Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la soko » 12 nov 2013, 04:54

Papastathopoulos je napisao/la:Jedini igrac koji toliko slici misimovicu po stilu igre, tehnici, ma svemu, je prcic..i on bi mogao biti njegov nasljednik..
Odlican je Pricic. Bas sam gledao ovu tekmu neki dan. Odlicne duge lopte bas kao Miske.
Ono sto izgleda bolje od Misketa je ta brzina i puno puno trci, al to su mozda godine. Momak definitivno zasluzuje poziv za A repku.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 nov 2013, 10:39

od 50 talenata sa BAlkana jedino on je na 35 ili 36 mjestu iz BIH izuzev Seada Kolašinca..JAgodic je napravio gresku sa njim i ja se nadam da ce Susic ga ubrzo pozvati u Atim nem amsisla da momak igra u U21..Sjecam se kad je Jagodic htio da KOlasinca zove prvo u U21 pa onda u A :lol: bajg da ne preskace

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 12 nov 2013, 17:53

zgembo89 je napisao/la:Pandza opet klupa
laksu je povredu zadobio protiv lecha i zato je bio na klupi gornika protiv wisle, ocekujem njega od prve minute u iducem mecu svog tima..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 nov 2013, 21:18

zgembo89 je napisao/la:Pandza opet klupa,Cocalic klupa pa nije ni u 18,ZUkanovic na klupi pa nije ni u 18,jedino Scuk igra po 90min i Eldin HAdzic dao go za Hercules sad vec 4 ima..
I Pandza i Zukan su roviti,a za Cocka se ne brinem vecinom je standardan.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 nov 2013, 21:11

Kup Slovenije,Sencur-Maribor 2:5- strijelac petog gola bio je Nusmir Fajic u 91.minuti :)

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 14 nov 2013, 12:22

Raif Husić je najveći golmanski talenat NjemačkeOtac mu je rodom iz Dobošnice kod Lukavca.On i porodoca žele da nastupa za BiH.No,mama mu je Njemica i Nijemci ga neće pustiti jer u budućnosti može biti među 3 najbilja njemačka golmana.Mi ga možemo uzeti sad ili nikad.Otići neko iz NSBiH I SREDITI STVAR DOK SE MOŽE.Idealna zamjena za BEGOVIĆA ZA 5-6 GODINA.Husić ima tek 17g.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 nov 2013, 12:50

Realist je napisao/la:Raif Husić je najveći golmanski talenat NjemačkeOtac mu je rodom iz Dobošnice kod Lukavca.On i porodoca žele da nastupa za BiH.No,mama mu je Njemica i Nijemci ga neće pustiti jer u budućnosti može biti među 3 najbilja njemačka golmana.Mi ga možemo uzeti sad ili nikad.
Puno priče u prazno. Čuj najveći talent Njemačke. Ako hoće nastupat' za nas, nastupat' će, nema sa tim ništa ni mater, ni Njemačka. Može 500 puta do 21 godine aplicirati za promjenu državljanstva i početi braniti za nas. Puno buke ni oko čega.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 14 nov 2013, 12:57

zizu1991 je napisao/la:
Realist je napisao/la:Raif Husić je najveći golmanski talenat NjemačkeOtac mu je rodom iz Dobošnice kod Lukavca.On i porodoca žele da nastupa za BiH.No,mama mu je Njemica i Nijemci ga neće pustiti jer u budućnosti može biti među 3 najbilja njemačka golmana.Mi ga možemo uzeti sad ili nikad.
Puno priče u prazno. Čuj najveći talent Njemačke. Ako hoće nastupat' za nas, nastupat' će, nema sa tim ništa ni mater, ni Njemačka. Može 500 puta do 21 godine aplicirati za promjenu državljanstva i početi braniti za nas. Puno buke ni oko čega.
Pa eto ti reci koje najveći golmanski talenat Njemačke ? :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 nov 2013, 13:05

Čuj eto ti reci. Koliko je mladića prozvano novim Maradonama, naslijednicima Zidane - a, i slično, pa na kraju " ispušu " do seniorskog nivoa. Moguće da mu u Njemačkoj predviđaju blistavu budućnost, ali predviđanje je ništa više do gledanje u kristalnu kuglu.

I on je našao u čitavom postu u kojem sam mu fino obrazložio da se glupira sa tim uticajem Njemačke i majke mu da meni kaže da ja navedem ko je najveći golmanski talent Njemačke.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 14 nov 2013, 13:08

Realist je napisao/la:Raif Husić je najveći golmanski talenat NjemačkeOtac mu je rodom iz Dobošnice kod Lukavca.On i porodoca žele da nastupa za BiH.No,mama mu je Njemica i Nijemci ga neće pustiti jer u budućnosti može biti među 3 najbilja njemačka golmana.Mi ga možemo uzeti sad ili nikad.Otići neko iz NSBiH I SREDITI STVAR DOK SE MOŽE.Idealna zamjena za BEGOVIĆA ZA 5-6 GODINA.Husić ima tek 17g.

Gledao sam ga protiv Man.City-a i nije loš ali ovo da je najveci golmanski talenat Njemačke je malo pretenciozno jer nije pozvan ni za slekcije U18 i U19 Njemacke kojima pripada u zadnjim tekmama

igrao je za U17 ali u tim godinama nikad se ne zna ,neko od najboljeg kadeta drzave na kraju zavrsi na malom fudbalu

mogao bi se on sad pridobiti jer je tamo trenutno izgubio mjesto kao i Mujezinovic koji je takodje golman

http://www.transfermarkt.co.uk/en/kenan ... 63711.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 nov 2013, 19:17

Tabakovic na klupi kod Svicaraca,vode 0-1 protiv Hrvatske.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 nov 2013, 16:50

Arslanagić u prvoj postavi U21 Belgije u večerašnjoj utakmici protiv Srbije.
DRUG NEBI TI PUNCA

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 nov 2013, 17:26

Kad vec niko nije postavio

Mirza Halvadžić: Uzor mi je ranije bio Barbarez, a sada je to Pjanić

Mirza Halvadžić je igrač koji je nedavno sa reprezentacijom Švedske osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, a čiji su roditelji iz Sarajeva.
Na početku razgovora za švedske medije Halvadžić je govorio o svojim počecima.

''Rođen sam u Lundu i počeo sam tu i igrati kada sam imao pet godina. Moji roditelji su iz Sarajeva i izbjegli su u Švedsku između 1993. i 1995. godine. Imam brata blizanca, Bekira, koji igra u odbrani i on je ostao u Lunds BK, gdje čeka profesionalni ugovor. Također imam i dvije starije sestre'', istakao je Havladžić na početku razgovora, te potom govorio o osjećanjima nakon što je Švedska osvojila bronzanu medalju:

''Još uvijek sam u šoku i osjećam se zaista posebno. Švedska nije uspjevala do sada osvojiti medalju na ovakvom turniru, ali ova generacija je to uspjela i zaista to je nevjerovatan osjećaj. Igrao sam sve utakmice i postigao sam jedan pogodak i upisao dvije asistencije. Ovaj turnir za mene predstavlja nezaboravno iskustvo, jer sam dobio veliku priliku da igram na velikoj sceni što u ovim godinama za mene predstavlja nešto veliko. Do sada sam odigrao 31 utakmicu za U17 selekciju Švedske''.

''Trenutno sam pod ugovorm sa Malmom i imam osjećaj da se mogu do kraja razviti u Malmou. Volio bih nastaviti igrati u klubu i sjesti i porazgovarati sa čelnicima kluba o daljoj saradnji. Biti najbolji u svijetu je moj cilj, a pravi Ronaldo je uvijek bio moj idol. Također jedan od mojih snova jeste da zaigram za Real Madrid koji je moj omiljeni klub, ali idem korak po korak i za sada mi je bitno da igram i da se razvijam'', nastavio je mladi Halvadžić koji je nakon toga govorio o svojim idolima:

''To su Ronaldo, Roberto Carlos i David Beckham, a što se tiče bosanskih igrača, to je Sergej Barbarez, a Bolić i Baljić su također bili odlični igrači, ali nažalost oni se više ne bave aktivno nogometom. Miralem Pjanić mi je sada uzor i također najdraži igrač, kada je tek došao u ekipu Lyona, jasno se vidjela mirnoća u njegovoj igri''.

Nakon toga Halvadžić je govorio i o nacionalnom timu Švedske, te o mogućnosti da nastupa za selekciju Bosne i Hercegovine, budući da su mu roditelji iz Sarajeva.

''Veoma sam ponosan što sam dobio šansu da nastupam za reprezentaciju, o tome sam mogao samo sanjati kada sam bio mlađi i sada sam ovde i razvijam se, a ko zna šta sutra nosi budućnost, ja idem korak po korak i za sada uživam u fudbalu'', istakao je Halvadžić, te nakon toga zaključio razgovor u humorističnom tonu:

''Volim ćevape, ali ne zaboravite uz njih dodati kajmak i malo luka'', kroz smijeh je za švedske medije zaključio Halvadžić.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 nov 2013, 17:46

Nije to intervju za svedske medije nego za bosansku navijacku stranicu u Svedskoj. ;)
http://www.svenskafans.com/europa/bih/" onclick="window.open(this.href);return false;

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 15 nov 2013, 18:20

zizu1991 je napisao/la:Čuj eto ti reci. Koliko je mladića prozvano novim Maradonama, naslijednicima Zidane - a, i slično, pa na kraju " ispušu " do seniorskog nivoa. Moguće da mu u Njemačkoj predviđaju blistavu budućnost, ali predviđanje je ništa više do gledanje u kristalnu kuglu.

I on je našao u čitavom postu u kojem sam mu fino obrazložio da se glupira sa tim uticajem Njemačke i majke mu da meni kaže da ja navedem ko je najveći golmanski talent Njemačke.
Čuj "fino obrazložio" :lol: Kakve veze ima ako uzmemo mladog super talenta pa od njega na koncu ne bude neka klasa ?Jel' zbog toga ne treba odmah reagovat i otić direktno u porodicu i sve dogovoriti da postane mladi Zmaj ? Po toj logici nismo trebali čupat za Begovića kada je 95 % raje ovdje bilo da se ne poziva jer imamo Hasagića :D Garant si od onih koji su pljuvali i po Hajroviću a skakao si kad je zabio u Slovačkoj.Zato zahvaliti samo Jusufu Bećireviću,a ne lažnim patriotima koji mijenjaju mišljenja od juče do sutra.Raif Husić jeste veliki talenat,da nije ne bi bio u BAYERNU.Nijemci računaju na njega,branio je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Njemačke.Nikad neće zaigrat za nas ukoliko ljudi iz NSBiH ili neko od njih,tipa Juka Bećirević ne dogovori konkretno sve detalje vezano za nastup za naše selekcije.Jas am govorio o tome,a ti nastavi pisati gluposti koje smaraju. :D

ovisnik
Kontakt:

Re: zaboravljeni i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la ovisnik » 15 nov 2013, 18:51

Arslanagic u prvoj postavi super jake belgije,koja je u polju rasula srbiju al naivno primila golove,momak je pravi stoper,fizicki besprjekoran,sto prije ici po njega da posle nebude kasno.

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 16 nov 2013, 00:35

Ne znam zasto savez sjedi skrestenih ruku kada je u pitanju Arslanagic, kada je momak vec izjavio da zeli igrati za BiH a i njegov otac je isto tako razgovarao sa Papetom, zasto se ne ide u proceduru promjene sportskog drzavljanstva.To on ne moze sam uraditi, moramu nas savez prvo dati pristupnicu da potpise, ali vrijeme prolazi a nista se neradi potom pitanju.Momak je vec sada klasa za Pandzu i Sunjica,igrac buducnosti i legitiman nasljednik Spahica.
Zadnja izmjena: Bosanski zmaj, dana/u 16 nov 2013, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2013, 00:48

Realist je napisao/la:Čuj "fino obrazložio" :lol: Kakve veze ima ako uzmemo mladog super talenta pa od njega na koncu ne bude neka klasa ?Jel' zbog toga ne treba odmah reagovat i otić direktno u porodicu i sve dogovoriti da postane mladi Zmaj ? Po toj logici nismo trebali čupat za Begovića kada je 95 % raje ovdje bilo da se ne poziva jer imamo Hasagića :D Garant si od onih koji su pljuvali i po Hajroviću a skakao si kad je zabio u Slovačkoj.Zato zahvaliti samo Jusufu Bećireviću,a ne lažnim patriotima koji mijenjaju mišljenja od juče do sutra.Raif Husić jeste veliki talenat,da nije ne bi bio u BAYERNU.Nijemci računaju na njega,branio je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Njemačke.Nikad neće zaigrat za nas ukoliko ljudi iz NSBiH ili neko od njih,tipa Juka Bećirević ne dogovori konkretno sve detalje vezano za nastup za naše selekcije.Jas am govorio o tome,a ti nastavi pisati gluposti koje smaraju. :D
Opet puno prazne priče, argumenata zasnovanih na čistim pretpostavkama itd. Očito je da nisi na forumu, da se pojaviš jako rijetko, pa si zato iznio hrpu nebuloza vezanih za mene, i moja stajališta koja se tiču pa i ove teme na kraju krajeva.

Likovima koji se pojave kao ti, jako rijetko na forumu, nemam namjeru iskazivati moja stajališta iznova i iznova, jer smatram suvišnim ići u dalju diskusiju sa nekim ko je za 9 mjeseci uspio 25 puta da se javi na ovaj forum.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 16 nov 2013, 07:23

Gordan Bunoza ove sezone igra jako dobro za Wislu. Trebalo bi ga svakako uzeti u obzir.
Daniel Pavlović i dalje prvi lijevi bek Grasshoppersa. Ako ima mjesto za Hajrovića, onda mora biti i za njega. Odlična zamjena za Kolašinca.
Dino Arslanagić je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu, ali je po meni veliki talent i moramo ga uzeti.
Damir Vrančić je već spomenut ovdje. Vraća se polako u prvih 11.
Mario Vrančić je cijelu sezonu standardan u Padebornu.
Milan Đurić i Branimir Hrgota se trebaju pridružiti Džeki i Ibiševiću u napadu.
CIcan Stanković je zadnje 4 utakmice na golu svoje ekipe, ima tek 21 i trebao bi biti treći golman.
Mihael Kovačević je desni bek, rodom iz Odžaka, standardan je u Ross Countyu u škotskoj ligi. Jako podsjeća na Ćorluku igrom. Gledao sam ga nekoliko puta. Jako ddobar i prema naprijed i prema nazad.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 16 nov 2013, 09:38

Arslanagic je u EL i Kupu mozda i najstandardniji igrac ekipe. Ocito da im je prvenstvo vaznije od ova dva takmicenja, mozda zato sansu dobivaju iskusniji igraci ..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], PeppermintSA i 20 gostiju.