Ne ja sam napisao kao sarkazam ono "dobrovoljno", vrlo je jasno da ga Benitez vise nije zelio i da covjek nije imao izbora i da je morao otici iz LFC u klub gdje ce igrati , jasno je bilo da novi ugovor nece dobiti
Primoran je da napusti svoj klub i ode u Romu !
Uglavnom ne brini se ti o nasem klubu , u LFC je sve bajno , bas onako kako smo zasluzili dok su pojedinci zadovoljni europa ligom i ne treba nam bolje , samo se nadam da nece sljedece sezone opet kukati i jadati se kada LFC bude jos gori od ovog sada a to je zaista tesko ali ce se vjerovatno dogoditi !
Norveški reprezentativac izjavio je da se više ne osjeća dijelom Benitezove vizije Liverpula te da će naljeto razmisliti o tome da li će ostati ili će otići iz kluba.
- Nisam sretan zbog ovakve situacije. Navikao sam igrati 80 posto svih utakmica, ali ako i dalje ne budem mogao igrati onoliko koliko želim, naljeto ću odlučiti šta ću. Treba pričekati i vidjeti šta će se dogoditi - kaže Rise.
Od kada je došao u Liverpul iz Monaca 2001. godine, Rise je bio jedan od najustrajnijih i najomiljenijih igrača "Redsa", ali ga je dolazak Fabija Aurelija doveo u situaciju da sjedi na klupi.
Na Enfildu se ovog ljeta spremaju promjene, a s obzirom na to kakva je trenutna situacija, Rise je jedan od prvih koji bi mogao napustiti klub.
Toliko **** Rafu Aurelio sve po spisku

Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."