2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

Greivis
Kontakt:

Re: 2013-14 NBA Season

Post Postao/la Greivis » 09 jun 2014, 23:51

IlCapitano je napisao/la: Kod Bostona je prakticki sve osim Ronda dostupno.
Tacno. Ali isto tako nista sem njega ne valja. Ukoliko mogu dobiti Gibsona, Butlera i pickove i bez Mirotica, to je najbolja ponuda. A i sasvim je realna.

Upravu si, ni ja ne vidim da ce Cavsi dati prvi pick. Prije svega jer nemaju tesko da ce Love ostati kod njih. Ali kad bi uspjeli Lebrona nagovoriti da dodje, i Love bi sigurno ostao. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 jun 2014, 00:10

Pa ne bih rekao da baš ništa ne valja.

Gibson i Butler jesu vrlo dobri igrači, ali po meni samo za contendera kakav bi Chicago bio da dovedu Mela i da su njih dvojica tu kao role igrači sa odličnom odbranom gdje bi nadoknađivali Melove nedostatke u istoj. Minnesota skoro ništa ne bi imala od njih jer ne mogu napraviti razliku koja im je potrebna da uđu u playoff a Gibson ima poveliku platu, dok Butler sljedeće ljeto tek treba biti plaćen. Slažem se da je to dobra ponuda, ali pitanje je i u kakvom to stanju ostavlja Chicago.

Kakav će se Rose vratiti? Poslije toga ostaje im samo upitni Rose, Love i Noah, popunjen salary cap i samo mogućnost dovođenja veterana. Dali bi oba picka ove godine, a po meni im je najbolja moguća opcija da amnestuju Boozera i potpišu Mela, ne vjerujem da će on ostati u NY. Rose, Butler, Melo, Gibson, Noah. Odlična postava.

Ista stvar i kod GSW-a. Još Minnesota ne prihvata ništa bez Klaya, a GSW ga ne da.

Sullinger je u ovom trenutku sigurno slabiji od Gibsona, ali je puno mlađi i ima dosta potencijala. U 36 minuta po utakmici, sa ozljedom prsta čitavu sezonu i viškom kilograma, imao je 16/10. Saunders je bio zainteresovan za Olynyka na prošlom draftu, tj. uzeli bi ga da Ainge nije trejdao pick i pomakao se u draftu i "ukrao" mu ga.

Bradley i Butler su više-manje slični igrači, 3 & D. S tim da je Bradley veoma napredovao i šutao 40% za 3, dok je Butler bio mislim čak ispod 30%, ali Bradley ima problema sa ozljedama. Što se pickova tiče, ovogodišnji 6. pick je praktički vrijedniji od bilo kojeg koji Chicago može ponuditi. 16. i 19. i Sacramento sljedeće godine čini mi se.

Ono, nije nijedna ponuda (osim Cavsa i prvog picka) nešto posebna i ne vjerujem da će biti oduševljeni u Minnesoti, ali moraju ga dati za nešto. Ja da sam na njihovom mjestu išao bi u rebuilding. Nebitno da li sa Bostonom ili Phoenixom, ali daj što više pickova. Igrači koje će dobiti zauzvrat im neće pomoći da dođu da playoffa, a niko neće ni potpisati tamo produženje jer je čitava organizacija u rasulu.

Nego, reci mi, upratio sam da pratiš Memphis. Jesi li upućen kolike su šanse da oni krenu u rebuilding? Vraća li se Z-Bo? Hoće li Gasol produžiti ili ide u FA sljedeće ljeto?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 jun 2014, 11:50

Zach se vraca vjerovatno sa novim ugovorom. Nece iskoristit opciju od nekih 16-17 miliona (tako nesto otprilike) za iducu sezonu, vec ce dobiti 3-4 godine oko 10 miliona po sezoni.

Ne znam nista u vezi Gasola. Vjerovatno mu odluka zavisi od toga kakva ce iduca sezona biti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 jun 2014, 17:56

Melo u Heat?

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 jun 2014, 18:10

wade uzima manji ugovor, bosh isto malo manje para ali opet visok ugovor, melo i james uzimaju najvise, sto da ne, sve je moguce kada ti ekipu vodi najveca faca lige i gospodar kosarkaskog svemira pat riley :kafa:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 jun 2014, 19:21

LenBias je napisao/la:wade uzima manji ugovor, bosh isto malo manje para ali opet visok ugovor, melo i james uzimaju najvise, sto da ne, sve je moguce kada ti ekipu vodi najveca faca lige i gospodar kosarkaskog svemira pat riley :kafa:
Bolje vam je onda dovesti Anthonya i ganjati nekog centra za Boshove pare, a ne da vam on to igra...

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 11 jun 2014, 19:23

JHam je napisao/la:
LenBias je napisao/la:wade uzima manji ugovor, bosh isto malo manje para ali opet visok ugovor, melo i james uzimaju najvise, sto da ne, sve je moguce kada ti ekipu vodi najveca faca lige i gospodar kosarkaskog svemira pat riley :kafa:
Bolje vam je onda dovesti Anthonya i ganjati nekog centra za Boshove pare, a ne da vam on to igra...
Pa da Majamiju treba taj old school postup centar mislis da ga ne bi doveli dosad ? Nevjerovatan komentar nakon 4. uzastopnog finala.Pa jel ti gledas kosarku uopste ?!?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 jun 2014, 20:11

BABADZO je napisao/la:
JHam je napisao/la:
Pa da Majamiju treba taj old school postup centar mislis da ga ne bi doveli dosad ? Nevjerovatan komentar nakon 4. uzastopnog finala.Pa jel ti gledas kosarku uopste ?!?
Halo, mani me se, nisam tebi nista pisao nit sam te sta pitao, uhvati Greivisa i slicne vama dvojici pa se raspravljajte do mile volje... Ti si svojim pisanjem pokazao koliko gledas kosarku, i dalje nemoj ziv bio...Zbog takvih ko ti kosarka i propada, jer je previse gledate samo na tv-u, dodjem na basket i pored cujem djecu kako govore da imaju "quick release" **** koji su culi kod nba komentatora ili na 2k, umjesto da izadju i malo "porade" na toj kosarci koju toliko vole, i ti si vjerovanto isti takav, pregledao 5 sezona punih, odigrao 5 finala u 2k i nasao ovde se praviti pametan...ohladi od pisanja ziv bio...

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 11 jun 2014, 20:13

Whatever makes you happy

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 jun 2014, 20:21

Haj ziv bio, imas kafu od mene kad se sretnemo, sacekaj kraj finala pa onda pametuj kad nikog ne bude na temi...

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 11 jun 2014, 20:27

Ne trebam nista od tebe hvala Bogu,a samo mi pojasni dio gdje ja "pametujem" ? Iznio sam ti cinjenice,4 finala zaredom,neda mi se pisati ponovo o spacingu u kojem Bosh igra kljucnu ulogu u igri Miamija,ti mene napadas bez ikakvog razloga ?

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 jun 2014, 20:37

JHam je napisao/la:
lijepo je to onako na papiru ali tesko naci i pitanje koliko bi se taj centar uklopio, koliko bi trazio i sl, bosh je npr sam izjavio da je spreman da igra za manje ako ostane clan heata tako da i to je velika prednost sto se tice njegovog ostanka, kljuc u dolasku mela (za kojeg sam vec pisao da ga ne bi volio gledati u ekipi za koju navijam jer on jednostavno nije rodjeni pobjednik) je to koliko ce traziti i dobiti wade, on u svemu tome treba biti najveca zrtva a legenda je kluba pa je to mac koji ima dvije ostrice, ne sumnjam da bi james sigurno ostao u heatu kad bi se to sve poklopilo tj kad bi wade i bosh dogovorili a melo dosao, to bi bila dinastija nad dinastijama, dok ovako i dalje postoji itekako fina sansa da se sve ovo nakon ove sezone polako rasformira sto je na kraju krajeva neki logican slijed, jedno je sigurno, iduci "prelazni rok" ce biti u najmanju ruku zanimljiv, pocevsi od drafta pa preko tradeova :kafa:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 jun 2014, 20:42

BABADZO je napisao/la:Ne trebam nista od tebe hvala Bogu,a samo mi pojasni dio gdje ja "pametujem" ? Iznio sam ti cinjenice,4 finala zaredom,neda mi se pisati ponovo o spacingu u kojem Bosh igra kljucnu ulogu u igri Miamija,ti mene napadas bez ikakvog razloga ?
Evo i tebi jos cinjenica, 4 finala, od cega postoje sad velike sanse da budu na 50%, sa najboljom ekipom u ligi i obecavanjem 6-7 prstenova, to je LOSE, i vjerovatno bi bili dosta bolji, sto u napadu sto u odbrani da imaju recimo Big Al-a pod kosem, umjesto Bosh-a(to govorim naravno ako prave ekipu s Melom i Jamesom na 3 i 4), jer im pored ove trojice glavnih ne treba jos jedan trosac veliki lopti, a ako ce im Bosh sluziti kao Haslem prije, onda mu ne treba dati ugovor preko 10mil, sto on nece prihvatiti i zasluzuje veci...
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 11 jun 2014, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 jun 2014, 20:46

LenBias je napisao/la:
JHam je napisao/la:
lijepo je to onako na papiru ali tesko naci i pitanje koliko bi se taj centar uklopio, koliko bi trazio i sl, bosh je npr sam izjavio da je spreman da igra za manje ako ostane clan heata tako da i to je velika prednost sto se tice njegovog ostanka, kljuc u dolasku mela (za kojeg sam vec pisao da ga ne bi volio gledati u ekipi za koju navijam jer on jednostavno nije rodjeni pobjednik) je to koliko ce traziti i dobiti wade, on u svemu tome treba biti najveca zrtva a legenda je kluba pa je to mac koji ima dvije ostrice, ne sumnjam da bi james sigurno ostao u heatu kad bi se to sve poklopilo tj kad bi wade i bosh dogovorili a melo dosao, to bi bila dinastija nad dinastijama, dok ovako i dalje postoji itekako fina sansa da se sve ovo nakon ove sezone polako rasformira sto je na kraju krajeva neki logican slijed, jedno je sigurno, iduci "prelazni rok" ce biti u najmanju ruku zanimljiv, pocevsi od drafta pa preko tradeova :kafa:
@ovaj s velikim slovima sto samo pametuje
E ovo je realan i normalan odgovor, sto se i ocekuje na forumu sportskom, a ne ko onaj tvoj u kojem odma napadas redom sve, na politiku i pisi kolko ti je volja tako...

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 11 jun 2014, 20:49

JHam je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:Ne trebam nista od tebe hvala Bogu,a samo mi pojasni dio gdje ja "pametujem" ? Iznio sam ti cinjenice,4 finala zaredom,neda mi se pisati ponovo o spacingu u kojem Bosh igra kljucnu ulogu u igri Miamija,ti mene napadas bez ikakvog razloga ?
Evo i tebi jos cinjenica, 4 finala, od cega postoje sad velike sanse da budu na 50%, sa najboljom ekipom u ligi i obecavanjem 6-7 prstenova, to je LOSE, i vjerovatno bi bili dosta bolji, sto u napadu sto u odbrani da imaju recimo Big Al-a pod kosem, umjesto Bosh-a(to govorim naravno ako prave ekipu s Melom i Jamesom na 3 i 4), jer im pored ove trojice glavnih ne treba jos jedan trosac veliki lopti, a ako ce im bos sluziti kao Haslem prije, onda mu ne treba dati ugovor preko 10mil, sto on nece prihvatiti i zasluzuje veci...

Ne dajes dovoljno credita Popovichu i SSpursima al ae.Druga stvar nema sanse da bi bili jednako dobri sa Alom(pogotovo za odbranu,ovdje bih ti trebao prestati citati post al odgovoricu ipak).Ti ne razumijes nacin na koji Mia igra.Najbolji post igrac Miamija LeBron,uz to imaju jos jednog sjajnog slashera u vidu Wade.Znaci ta 2 igraca trebaju prazan reket da bi mogli "go to work".Big Al je neupotrebljiv dalje od 4 m od kosa,dok je Bosh dodao svome arsenalu i tricu ove godine.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jun 2014, 01:22

Chicago Bulls, Houston Rockets and Dallas Mavericks are all teams Anthony would consider starting July 1, **** say, if the 30-year-old decides to become a free agent this summer.

http://espn.go.com/new-york/nba/story/_ ... ng-****" onclick="window.open(this.href);return false;

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 jun 2014, 01:56

[youtube][/youtube]
Druga epizoda! :D
EDIT:
Marc Stein @ESPNSteinLine · 14m

ESPN latest w/ @WindhorstESPN on Heat's stealth plans to make FA run at Melo this summer if he opts out - http://espn.go.com/nba/playoffs/2014/st ... ree-agency" onclick="window.open(this.href);return false; … Samo im jos on treba da budu najveci tim ikada! :lol: :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jun 2014, 02:05

aaa kako su prekucali sa Philom i Carmelom :lol: :lol:

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 12 jun 2014, 02:23

Donnie Darko je napisao/la:aaa kako su prekucali sa Philom i Carmelom :lol: :lol:
+1
I Noah neodovljivo podsjeća na onu divljakušu! :mrgreen: Wade kao Cersei. :rol:
Nije kao prvi dio, ali opet je jako dobro. Fantastična ideja. :thumbup:
LUHG!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 jun 2014, 08:26

ako riley stvarno izvede ovaj melo scenarij neka ga slobodno proglase bogom nba lige

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.