Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Lillard
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Lillard » 07 avg 2014, 18:41

Druze pa pogledaj prvih 11 nase momcad :D . Nemoj mi prosipat tu pricu i okrecat stavri na svoj mlin. Nigdje nisam spomenuo nikakvu majorizaciju niti zabrane niti ista slicno. Ti si taj koji je pogresno povezao neke stvari i to ti pokusavam objasnit, al' dobro...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 18:44

Lillard je napisao/la:Druze pa pogledaj prvih 11 nase momcad :D . Nemoj mi prosipat tu pricu i okrecat stavri na svoj mlin. Nigdje nisam spomenuo nikakvu majorizaciju niti zabrane niti ista slicno. Ti si taj koji je pogresno povezao neke stvari i to ti pokusavam objasnit, al' dobro...
Samo vam pogledam odnosno slušam navijače i repertoar pjesama, sve mi je jasno ne moraš mi više ništa govoriti.

Okrečat? :crazy: Iskren da budem nikad nisam čuo za ovu riječ pa ni u Hrvatskom riječniku (uličnom doduše).
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 avg 2014, 18:47

Opet skreces pricu na nesto bezvezno. Zavrsili smo.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 18:54

:wave:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 07 avg 2014, 19:04

ultrasstyle_tz je napisao/la:a jesu i meni smijesni oni prefiksi...hajd Siroki jos nije imao bosnjaka u timu 100%, a mislim da nije ni srbina..al imali su drugih stranaca, pa bolje onda katolicki sportski klub Siroki a ne hrvatski..

sta hrvatski? samo hrvati igraju u njemu, sto u Zrinjskom nije slucaj, ili samo hrvati mogu navijat za njega? sta je onda u pitanju pa hrvatski, da igra hrvatsku ligu a smjesten u BiH pa hajd ...nego smijesni su im ti prefiksi, al imali su Hrvati tih ispada metar i sa jezikom i drugim glupostima...valjda je Zrinjski mostarski klub u kojem nema ko nije igrao i hrvati i srbi i bosnjaci i stranci itd itd...jednostavno mi nije jasna ta potreba za nekim naglasavanjima i po meni je to neukusno i pretjerano...

u startu se deklarises kao diskriminatorski klub, ko sto rekoh sta to znaci da samo odredjeni ljudi mogu igrati i smiju podrzavati taj klub? to je po meni malo fasisticki al hajd...gradi identitet na drugi nacin
Pa NK Siroki Brijeg je NK Siroki Brijeg, nema nikakav prefiks. Logicno da za njega navijaju uglavnom Hrvati kad preko 99 posto grada cine isti.
Usput receno igrali su kroz povijest i Bosnjaci i Srbi, not that it's relevant.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 avg 2014, 19:41

hmm nesto se ne sjecam , mada moguceda sam pomijesao sa KK Siroki
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 avg 2014, 19:46

BurningLegion je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:a jesu i meni smijesni oni prefiksi...hajd Siroki jos nije imao bosnjaka u timu 100%, a mislim da nije ni srbina..al imali su drugih stranaca, pa bolje onda katolicki sportski klub Siroki a ne hrvatski..

sta hrvatski? samo hrvati igraju u njemu, sto u Zrinjskom nije slucaj, ili samo hrvati mogu navijat za njega? sta je onda u pitanju pa hrvatski, da igra hrvatsku ligu a smjesten u BiH pa hajd ...nego smijesni su im ti prefiksi, al imali su Hrvati tih ispada metar i sa jezikom i drugim glupostima...valjda je Zrinjski mostarski klub u kojem nema ko nije igrao i hrvati i srbi i bosnjaci i stranci itd itd...jednostavno mi nije jasna ta potreba za nekim naglasavanjima i po meni je to neukusno i pretjerano...

u startu se deklarises kao diskriminatorski klub, ko sto rekoh sta to znaci da samo odredjeni ljudi mogu igrati i smiju podrzavati taj klub? to je po meni malo fasisticki al hajd...gradi identitet na drugi nacin
Pa NK Siroki Brijeg je NK Siroki Brijeg, nema nikakav prefiks. Logicno da za njega navijaju uglavnom Hrvati kad preko 99 posto grada cine isti.
Mogu li imena tih Bošnjaka i srba molim lijepo?

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 07 avg 2014, 19:47

nk siroki,borac fk,zrinjski,slavija,sve na prste prebrojati da kazem,drugacije igrace, :D
onda vidim prvi tim sarajeva.. :urnebes:
tacno je da su nasi klubovi,i narod jedini koji glume neku demokratiju,a vjecito ispuse,dok drugi ne odstupaju od prefiksa ispred imena kluba...zalosno da nam se politika prenosi i na sport :puke:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 avg 2014, 20:02

wienultras je napisao/la:nk siroki,borac fk,zrinjski,slavija,sve na prste prebrojati da kazem,drugacije igrace, :D
onda vidim prvi tim sarajeva.. :urnebes:
tacno je da su nasi klubovi,i narod jedini koji glume neku demokratiju,a vjecito ispuse,dok drugi ne odstupaju od prefiksa ispred imena kluba...zalosno da nam se politika prenosi i na sport :puke:
Matori o čemu ti ? Pa hajde kada vec prebrojavas krvna zrnca igrača pogledaj da je Slavija prethodnih sezona imala manje Srba u ekipi nego Sarajevo. :D

Po meni to ne igra nikakvu ulogu, ako mogu pomoći ekipi dobrodošli, međutim veliki broj ih je bio sumnjivog kvaliteta, a Slavija je svoje najvece uspjehe imala kada je u ekipi bio jedan musliman. :mrgreen:

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 07 avg 2014, 21:05

BordoArmy88 je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la:

Mogu li imena tih Bošnjaka i srba molim lijepo?
Interesantno, ali bilo je. Alija Kajić :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 avg 2014, 21:58

u Zrinjskom je bilo dosta igraca drugih nacionalnosti, u Borcu je isto bilo ali u dosta manjem broju u odnosu na Zrinjski koji ima taj prefiks a prednjaci po broju igraca koji ne dijele prefiks :mrgreen:

a ima i u Slaviji sve vise u posljednje vrijeme..samo Siroki Brijeg se ne da :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 07 avg 2014, 22:04

sve rečeno već 100 puta na temi Širokog o tome :kafa:.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 07 avg 2014, 22:05

Grdan je napisao/la:sve rečeno već 100 puta na temi Širokog o tome :kafa:.
jel ti mrsko da nam pojasnis,ima nas koji nepratimo temu sirokog,bas me zanima :hmmmmm:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 08 avg 2014, 00:02

wienultras je napisao/la:
jel ti mrsko da nam pojasnis,ima nas koji nepratimo temu sirokog,bas me zanima :hmmmmm:
100x rečeno da su igrali svi u širokom itd itd
zaljepim vam imena i koje godine, samo malo pričekajte
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 08 avg 2014, 02:28

Glupa tematika, bezveze će doći do rasprave, takva smo država da svako ima pravo da radi šta hoće.
Nek navijači ne pozivaju na mržnju i sve će biti ok.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 08 avg 2014, 03:23

Kevin je napisao/la:
wienultras je napisao/la:
100x rečeno da su igrali svi u širokom itd itd
zaljepim vam imena i koje godine, samo malo pričekajte
U NK Sirokom nije niko igro sem katolika,a ako je iko gore igro druge nacije ili religije onda je to bilo za Mladost Listica(ne za SB ;) ).Ako oni iz SB hoce takav klub ja nemam nista protiv toga ;) samo ne volim kad se prica jedno a radi drugo.Kad zaigra srbin ili bosnjak uvjerit cu se u suprotno a do tada u Sirokom mogu igrati samo katolici.
Kevin je dobar momamak i on zna da sam ja u pravu ;)

Sto se tice nasih komsija,e tu je drugacija stvar.U prefiksu im je nacionalni predznak a dozvoljavaju da graju i igraci druge nacionalnosti.Samim tim sto se dozoljava da mogu svi igrati to automatski ne znaci da je klub multinacionalan.Sami prefiks i politika kluba govore da je to klub eskluzivno hrvata(a da imaju simbol Mostara u svom grbu onda bi prestavljali klub mostarskih hrvata a ovako su samo klub hrvata pa im moze sjediste biti u svakom gradu).Oni zele takav klub ja nemam nista protiv(sto se tice samog toga) samo sto tu postoje druge stvari koje su vezane za ovaj klub zbog cega je ovaj klub (da kazem blago) antipatican.Dakle nije antipatican sto je klub hrvata,vec zbog svega onoga sto je nanesena velika steta mome klubu(a da to Velez nicim nije zasluzio),i dalje se nanosi i zbog vrijedjanja i omalovazavanja moje (a i njihove ;) )drzave od njihovih navijaca.
Kazu Velez je bio komunisticki klub a komunisti su pobili fratre na SB i pobili dosta hrvata koji su bili u ustasama i domobranima pa zato mrze Velez :roll: .Pa ako ce se na ikoga ljutiti radi tih stvari onda trebaju da vise mrze Hajduk nego Velez jer je upravo 7-ma Dalmatinska brigada oslobodila sve te krajeve Zapadne Hercegovine(dakle tu nisu bili mostarci nego dalmatinci i oni su tamo sve pobili na koga su naisli a nije partizan)i onda su se u Mostaru spojili sa Hercegovackim brigadama.Dakle ako ce te po tome odredjivati mrznju prema nekome onda bi trebali najvise mrziti Hajduk,a plus sto je Hajduk je bio pravi pro-komunisticki klub sve do negdje kraja 80-tih.Sad ce oni naci nesto trece zasto mrze Velez :crazy:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 08 avg 2014, 07:20

O prefiksu u imenu pametuje navijac Nogometnog Kluba Zeljeznicar :) :)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 08 avg 2014, 08:28

ta priča je prožvakana 100x i samo se bezvezne rasprave ovdje započinju...

idemo dalje..

LIGU TREBA SMANJIT!!!!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 08 avg 2014, 10:11

rodjak je napisao/la:
U NK Sirokom nije niko igro sem katolika,a ako je iko gore igro druge nacije ili religije onda je to bilo za Mladost Listica(ne za SB ;) ).Ako oni iz SB hoce takav klub ja nemam nista protiv toga ;) samo ne volim kad se prica jedno a radi drugo.Kad zaigra srbin ili bosnjak uvjerit cu se u suprotno a do tada u Sirokom mogu igrati samo katolici.
Kevin je dobar momamak i on zna da sam ja u pravu ;)
Nije istina bolan, prvi Wagner nije Katolik, a kapetan je kluba. Tebi sad Mladost i Široki Brijeg razliciti klubovi? Pa i NK i FK Zeljeznicar su razliciti klubovi onda, FK Torpedo i FK Sarajevo... Kevin ce se bolje sjetiti, ali i poslije rata je Široki imao Srbina za trenera, primjera radi.
A sve i da su prvih 11 svi redom hrvatske nacionalisti od sada pa jos za 100 godina to se nikoga ne tice i apsolutno nikoga ne ugrozava, to ce samo kompleksasi ''izvaditi'' kako bi nasli zamjerke ''fasistickom'' klubu na osnovu necega sto ih se ne tice.
Tko ti mrzi Velez, Velez je hercegovacki klub, drazi mi je samim time i samo zato automatski od apsolutno svakog bosanskog, primjerice.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 avg 2014, 10:21

FaraonTM je napisao/la:
Pa ne mogu sa sigurnošću reći ali pretpostavljam da su imali veze sa NDH, čak su i igrali u njihovoj ligi. Znamo šta je bila NDH i kakva je to tvorevina, a znamo i zašto je SFRJ branila rad takvim klubovima, yebiga ne mogu se prešutjeti neke stvari.

Al' nije to sportska tema, tako da ne bih o tome više.
Iskreno, meni je to smijesno. Jesu oni igrali ligu NDH, al u to doba je Mostar bio pod NDH i sta su mogli? Mogli su neigrat, al kao da je itko mogao znati sta ce biti poslije. Jednostavno su se prilagodili. Sad bi trebali ukinuti gro klubova koji su za vrijeme Hitlera igrali u njemackoj ligi? Evo primjer Schalke, klub za koji je Hitler osobno navijao. Hitler je bio na vlasti nekih 11-12 godina, a Schalke je u svojoj povijest osvojio 7 titula prvaka Njemacke. Od tih 7 titula njih 6 je bilo za vrijeme Hitlera, zlocinca koji je bio lud za tim klubom. Slicajnost? Ajmo sad mrzit Schalke.

Sad bi i na Kosovu trebali ukinut klubove koji su igrali pod okriljem FSS? Mislim da je ovdje prije svih najvise sra*a napravila Jugoslavija ukinuvsi veliki broj klubova. Mislim da nisu imali to pravo i da su od klubova trebali traziti samo da maknu nacionalni predznak, a ne poukidat i glumit neku mrgu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.