Postao/la IlCapitano » 10 jun 2014, 00:10
Pa ne bih rekao da baš ništa ne valja.
Gibson i Butler jesu vrlo dobri igrači, ali po meni samo za contendera kakav bi Chicago bio da dovedu Mela i da su njih dvojica tu kao role igrači sa odličnom odbranom gdje bi nadoknađivali Melove nedostatke u istoj. Minnesota skoro ništa ne bi imala od njih jer ne mogu napraviti razliku koja im je potrebna da uđu u playoff a Gibson ima poveliku platu, dok Butler sljedeće ljeto tek treba biti plaćen. Slažem se da je to dobra ponuda, ali pitanje je i u kakvom to stanju ostavlja Chicago.
Kakav će se Rose vratiti? Poslije toga ostaje im samo upitni Rose, Love i Noah, popunjen salary cap i samo mogućnost dovođenja veterana. Dali bi oba picka ove godine, a po meni im je najbolja moguća opcija da amnestuju Boozera i potpišu Mela, ne vjerujem da će on ostati u NY. Rose, Butler, Melo, Gibson, Noah. Odlična postava.
Ista stvar i kod GSW-a. Još Minnesota ne prihvata ništa bez Klaya, a GSW ga ne da.
Sullinger je u ovom trenutku sigurno slabiji od Gibsona, ali je puno mlađi i ima dosta potencijala. U 36 minuta po utakmici, sa ozljedom prsta čitavu sezonu i viškom kilograma, imao je 16/10. Saunders je bio zainteresovan za Olynyka na prošlom draftu, tj. uzeli bi ga da Ainge nije trejdao pick i pomakao se u draftu i "ukrao" mu ga.
Bradley i Butler su više-manje slični igrači, 3 & D. S tim da je Bradley veoma napredovao i šutao 40% za 3, dok je Butler bio mislim čak ispod 30%, ali Bradley ima problema sa ozljedama. Što se pickova tiče, ovogodišnji 6. pick je praktički vrijedniji od bilo kojeg koji Chicago može ponuditi. 16. i 19. i Sacramento sljedeće godine čini mi se.
Ono, nije nijedna ponuda (osim Cavsa i prvog picka) nešto posebna i ne vjerujem da će biti oduševljeni u Minnesoti, ali moraju ga dati za nešto. Ja da sam na njihovom mjestu išao bi u rebuilding. Nebitno da li sa Bostonom ili Phoenixom, ali daj što više pickova. Igrači koje će dobiti zauzvrat im neće pomoći da dođu da playoffa, a niko neće ni potpisati tamo produženje jer je čitava organizacija u rasulu.
Nego, reci mi, upratio sam da pratiš Memphis. Jesi li upućen kolike su šanse da oni krenu u rebuilding? Vraća li se Z-Bo? Hoće li Gasol produžiti ili ide u FA sljedeće ljeto?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★