FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

arhimed89
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la arhimed89 » 09 apr 2015, 22:48

bordobijeli je napisao/la:

sasvim dovoljno godina imam i od 97 pratim svaki korak FK Sarajeva . ibrakovic ne sastavlja ekipu nije toliko naivan ali mnogo utice na ekipu to sam siguran , on je taj koji dovodi trenere i igrace :!: znam za situaciju kad ga je Husref u klubu napao kako radi protiv njeg i kako zeli da ga smjeni ovo je sto posto tacan info ni s Usšcuplicem nije imao neki extra odnos . sta je to on dobro donio FKS osim stvaranja euforije i demagogije kako smo najbolji .meni taj covjek nije za direktora fk Sarajeva a vi kako hocete a Meho je isto pokazao koliki je autoritet u prvih 11 mu bilo 4 suspendovana pa sto ih je stavio u ekipu ako nemaju discipline .
Njegov je posao da dovodi trenere i igrace.Doveo je Mehu kojem su se svi klanjali do prije par sedmica,doveo je igrace koji bi u nekoj boljoj atmosferi natrpali i Drinu i Borac do besvjesti.Svaki igrac kojeg je doveo Ibrakovic je skoro pa najvece ime u ovoj ligi na svojoj poziciji i ova ekipa je u boljoj atmosferi bez problema mogla da se nosi sa jednim Partizanom ili jednom Borusijom na Kosevu.Ljudi toliko pljuju Ibrakovica kao da on izadje na teren i seta po terenu.Jel on treba da motivise igrace i da suzbije nemire i pobune u svlacionici.Uscuplica nije otjerao Ibrakovic nego rezultati. Pa navijaci Sarajeva su dreku pravili jer su zbog Uscuplica u prvom dijelu sezone skoro pa bili izgubili sansu za titulu.
Mogao bi njega sigurno Abdulah otjerati radi njihovih odnosa da je on zaredao sve pobjede za pobjedom..Mani se djecije price,igraci su ti kojim treba uputiti kritiku a administraciju zaobidjite u sirokom luku.Nije Ibrakovic doveo slabije igrace od onih iz Obarske pa oni dobiju Drinu a vi ne dobijete.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 09 apr 2015, 22:49

Kodro bi dobio otkaz ali mu je vjerovatno veliko obestecenje u slucaju otkaza. Ibrakovic gdje god da je bio bio je otjeran

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 09 apr 2015, 22:53

BitiSrcemVezan je napisao/la:Bilo bi lijepo da bar ovi što mu govore da ne piše ne prave gramatičke greške u svom pisanju postova.
Bio sam prvi koji ga je branio zbog njegovog rukopisa kada su ga ovde svi napadali. Meni ne smeta njegovo pisanje, nego vec kako on u zadnje vrijeme misli. Samo negativa i psovanje mater svima. Jeste, mene nasa gramatika j.ebe, ali ne i rijeci. Kada zivis 20 godina van BiH, pocnu se neke stvari zaboravljati. Jos da ne pratim sve ove godine nase forume i ovu cirkus ligu, siguran sam u to da bih pisao gore od Pitar6785.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 apr 2015, 22:55

mi hocemo rezultate ,uprava radi fantasticno tu se nema sta reci Dino ,Kusturica i ostali rade strasne stvari .onda dolazimo do sportskog djela kluba to je sportski direktor Ibrakovic ,treneri ,igraci mi smo promkenili Uscuplica ,Jarnija ,Musemica evo i Kodru a nema rezultata ,promjenili smo 100 igraca u 3 godine nema rezultata .jedino od sportskog djela kluba je Abdulah ostao :salut: :salut:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 09 apr 2015, 23:00

svi fb profili nasih fudbalera izgleda iskljuceni dok ovo ne prodje
Samo Sarajevo

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 09 apr 2015, 23:05

MCMXLVI je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Bilo bi lijepo da bar ovi što mu govore da ne piše ne prave gramatičke greške u svom pisanju postova.
Bio sam prvi koji ga je branio zbog njegovog rukopisa kada su ga ovde svi napadali. Meni ne smeta njegovo pisanje, nego vec kako on u zadnje vrijeme misli. Samo negativa i psovanje mater svima. Jeste, mene nasa gramatika j.ebe, ali ne i rijeci. Kada zivis 20 godina van BiH, pocnu se neke stvari zaboravljati. Jos da ne pratim sve ove godine nase forume i ovu cirkus ligu, siguran sam u to da bih pisao gore od Pitar6785.
Razumijem ja to sve ali mi je da se najblaže izrazim glupo nekome govoriti da ne piše više, pogotovo ako navija za isti klub kao i mi, hebe živce kao i mi, raduje se kao i mi... ;)

kanarinac je napisao/la:svi fb profili nasih fudbalera izgleda iskljuceni dok ovo ne prodje
Ni blizu. Samo se Bilbija deaktivirao.
Zadnja izmjena: BitiSrcemVezan, dana/u 09 apr 2015, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
1946

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 09 apr 2015, 23:05

bordobijeli je napisao/la:mi hocemo rezultate ,uprava radi fantasticno tu se nema sta reci Dino ,Kusturica i ostali rade strasne stvari .onda dolazimo do sportskog djela kluba to je sportski direktor Ibrakovic ,treneri ,igraci mi smo promkenili Uscuplica ,Jarnija ,Musemica evo i Kodru a nema rezultata ,promjenili smo 100 igraca u 3 godine nema rezultata .jedino od sportskog djela kluba je Abdulah ostao :salut: :salut:
Ma trebate biti realni.Ekipa vam je u totalnom ludilu sto se tice forme i timskog duha.
Glupost je pisati da je za to kriv Ibrakovic ili bilo ko drugi osim trenera i igraca.Imate najbolju upravu u drzavi,imate i sportskog direktora sasvim solidnog.Ima Ibrakovic mana ali reci da je on doveo panjeve,vrati se samo par sedmica unazad i vidjet ces da ste svi bili prezadovoljni sa igracima koji su dovedeni.Pokupili ste par igraca koji su iole vrijedili u ovoj ligi,doveli ste Alispahica koji je za ovu ligu svemirski brod,doveli ste Benku koji je takodje klasa za ovu ligu,Protic je dosao kao jedan od najboljih bekova u JSL,Krste je samarao odbrane po Makedoniji i sa njim ste bili prezadovoljni jer je i ovdje dobro zabijao.Desio vam se pad forme,kosmari unutar ekipe,neslaganja,problemi i iz ovog mozete samo jaci izaci.Zato je totalno glupo pljuvati covjeka koji je za ovu ligu doveo jako kvalitetne igrace i svaljivati na njega krivicu sto ti igraci na terenu ne izgledaju ono sto se od njih ocekuje radi njihove nemotiviranosti,manjka zelje i nekih licnih problema.

Da ste ovu sezonu uzeli bez poraza,niko nebi rekao "ibrakovic je jedini zasluzan i njemu se trebamo klanjati" nego bi bilo Meho je bog,Alispahic je poslanik,Stojcev je svemirski brod,Delac je ćaba i slicne budalestine.Al posto je ekipa dozivjela pad forme usljed mnogih problema u timu,sve svaljujete na jednog covjeka koji u stvari nit igra na terenu nit vodi taj tim.Dino i Kusturica su odradili svoj posao,Ibrakovic je isto sasvim dobro odradio svoj posao(ne moze me niko ubjediti da 2 tima koja Sarajevo moze napraviti od igraca koji trenutno igraju u njemu) nije u stanju pobjediti Drinu ili raspalog Borca.Meho je ekstra radio svoj posao ali je ocito nesto izaslo na vidjelo sto je dugo kuhalo i na kraju je kulminiralo u vidu ove blamaze.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 09 apr 2015, 23:21

Mi nemamo pobjednički mentalitet i borbenost igrača to je ključ svega.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 09 apr 2015, 23:22

prati ba svoj klub koji god da je,shta te ba libo racku za nas?njima filozofiraj

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 apr 2015, 23:24

Nakon svega ovog čovjek ne može biti pametan da razluči šta je ispravno, ko je ispravan a šta/ko nije.

Na Koševo ne dolazim da bih gledao i podržao Ibrakovića ili Kodru, dolazim radi onih 11(18) momaka koji nose dres koji postoji dugih 68 godina. Ja njih gledam i njih podržavam, hvalim i kritikujem. Tako će biti i u narednom periodu. Zbog njih plaćam kartu i članarinu.
Šta će biti sa Ibrakovićem i Kodrom neka odluče ljudi koji su ih angažovali i koji ih plaćaju.

Volio bih kada bi za vikend palo metar snijega da se kolo odgodi da malo skupimo snage za naredne utakmice. Naizvjesna završnica nas čeka a kako situacija odmiče sve me je više strah .....

Ugodnu noć

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 apr 2015, 23:24

arhimed89 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:mi hocemo rezultate ,uprava radi fantasticno tu se nema sta reci Dino ,Kusturica i ostali rade strasne stvari .onda dolazimo do sportskog djela kluba to je sportski direktor Ibrakovic ,treneri ,igraci mi smo promkenili Uscuplica ,Jarnija ,Musemica evo i Kodru a nema rezultata ,promjenili smo 100 igraca u 3 godine nema rezultata .jedino od sportskog djela kluba je Abdulah ostao :salut: :salut:
Ma trebate biti realni.Ekipa vam je u totalnom ludilu sto se tice forme i timskog duha.
Glupost je pisati da je za to kriv Ibrakovic ili bilo ko drugi osim trenera i igraca.Imate najbolju upravu u drzavi,imate i sportskog direktora sasvim solidnog.Ima Ibrakovic mana ali reci da je on doveo panjeve,vrati se samo par sedmica unazad i vidjet ces da ste svi bili prezadovoljni sa igracima koji su dovedeni.Pokupili ste par igraca koji su iole vrijedili u ovoj ligi,doveli ste Alispahica koji je za ovu ligu svemirski brod,doveli ste Benku koji je takodje klasa za ovu ligu,Protic je dosao kao jedan od najboljih bekova u JSL,Krste je samarao odbrane po Makedoniji i sa njim ste bili prezadovoljni jer je i ovdje dobro zabijao.Desio vam se pad forme,kosmari unutar ekipe,neslaganja,problemi i iz ovog mozete samo jaci izaci.Zato je totalno glupo pljuvati covjeka koji je za ovu ligu doveo jako kvalitetne igrace i svaljivati na njega krivicu sto ti igraci na terenu ne izgledaju ono sto se od njih ocekuje radi njihove nemotiviranosti,manjka zelje i nekih licnih problema.

Da ste ovu sezonu uzeli bez poraza,niko nebi rekao "ibrakovic je jedini zasluzan i njemu se trebamo klanjati" nego bi bilo Meho je bog,Alispahic je poslanik,Stojcev je svemirski brod,Delac je ćaba i slicne budalestine.Al posto je ekipa dozivjela pad forme usljed mnogih problema u timu,sve svaljujete na jednog covjeka koji u stvari nit igra na terenu nit vodi taj tim.Dino i Kusturica su odradili svoj posao,Ibrakovic je isto sasvim dobro odradio svoj posao(ne moze me niko ubjediti da 2 tima koja Sarajevo moze napraviti od igraca koji trenutno igraju u njemu) nije u stanju pobjediti Drinu ili raspalog Borca.Meho je ekstra radio svoj posao ali je ocito nesto izaslo na vidjelo sto je dugo kuhalo i na kraju je kulminiralo u vidu ove blamaze.
Momak neko je te igrace doveo u klub, nisu sami dosli. Mehi su dovedeni Alispahic i Benko (prije toga nisu igrali bruku vremena) dok ga je ostatak ekipe docekao. Isti oni igraci koji nisu mogli uzimati premijerligaske ekipe ni pod palicama Dzenana Uscuplica i Roberta Jarnija. Ko je zaduzen za dovodjenje igraca? Ja nisam, mozda gospodin Abdulah Ibrakovic? Je li taj isti gospodin doveo igrace i Jarniju i Uscuplicu i Kodri? Jeste. Je li ti isti igraci nisu u stanju biti bolji od ostatka premijerligaskih ekipa? Nisu.

O cemu pricamo mi ovdje?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

HzHercegovac
Kontakt:

Post Postao/la HzHercegovac » 09 apr 2015, 23:46

znam samo da se za voljeni klub gine kako na terenu tako i na tribinama , a ovdje ima krivice i od trenera (jeste da je zemo) pa do igrača i uprave , njima treba jedan psiholog i dobra batina :thumbup:
FK SARAJEVO
♥1946♥
18.05.2019 prva dupla kruna
01.06.2020 7-ma najslađa titula

begiii
Kontakt:

Post Postao/la begiii » 09 apr 2015, 23:47

Eh braco tepih se polako dize,ovako:pripreme i igraci se vratili iz turske ,onda lagani trening igraci malo barataju loptom u parove,atmosfera samo taka kad odjednom ibrakadabra prilazi jednom igracu,necu ga imenovati ali ko je bio zna o cemu pricam?kaze ubleha covjeku"JA SAM TE DOVEO,DA MENE NIJE IGRO BI TI QURAC LOPTE OVDJE I ZAPAMTI DA TE JA POSJEDUJEM,pritom covjeka drzi za trenerku ko malo dijete.Ni Kodro ni niko od igraca nije smio da pisne a kamoli da stane u covjekovu odbranu!Rezime svega je da nema tog trenera koji ce sam da sastavlja tim bez ibrak aminovanja,tad mi je pao u ocima ali i kodro kao i svi drugi placenici sto ne zastitise covjeka!Dino,Kusta pustite nasu djecu neka ovim pjandurama pokazu kako se igra za FK SARAJEVO MOLIM VAS
Vazduh treperi kao da nebo gori,sprema se BORDO oluja

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 apr 2015, 23:54

koliko samo moras biti poremecen pa da pises da su za ovo krivi Kusta i Dino...Dino jes govorio da smo trebali Zelju uzeti sa vecom razlikom, da smo jaci od Partizana, da idemo na duplu krunu i slicno zasto? Zato sto su on i ljudi oko njega napravili sve za to, doveli u klub Tana, TA, Kodru, igrace koje smo prije mogli samo pozeljeti da igraju za nas (Benko, Alispahic, pa i jedan reprezentativac Makedonije) i covjek je logicno razmisljao da ne bi trebali imati vecih problema u ostatku sezone ali ipak izgleda ima neko kome smeta evropsko Sarajevo, ima neko ko nebi zelio da jedna Bosna dobije ozbiljan klub u Evropi a ne kantu za nabijanje, ima neko ko hoce da se Sarajevo ne odvoji od ostalih klubova u nasoj ligi da ne postane tipa Dinamo, kad otkrijemo koje taj neko (mislim da nije samo jedan ima njih na desetine ako ne cak i stotine koji vise vole da Sarajevo propadne nego da se najedu) Sarajevo ce poceti nizati rekorde i ekstra rezultate u nasoj drzavi jer imamo sve uslove za to!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 10 apr 2015, 00:23

zamusli osvojimo titulu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 apr 2015, 00:34

svi nesto pametuju treba ovo treba ono jsa neam pojma sta vise treba samo znam da mi se ibrakovic ne dopada u ulozi sportskog direktora . ja cu da zivim za Sarajevo kao i dosad puno uspjeha i neuspjeha smo prezivjeli pa cemo i ovo pozzzz bordo braco treba probati dobit Travnik pa cemo vidjeti za dalje :salut:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 apr 2015, 00:41

bordobijeli je napisao/la:svi nesto pametuju treba ovo treba ono jsa neam pojma sta vise treba samo znam da mi se ibrakovic ne dopada u ulozi sportskog direktora:
Ja ne znam je li on sam rješava transfere i pravi listu pojačanja ako on sam ugovara igrače,ugovore i dogovore pravi onda je to pogrešno jer se pokazalo bez rezultata na igru,a stvorila se loša atmosfera i onda na kraju svega kažnjeno je 5 igrača

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 10 apr 2015, 00:44

Sabinho je napisao/la:
Momak neko je te igrace doveo u klub, nisu sami dosli. Mehi su dovedeni Alispahic i Benko (prije toga nisu igrali bruku vremena) dok ga je ostatak ekipe docekao. Isti oni igraci koji nisu mogli uzimati premijerligaske ekipe ni pod palicama Dzenana Uscuplica i Roberta Jarnija. Ko je zaduzen za dovodjenje igraca? Ja nisam, mozda gospodin Abdulah Ibrakovic? Je li taj isti gospodin doveo igrace i Jarniju i Uscuplicu i Kodri? Jeste. Je li ti isti igraci nisu u stanju biti bolji od ostatka premijerligaskih ekipa? Nisu.

O cemu pricamo mi ovdje?
O cemu mi ovdje zaista pricamo.Ovo je igracki kadar Obarske koji je dobio tu istu Drinu u gostima i Borac kod kuce.
Stefan Cicmil
Milan Peric
Anel Curic
Damir Ibric
Darko Markovic
Igor Misan
Semir Hadzibulic
Dusan Zelic
Nemanja Dabic
Milos Budakovic
Aleksandar Covin
Dusan Hodzic
Dragisa Komarcevic
Nikola Mazic
Miroslav Jevtic
Filip Vujic
Milos Djurkovic
Mikica Blagojevic
Perica Trifkovic
Radoslav Novakovic
Davor Arnautovic
Stefan Petrovic
Ljubinko Solakovic

MLADOST BORAC 2:0 (Sarajevo izgubilo)
VELEŽ MLADOST 0:0 (Sarajevo izgubilo)
DRINA Z. MLADOST 0:2 (Sarajevo nerjeseno)

Vrijednost igraca Mladosti je 2,58 Mio. €,Vrijednost Sarajeva je 9,53 Mio. €.
Ovaj sastav kao i svi ostali u ovoj ligi tesko da moze u istu recenicu sa Sarajevom.Vi na papiru sa ovim igracima koje vam je doveo Ibrakovic imate najjaci tim u ligi i smijesno je i govoriti da nisu dobra pojacanja.Pa ne moze vam Ibrakovic dzabarlame dovesti nekog igraca iz liga petice koji je u formi da igra na ovim krompiristima.Nije zar da treba dovesti Spahica,Misimovica i Vranjesa da bi se dobila neka banana ekipa.Omalozavati jednog Benku ili Alispahica u ovoj ligi je i vise nego zalosno.Pa ti ljudi mogu dijeliti autograme velikom broju igraca koji nastupaju u ovoj ligi.Igracki kadar vam je ubjedljivo i daleko najjaci u drzavi i tvrditi da nemate dovoljno dobrih igraca da dobijate Drine i slicne ekipe je licemjerno.Vas kadar je strasan ali timski duh,forma igraca,zelja,zalaganje i ostali psiholoski aspekti ekipe nisu na nivou sto je svakako bitan segment koliko i sami kvalitet igraca.Jos na to dodaj privatne probleme vasih igraca(koji sve vise izlaze na vidjelo),nedisciplina,medijski pritisak,pritisak navijaca zbog dugogodisnje suse sa trofejima,i svakako podcjenjivanje protivnika sto je sigurno bilo prisutno jer se ocekivalo da ce svi skidati gace pred Sarajevom,a protivnicima je to medijsko pumpanje bilo samo motiv vise.To se najbolje moze sazeti u onoj vasoj krilatici "mi smo Sarajevo,izvolite se braniti".. :nene:

Drugi dio prve polusezone i pripreme za drugu polusezonu Meho je prekucao i sa slabijim timom od ovoga.Na pripreme ste otisli jos jaci i osim pozicije stopera gdje ste ostali slabiji za Dupovca,na svakoj poziciji ste jaci.

Ti igraci su bili ravnopravan protivnik Partizanu i Borusiji kad su bili u formi i bez ovih trzavica.Real Madrid potrosi na desetine miliona na pojacanja pa dodje period kad ni ti igraci nisu u stanju pogoditi po nekoliko utakmica.Najbolji ti je primjer Borusija Dortmund.Ljudi su se do skora borili za opstanak a sezonu prije su mljeli sve pred sobom.Sumnjam da je iko rekao da je sportski direktor dortmunda krampa jer su ti isti igraci sezonu prije razvaljivali.

Ako ovo nisi u stanju da shvatis,bojim se da ti ne shvatas fudbal bas najbolje. :kafa:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 apr 2015, 00:50

kaze covjek danas sta smo mi Bogu skrivli ,ko nas je kleo radio je u tri smjene :crazy: :crazy: .ja nemam vise sta reci :silent: :silent: uglavnom ja se drzim one mi nikad odustati necemo

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 10 apr 2015, 00:54

nukleusmember je napisao/la:prati ba svoj klub koji god da je,shta te ba libo racku za nas?njima filozofiraj

Ako se meni obracas pasa,ja sam prije svega navijac reprezentacije BiH.Uspjeh Sarajeva mi je bitan iz razloga sto ce sutra ovaj klub predstavljati moju drzavu u evropi i proizvoditi igrace za reprezentaciju i svakako da cu podrzati svaki napredak kako u Sarajevu tako i u ostalim klubovima kojim ova drzava nesto znaci.Ne svrstavam se u torove i imam nekoliko klubova koji su mi na neki nacin interesantni i u kojim pratim desavanja jer imaju odraz na cjelokupna sportska desavanja u drzavi.Ne krsim pravila foruma,ne vrijedjam sagovornike,konstruktivno diskutujem i tu se zavrsava moja uloga :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.