FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

fukara87
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukara87 » 04 okt 2011, 22:49

scudetto je napisao/la:slika

8-)

ovo dok je bio 10 godina mladji :mrgreen: jest gulio teren
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 04 okt 2011, 22:54

Slika je iz 2003 godine kada smo igrali Intertoto Cup sa Liersom.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 04 okt 2011, 22:58

Nez jel se ko od vas sjeca utakmice Sloboda - Leotar te godine je Leotar bio prvak Bosne i Hercegovine, Sloboda je na prepunom Tusnju pobijedila Leotar sa 1-0 , naravno gol je postigao Alen Mesanovic i to kakav gol , prosetao se veleslalom napravio kroz odbranu Leotara i zabio, sjecam se ko juce da je bilo, ako neko zna koje godine je to bilo ?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 okt 2011, 23:17

2003
NO PYRO NO PARTY

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 05 okt 2011, 09:43

fukara87 je napisao/la:Nez jel se ko od vas sjeca utakmice Sloboda - Leotar te godine je Leotar bio prvak Bosne i Hercegovine, Sloboda je na prepunom Tusnju pobijedila Leotar sa 1-0 , naravno gol je postigao Alen Mesanovic i to kakav gol , prosetao se veleslalom napravio kroz odbranu Leotara i zabio, sjecam se ko juce da je bilo, ako neko zna koje godine je to bilo ?
Kako se necu sjecat...ono je uz, po neki gol Djeme Smjecanina, najbolji gol koji sam idio na nasim terenima. Poceo ih je nizat na nekih 30 metara. Koje godine?
Hm, vjerovali ili ne u sezonama 2003/04, 2004/05 i 2005/06 Sloboda je kuci protiv Leotara slavila svaki put i to svaki put identicnim rezultatom 1-0

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 05 okt 2011, 09:46

ALEN MESANOVIC 8-)

Kakav lik, kakav fudbaler u svoje vrijeme. U naponu forme, ok je bio u slobodi odu na pripreme ili u karantin na Musku vodu..ali svaki dan je neko iz tabora ujutro morao ici po ponudu Remi kladionice do Tuzle, a poslijepodne nositi Alenove listice na uplatu.
Btw, kakvu je zensku tada imao...ne znam jel mu supruga :shock:
Riba do jaja 8-)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 05 okt 2011, 10:16

Ma Alen je prica za sebe , a pitas koju zensku taj se zenio vise puta , doduse ne zna im se broj , ali mora se priznati da je taj mjastor i danas dan i jedna od omiljenih osoba u Tuzli .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 05 okt 2011, 11:13

fukara87 je napisao/la:Nez jel se ko od vas sjeca utakmice Sloboda - Leotar te godine je Leotar bio prvak Bosne i Hercegovine, Sloboda je na prepunom Tusnju pobijedila Leotar sa 1-0 , naravno gol je postigao Alen Mesanovic i to kakav gol , prosetao se veleslalom napravio kroz odbranu Leotara i zabio, sjecam se ko juce da je bilo, ako neko zna koje godine je to bilo ?
al sto mi je nasmjesnije bilo 2 sata prije tekme ulazi alen u williams kladionicu i bile kvote 2,5 na nas i na leotar ,i uplati coja 200 km na keca i ode :D ,rijesi tekmu sam i dobi na klad :D :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 okt 2011, 11:15

dobar igrac i dobro pojacanje samo je pitanje kolko je spreman fizicki,ja sam ga skoro vidio po meni ima jedno 5 kg viska ako ne i vise i u godinama je vec i to dobrim.al samo njegova pojava bi mogla da puno donese..sta ocekujete protiv zvijezde...jel siguran kec :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 okt 2011, 11:21

astra1922 je napisao/la:dobar igrac i dobro pojacanje samo je pitanje kolko je spreman fizicki,ja sam ga skoro vidio po meni ima jedno 5 kg viska ako ne i vise i u godinama je vec i to dobrim.al samo njegova pojava bi mogla da puno donese..sta ocekujete protiv zvijezde...jel siguran kec :)
Jarane nema nista sigurnoo ;) Ako Sloboda bude bolja pobijedit ce, ako Zvijezda bude bolja nek pobijedi i gotova prica

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 okt 2011, 11:29

svaka cast,uglavnom nek pobijedi sretniji i spretniji i nek sve prode u najboljem redu.zvijezda vam dolazi kompletna bez kartona i sa zeljom da ne izgubi...sloboda nas je mnogo puta iznenadila u gradaccu vrijeme je da i mi vas jednom 8-) :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 okt 2011, 12:01

astra1922 je napisao/la:svaka cast,uglavnom nek pobijedi sretniji i spretniji i nek sve prode u najboljem redu.zvijezda vam dolazi kompletna bez kartona i sa zeljom da ne izgubi...sloboda nas je mnogo puta iznenadila u gradaccu vrijeme je da i mi vas jednom 8-) :)
Ako budu igrali na Tusnju kao protiv Olimpica, negine im poraz od Zvijezde nazalost, e jedino ako Vojvodic sredi situaciju u klubu i da se nesto napokon sredi, opet mislim da ce bit gusto cak ce jedan gol odlucivati u ovom kantonalnom derbiju.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 okt 2011, 13:29

turbo1 je napisao/la:ALEN MESANOVIC 8-)

Kakav lik, kakav fudbaler u svoje vrijeme. U naponu forme, ok je bio u slobodi odu na pripreme ili u karantin na Musku vodu..ali svaki dan je neko iz tabora ujutro morao ici po ponudu Remi kladionice do Tuzle, a poslijepodne nositi Alenove listice na uplatu.
Btw, kakvu je zensku tada imao...ne znam jel mu supruga :shock:
Riba do jaja 8-)
meni je uvjek bio najaci :)

1999 sezona pod Hukicevom palicom Sloboda igrala u Srebreniku protiv Graadine(ona sezona kad smo uvezali 9 pobjeda za redom bez primljenog gola, inace tu tekmu smo dobili 0-2 strijelci u zadnjih 10 minuta Jasarevic i Omsanhodzic ), i sad posto se tad islo na utkamice sa prigradskim prevozom i autima, ja sam sa dio grupe i drustva isao tim prigradskim saobracajem ...naravno pri povratku iz Srebrenika nije vise bilo redovne linije nazad za Tuzlu...onda sam smo nas par se vratili sa igracima u busu za Tulu, a tu sam u too vrijeme komirao sam se od smijeha..naravno centralna figura Alen Mesanovic, rahmetli Hukic ...kad asu usli svi u bus, Hukic cestita momcima na pobjedi i kaze d aje nezadovoljan, jer smo kasno postigli ta 2 gola i kaze momcima kako sad svi kolektivno idu na veceru u Vinariju..naranvo napominje igrace da nema alkohola :)...naravno posebno se obraca Alenu Mesanovicu (vjerovatno u sali) "Alene j e b a t cu ti majku, budes li mjeso stok kolu" :).

Hajde ALen je za nas sve bio nepoznanica, ali ljudi bilo je tu jos igraca koji su zivjeli nezdrav zivot kao nogometasi Slobode :).... da vi vidite Bajrovica....Bajrovic u busu pusi boli ga klinac :) ..naravno Huka je i to zaustavio :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 okt 2011, 16:17

Evo izgleda moguc povratak Kasapovica u Slobodu ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 05 okt 2011, 16:34

Emir Kasapović ponovo na Tušnju?

Prema saznanjima do kojih je došao vidiportal.ba nakon veterana Alena Mešanovića tuzlanska Sloboda bi mogla dobiti još jedno pojačanje u napadu. Riječ je o bivšem igraču ovog kluba, te mladom reprezentativcu BiH Emir Kasapoviću koji je prošao sve omladinske selekcije na Tušnju, dok je prošlu sezonu nastupao za ekipu Bratstva iz Gračanice.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 05 okt 2011, 17:10

Ti si za muštuluk.Ja se pitam gdje je najveći talenat svoje generacije.Neznam čija je ovo bila inicijativa, ali svaka mu čast ko je ovog dragulja vratio na Tušanj.Idemo i po ostalu našu djecu i stvorimo tako najbolji klub u BiH.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 05 okt 2011, 19:01

scudetto je napisao/la:slika

8-)
GABRIEL OMAR BATISTUTA-BATIGOL 8-) 8-) ....jedan od najvecih smekera sto je spartao Tusnjem :D :D
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 okt 2011, 00:34

a desna ruka, odnosno zglob uvjek zamotan :)...1999 na Kosevu mu je slomise :)...igrao je odlicno tu utkamicu znam da je odbranu Sarajeva mucio citavu tekmu..po meni to mu je bila jedna od boljih utkamica u nasem dresu i ako nije postigao gol...zijanili smo 2:0, ali smo tad bili bolji protivnik i imali smo penal kod 0-0 kad je Joldic pogodio stativu...primili smo onaj prvi gol iz opsajda koji je bio vamo na golu sa nase juzne strane...znam da je tad Ihtijarevic im lezao van terena izasao da mu se ukaze pomoc, da bi lopta gore igraci Sarajeva ispucali loptu za kojom ustaje Ihtijarevic (koji je bio van terena) i uzima je i povlaci kontu nakon cega primamo gol...stvanro nisam dugo vidio smijesniju situaciju na nasim terenima :roll: .
Ebiga u toj tekmi i Alena su slomili, pa i ruku je tu slomio, ali djaba opet je natavio igrat :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 06 okt 2011, 00:58

Koliko majstor ima života? 8-)

Jednom stojim na autobuskoj stanici i čitam novine, naslov je, čini mi se, bio "Mešanović: Bit ću spreman za dvije sedmice". Podignem glavu, kad Alen stoji ispred mene. :) Uze mobitel, nazva nekog i kaže: "E, hajde na livescore.com pogledaj..." :mrgreen:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 06 okt 2011, 15:37

gollum je napisao/la:Koliko majstor ima života? 8-)

Jednom stojim na autobuskoj stanici i čitam novine, naslov je, čini mi se, bio "Mešanović: Bit ću spreman za dvije sedmice". Podignem glavu, kad Alen stoji ispred mene. :) Uze mobitel, nazva nekog i kaže: "E, hajde na livescore.com pogledaj..." :mrgreen:
tuzlanski boem :D

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.