Ovako na prvu za danas iz eurolige što bih ja igrao je:
Jan Vesely 12,5+
Nema Udoha opet u Feneru tako da će Vesely igrati dosta osim ako ne daj Bože uđe u problem sa ličnim greškama. Prošlu utakmicu je opet imao problema sa ličnim greškama, ali je odigrao 25 minuta. U prvom meču protiv Kazana je dao 17 poena. Kazan nije neka ekipa pod košem tako da bi trebao on prebaciti lako ovu granicu.
Datome 11,5+
Drugi igrač kojeg bi odigrao sa ove utakmice je Datome. Igrao bi ga radi odlične forme u posljednjim utakmicama.Dok nije bio u formi imao je problem čak i sa minutažom, a sada kad je u formi igra preko 25 minuta. Večeras ga možemo očekivati da će i jedno vrijeme kao uvijek igrati i na poziciji 4. To će mu biti prednost zbog izvlačenja na liniju za tri poena. Fener je željan osvete zbog poraza u prvom međusobnom meču između ovih ekipa.
Colton Iverson 9,5+
Odlaskom Zirbesa iz ekipe ovaj momak je ostao kao jedina opcija na poziciji centra. Prošlu utakmicu kada nije bilo Zirbesa igrao je 28 minuta i ubacio 13 poena. Danas očekujem ništa manje nego u prošlom kolu jer je ista situacija. Teško da njega može čuvati Pleis, a i gosti ovdje idu na pobjedu pa tako moraju koristiti svaku šansu na večerašnjem meču.
Victor Rudd 11,5+
Rudd je igrač koji nema neki šut već svoje poene daje sa maestralnim zakucavanjima i polaganjima na protivnički koš. On bude često u top 10 poteza nekog kola EL. Zvezda ga prošlu utakmicu dobro čuvala jer su mu zaustavili njegove prodore i skokove u pustili ga na šut sa distance. Svima su izlazili na šut u ekipi Makabija osim njemu jer znaju da nema neki šut. Pošto ekipa Galate nije ekipa koja se može pohvaliti dobrom taktikom očekujem da njemu daju dosta prostora u svom reketu što će ovaj iskoristiti.
Aaron Jackson 8,5+
Mnogi će danas "ganjati" na kladionici da igraju De Colo-a, ali ipak ja nemam običaj da igram igrače po tako velikim granicama. Kakva god igračina bio De Colo po meni se ne isplati igrati na 21,5, a da je na 18,5 moglo bi se dobro razmisliti o tome. Danas ću uzeti ovog momka koji će opet odigrati dosta minuta jer Teo nije otišao za Kaunas. Prošlo kolo za samo 1 poen prebacio granicu. U prvom meču gdje se Žalgiris dobro držao u Moskvi dao je 19 poena zajedno sa Teom na terenu. Pošto danas očekujemo isto neku egal utakmicu bar do 4/4 očekujem da i on prebaci ovu manju granicu.
BOUROUSIS 8,5+
Večeras vjerovatno nema Singletona pa sam se odlučio za ovog starog lisca. Izostankom prvog centra ekipa iz Atine očekujemo i koju minutu više za Burusisa. On je bivši igrač Reala i trebao bi biti dobro nabrijan za večerašnju utakmicu. U prvom meču ove sezone nije imao učinak u porazu svoje ekipe. Barca trenutno ima dva centra, a to su Tomić i Faverani. Tomić nije neki defanzivac dok sa defanzivnim učinkom Faverania nisam upoznat. Mislim da bi večeras mogao izvesti fin broj slobodnih bacanja, a i uz solidan postotak šuta da bi trebao prebaciti ovu granicu. Malo je rizik njega igrati, ali u večerašnjem meču ja bih ga rado igrao. (dok sam pisao za Burusisa posljednja informacija u vezi Singletona je da se neće znati do meča da li ga ima ili nema večeras tako da je još veći rizik igrati Burusisa)
Koponen 9,5+
Igrače Barce je nezahvalno igrati u posljednje vrijeme jer se nikad ne zna kakvo će veče imati pojedinačno, a i kao ekipa. Izostankom Olesona ovaj momak će dobiti više minuta večeras. Prošla dva meča je dobro igrao i ubacio 16 i 20 poena. Pošto je Rice u slabijoj formi ovaj momak večeras mora opet biti u dobroj šuterskoj formi i držati svoju ekipu u ovom meču. Posljednja dva meča šuta za tri poena 10/13.
Što se tiče igrača na meču Baskonia - Zvezda ovako na prvu nemam nešto posebno da bi igrao. Jedino probati Jović 7,5+ i Hanga 10,5+.
Što se tiče pojedinačno mečeva ovo bi igrao:
Fener 2
Galata - Makabi 163,5+
Žalgiris 78,5-
Panata 1
Baskonia h1 7,5+
Ja danas odmaram, ali od ovog bi nešto igrao danas.