred Manchestera,Chelsea,Arsenala,Citya,Tottenhama,Aston Ville, i Everton sigurno ima bar 15 miliona za pojačanja ? Nema teoretske šanse, sve dok nam na klupi sjede igrači koje ne mogu ni nazvati polovnjacima.

Bojim se da bi morali prodati nekog za koga se može uzeti dosta novca ( Mascherano ) :?

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 29 maj 2010, 13:21

SG8 je napisao/la:Benitez ima 5 miliona za ovo ljeto!
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... kitty.html
e bice vraga 5 miliona,pusti,lazu tetkice,do jucer se pricalo da cemo imati 30 pa 20...

Osim toga,koliko ja znam benitez je trazio da mu se osigura novac za transfere ukoliko ga klub zeli zadrzati...da mu daju samo 5 miliona valjda bi otisao vise....

29.05.1985 - 29.05.2010.

RIP
Zadnja izmjena: reds_forever, dana/u 29 maj 2010, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.