Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Ja inace prvo provjerim i datum i vrijeme kad si pisao XD
- ArthurBishop
- Kontakt:
Svejedno 2 minute igre ne znaci nista , ponovo se uklopio u svo ovo crnilo . Nije puno ni pokusao u napadu barem ne do sad trosi se uzasno u odbrani izgleda mi dosta sporije sa svim ovim kilama ne svidja mi se nimalo al eto borio se ko lav za to kapa dole...
jel opet on kriv najvise?ArthurBishop je napisao/la:Šta je problem? Čemu upitnik sarkastični? Napisano nakon prvih 5 minuta igre, kad smo ličili na normalnu repku, a teletović ličio na pravog lidera. Nakon toga je sve palo u vodu napisano.grgr je napisao/la:?ArthurBishop je napisao/la:Ovo je Mirza kakav nam treba. Jak, srčan, bez pardona prema bilo kome. Eh da je imao motiva juče.. Samo nek' nastavi ovako.

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
jel opet on kriv najvise?
[/quote]
krivi smo mi sto smo od njih nesto ocekivali..al ruku na srce premalo daje za jednog NBA igraca

krivi smo mi sto smo od njih nesto ocekivali..al ruku na srce premalo daje za jednog NBA igraca
krivi smo mi sto smo od njih nesto ocekivali..al ruku na srce premalo daje za jednog NBA igracabudzak je napisao/la:jel opet on kriv najvise?
[/quote]
komentar dana

krivi smo mi sto smo od njih nesto ocekivali..al ruku na srce premalo daje za jednog NBA igraca[/quote]budzak je napisao/la:jel opet on kriv najvise?
hm,on je nba igrač sa 9-10 minuta prosječno,ne vjerujem da će npr. motiejunas koji je nba igrač imati bolji učinak na eurobasketu od mirze
vidi se da nije to taj igrac koji je bio kad je otisao u nba, sut mu oslabio drama.Previse ima mis. mase ,prespor je jednostavno
Mirza je nas daleko najbolji igrac ali definitivno nije ni James a ni Kobe Bryant pa da u momentima kad kompletna ekipa igra lose on igrom 1 na 1 ili cak i 1 na 2 postigne 30 poena uz neke solidne procente. Teletovic je prije svega odlican suter a takvi igraci traze da im se nesto odigra,da se stvori par otvorenih suteva pa onda kad uhvati ritam uci ce neka i preko ruke.
Da mi imamo bolju igru kompletnog tima siguran sam da bi i Teletovic i Djedovic odigrali jos bolje partije...ovako sve sto postignu je na individualni kvalitet.
Danas je Mirza odlicno poceo ali nije ni Duda pao s Marsa da dozvoli sebi da ga pobjede 1 ili 2 igraca.
Da mi imamo bolju igru kompletnog tima siguran sam da bi i Teletovic i Djedovic odigrali jos bolje partije...ovako sve sto postignu je na individualni kvalitet.
Danas je Mirza odlicno poceo ali nije ni Duda pao s Marsa da dozvoli sebi da ga pobjede 1 ili 2 igraca.
mirza je bio ubjedljivo nas najbolji igrac, ali u zadnje dvije utakmice on to nijeadnan24 je napisao/la:Mirza je nas daleko najbolji igrac ali definitivno nije ni James a ni Kobe Bryant pa da u momentima kad kompletna ekipa igra lose on igrom 1 na 1 ili cak i 1 na 2 postigne 30 poena uz neke solidne procente. Teletovic je prije svega odlican suter a takvi igraci traze da im se nesto odigra,da se stvori par otvorenih suteva pa onda kad uhvati ritam uci ce neka i preko ruke.
odbrana mu je pa recimo prosjecna, ali to vise ne nadoknadzuje fenomenalnim napadom
a nije njemu problem misicna masa nego sto je na pripreme dosao zapusten i sa nekoliko kila viska, a napominjem on je znao da ce se prikljuciti zadnji pa da nece steci punu formu u to vrijeme i zbog toga on je najzasluzniji za njegovu losu formu koju istice
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
a zasto se non stop podcjenjuje ostatak ekipe, BiH ima tri veoma dobra pojedinca za europske uslove (teletovic-wright-djedovic) i nekoliko solidnih (gordic-sinanovic-kikanovic i jos poneko uleti tipa masic) sto je vise npr od makedonijeNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Treba biti realan da nasa ekipa nije nesto tako da ne treba ocekivati neke rezultate ali bar nas moze krenut jednu-dvi tekme tj Mirzu jer nema koga drugo. Idemo BiH mlatnut srbe
ali makedonija za razliku od nas nadoknadzuje taj manjak srcanoscu i timskom igrom

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ma kakva makedonija, kakva latvija, kad su oni poceli igrati kosarku ...nerminh74 je napisao/la:a zasto se non stop podcjenjuje ostatak ekipe, BiH ima tri veoma dobra pojedinca za europske uslove (teletovic-wright-djedovic) i nekoliko solidnih (gordic-sinanovic-kikanovic i jos poneko uleti tipa masic) sto je vise npr od makedonijeNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Treba biti realan da nasa ekipa nije nesto tako da ne treba ocekivati neke rezultate ali bar nas moze krenut jednu-dvi tekme tj Mirzu jer nema koga drugo. Idemo BiH mlatnut srbe
ali makedonija za razliku od nas nadoknadzuje taj manjak srcanoscu i timskom igrom

Gdje ta makedonija bila kad smo mi 8. zavrsili??

nerminh74 je napisao/la:mirza je bio ubjedljivo nas najbolji igrac, ali u zadnje dvije utakmice on to nijeadnan24 je napisao/la:Mirza je nas daleko najbolji igrac ali definitivno nije ni James a ni Kobe Bryant pa da u momentima kad kompletna ekipa igra lose on igrom 1 na 1 ili cak i 1 na 2 postigne 30 poena uz neke solidne procente. Teletovic je prije svega odlican suter a takvi igraci traze da im se nesto odigra,da se stvori par otvorenih suteva pa onda kad uhvati ritam uci ce neka i preko ruke.
odbrana mu je pa recimo prosjecna, ali to vise ne nadoknadzuje fenomenalnim napadom
a nije njemu problem misicna masa nego sto je na pripreme dosao zapusten i sa nekoliko kila viska, a napominjem on je znao da ce se prikljuciti zadnji pa da nece steci punu formu u to vrijeme i zbog toga on je najzasluzniji za njegovu losu formu koju istice
Nermine,2,3 rampe je podjelio,nije bilo los u odbrani

ne lumani ovaj put ga necu opravdatilumani je napisao/la:nerminh74 je napisao/la: mirza je bio ubjedljivo nas najbolji igrac, ali u zadnje dvije utakmice on to nije
Nermine,2,3 rampe je podjelio,nije bilo los u odbranina momente cuvao Katica,Krstica zar je to zadatak jednog Mirze
nije,ali kod nas nazalost jeste,jer je Kikanovic rodjen da ne igra odbranu...Srbi su ga dobro udvajali tada trbaju drugi da igraju,Nihad je to iskoristio..Jedno zaoravljate,Mirza i kada je najgori zabije 15,6 sto jedan Wright nazalost ne moze.
imam informacije i od njegove najblize rodbine i sa priprema da se iz amerike vratio kao drugi covjek, a izuzteno mu zamjeram sto je dosao toliko zapusten na pripreme i ako je znao da nece imati vremena da se dovede u formu
zasto ovo kazem, pa on se sam prihvatio da bude nas novi vodja i da bude nasa lokomotiva, a ovo sto radi je sve samo to nije, a voz bez lokomotive nigdje ne ide
opet sam realan i kazem da igra solidno, cak i dobro, ali to nije mirza teletovic od njega ocekujem da bude izvrstan, pa ako ne ide sut neka skace ili asistira sto je on dosta puta pokazao da moze, a ne da sili i ponistava cinjenicu da se odbrane koncentrisu na njemu, a za razliku od kvalifikacija kada je igrao citave utakmice evo sada ima predahe, a on pokazuje toliki zamor da nemogu davjerujem da zeli da bude ozbiljan NBA igrac
evo sada imamo tri utakmice koje moramo dobiti i neka pokaze sta moze i neka me na taj nacin demantuje i vrati svoju reputaciju
- ArthurBishop
- Kontakt:
Nisam želio ništa komentarisati, jer mi njegova večerašnja igra nit' miriše nit' smrdi. Međutim, kad sam vidio kako jedan Goran Dragić grize, igra, bori se, tuče se, kakav je lider, poželio sam samo da je Mirza gledao večerašnju tekmu slovenaca kontra prvaka. Eh, da je nama Mirza takav lider, al' taj film nećemo gledati, jer Mirza prvo mora spustit' se na zemlju, pa tek onda početi igrati kako je nekad igrao.
I večeras je na momente odličan bio, nakon toga, valjda vidio da nema fajde trudit' se. Ok, igra sa debilima, al' je ipak ikona ove repke.
@LenBias popusti me čovječe živ bio. Nismo na isto intelektualnom nivou, ne gledamo stvari sa iste tačke, shvati ovo kako hoćeš. Živ mi bio, uživaj.
I večeras je na momente odličan bio, nakon toga, valjda vidio da nema fajde trudit' se. Ok, igra sa debilima, al' je ipak ikona ove repke.
@LenBias popusti me čovječe živ bio. Nismo na isto intelektualnom nivou, ne gledamo stvari sa iste tačke, shvati ovo kako hoćeš. Živ mi bio, uživaj.
Željezničar za život cijeli!
Pogledaj i statistiku Veselog....Lik ubi nogama, a Wizardsi hoce da ga otjeraju iz ekipeArthurBishop je napisao/la:Nisam želio ništa komentarisati, jer mi njegova večerašnja igra nit' miriše nit' smrdi. Međutim, kad sam vidio kako jedan Goran Dragić grize, igra, bori se, tuče se, kakav je lider, poželio sam samo da je Mirza gledao večerašnju tekmu slovenaca kontra prvaka. Eh, da je nama Mirza takav lider, al' taj film nećemo gledati, jer Mirza prvo mora spustit' se na zemlju, pa tek onda početi igrati kako je nekad igrao.

Nazalost ovo nije mirza kojeg sam htio gledat , uvijek je bio drugi univerzum za sve nase igrace. Ove dvije tekme nije na svom nivou sem veceras u odbrani , napad je poprilicno tanak. Jako tesko dolazi do poena a odlika njegove igre je bila upravo ta da on super lako poentira da ne gubi snagu u duelima da se okrece i pogadja. Napisao sam i tamo ne mozemo ga krivit bas i za ofanzivu mi dok nije usao pasalic nismo napravili postavljen napad medjutim i kad je usao mirza je vec bio vec poprilicno hladan u napadu , jako lose je reagovao na udvajanja. To su samo zamjerke i govorim to zato sto je mirza kadar da svakoj ekipi u ovoj grupi zabija minimalno 20 ... I pored toga on kad pocne da pogadja citava ekipa se oslobodi i sve ide sut on je lider kapiten , normalno moze i on usrat jednu tekmu nista cudno ali mora mora mora dosta bolje u ofanzivi izgleda mi nekako skroz sporo i umorno...
- ArthurBishop
- Kontakt:
Da, da, zaboravih ga pomenuti. Duša me zaboljela kad sam vidio da sam rastura Poljake.. Tačno sam mislio da je kod nas Mirza taj čovjek, koji će prelomiti tekmu, kao ona u Gruziji. On sve više i više pokazuje da ne može biti lider, niti vođa ekipe.JHam je napisao/la:Pogledaj i statistiku Veselog....Lik ubi nogama, a Wizardsi hoce da ga otjeraju iz ekipeArthurBishop je napisao/la:Nisam želio ništa komentarisati, jer mi njegova večerašnja igra nit' miriše nit' smrdi. Međutim, kad sam vidio kako jedan Goran Dragić grize, igra, bori se, tuče se, kakav je lider, poželio sam samo da je Mirza gledao večerašnju tekmu slovenaca kontra prvaka. Eh, da je nama Mirza takav lider, al' taj film nećemo gledati, jer Mirza prvo mora spustit' se na zemlju, pa tek onda početi igrati kako je nekad igrao.
@LenBias popusti me čovječe živ bio. Nismo na isto intelektualnom nivou, ne gledamo stvari sa iste tačke, shvati ovo kako hoćeš. Živ mi bio, uživaj.Tu se vec vidi razlika izmedju europe i nba lige, dok kod teletovica slabo....ja mislim da se on ne vraca u europu, ne zato sto mu je bolje tamo, vec zato sto se plasi da ce morati trenirati redovno i biti u formi, lakse mu tamo sjesti godinu dana...
Željezničar za život cijeli!
- invincible1921
- Kontakt:
@ArturBishop je potpuno u pravu,i vi svi koji ste protiv njega bar kada je teletovic u pitanju ste isti kao i oni nasi navijaci koji ce rec da je ibisevic u 5deka sa dzekom.Teletovic treba da bude prevaga na nasoj starni,on treba da bude taj koji ce dat podstrek nekome iz sjenke da proradi,tipa masicu da ovaj ubaci 3 vezane trojeke.Pogledajte mccaleba na proslom euru je omogucio jednom sojanovskom utakmicu zivotu,svojim zalaganjem i preuzimanjem odgovornosti u kljucnim momentima svoju ekipu je doveo do polufinala eura.E haj sad me ubijedite da je makedonija bolja od nas.Ljudi imaju 2 igraca koji se mogu nazvat igracima uopste ostali su tu da udaraju i biju ali kada je mccaleb pored njih oni igraju 150% svojih mogucnosti sto moj jarane kaze "ovaj stojanovski na NBA bi imo rejting 11 a kada mccaleb igra pored njega poveca mu se na 81" i to je sva sustina i mudrost.Teletovic mora da postigne 25+ poena i pored toga da bude zvjezda vodilja svim ostalim u repki.Neko spomenu cesku,pa haj pamtnjakovici nabrojte mi 3 igraca ceske kad vas neko zaustavi,ali tu istu cesku vesely odvede do pobjede ,mladic koji ruku na srce nikad ne bi bio u evropi ono sto je mirza.Ne boli mene to sto je mirza los,nego me boli sto on nece da je bolji vidi se na njemu da je ovdje doso samo da odigra za repku i to je to,on igra sa 50% nekad i sa manje inteziteta.Naravno da od njega ocekujem pa ako treab i da sam pobjedi neku rep,ne bi mu bio prvi put.Necu valjda ocekivat da sutalo ubaci 30 poena nekome.Odbrana protiv latvije je blago receno bila slaba u odnosu na ono na sta je on naviko i igrace koji ga inace cuvaju trebo je bez problema u prvom pol imat 18,al ne on se probudio kolko tlko kad je sve vec bilo skoro pa izgubljeno.Ne znam sta bi vise rekao,nego braet ako ti se ne igra za ovu rep ako neces da das 101% od sebe ,pa nemoj ni dolazit vise,lakse ce mi tako bit nego vako da mi ulijes neku nadu ,ne ekipa nego ti,TI SI TAJ koji je bio nada svakom naviacu i onda to sve pogazis bez runke srama.
=\_1921_/=
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
@invicibile1921 svaka cast. Kao da sam ja pisao. Mirza igra i ispod 50% svojih mogucnosti. Zabit ce on jednu utakmicu 30+ali qurcu sviraj kad cemo sve do kraja izgubit. Mozda budemo ublizu s CG
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], costacurta08, Nah1d, nerkolfc, perun, Proximic i 31 gost.